Kanada Turist Vizesi Başvurusu
-
Bu ileti silindi! -
@Can-Deniz, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu
Depremzede olarak yazıyorum Kanada'nın depremzedeleri için çıkardığı çalışma izni ve vize türü için çok bilgi kirliliği dolaşıyor bu vize türüne ve çalışma iznine Türkiye'den başvuran bir arkadaş bu süreci anlatırsa sevinirim farklı danışmanlık şirketleri bile farklı farklı dönütler yaptı kafam daha çok karıştı bu süreci nasıl ve hangi yöntemle geçtiniz merak ediyorum şimdiden teşekkür ederim.
Depremzede vizesi özel bir konu kafa bulandırmak istemem ama resmi sitede yazdığı ve danışmanların vurgulandığı üzere, çalışma izni başvurusu sadece Kanada içinden yapılabilir.
-
vizeyi alan arkadaşlar kanada ya gidip çalışma iznine başvuru yapacak arkadaşlar süreci nasıl yönetmeyi planlamaktasınız
Montreal hakkında bilgisi olan arkadaşlar, fransızca olmadan imkansız mıdır
Ayrıca mühendisler için iş imkanları ekonomik şartlar nelerdir kanada geneli
bilgisi olan arkadaşlar yönlendirme yapabilirse çok iyi olur. -
@katafalk2, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu
Bu arada demin bana onay maili geldi.
Düzeltme: Bilgi olsun diye;
20 Haziran - Başvuru
7 Temmuz - Parmak İzi Verme
10 Temmuz - Ek Belge Talebi ve aynı gün belge gönderme
24 Temmuz - Vize Onayı(Güncellemeleri de buraya eklerim.)
4 Ağustos itibariyle vizelenmiş pasaport elime geçti.
-
@katafalk2 Hayırlı olsun . Bundan sonra Kanadaya gidip çalışma iznine başvuru süreci var.
-
@katafalk2 Hayırlı olsun! kargoyla mı gönderdiniz pasaportu kaç gün sürdü
-
@nbbyr, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu
@katafalk2 Hayırlı olsun! kargoyla mı gönderdiniz pasaportu kaç gün sürdü
Teşekkürler. 25 Temmuz PTT ile pasaportu gönderdim 27 Temmuz vardı, 4 Ağustos pasaport geri geldi elime ulaştı.
-
@grounddreamer, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu
@katafalk2 Hayırlı olsun . Bundan sonra Kanadaya gidip çalışma iznine başvuru süreci var.
Evet burası çokomelli :)
-
şaka gibi ülkenin durumuna bak. 3 ayda vize çıkıyor.
-
Bu arada uzun süredir bekleyenlere örnek ve umut olsun diye,
26 Mayıs - Başvuru
1 Haziran - Biyometrik
19 Temmuz - Vize onayı
20 Temmuz - Pasaport teslimi
3 Ağustos - Vize basıldı
4 Ağustos - Pasaport geri almaDanışmanla çalışmadık, ek belge vb. istenmedi, sadece sabırla bekledik :-) Süreçte moralimiz bozuldu ama bu forumda yazılanların faydasını gördük. Darısı bekleyenlerin başına.
-
@tolgat, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu
Bu arada uzun süredir bekleyenlere örnek ve umut olsun diye,
26 Mayıs - Başvuru
1 Haziran - Biyometrik
19 Temmuz - Vize onayı
20 Temmuz - Pasaport teslimi
3 Ağustos - Vize basıldı
4 Ağustos - Pasaport geri almaDanışmanla çalışmadık, ek belge vb. istenmedi, sadece sabırla bekledik :-) Süreçte moralimiz bozuldu ama bu forumda yazılanların faydasını gördük. Darısı bekleyenlerin başına.
Hayırlı olsun. Nereden nasıl başlayacaksınız Kanada maceranıza, özel değilse paylaşabilir misiniz?
-
@grounddreamer, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu

Gittikten sonraki belgeler minimum tutulmuş. Çalışma izni ücretinden de muaf görünüyor.
