Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

I-130 formu konsolosluk seçimi hakkında

• Esim ve kizim Rus vatandasi onlar icin 1 haftadir I-130 doldurmaya calisiyorum(F2A icin). Bu formda konsolosluk yeri soruyor. Usembassy sitesinde soyle bir aciklama var acaba bundan yararlanma sansimiz var midir? Türk vatandası oldugum ıcın onlar için illa Ankara'yi mi secmeliyiz?

Normalde başka bir ülkede oturum izni olunca orada green card işlemleri için mülakat alınabiliyor. Benim kafamı kurcalayan mülakata ben girmeyeceğim eşim girecek.

Polonya Konsoloslugu

Immigrant visas to the United States are processed for citizens and residents of Poland, Belarus, and Russia at the U.S. Embassy in Warsaw.
    pl.usembassy.gov

Rusya konsoloslugu

Due to the suspension of immigrant visa services at the U.S. Embassy in Moscow, the U.S. Department of State has designated the U.S. Embassy in Warsaw as the immigrant visa processing post for nationals and residents of Russia. Please note that this suspension means that U.S. Embassy Moscow also cannot accept local filing of form I-130, Petition for Alien Relatives. On February 16, 2023, the Department of State added U.S. Embassy Tashkent and U.S. Consulate General Almaty as processing posts for Russian IR-5 (parent of a U.S. citizen) immigrant visa applicants. [Please see the FAQs on visa processing in Warsaw for Russian residents]
    ru.usembassy.gov

• @cgokhan, içinde söyledi: I-130 formu konsolosluk seçimi hakkında

Esim ve kizim Rus vatandasi onlar icin 1 haftadir I-130 doldurmaya calisiyorum(F2A icin). Bu formda konsolosluk yeri soruyor. Usembassy sitesinde soyle bir aciklama var acaba bundan yararlanma sansimiz var midir? Türk vatandası oldugum ıcın onlar için illa Ankara'yi mi secmeliyiz?

Normalde başka bir ülkede oturum izni olunca orada green card işlemleri için mülakat alınabiliyor. Benim kafamı kurcalayan mülakata ben girmeyeceğim eşim girecek.

Polonya Konsoloslugu

Immigrant visas to the United States are processed for citizens and residents of Poland, Belarus, and Russia at the U.S. Embassy in Warsaw.
    pl.usembassy.gov

Rusya konsoloslugu

Due to the suspension of immigrant visa services at the U.S. Embassy in Moscow, the U.S. Department of State has designated the U.S. Embassy in Warsaw as the immigrant visa processing post for nationals and residents of Russia. Please note that this suspension means that U.S. Embassy Moscow also cannot accept local filing of form I-130, Petition for Alien Relatives. On February 16, 2023, the Department of State added U.S. Embassy Tashkent and U.S. Consulate General Almaty as processing posts for Russian IR-5 (parent of a U.S. citizen) immigrant visa applicants. [Please see the FAQs on visa processing in Warsaw for Russian residents]
    ru.usembassy.gov

Sayin @cgokhan, Turk vatandasi oldugunuz icin Ankarayi secmeniz gerekmiyor. Esiniz ve kiziniz Rus vatandasi olduklari icin Varsova, veya onlari kabul edecek herhangi bir konosolosluktan islemleri gerceklestirebilirsiniz. Oncelikle Varsova ile yazisarak direkt I-130 filing'i kabul edip etmeyeceklerini ogrenmeniz gerekiyor. Ancak konsolosluklar direkt I-130 basvurularini cok ozel durumlar disinda kabul etmemektedirler. Basvuruyu ABD'den de yapabilirsiniz. Yapacaginiz basvuruda ozellikle de sizin ikametgahiniz ABD degil ise yapmaniz gereken ekstra durumlar vardir. Bunlari yapmaz iseniz basvurunuz red edilecektir.

• @Claudia-J-Muslu verdiğiniz kıymetli bilgiler için çok teşekkür ederim. Evet 2022 green card talihlisiyim 7 aydır Amerika'dayım buradan başvuru yapacağım . Yine de dediğiniz gibi konsolosluğa sorayım.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• I-130 başvurusundan sonraki biyometrik randevusu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    134 Bakış
    S
    @Claudia-J-Muslu işlemlerimizin tamamını Ankara elçilikten yapacağız.Çok teşekkür ediyorum.Kolay gelsin.
  • CR-1 vizesi USCIS I-130 sponsorlugu reddi

4
    0 Oy
    4 İleti
    276 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @thebelljar, içinde söyledi: CR-1 vizesi USCIS I-130 sponsorlugu reddi Cevabınız için teşekkür ederim. Avukatımızın bu yasayı bilmemesi ve bizi yanlış yönlendirmesi üzerine nasıl bir adım atabiliriz? Kendisi durumu kabul etmiyor, görüştüğümüz Malpractice avukatı ise kendisinin barodan arkadaşı çıktı ve kendisine haber verdi. Göçmenlik dosyamız hakkında eşime iletişim bilgilerinizi ilettim ve sizinle konuyu görüşmeyi umut ediyoruz. Sayin@@thebelljar, yine de malpractice talebinde bulunabilirsiniz ozellikle bu durumdan dolayi ciddi bir magduriyetiniz var ise ( ornegin bu sorulari sormus iseniz ve avukatiniz size dogru bilgi vermeyip basvuruyu yapti ise). Sonucta malpractice icin basvurdugunuz avukati siz seciyorsunuz. Birden fazla avukatla gorusup kim size guven verdi ise onunla sikayet talebinde bulunabilirsiniz. Avukatlar da zaten calismak icin malpractice sigortasi aliyorlar. Yani avukatiniz da bu malpractice surecinde kendisini savunacaktir. Basvurunuzu red almadan geri cekebilirsiniz. Dosyanizi inceletip waiver alip alamayacaginiza bakabilirsiniz ve durumu toparlamak icin yeterli sureniz olup olmadigini degerlendirebilirsiniz. Esiniz dilerse bizimle temasa gecip konu ile ilgili danismanlik gorusmesi alabilir.
  • I 130 onaylandıktan sonra evlilik ne zaman yapılabilir

3
    0 Oy
    3 İleti
    201 Bakış
    I
    @rüya Merhaba, I130 basvurunuz mu onaylandı? Eğer öyleyse basvuruyu ne zaman yapmıstınız?
  • I-944

5
    2 Oy
    5 İleti
    339 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @tuchi, içinde söyledi: I-944 Merhaba, K-1 vizem ile ilişkili AOS sürecimi başlatacağım. Şubat ayında eklenen I-944 ile ilgili birkaç sorum var. -Formdaki credit record/score kısmı için ne yapmalıyız? (Amerika'ya yeni taşındım, herhangi bir credit record ya da score yok.) -Tax return kısmında yabancı hükümetlere gönderilmiş income tax return isteniyor fakat Türkiye'de böyle bir belge yok. Türkiye'de böyle bir sistem olmadığını belirten bir not yeterli olur mu? -Üniversite diplomamı burada tescil ettirmem gerekiyor, lise diplomasını da ettirmeli miyim? Diplomamı almadım, hala üniversitemde. Lise diploması yerine e-devletten alınan mezuniyet belgesinin çevirisi yeterli mi? -Banka hesap cüzdanımın çevirisini yaptırmalı mıyım? Şuan aklıma gelen sorular bunlar. Form yeni olduğu için henüz forumda bir başlık yok. Yardımlarınız için Teşekkür ederim. Sayın @tuchi , I-944 formu Şubat sonu itibari ile kullanılmaya başlamıştır ve yenidir. Bu form nedeni ile son iki ayda bir çok AOS (statü değişikliği-adjustment of status) başvurusu reddedilmiştir. Bunun en çok karşılaşılan nedenlerinden biri kredi skoru yokluğunu kanıtlayamamak olmuştur. Bunu engellemek için başvuruya yeminli bir beyanat ekliyoruz ve bu yeminli beyanatta kişinin ABD’de sosyal sigorta numarası olmadığı için kredi skoru olmadığını belirtiyoruz. Ayrıca bu yeminli beyanatta başka gerekli konulara da değinebiliyoruz. Yeminli beyanatla verilen I-944 formlarında henüz bir ret yaşanmamıştır. Tax return ve diploma ile ilgili sorularınızı sizin detaylı durumunuza bakmadan cevaplayamıyorum. Banka hesaplarınızın son 12 aylık dokumu istenmektedir. Bunun online bankacılık yolu ile İngilizce kopyasını alıp dosyanıza ekleyebiliyorsunuz. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k