Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @buklet Mülakata giderken eğer Ankaraya gidiyorsanız Türkçe boşanma evraklarınızı götürmeniz gerekecek.


  • @Emre-Oktay Submit tarihiniz aşırı geç değil , dosya numaranız ise Avrupa genelinde iyi.Ancak Ankaranın geçen seneki performansı göz önünde bulundurulursa 9k lar sürecin sonlarında mülakat alabildi.Elinizden geliyorsa dosyayı baska konsolosluga tasıma yontemlerini inceleyin derim.Böylesi biraz daha stressiz olur.Ankara size kesin mülakat verir diyemesem de son senelerin verilerinde alabileceğiniz görünüyor.


  • @meliskcmn Asgari eğitim şartını taşıdığınız için bir problem olmayacaktır.Adres durumunuz problem olmayacaktır.Bunun için dosya açtırmayın , mülakat alırsanız o zaman söyleyebileceğiniz detaylar.


  • hocam benim şöyle bi sorum var şimdi ben formu doldurdum ama doldururken herhangi bi işte değildim o yüzden direk öğrenci olarak girdim kendimi şimdi işe gireceğim acaba bir sorun olurmu birde çalışmaya başlayacağım yer akkuyu nükleer santral direk ruslar tarafından inşaa ediliyo acaba bundan bi sıkıntı çıkabilirmi ? sizce sıkıntı olurmu

  • ⭐⭐⭐

    @Salih-Mert-Eroğlu sorun olmaz formu doldururken ki bilgilerinizi olması gerektiği gibi doğru bir şekilde girmişsiniz o aşamadan sonra iş değiştirebilir, şehir veya ülke değiştirmiş olabilirsiniz bunlar sorun değil


  • @Emre-Kurtulmuş anladım yanıtladığınız için çok teşekkür ederim baya bi zamandır bu soru aklımdaydı yanıtladığınız iyi oldu.


  • @tolgado umarım herşey yolunda gider çok teşekkür ederim 🙏🏻


  • @Salih-Mert-Eroğlu Biz de eşimle aynı durumdaydık hiçbir sorun olmadı. Önemli olan formu doldurduğunuz zamanda bütün bilgilerin doğru olması.


  • @tolgado Hocam selamlar, herhangi bir Avrupa ülkesinden vizem yok ancak yeşil pasaportum var, bunu DV2024 sürecinde nasıl kullanabilirim bir fikriniz var mı? Çünkü aktif bir vizem olmadan mail atacağım konsolosluklara, "elimde yeşil pasaport var" mı diyeceğim?


  • Herkese merhabalar, lisans diplomasının aslı mı isteniyor yoksa geçici mezuniyet belgesi yeterli mi ? Şimdiye kadar hep geçici belgeyi kullandım her yerde hiç aslını almadım 10 yıldır


  • Selamlar @asilolcu sanırım bir yanlış anlaşılma olmuş. Dosya taşıma talebinde bulunduğunuzda en çok alacağınız cevap "Eğer, X ülkesinin vatandaşıysanız ya da X ülkesinde oturma izniniz varsa lütfen bize iletin" şeklinde olacak ve dolayısıyla siz bunlara sahip değilseniz üstü kapalı bir şekilde reddedileceksiniz. Siz yeter ki dosyanızı taşımayı kabul edecek bir konsolosluk bulun. Gerisi çorap söküğü gibi gelecektir, inanın bana.

    Sizin özelinizde, zaten yeşil pasaportunuz olduğundan, AB ülkelerine giriş ve AB ülkelerinde 90 gün bulunma hakkınız olduğu için Schengen Vizesi gibi bir ihtiyaç bulunmuyor. Yine de, sizin iletiniz üzerinden genel bir bilgi vermek amacıyla örnek vererek durumu özetlemek istersek:

    • Schengen vizesine ya da yeşil pasaporta sahip olmaktaki avantaj ve önem şu: Diyelim ki DV2023 sürecinde AB Bölgesinden Viyana Konsolosluğu'nun yaptığı gibi başka bir konsolosluk, DV2024 sürecinde dosya taşıma taleplerini kabul etti. Eğer sizin o AB ülkesine girecek vizeniz/oturma izniniz/vatandaşlığınız yok ise dosyanızı o ülkede bulunan konsolosluğa taşımanızın da efektif olarak çok büyük bir anlamı yok. Dosyanızı taşıdığınız konsolosluğun bulunduğu ülke eğer vizesiz girilebilen bir ülke değilse, haliyle ülkeye giriş için vizeye ihtiyaç duyacaksınız. AB ülkeleri özelinde de, biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için, yeşil pasaportumuz yok ise bu vize Schengen oluyor.