"Syrian and Turkish nationals applying under these special measures in Canada are instructed to upload a copy of their Syrian or Turkish passport, and under “Proof of Fee Exemption,” to upload a letter stating: “I am exempt from paying fees under the TS2023 special measures.”"
-
@katafalk2 Aynen özel değilse planı net olanlar fikir oluşturmak açısından paylaşım yapabilirse güzel olur
-
@joker00, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu
Arkadaşlar 4 Mayıs'da başvurduğum Kanada turist vizesine Amerikan vizem olmasına rağmen, hala herhangi bir cevap alamadım başvuruma ilişkin. Hem Ankara elçiliğine mail attığımda hem de web form oluşturduğumda, sadece auto-response alıyorum. Ne yapmalıyım nasıl ulaşabilirim ? Yardımcı olursanız sevinirim.
Baya zaman geçmiş. E-mail adresine ulaşabildiniz mi? Ya da sosyal medyada Twitter, Facebook, Instagram vb. ulaşmaya çalışın isterseniz.
23 Temmuz'da geldi vize onayı. Umarım bekleyen herkese gelir. Bu arada Kanada'da work permit'e başvururken belgenin gideceği adrese Kanada adresi yerine Amerika adresi yazsak olur mu? Danışmanlar 650 dolar ücret istiyor ki çok fazla. Amerika'da bir tanıdığım var ondan soruyorum. Onun adresine gönderebilir miyim acaba diye.
-
Bu arada demin bana onay maili geldi.
Düzeltme: Bilgi olsun diye;
20 Haziran - Başvuru
7 Temmuz - Parmak İzi Verme
10 Temmuz - Ek Belge Talebi ve aynı gün belge gönderme
24 Temmuz - Vize Onayı(Güncellemeleri de buraya eklerim.)
4 Ağustos itibariyle vizelenmiş pasaport elime geçti.
Hayırlı olsun abi.
-
Bu çalışma izni için çok umutlu değilim ben. Daha Mart'tan beri olan süreçte öğrenci olmayıp çalışma izni alan tek bir kişi bile yok. Ortalama bekleme süresi 4 buçuk veya 5 ay şimdiye alan olmalıydı diye düşünüyorum.
-
@eray96, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu
Bu çalışma izni için çok umutlu değilim ben. Daha Mart'tan beri olan süreçte öğrenci olmayıp çalışma izni alan tek bir kişi bile yok. Ortalama bekleme süresi 4 buçuk veya 5 ay şimdiye alan olmalıydı diye düşünüyorum.
Elinizde bir veri varmı öğrenci olmadan alan tek bir kişi bile yok diyebilmeniz adına. Merak ettiğim için soruyorum.
-
@About-You, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu
@eray96, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu
Elinizde bir veri varmı öğrenci olmadan alan tek bir kişi bile yok diyebilmeniz adına. Merak ettiğim için soruyorum.
hayır resmi bir veri yok. ama alper kırtıl'ın kendi kanalında temmuzun sonunda attığı videoda gördüm bizle çalışanlardan daha öğrenciler dışında alan yok dedi. diğer danışman arkadaşlardan da duymadım dedi. turist gidip çalışma izni alan hiç kimseyi görmedim youtube veya başka yerde. alanı gördüm diyeni de görmedim. mutlaka bir şekilde en az bir kişi açıktan kendini belli ederdi diye düşünüyorum.
-
Sonuçta işlem süresi kadar beklemek gerekiyor. Netleşene kadar kesin konuşmamakta fayda var umarım başvuran herkes hak sahibi olur.
-
merhaba, Kanada vize işlemleri için Ankara vfsglobalde biyometri işlemlerini yaptım. Onaya mektubu aldım. Fakat istanbula yola çıkmam gerekiyor. İstanbul ve ankara konsoloslukları arasında çok fark var mı yoğunluk açısından ? deprem vizesi olduğu için 25 eylülden önce orda olunması gerekiyor sanırım. ondan dolayı ankara yada İstanbul konsolosluklarının yoğunluk durumları pasaportun geç gelmesine yol açar mı diye endişeliyim. Konu ile ilgili bilginiz varsa aydınlatırsanız çok sevinirim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
29
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum