Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
17.0k 1.1k 1.2m 1.1k
  • ⭐⭐

@Atlantis00, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

Mübarek herkes de eb3'e başvurmayı düşünüyor yahu. 35 bin dolar bu kadar kolay bulunabilecek bir paraysa ülkeden bu kadar şikayet etmeyin bence😄 Hayır o parayı biz bulamayanlar ne yapalım peki şikayet dahi etmeyelim o zaman 😄

hiç sorma ya , bi ben fakirim galiba şu memlekette :(

• @Lossantosdy Hayır parayı bulmayı da geçtim insanlar birde gözden çıkarıyor yani bu parayı :D Yahu 35 bin dolar amerika'da ki milyonlarca insan için bile bulması zor bir miktar :D Gel gör ki bir anda herkes eb3 vizesi düşünür oldu :D

• @Emre-Kurtulmuş dediğiniz gibiyse iyi, arada iyi şeylerde oluyor demek ki, schengen vizesi içinde aynısı geçerlidir umarım.

• @Atlantis00 Düşünmek ile faaliyete geçmek arasında bir fark var, şuan çoğu insan garanti yollarla kaçmak istediğinden dolayı bu yollara dönmelerini mantıklı buluyorum. İstenen miktar elbette ki az değil ancak gücü yeten yine bir şekilde başvuruyor. Türkiye'de ikinci elde en kötü arabalar bile 1m+ olmuş durumda. Güncel kura göre beş yüz bin lira verip gitmek insanların aklına yatıyor. O süreç içerisinde yine çalışmaya devam edip bir yandan birikimini yapar bir şekilde devam eder, fakat tavsiye ettiğim şey ise ekstra yanda duran para ile müracaat edilmesi. Yaşım 25 ve ben burada her sene dv lottery ile gitmeyi düşünüp ardından Mayıs ayında baş çıktığını gördüğüm zaman geçen yılları geri alamıyorum. Ailemle EB3 hakkında uzlaşmaya varabilmek için kısa zaman içinde konuyu masaya yatırmayı planlıyorum, üç sene sonra kendimi Türkiye'de bir şeye sahip olamadan aynı yerde sayacak olarak bulacaksam ne anlamı kaldı dv lotterynin. Özet olarak bu şekilde belirteyim, yine de imkanı olan herkese öneriyorum

• ⭐⭐

İki ay oldu sonuçlar açıklanalı hala çok üzgünüm.

Bu green card işine gerçekten bel bağlanmaz arkadaşlar, diğer vize alternatiflerini de maddi durumunuz uygunsa kesinlikle deneyin. Biraz cesaretli olan da sınırdan atlasın geçsin. Bu ülkede ömür geçmez...

• @Chromium Kesinlikle öyle ve hatta siz bu konuda canlı örneksiniz hocam, x8 has not been selected gördükten sonra beklemekle ömür geçmez. Aynı şekilde @Riethian 'da senelerdir başvurup has not been selected görenlerden, yıllar geçip giderken uzaktan el sallamak çok üzücü oluyor..

• @Uçan-hollandalı Söylediklerinizin çoğuna katılıyorum. Şöyle bir durumda var tabii. Biz genciz. Hatta direkt yaşıtız. Fakat düşündüğümüz zaman babadan dededen zengin biri olmadığı sürece bizim yaşımızda ki bir gencin o 1 milyon liralık arabalara binebildiğini sanmıyorum. Ki zaten binebiliyorsa TR'de rahat bir yaşamı vardır o ayrı. Demek istediğim genellikle bu parayı gözden çıkarabilecek kesim 40 yaş üstü insanlar oluyor. Çoğunun da burada yıllardan beridir kurmuş olduğu bir düzeni oluyor ve daha da önemlisi çoluk çocuk olmuş oluyor ve hadi deyip20 bin doları firmaya verip 2-3 yıl sonra da Amerika'ya gidip bir sene ortlamanın üstünde olan eyaletlerde burger tarzı yerlerde çalışma fikri çok zor gelebilir. Ben sırf bu yüzden Türkiye'de eb3 vize türünün aşırı ilgi göreceğini düşünmüyorum. İlgi görür ama başvuran sayısı çok olmaz. Olay sadece 20 bin dolar olsa ne ala ama oraya gidip 1 ay hiç çalışmadan ev kirası + depozito hatta 2 depozito + emlakçı komisyonu + ev eşyaları + çocukları okula yazdırma, eşinizde mecbur çalışacağından çocukları kreş tarzı yerlere yazdırma gıda vs. derken ortaya bir anda 2-3 katı fiyat çıkıyor. Başında dediğim gibi gençlerin çoğunda da bu para olmadığı için ortaya böyle bir sonuç çıkacak bence :)

• ⭐⭐⭐

@GizemYılmazz Mesela wendy's charleston'da gidip 1 sene çalışacak kişi aylık 2300 dolar gibi bir para kazanacak ve orada ki kira fiyatlarına baktığımızda en ucuzları 2000 dolardan başlıyor. Ki ailesi ile giden biri daha güvenli yerlerde kalmak isteyeceğinden daha fazlasını gözden çıkarmak zorunda. Bir nevi kazandığı paranın tamamı kiraya gidecek. Dediğin gibi olay 20 bin dolar ile kalsa çok iyi olurdu ama ciddi ciddi o 1 yıl özellikle çocuklu aileler için çok zorlu bir süreç olacak gibi duruyor. Artık bekleyip göreceğiz. Umarım hepsi gönüllerince giderler

• @Atlantis00 charleston benim radarımda.Ev kiralarına bakmamıştım. Ama eb3 işleri çok küçük şehirlerde zaten, ufak şehirde 2 çocuklu benim gibi bir aile iyi bir okul bulamaz bunun yanında ek gelir için ekstra iş bulamayabilir. Artısını eksisini deftere yazıp, tablo yapıp, işaretleyip ona göre karar vermek gerekecek. Sene sonunda kazancım giderimden fazla ise kar yazar sonraki sene free olacağın için ona göre pozisyon alırsın. Sene sonunda kazancın giderinden az ise aradaki farkı kompanse edebilecek gücün var mı ilerde toparlayabilir misin ona bakarsın. Benim için şu anda sadece bu yaşta göçmek korkutuyor (43). Yoksa bilenler biliyor daha önce uzun süre yurt dışında yaşadım zaten. Orda başımıza gelecekleri aşağı yukarı kestirebiliyorum. Ki burada da dünya kadar tecrübe var , okuyoruz.

Ez cümle türkiyenin şu anki durumuna bakarak kesinlikle gidilmeli diyorum.Gençler için az çok finansal okur yazarlığı olan bir birey olarak bu riske girmenizi tavsiye ediyorum. İlk şirketimi kurduğumda 30 yaşımdaydım , battım. Sonrasında tekrar risk aldım devam ediyorum. Genç bireyler için borçla krediyle girilebilecek bir risk olarak görüyorum EB3 vizesini.Yalnız tek sıkıntılı yanı bekleme süresi tabiki. Umarım herkes istediğine ve hayallerine kavuşur.

• @selamibasaran Hocam en önemlisi olarak adım atmışsınız. Allah yolunuzu açık etsin. Her şey gönlünüzce olsun ve umarım bir gün hep birlikte Amerika'da kahvenizi içmeye gelebiliriz :) Hayal etmek bir adım, adım atmak bir adım. Ufak adımlarla en kıza zamanda hayallerinize kavuşacaksınız inşallah

• @GizemYılmazz Kesinlikle öyle finansal sorun çözüldüğü sürece açılmayacak kapı kalmaz ama sizin de dediğiniz gibi yaşıt olarak bizlerin bu durumda ne kadar para koyabileceğimiz çok önemli. Bir yerden borç harç ya da ailesel destek vesaire derken toplanabilinirse artık. Şuan inceleme evresindeyim ben de eğer fırsat yakalayabilirsem düşünüyorum, en azından bekar olduğum için ve ohio da yaşayan bir arkadaşım da bulunduğundan ötürü ona kira vererek bir şekilde götürürüm sanıyorum. Yalnızca neye karar vereceğimi şuan düşünme aşamasındayım

• @selamibasaran Güzel bir yazı olmuş elinize sağlık, eşli ve çocuklu olarak gitmek bekar olarak gitmekten biraz daha zor olacaktır tabii ki. Yıllarca Rusya deneyiminiz oldugundan ötürü bunun da altından kalkacağınızı düşünüyorum hocam, tekrardan hakkınızda en iyisi olsun ✋ sizin sürecinizi de takip edeceğim

• ⭐⭐

@GizemYılmazz Kısmen doğru. Zaten başvuranların yaş ortalaması genelde 40 civarında. Tabi aileden veya kendi emeği ile para biriktirip başvuran gençler de var grupta. Ben de 40 küsür yaşında biri olarak aslında bizler sizlere göre daha şanslı bir hayat sürdük. Ben yirmili yaşlarımda hem evimi hem arabamı almıştım. Üstelik aileden gelen bir birikim olmamasına rağmen. Ama şu anda bunu yapmak hangi işte çalışırsan çalış zor ve hatta imkansız gibi. O yüzden bu topraklar artık yaşanır gelmiyor bana. Hele ki benim gibi tek kız babasıysanız aksiyon almak şart. Evet adaletsiz yok. Para büyük etken ama değerlendirebilenin değerlendirmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Yeşil kartı cebe koyduktan sonraki oradaki bir yıllık süreç oryantasyon süreci olarak değerlendirilip kar amacı gütmeden ve hatta biraz da cepten harcanacağı hesaba katılıp gidilmeli. Eş de çalışırsa ay sonunda hesap artıda kalır her türlü. Ama ailde tek kişi belirtilen işte çalışacaksa o kasa eksi verir kaçınılmaz olarak. Bekar ve genç olanlar için en iyi yol evlilik. Yerinizde olsam bu alternatifi de boş geçmezdim. Tabi bundan önce eğer yoksa dil. Umarım hepimiz hedeflerimize ulaşırız. Türkiye simülasyonundan Neo'nun Matrix'ten çıktığı gibi çıkma ümidi ile... :))

• @GizemYılmazz evli gidilirse yapılabilir, birisi eb3'ün bulduğu işte çalışır, diğeri de normal bir işte çalışırsa sorun olmaz, onun haricinde tek kişi gittikten sonra kazanılan para ev kirasına gider zaten, ek iş yaparsın diyorlar ama mcdonalds 8/12 saat çalıştıktan sonra benim kendi adıma çalışmaya halim kalmaz zaten, yani oraya verilecek parayı bulurum fakat verdikten sonra sıfırı tükettiğim için orada sıkıntı çekerim, fazla yaşlı değilim ama, dediğiniz gibi bir yaştan sonra yok burger yok bilmem ney çekilmiyor, insanı hep illegal yollara yönlendiriyorlar.

• ⭐⭐

@Murat-4 Bence bekar biri çok daha rahat geçinir. Çocuk olmadığı için okul puanını çok önemsemeden 700-800 usd ye ev kiralayabilir. Ayrıca haftada 5 gün x 8 saat çalışma zorunluluğu var. 2 gün boş ve size kalıyor. O günleri de değerlendirip saatlik ortalama 17usd'den yemek dağıtım işi yapılsa 8 saat, ayda ek olarak 1000usd para yapar. Bu da toplamda 3000usd gibi bir rakama denk gelir. Bence tek gitmek ailece gitmekten çok daha mantıklı olur.

• ⭐⭐⭐

Ah bir gidebilsek, California'yı kıyı şeritlerini uçtan uca gezsek, Route 66 turu yapsak. O kadar çok hayaller var ki. Önümüzde upuzun süreç. İnşallah her şey hepimizin gönlünce olsun. Yıllar sonra hep birlikte güzel bir yemek masasında güneşi birlikte batıralım. Yeter ki umudumuzu kaybetmeyelim

• @Atlantis00 O da olur bir gün, ya öyle ya böyle derken hedeften vazgeçmek yok😀fakat en çok imrendiğim şey tek seferde dv lottery i tutturanlar. Bir yazı bütün hayatı değiştiriyor

• @Uçan-hollandalı Kazanmakta yetmiyor artık bir de mülakat için sıra bekleyip sıra gelmeyen kişiler var. Çok zor süreç. Verdiğimiz mücadele yokuş çıkmaya benziyor ama manzara tepeden seyredilir. Pes etmek yok :)

• Herkese merhaba... biz de eb3 için kesin karar verdik sadece şirket konusunda bizi en hızlı sonuca ulaştıracak seçeneği seçmeye çalışıyoruz. En kısa zamanda ona da karar verip başlatıcaz süreci. Konuşulan rakamlar ülkemiz şartlarında evet çok fazla biz 25 senelik birikimimizi bu işe yatırmayı düşünüyoruz ve her şeyi göze aldık... neden mi ?... çünkü 2 yaşında bir kızımız var... ve maalesef canm ülkem artık bir anne olarak bana güven vermiyor. Ekonomik şartları geçtim artık ben bu ülkeye kız çocuğu yetiştirebileceğim bir ülke olarak bakamıyorum. Kendi ülkemde yabancı gibiyim ve ülkemin yeni sahipleri afedersiniz it kopuk... ne kadar saçma sapan insan varsa aldılar ülkeye... kızıma bir gelecek sunmak için bütün kariyerimizi, ailelerimizi arkada bırakmayı, sıfırdan başlamayı göze aldık... keşke böyle olmasaydı ama artık geri dönüşü olmayan bir noktadayız bence... kızımı ne kadar erken kurtarabilirsem o kadar iyi gözüyle bakıyorum artık... o yüzden kızıma bu ülkede bırakacağım ev araba her neyse benm için artık hiç önemli değil ben bunların hepsini onun huzuruna sağlığına güvenliğine yatırmayı düşünüyorum. Dünya malı, sağlığı yerinde olsun onları isterse kendi yapar zaten... o yüzden özellikle çocuklu aileler ellerinden geleni yapmaya çalışıyor. keşke herkesin imkanı olsa ve kendine yeni bir hayat kurabilse...

• ⭐⭐

@serel Birebir aynı durumdayız. Yolunuz açık olsun.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k