    • DV2023 sürecinde, maalesef, bazı talihliler dosyasını Viyana'ya taşıyabilmesine rağmen Schengen Vizesi alamadıklarından ötürü mağdur olmuşlardı ancak yanlış bilmiyorsam, dosyasını Viyana'ya taşıyıp, Schengen Vizesi alamayan talihlilerin tamamı dosyalarını tekrar başka bir ülkenin ABD konsolosluğuna taşıyarak hayallerine kavuştu. DV2023 sürecinde, anlayışlı davranıp, yukarıda bahsettiğim mağdur olan talihlilerin dosyalarını kabul eden konsolosluk Hong Kong olmuştu. Önümüzdeki sene hangi konsolosluk ne yapar maalesef bilemiyoruz.

    Tüm bu süreçlerle ilgili, talihlilerin deneyimlerinden daha ayrıntılı bilgi edinmek için mutlaka DV2023 Mülakat Deneyimleri başlığını inceleyin.

  • ⭐⭐

    @asilolcu Lutfen doya tasima konusunda oncelikle ilgili baslik ve deneyimleri inceleyin. Her sene farkli olmakta, ve bir onceki sene olanlar emsal olusturmamakta. Fakat sunu belirtmeliyim ki eger dosya tasimaktan kastiniz, bu sene Avusturya, Hong Kong ve Umaman gibi ulkelerin destekledigi bir bicimdeyse bunun icin yesil pasaportunuzun olmasi sadece sizin icin masraf ve tabii ki enerji tasarrufu saglar. Dosyaniza oncelik vermez.

    Konsolsoluklar ABD'ni temsil ettikleri icin; bulunduklari ulkenin turistik vizesine ya da turistik seyahat saglayan pasaport turune sahip olmaniz ya da olamanizla ilgilenmiyor... kabulleri de buna gore yapmadilar, oyle olsaydi cogu kisi Viyana'dan alamazdi ben dahil. Neyse ki, bu konuda esitlikci bir yaklasimlari var. Hatta Maskat konsololugu yesil pasaport kavramini bile anlamadigi icin herkese 36B turu vizesine tekabul eden ve para ile satin alinabilen uzun sureli bir vizeniz varsa gibi bir on sartcik kostu, halbuki Turkiye pasaportu olan herkes Umaman' a seyehat edebiliyor, 14 gun kalabiliyor, sonra giris cikis yapip tekrar seyahat edebiliyor... Yesil pasaportlular da uzun sure kalabiliyor, yani ABD olarak olaya baktiklari icin karmasa olustu ve aslinda demek istediklerinin ulkeye uzun sureli kalmali seyehat edilebilirligi teyit etmek oldugu anlasildi.

    Bir yerde vatandaslik veya surekli oturum izniniz varsa ve DOCQ olmussaniz tasima KCC uzerinden yapilir, aksi durumda ilgili belgeler ibraz (vatandaslik, oturum karti) edilerek konsolosluktan talep edilir, tabii ki yine takdir konsolsolugundur.


  • @erenist ben yeni mezun olduğum için e devletten mezun belgesi götürdüm ama diplomanın asli ve fotokopisi isteniyor.


  • @erenist Öncelikle sürecinizi imzanıza taşıyın.

    Mülakata götüreceğiniz belgelerin arasında diplomanızın aslı ve fotokopisi bulunması gerekiyor, yani evet, aslını nerede ise almanız gerekecek.


  • Merhaba bu konuyla alakali bir baslik bulamadim bir sorum var cevaplarsaniz sevinirim Amerikada greencard ile calismaya baslayinca , Türkiyedeki işime de sigortali olarak devam edebilir miyim?


  • @ptcuye35 Dosya taşımayı kesinlikle deneyin. Submit tarihi ülkelere göre değişiyor. Ayrıca 2023'de Ankara 31 mayıs submit de aldı.
    Forumda her zaman konuşulduğu gibi dosya taşımayı her durumda denemenizi öneririm.


  • @kaankoca merhabalar sorunuzu biraz açabilir misiniz, Türkiye’deki işinize online olarak mı devam edeceksiniz ?


  • @R-Mutt Evet Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik stajım var onu devam ettirmem gerekiyor sigortalı gözükmem gerekli ama Amerika da da işe girmem gerekeceği için iki tarafta da sigortalı gözükmem bi sıkıntı yaratır mı onu merak ettim.


  • Arkadalar ben tsm adlı bir rus şirketinde çalışmaya başlayacağım rusyayla amerikanın arasını biliyoruz malum. Acaba vize mülakatında bunu sorun ederlermi?

  • ⭐⭐

    @Salih-Mert-Eroğlu
    Merhaba, sorularinizi sormadan once ilk olarak lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin.

    Sizi dogru basliga yonlendiriyorum, DV2024 Green Card Lotosu Asamalari.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum