Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

I-130 formu konsolosluk seçimi hakkında

• Esim ve kizim Rus vatandasi onlar icin 1 haftadir I-130 doldurmaya calisiyorum(F2A icin). Bu formda konsolosluk yeri soruyor. Usembassy sitesinde soyle bir aciklama var acaba bundan yararlanma sansimiz var midir? Türk vatandası oldugum ıcın onlar için illa Ankara'yi mi secmeliyiz?

Normalde başka bir ülkede oturum izni olunca orada green card işlemleri için mülakat alınabiliyor. Benim kafamı kurcalayan mülakata ben girmeyeceğim eşim girecek.

Polonya Konsoloslugu

Immigrant visas to the United States are processed for citizens and residents of Poland, Belarus, and Russia at the U.S. Embassy in Warsaw.
    pl.usembassy.gov

Rusya konsoloslugu

Due to the suspension of immigrant visa services at the U.S. Embassy in Moscow, the U.S. Department of State has designated the U.S. Embassy in Warsaw as the immigrant visa processing post for nationals and residents of Russia. Please note that this suspension means that U.S. Embassy Moscow also cannot accept local filing of form I-130, Petition for Alien Relatives. On February 16, 2023, the Department of State added U.S. Embassy Tashkent and U.S. Consulate General Almaty as processing posts for Russian IR-5 (parent of a U.S. citizen) immigrant visa applicants. [Please see the FAQs on visa processing in Warsaw for Russian residents]
    ru.usembassy.gov

• @cgokhan, içinde söyledi: I-130 formu konsolosluk seçimi hakkında

Esim ve kizim Rus vatandasi onlar icin 1 haftadir I-130 doldurmaya calisiyorum(F2A icin). Bu formda konsolosluk yeri soruyor. Usembassy sitesinde soyle bir aciklama var acaba bundan yararlanma sansimiz var midir? Türk vatandası oldugum ıcın onlar için illa Ankara'yi mi secmeliyiz?

Normalde başka bir ülkede oturum izni olunca orada green card işlemleri için mülakat alınabiliyor. Benim kafamı kurcalayan mülakata ben girmeyeceğim eşim girecek.

Polonya Konsoloslugu

Immigrant visas to the United States are processed for citizens and residents of Poland, Belarus, and Russia at the U.S. Embassy in Warsaw.
    pl.usembassy.gov

Rusya konsoloslugu

Due to the suspension of immigrant visa services at the U.S. Embassy in Moscow, the U.S. Department of State has designated the U.S. Embassy in Warsaw as the immigrant visa processing post for nationals and residents of Russia. Please note that this suspension means that U.S. Embassy Moscow also cannot accept local filing of form I-130, Petition for Alien Relatives. On February 16, 2023, the Department of State added U.S. Embassy Tashkent and U.S. Consulate General Almaty as processing posts for Russian IR-5 (parent of a U.S. citizen) immigrant visa applicants. [Please see the FAQs on visa processing in Warsaw for Russian residents]
    ru.usembassy.gov

Sayin @cgokhan, Turk vatandasi oldugunuz icin Ankarayi secmeniz gerekmiyor. Esiniz ve kiziniz Rus vatandasi olduklari icin Varsova, veya onlari kabul edecek herhangi bir konosolosluktan islemleri gerceklestirebilirsiniz. Oncelikle Varsova ile yazisarak direkt I-130 filing'i kabul edip etmeyeceklerini ogrenmeniz gerekiyor. Ancak konsolosluklar direkt I-130 basvurularini cok ozel durumlar disinda kabul etmemektedirler. Basvuruyu ABD'den de yapabilirsiniz. Yapacaginiz basvuruda ozellikle de sizin ikametgahiniz ABD degil ise yapmaniz gereken ekstra durumlar vardir. Bunlari yapmaz iseniz basvurunuz red edilecektir.

• @Claudia-J-Muslu verdiğiniz kıymetli bilgiler için çok teşekkür ederim. Evet 2022 green card talihlisiyim 7 aydır Amerika'dayım buradan başvuru yapacağım . Yine de dediğiniz gibi konsolosluğa sorayım.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• SB1 vizesine uygunluk hakkinda

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    153 Bakış
    H
    @Claudia-J-Muslu cvp verdiğiniz için cok teşekkür ederim
  • I-130 başvurusundan sonraki biyometrik randevusu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    134 Bakış
    S
    @Claudia-J-Muslu işlemlerimizin tamamını Ankara elçilikten yapacağız.Çok teşekkür ediyorum.Kolay gelsin.
  • 1 Oy
    2 İleti
    251 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @leon, içinde söyledi: USCIS'e I-130 basvurusu yaparken bosandiginizi gosteren belge hangisi olmali ? Merhabalar, Ben Türkiyede daha önce evlilik yaptim ve boşandim. USCIS,e I- 130 boşvurusu yaparken daha önceki evlilik durumumu bildirmem gerekiyor. Sizinde bileceğiniz üzere burdaki mahkemenin gerekçeli karar ve sonrasında kesinleşme serh karari mevcut fakat gerekceli karar tüm mahkeme içerigini her iki taraf içinde kalem kalem ele alan mahkeme zapti içinde olan çok uzun bir metin. Kesinleşme şerhide temize gitmeyip kararin kesinleştigini yazan kısa bir metin. Nufus müdürlügünden vukuatli nufus kayit örneği aldığımızda eski eşi listele şeveneğini seçtiğimizde, evlenme boşanma olaylari maddeler halinde gözükmektedir ve medeni durumum boşanmiş olarak gözükmektedir. USCIS I-130 formunu yollarken sadece vukuatli nufus kayıt örneğindeki o bilgiler yeterli midir yoksa mahkemenin gerekceli kararını tercume ettirip belgeler arasına koymamiz mi gerekiyor ? Sayın @leon, I-130 formunu gönderdiğinizde sadece vukuatlı nüfus kayıt örneğindeki boşanmış kaydı genelde yeterli değildir. Boşanma ilamı gerekir. Size Türkiye’den alınması gereken boşanma ilamı ile ilgili bilgileri aşağıda iletiyorum. Ancak boşanma ilamınızı neden alamadığınızın gerçek ve mantıklı bir açıklaması var ise boşanma ilamı vermeden sadece vukuatlı nüfus kayıt örneğinizdeki boşanmış ifadesi ile işlem yapmanız mümkün olabilir. Teşekkürler. Divorce Certificates Available Fees: There are no fees. Document Name: Divorce decree ( Boşanma İlamı) Issuing Authority: Family court Special Seal(s) / Color / Format: A4 sized court document, should say ‘Karar’ (Judgement) on top right corner Issuing Authority Personnel Title: Judge Registration Criteria: If both parties agree to have a final decision then the court will send the decision to the General Directorate of Civil Registration and Citizenship for registration. Procedure for Obtaining: The divorce decree is available from the court granting the divorce. Certified Copies Available: Certified copies are available from the court granting the divorce. Alternate Documents: There are no alternate documents. Exceptions: None Comments: The Extract of Turkish Vital Record (Nüfus Kayıt Örneği) explains the events of a person in detail. If the applicant brings a current Vital Record, but cannot provide the divorce decree for any accurate reason, the divorce decree requirement might be waived.
  • EAD card hakkında

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    2
    0 Oy
    2 İleti
    431 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @seznec, içinde söyledi: EAD card hakkında 21/02/2020 tarihinde AOS başvuru formlarımızı gönderdik. 24/03/2020-biometrik randevumuz günüydü koronadan dolayı iptal yazısı geldi. İkinci randevuyu 31/03/2020 tarihine verdiler onun için iptal yazısı gelmedi,ve biz uscis office gittik geri döndürdüler iptal dediler ve bir daha bize tarih gelmedi.4 haziran 2020 de uscis officelerinin açıldığını sosyal medya hesaplarından gördüm bugüne kadar da yeni randevu bugün gelir yarın gelir diye bekledim hiçbir yazı gelmedi.dün I-765 ve I-131 ile ilgili ekte bilgilerinize sunduğum evraklar tarafıma posta ile ulaştı. İzninizle,Buna göre sormak istediğim sorular şunlar. 1)bana biometrik randevu verilemediği için mi EAD kart yerine bu evraklar gelmiş oldu.? 2)Biometrik randevu için bana bir türlü yeni tarih verilmediğini Uscise nasıl bir yöntemle anlatabilirim? 3)Ekte bulunan I-765 notice ile SSN alabilirmiyim? Yanıtlarınız ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunarım. [image: 1596812504184-257d6da7-6c96-49ee-9d25-4afbd9238f5e-resized.jpeg] [image: 1596812504042-9f18a482-f25b-4dd2-bd17-90ac01ae7347-resized.jpeg] Sayın @seznec , USCISte ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Bunlardan biri de yeşil kart ve EAD kartlarının basımı ile ilgilidir. Washington Posttaki bu yazıda da basılması gereken ne kadar çok kartın basılmadığı açıklanmaktadır. https://www.washingtonpost.com/opinions/how-the-trump-administration-is-turning-legal-immigrants-into-undocumented-ones/2020/07/09/15c1cbf6-c203-11ea-9fdd-b7ac6b051dc8_story.html Bunun ile ilgili hem USCISe şikâyette bulunmanız hem de Ombudsman yardımı kullanmanız gerekecektir. Kongre üyenizin yardımını da isteyebilirsiniz. USCISe online ulaşıp problem bildirebilirsiniz. Onlardan cevap alamayınca bunun kanıtı ile beraber Ombudsmani kullanmanız gerekir. Hem websitemde http://amerikavatandas.com/tr/anasayfa/ hemde facebook sayfamda https://www.facebook.com/musluhukuk Ombudsman yardımı ile ilgili bilgi paylaştım. Onlara bakabilirsiniz. Son sorunuzu Social Security Administrationa yönlendirmeniz gerekir. Onların prosedurleri farklı olabiliyor. Onlara buradan ulaşabilirsiniz. https://www.ssa.gov/ Özellikle Ombudsman yardımı konusunda danışmanlık görüşmesi alabilirsiniz. Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k