@hope34 30kg kutular olabiliyor eger saglıklı ve güçlüyseniz yapabilirsiniz. Fiziksel olarak yorucu. Size Whole Foods da shopper olmayı öneririm daha hafif iş
-
@melisbasdurmus çok teşekkür ederim
-
-
@memetozkan, içinde söyledi: Amazon Flex Delivery
Amazon flex yapan birisi iletişime geçebilir mi soracağım sorular var? Destek ekibi düz duvar hiç bir şekilde bilgi alamıyorum. Yardımcı olan olursa sevinirim teşekkürler.
Aşağıdaki Sn. @Yasin_EROL’un yakın tarihli paylaşımı belki işinize yarar. Forumdaki arama butonunu kullanmaktan çekinmeyin, ücretsiz.
-
Merhaba,
ABD'de yasiyorum. Turkiye'deki kardesime Bee Propolis and 100mg Melatonin gondermek istiyorum. Muhtelemen toplamda 15-20 kutu ikisinden gondermeyi planliyorum. Bunlar receteli urunler degil. Burada online alip USPS, UPS, vs. ile Turkiye'ye direkt gonderebilir miyim?
Gumrukte takilma ihtimali oldugunu anliyorum okuduklarimdan. Eger durum boyleyse amerikadaniste, amerikanpaketim - ya da baska siteler varsa bu isi yapan - bunlardan gondersem guvenilir midir? Deneyen var mi bu siteleri acaba? Ya da baska alternatif yontemler var midir?
Cok tesekkurler
-
-
Merhabalar, Türkiye’den yaklaşık 8-10 paket reçeteli antibiyotik kargolanmasını istiyorum. Bunun için en uygun fiyatlı yol nedir bilgi verebilir misiniz?
-
-
Merhaba, Uber ve Lyft gibi platformlarda şoförlük yapmayı planlıyorsanız, önemli bir konu şoför kartı alım süreci. Özellikle İstanbul'da taksi veya araç kiralama hizmeti vermek isteyenlerin alması gereken İBB Şoför Kartı, bazı belgelerle alınabiliyor. Şoför kartı almak, yasal olarak bu tür platformlarda şoförlük yapabilmek için gerekli.
Eğer başvuru süreciyle ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz, şoför kartı almak için gereken belgeler ve adımlar hakkında detaylı bir rehber bulabileceğiniz bir kaynak önerim var: İBB Şoför Kartı Almak İçin Gerekli Belgeler ve Başvuru Süreci
Uber ve Lyft gibi platformlarda çalışmaya başlamadan önce, bu tür belgelerinizi düzenli bir şekilde hazırlamak önemli. Ayrıca, platformun gereksinimlerine göre araç sigortası ve bakım işlemleri gibi başka evrakları da gözden geçirmeniz faydalı olacaktır. Yola çıkmadan önce tüm bu gereklilikleri yerine getirmek, hem yasal olarak hem de güvenliğiniz açısından oldukça önemli.
-
@aliarmgn Tek sorun aslında şöförler değil , şöförşer en büyük sorun diyebiliriz .. Diğer sorun çalıştığın dispetcher , adam istemezse bir kuruş kazanamazsın veya malın hamallığını yaparsın ancak . Bu işte değişken çok , şöför aldı aracı los angelesta bıraktı , ben çalışmıyorum dedi , sana masrafı en az 4-5K . Aracın ağır bakımları , ufak bakımları , yedek parçası derken çoğu ay işi yürütmek için cebinden para verirsin. Ben geçen hafta ordaydım , dikkatimi çeken şu ; otobanda gördüğüm 10 tırın kapısında HIRING DRIVERS yazıyor , yani anlayacağın şöför bulma problemide var .. Yine aynı yolda , bir çok bozulan tır vardı .. Sektör evet çok büyük fakat derdi de çok gibi göründü bana
-
Amerika'da pilotluk eğitimi almak istiyorum. Eğitim sonrasında h1b veya greencard ile abd'de çalışma izni alıp alamayacağımı merak ediyorum.
Kısacası böyle bir eğitim değer mi değmez mi öğrenmek istiyorum.
Cevaplar için herkese teşekkürler.
-
Herkese merhaba, suanda J1 trainee vizesi altinda ABD'de bir sirkette freight forwarder olarak calismaktayim. Hem lojistik sektorundeki arkadaslarla tanismak hemde sorusu olan varsa yanitlamaktan memnun olurum.
Daha cok ihracat/ithalatla ilgilenmekteyim, ABD'den yuku olan veya ABD'ye gidecek yuku olan varsa da yardimci olabilirim.
-
Merhaba biraz gec olabilir ama genede bildiklerimi anlatmak isterim. Suanda Amerika'da bir firmada freight forwarder olarak staj yapmaktayim. Eger ABD'den ihracat yapmayi dusunuyorsaniz %99 bir freight forwarder ile calisacaksaniz ve IRS'ten isletmenize veya kendinize bir TAX ID atanmis olmasi gerekmektedir.
ABD'deki freight forwarder yukunuzu kapidan alip arzu denilen destinasyona ( havaalani / liman veya direkt teslimat) nakliyesini halleder. Cok basit bir surec olsada regulasyonlara dikkat etmek gerek. Gonderici olarak bir takim sorumluluklariniz olacak, malinizin kontrol/lisans gerektirip gerektirmedigi ve ABD gumrugune ilan edilmesi icin gerekli detaylari da nakliyeciye saglamak zorundasiniz.
-
Merhabalar, TWIC denilen transportation workers identification credential almak greencardlı birisi icin mumkunmudur? İnternette vatandas olunmasina gerek yok yazmakta ama pek emin olamadım, USCG yeterliligi gibi TWIC almak icin de mi acaba vatandas olmamiz gerekli? Türkiyede son sinif Duim oğrencisiyim tanker, cruise gemisi ve limanda olmak uzere kisa sureli stajlarim mevcut, uzun bir staj surem kaldı, gemide calisma gibi bir planım yok ama limanlarda port operations, marine operations, terminal, yada crew recruitment alanlarinda calismak gibi bir hedefim var, coğu için TWIC gerekmekte, araştırmak icin ciddi vakit harciyorum ama nekadar istesemde bu sektörde çalışmak pek mümkün değil gibi hiç vakit harcamadan başka sektörlre mi odaklanmam gerek? sektördeki deneyimli kişiler olarak ne önerirsiniz dusuncenizi paylasabilirseniz cok sevinirim.
-
-
@smartcells abi bilmiyorum Amerika da mı yaşıyorsunuz
-
-
@vmature merhaba Serkan Yürekli ile iletişime geçerseniz yardımı olur. Son videosunda E2 vizesi ile göç eden bir kişi ile videosu var. Orada artık bu sektör için danışmanlık yapıyorum diyordu. İyi şanslar.
-
@ziyaku, içinde söyledi: USPS (Post Office) basvuru ve ise alim surecleri
2+ senedir hemen her ilana başvurduğum Usps'de nihayet Haziran başı itibariyle ise başladım ayrıntıları editliycem. Bu aralar çok yoğunum. Reserved 🙂
Evet Nihayet Ise girişten itibaren çok yoğun gecen bir ayı doldurdum. Daha önceki yorumlarımdan belki bilenler vardır 5 senedir Amazon Dsp driver olarak zaman geçiriyordum son iki senedir de hemen hemen ayni is olduğunu düşündüğüm (hiç alakası yok) Usps deki City Carrier Assistant (CCA) pozisyonuna etrafımdaki post ofislerin hepsine başvuruyordum. Gecen sene 3 defa başvurularım karşılık buldu ve offer geldi ancak 5 senelik oturum suresini henüz doldurmadığımdan hepsinden ret aldım. Nihayet bu sene mart ayında 5 seneyi doldurdum Şubat ayinin ortasında başvurduğum bir ilana nisan ayında offer geldi . Yine sırasıyla parmak izi verme randevusu eğitimler vs derken 4 haziran ise başlama tarihim olarak kayıtlara geçti. Simdi önümde 90 günlük deneme sureci var bu sureci de atlatırsam yerim biraz daha sağlamlaşacak kısmetse.
Başvururken hesaba katmadığım bir şey oldu . Şöyle ki : Benim başvurduğum ilanın ofis adi St Petersburg diye geçiyor. St Petersburg deki ofise de 12 tane yan ofis bağlı yani bunlardan herhangi birine seni atayabiliyorlar. Beni bula bula evime en uzak olan ofise atamışlar 30 mil tek yon araba sürüyorum. Bundan sonraki hedefim 90 günlük deneme surecini atlatıp yakınımdaki bir ofiste is ilanı açılırsa gidip postmasterla ya da manager la konuşup transfer istemek olacak. Yoksa bu yol çekilmez.Gelelim şimdiye kadarki çalışma temposu ve şartlarını Amazon isiyle karşılaştırmaya.
Önce amazonun artı eksilerini yazayım çünkü azlar. 🙂
Amazonda ise giriş ücreti benim olduğum bölgede 16,50$/h ve 5 sene çalışmama rağmen herhangi bir seniority olayı yok yani yeni ise giren adam 16,50 alıyorken ben 5 senelik eleman 17,50$ alıyordum. Amazon'da çalışırken aslında amazona çalışmıyorsunuz amazon için çalışan bir taşeronun elemanı oluyorsunuz en ufak hatada kapı dişi. Çok az benefitleri var örneğin sağlık sigortası için sadece çalışan sigortalı olursa 2 haftalık periyotta 108$ ödüyordum. Deductable i da hiç az değildi. Emeklilikle alakalı ya da 401K gibi benefitleri yok. Amazonda çalışmanın en güzel yani 4 gün çalışıp 3 gün tatil yapmak. Amazon'dayken şirketten şirkete değişmekle birlikte genelde haftada 4 gün, günde 10 saat çalışıyorsunuz, Eğer şirketin size öngördüğü güvenlik ve sürüş şartlarını yerine getirirseniz isinizi 10 saatten önce de bitirseniz günlük 10 saatlik parası alıyorsunuz. Bu şartlar araç içi ve dışında bulunan 360 derecelik kameralarla AI kullanılarak denetlenmektedir. Stop sign da geçme ya da geç durma ya da yeteri kadar durmama , hız sinirini asma, öndeki aracı yakın takip ve bunun gibi bir suru şey yani biraz olma eşeğim ölme vaziyeti. Amazonda çalışmanın en güzel yani 4 gün çalışıp 3 gün tatil yapmak. Biliyorum 2 kere yazdım ama gerçekten tek iyi yani buydu. Geleceği olmayan mecbur kalınmasa uzun sure yapılmayacak bir is. Amazonda isinizle alakalı dikkat etmeniz gereken tek bir şey var adrese gidip paketi bırakıp fotoğrafını çekmek. Bunların hepsini gerizekaliya anlatır gibi anlatan tek tek yapmanız gerekenleri söyleyen amazonun kendi uygulaması üzerinden yapıyorsunuz .Yani herhangi bir soru işareti yok yapacağınız isle alakalı yeter ki müşterinin kapısına bir şekilde ulaşın. 😁Aklıma gelenler amazonla ilgili bu kadar gelelim usps de şimdiye kadarki çalışmama göre deneyimlediğim eksilere.
Usps tam bir devlet kurumu yani bizdeki devlet memuru anlayışı neyse burada da gördüğüm üzere bu geçerli. Her turlu isten şikâyet eden kaşarlanmış elemanlar herhangi bir verimlilikle alakası olmayan sistemler. Her şey eski küf içinde en son ne zaman temizlenmiş belli olmayan sadece bir şekilde yürüsün gerisi halledilir mantığıyla bakimi yapılan dağıtım araçları vs. @goodluck arkadaşımın bunlara kesin ekleyeceği birseyler olur ben kısacık deneyimimle ancak bunları yazabiliyorum. 😁
CCA ler eleman eksiği ve regular yani kadrolu elemanların kafasına göre call out yapması ve hak kazandıkları izinleri kullanmaları nedeniyle haftada 6 gün ve günde 8+ saat çalışıyorlar. Bu çalışma da öyle zaman geçirme değil ha gerçekten çalışıyorlar Florida sıcağında bu haftaki is günlerimde günde 11 mil den az yürüdüğüm olmadı. Günde en az 4 litre su içtim.
Bu pozisyonun benefitlerini yazmıycam USPS CCA benefits yazarsanız ya da usps.gov dan careers sayfası üzerinden başvuru yaparsanız ayrıntılı yazıyor. Amazondan çok çok iyi olduğu bir gerçek. Ancak ne yazık ki herkesin yapacağı bir is değil fiziksel olarak dayanıklı olmanız gerekiyor.
Başka ofise transfer için nasıl bir yol izlemem gerektiğiyle alakalı tecrübeli arkadaşlardan 🙏🏻 tavsiyelere açığım güncellemeler gelecek.
Eski pusku ekipmanlar arabalar kismina katilmamak elde degil 😀 Sistemde cok kohne o bir gercek. Kadrolularin kafasina gore ise gelmemesine kizma sende o keyfe bir gun varacaksin 😀 Istedigin ofise gecmek icin tekrar basvuru yapmak bir secenek ama o zaman ise giris tarihin yeni girmis gibi olur ve 90 gunde tekrar baslar. Sen hangi merkeze baglisin ve o merkez hangi subeleri iceriyor emin ol. Mesela bizde cape coral, fort myers ve lehigh acres diye 3 ayri sehir var. Bunlarin 3u de lee county’ye bagli. Ancak cape coral ve fort myers ofisleri toplam 8 olmasi lazim beraberdir. Cca’ler bu ofislerde gezebilirken lehigh’a gidemezler cunku o tek basina ayri yonetilir. Lehigh’a giden orda kalir. 90 gun boyunca sesini cikarmadan isini yap. Kadrolu olup iyi gecindigin kisilere aklindakileri sor. Ben senin icin carsamba gunu kendi menagerima soracagim. Supervisorlar bana gore isi en zor olanlar. Onlar pek yardimci olmaya meyilli degildir. Cunku altinda calisan elemanlara hic bi yaptirimlari yok. Sendika direk kafalarinda bitiyor. Ayrica tepelerinde de onlari push eden bir dolu yonetici oluyor. Dolayisiyla onlarin halden anlamasini bekleme. 90 gunu doldurduktan sonra israrli bir sekilde talepte bulunabilirsin. Hatta istedigin subeye gidip menajerle konusup orada calismak istedigini soyleyebilirsin. Ihtiyaci varsa seni ister. Ben clerk olarak calisiyorum biliyorsun. Ama carrier’lara da ne yapilabilir soracagim.
-
@zeliha forum ailesinden olan aynı zamanda youtube videoları çeken aykut size direk yardımcı olacaktır.:
Amazon Flex Delivery
-
@megashintai Peki istedikleri surede paketleri teslim edemezsek bir ceza durumu oluyor mu?
-
@Zeki-Inci izlediğim videolara göre herhangi bir cezai işlem yok. Amazon size bu iş için bir ücret ödeyecek bu ücreti hesaplamak için size saat belirtiyor, yani amazon'un verdiği süre tahmini olarak bitirilebilecek ortalama bir süre. Örnek vermek gerekirse 3 saatlik bir iş aldığınızı düşünürsek siz o işi 2 saatte de bitirseniz 4 saatte de bitirseniz aynı ücreti alacaksınız.
İzlediğim videolardan ben böyle anladım eğer ki hatam varsa bilgili arkadaşlar düzeltir zaten.
-
@zeki-inci Bana 3.5 saatlik iş verildi ama bence o kadar kısa sürede yapabilmek mümkün değildi. Dediğim gibi haritanın yanlış gösterimleri sebebiyle oldu gecikme.
Ama ceza gibi bir durum yoktu. En geç 9.00 pm'e kadar bitirin diyordu benim için. O saatten önce hallettim. -
@zeki-inci Benimde izlediğim videolardan ve arkadaşların görüşlerinden anladığım kadarıyla size verilen bir süre aralığı var min. ve max. size sunulan aralık min. süre buna göre fiyatlama belirtiliyor. Mümkün olabilecek en iyi süre ayarlanıyor anladığım kadarıyla ve fiyatlanıyor. Max. süre geçilirse bir işlem varmı bundan kimse bahsetmemiş bu konuda çalışan arkadaşlarımız bu konuya da bir açıklık getirmesi güzel olur aslında ....
-
Tesekkurler arkadaslar cvaplar icin.
-
emrah ateş youtube canlı canlı en baştan en sona kadar amazon flex nasıl yaptığını gösteren videoları var. Orada herşeyi ile anlatıyor.
-
@barış Baris bey bu isin standart saati 18 dolar. Fakat bazen bu rakamlar hava kosullari zorlasinca artabiliyor. Mesela gecen hafta burda hava biraz yagisli ve soguktu, don riski vardi, 4 saatlik blok 108 dolara cikti. Yani saatini 27 dolar yapmislar. Bloku gec teslim etmenin bir cezasi yok. Bir keresinde aldigim blok downtown a gitmesi gerekiyordu. Saat 10.30 PM de bitirdim. Herhangi bir cezasi olmadi.
-
@megashintai Su ana kadar 3, 3.5, 4 ve 5 saatlik bloklar yaptim. Bunlar arasinda en zoru her zaman 4 saatlik bloklardi. 4 saatlik bloklarda daha genis bir alanda dagitim yaptiriyor sistem. 5 saatlik isi aldigim zaman 60 paket aldim ama 4 saatlik isten daha once bitirdim. Nedeni daha dar bir alanda dagitim yapmamdi. Mesela bir siteye girdigim zaman adresler yan yana, karsilikli olabiliyor. Birde ayni adrese 2-3 paket biraktigim oldu. 4 saatlik blok disindakiler hep dar alanda geliyor bizim bolgede ve alabilirsem bunlari almaya calisiyorum artik.
-
@mehmett Sizin bölgede blok bulmak kolay sanırım. Houston da, (belki ben depolara 30 mil uzakta olduğum için?) kolayca bulamiyorum. En fazla iki blok alt alta gördüm. Ya çok insan var bu işi yapan, ya da fazla iş yok.
Şu an olsa mesela çıkarım ama yok.

-
@mehmett Amazon Flex Delivery içinde söyledi:
@barış Baris bey bu isin standart saati 18 dolar. Fakat bazen bu rakamlar hava kosullari zorlasinca artabiliyor. Mesela gecen hafta burda hava biraz yagisli ve soguktu, don riski vardi, 4 saatlik blok 108 dolara cikti. Yani saatini 27 dolar yapmislar. Bloku gec teslim etmenin bir cezasi yok. Bir keresinde aldigim blok downtown a gitmesi gerekiyordu. Saat 10.30 PM de bitirdim. Herhangi bir cezasi olmadi.
Peki hocam hangi semt veya sokağı dagitacaginiz nasıl belirleniyor yani belirli bir mil varmı?yani şehrin en doğusuna yada en batısına çıkma ihtimali varmı?
-
@megashintai Hayir malesef cok kolay degil burda da, cok fazla driver var. Zar zor yakaladigim bir blogu almaya gittigim zaman depoda epey bir kuyruk oluyor. Gecen ay Hallowen oncesi cok is vardi, hemen hergun bir blok yapiyordum. Bu ara cok zorlasti. Aralik ayinda tekrar yogunluk olacagini dusunuyorum.
-
@kürşat Aldiginiz blok tamamen sans, gorevli size hangi blogu verirse onu aliyorsunuz. Ben sehrin kuzeyindeyim. Aldigim blok kuzeye cikarsa 40-50 milde is bitiyor. Ama guneye cikarsa 120 mil yaptigim da oldu. Downtown bu isin kabusu :). Bir kere geldi su ana kadar ve 6 saat falan surdu bitirmem.
-
@mehmett aynı yerdemisin bilemiyorum ama emrah ateş amazonda sürekli iş için başvuru yapmış eleman arıyorlarmış ve de inanılmaz imkanlar sunuyor. @crazycells youtube linki koydum ama yasak mı bilemedim koydum çünkü amazon flex devamlı çalışma şansını yakalarsan neler vaat ediyor nasıl şirket elemanı oluyorsun avantajları var onu anlatan bir video
-
@ayvalik10 Dün izledim ben de. Gayet faydalı bir video.
-
@ayvalik10 tabii ki yasak degil sayin @ayvalik10

-
Bu işi düşünenler için bir güncelleme yapmak istedim.
Amazon Flex e ilk başvuru sonrası inanılmaz derecede blok müsaitliği vardı ve belli süre sonrası kesildi. İnternette biraz araştırdığımda, Amazon’un yeni sürücülere tüm blokları özel olarak ayırdığını ve sonrasında kestiği gibi bazı kişi yorumları okudum. Hergün en az bir kere girer bakarım ve Black Friday dönemi dahil hiç uygun blok görünmüyor. Eminim bölgeden bölgeye değişiyordur ve mutlaka bazı saatlari vardır belkide fakat benim deneyimime göre kesinlikle güvenilecek bir iş değil. Ek iş olarak bile sanırım bu işe güvenmezdim. -
Amazon Flex sitesine baktığımda sadece 21 yaş üstü ve ehliyet soruyor 1 senelik ehliyet diye ibare yok sanırım 1 senelik ehliyet istemiyor
-
@freeworld Amazon Flex Delivery içinde söyledi:
Bu işi düşünenler için bir güncelleme yapmak istedim.
Amazon Flex e ilk başvuru sonrası inanılmaz derecede blok müsaitliği vardı ve belli süre sonrası kesildi. İnternette biraz araştırdığımda, Amazon’un yeni sürücülere tüm blokları özel olarak ayırdığını ve sonrasında kestiği gibi bazı kişi yorumları okudum. Hergün en az bir kere girer bakarım ve Black Friday dönemi dahil hiç uygun blok görünmüyor. Eminim bölgeden bölgeye değişiyordur ve mutlaka bazı saatlari vardır belkide fakat benim deneyimime göre kesinlikle güvenilecek bir iş değil. Ek iş olarak bile sanırım bu işe güvenmezdim.Ben de aynı durumu bugün yasadım, gördüm. Full time çalıştığım iş için bugünlük sabah 5'te kalkmam gerekti. Yaklaşık 15 dakika boyunca uygulamada refresh tuşuna basıp durdum. 1 tane blok denk geldi, öğle 12 için. Kabul etmek için kaydırdım (arada 3 saniye var, görmem ile kaydırmam arasında.) Ama başkasına verildi.
Neyse dedim, işe gidip yarım saatlik görevimi yapıp dönerken baktım. Saat 6'ya geliyordu. Tekrar geldi, tekrar kabul ettim yine 3 saniye farkla ve yine aynı sonuç oldu. Eve girdim saat 6.30 civarı. 15-20 dakika refresh yaptım. Bir tane daha geldi ama yine aynı şey oldu.
Sonra moralim bozuldu, bıraktım bakmadım bütün gün.
Sabaha karşı o saatte nasıl o bloklar 3 saniye içinde kapıldı hiç anlam veremiyorum. Var bir şeyler ama bilmiyorum.
-
@megashintai selamlar..
aşağıdaki videonun 17. saniyesine bakın. bir çok insan böyle yapıyor sanırım.. -
bazı şehirlerde rekabet çok sanırım.emrah ateş in olduğun şehirde çok rahat iş aldığını hatta secme şansı bile olduğunu gösterdi.
bu işi uzun süreli yapılabilmesi için full time işe girmek mantıklı aracı vermeleri aslında çok büyük bir avantaj .aracınız km yapmıyor yakıt masrafınız yok araca ait masrafınız olmuyor bunlar 1 yılda büyük giderler olarak cebinizde kalıyor.
Benzer Başlıklar
160
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum