(H1B) Çalışma Vizesi
-
Eşim İran lı. Şöyle olacak gidicez ve çıkmıycaz :) Çıkmak istersek ya da eşim dönerse tekrardan vize başvurusu yapmak zorunda kalıcaz. Ama son aldığım bilgiye göre bu yılın sonunda artık H vizeler için visa stamplar Amerika da basılmaya başlanacakmış. Zaten bu yıl sonunda Türk vatandaşlığına da başvurucaz inşallah sorun kalmayacak bakalım görücez.
-
@Aleras evet dogru bu yil sonunda ulke icerisinde vize basimina baslanacak ama bu suanlik icin H1B ve L vize turlerini kapsayacak ve bazi ulkeler bundan yararlanamayacak. Ornegin hindistan gibi. Suanlik icin H4 vizesi bu kategoride yok maalesef. Ilerleyen sureclerde olacak insallah.
hakkinizda hayirli olsun. Guzel bir hayat kurmaniz dilegiyle. -
@Aleras Cikmayacaksiniz ama 3ay sonra esiniz kacak duruma dusecek. Buradayken sure uzatmaya bakin. Gelince I94 e bakin orada yazacaktir ne zaman ulkeden cikmasi gerektigi.
Kacak duruma dusunce belli sureler var. Onlari gecirdiginizde gene belli sure geri giris yapamiyorsunuz
-
@wanti Sizin bahsetmiş olduğunuz şey statü. Benim bahsetmiş olduğum şey ise vize. Zaten eşimin vizesinin PED bölümünde 31 Sep 2026 yazıyor. Yani kısaca anlatmak istediğim şey şu bizim oraya girme vaktimiz 3 ay içinde ama polisin orda vereceği yani I-94 formuna yazacağı şey büyük ihtimalle 3 yıl olacak o yüzden sorun olmayacak diye düşünüyorum. Çünkü benzer bir olayda eşimin turistik vizesinin bitmesine birkaç gün kala gitmiştik ve giriş yaptığımızda bize 6 aylık statü yani kalma izni verdiler. Ama biz doldurmadan çıkış yapıp geldik.
-
Oyle olabiliyorsa iyi o zaman. Ben kalis suresini vize ile beraber yaparlar diye dusunuyordum.
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
@Aleras Size guzel bir haberim var. Dusunur musunuz bilmem ama Kanada artık H-1B vizesi yada statüsü olanlara 3 yıl boyunca Kanada'da çalışabilmeleri için açık çalışma izni verme kararı aldı. Yani H-1B olanlar istedikleri zaman kanadaya gidip istedikleri işte 3 yıl boyunca çalışabilecek. Tabi bu işlerin alanınızla alakalı olması gerekiyor. Ilgili linkleri birakiyorum. Zaman neleri getirir bilinmez. Aklinizda bulunsun. :)
-
Selam herkese - H1B visa stamp renewal ile ilgili her hangi bir sorun yasaniyor mu? Ben daha oncede yeniledim sorunsuz olarak ama Inidia'da zorluk cikariyolarmis. Sanirim burada ki fake consulting firmalari yuzunden. TR'de H1B visa renewal ile ilgili bir sorun oldugunu duyan oldu mu?
Cok tesekkurler simdiden!
-
@orhanozbekk Merhaba. Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Bir arkadaşım daha bu paylaşımı yapmıştı bana. Biraz araştırdım ama sanırım bu sadece IT sektöründe geçerli ve benim sektör ve pozisyonum bununla ilgili değil maalesef. Belkide ilerleyen günlerde farklı sektör ve pozisyonlar içinde açılır böyle fırsatlar. Bakalım görücez :) Bizim ilk amacımız GC almak onu da başardıkmı artık büyük bir sorunu aşmış olucaz. Sizdemi H1 ile oradasınız?
-
@Aleras Bir yanlisiniz olmali, bu sadece IT alaninda degil yalniz. Arkadasiniz paylastigi ne bilmiyorum ama farkli olabilir.
Tabiki de not alin lazim olur. Kesinlikle ilk amacinz green card olmali. Hatta benden size tavsiye hemen EB3 skilled sureci baslatin. Biraz zaman aliyor ama bu surecte H1B ile hem stattunuzu korursunuz hemde arka planda green card sureci baslatmis olursunuz. Lutfen dedigimi yapin, LUTFEN! Zamaninizi bosa harcamayin. Benim de suan H2B vizem var ve arka planda EB3 surecim devam ediyor. forumda orcun beyler ( @denizci10 ) var, eb3vize sirketinin sahibi. Adimi verin onlarla da gorusun. Yardimci olacaklardir. Hatta whatsapp ve telegram gruplarimizda var, katilmazk isterseniz numaranizi ozelden yazin, sizleri de ekleyeyim. Surec hakkinda kendinizi guncel tuttarsiniz. -
Belkide ben yanlış okudum ama önceliklerinin TECH alanında olacağı yazıyordu bu nedenle böyle anladım. EB3vize yi biraz okumuştum sanırım anlaşmalı oldukları fastfood şirketleri için yapıyolardı. @denizci10 da tanıyorum yazılarından :) Bana şu an için pek yarayacağını düşünmüyorum ama takipte olacağım. Numaralarımı özelden paylaştım kendinize ve grubada ekleyebilirsiniz :)
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
@orhanozbekk merhabalar amerika vatandaşı olan biri bize davet gönderecek çalışmamız için tam zamanlı bu adamın market zincirleri var ve Amerikan vatandaşı ama biz hangi vizeye başvuracağımızı bilmiyorum sizce ne yapmalıyız
-
@sabrina-ww merhaba, H2B vizesi uygun olur. Özellikle local bölgelerdeki supermarketlerde bu vize türünü yapıyor. Lakin bunun da öncesinde başvurması gereken bir süreç var. Sertifikasyon, petition vb gibi. USCIS kendi sitesinde süreç yer alıyor. Olmadı bölgede yer alan en yakın bir uscis ofisine de gidebilir.
Kısa vadede h2b olur ama her be kadar uzun da sürse, uzun vadede EB3 green card süreci de başlatabilir.Umarım biran önce olur. Daha fazla sorunuz olursa çekinmeyin lütfen.
-
@orhanozbekk h2b başvurusu için işverenin gidip ikna etmesi gerekiyormuş yurtdışından işçi alabilmek için eğer ikna edemezse olmuyormuş bu konuda bir bilginiz var mı
-
Merhaba, yeşilkartforum'da yeniyim, arama kısmına H1B vizesi yazarak sorularımın cevabını bulmaya çalıştım fakat bulamadım o nedenle başlık açıyorum, başlık tekrarıysa kusura bakmayın. H-1B vizesi hakkında aklıma takılan bazı sorular var, örneğin ben şu an Türkiye'deyim ve internetten araştırdığım kadarıyla, H-1B Employer Data Hub'dan bu vize için sponsor olan iş yerlerine baktım, iş yerlerinin isimleri var liste şeklinde. Bir tanesine başvurdum. Şimdi ben Türkiye'den başvurduğumda, ben ABD'de değilken onlar benim adıma sponsor oluyor mu olumlu sonuçlandığında? Yani bana sponsor olmalarını nasıl sağlayabilirim, daha önce bu yolla gitmiş birileriyle konuşursam kafamdaki soruları daha rahat aktarabilirim diye düşünüyorum. Bana gelince, 3 yıllık finans (audit) tecrübem var, budget reporting & business controller vs gibi işleri yapabilirim. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor, kendilerine en etkili şekilde nasıl ulaşıp bana sponsor olmalarını sağlayabilirim? Niteliksiz olarak gitmeye de razıyım, bu konuda da bilgilendirebilir misiniz rica etsem? Teşekkür ederim
-
@Brooklyn344 Selamlar, Bu sitede daha önce bu vize türüne onay almış firmaları bulabilirsiniz. Fakat bu, size de vize başvurusu yapacakları anlamına gelmez. Firmalar genellikle İngilizce yeterliliği, iş tecrübesi ve belirli bir mülakat sonucunda bu vizelere başvurmanıza yardımcı olur. Öncelikle çalıştığınız pozisyona uygun bir firma bulmanız gerekiyor. Bu firmayı bulduktan sonra onlarla görüşüp, sizin pozisyonunuzda birine ihtiyaçları olup olmadığını öğrenmeniz ve çoğunlukla belirli sayıda mülakattan geçmeniz gerekir. Bu söylediklerim profesyonel işler için geçerli. (Lisans veya üstü eğitim, ayrıca yeterli iş deneyimi gerektirir. İş deneyimi bazı durumlarda gerekli olmayabilir.) Firma sizi işe almak istediğini beyan ederse artık başvuru süreci başlayacak. H1B başvuruları mart ayında iş yerinin kura katılımı ile başlıyor. Kuradan isminiz çıkarsa haziran ayına kadar dosyanız hazırlanıp gönderiliyor. Genellikle Ağustos-Eylül gibi I-797B dosyası elinize ulaşır, bu dosyayla vize başvurusu yaparak vizenizi alırsınız. Süreç basitçe bu şekilde. Sorularınız olursa yazabilirsiniz. İyi çalışmalar.
-
@msait Merhaba, cevabınız için teşekkürler. Merak ettiğim bir başka şey, amerikada kendimize sponsor olacak şirketi bulmak imkansız mı herhangi bir şirketi olan tanıdığımız akrabamız vs yoksa? Hiç tanıdığı falan olmayıp da H-1B vizesiyle gidebilen örnekler var mı bildiğiniz kadarıyla, kendi imkanlarıyla Türkiye'den doğru Amerika'da sponsor olacak şirket bulup? Ya da bu işi Türkiye'de yapan ajanslar vs var mı acaba onlara başvurmak mı gerekir, Work and Travel programı ajansları gibi? Çok teşekkürler şimdiden
-
USCIS bugun daha onceden basvuru yapanlar arasindan(FY 2024 icin) 2. bir random cekilis yapacagini duyurdu.
"In March 2023, USCIS conducted an initial random selection on properly submitted electronic registrations for the fiscal year (FY) 2024 H-1B cap, including for beneficiaries eligible for the advanced degree exemption. Only those petitioners with selected registrations for FY 2024 are eligible to file H-1B cap-subject petitions. The initial filing period for those with selected registrations for FY 2024 was from April 1, 2023, through June 30, 2023.
We recently determined that we would need to select additional registrations to reach the FY 2024 numerical allocations. Soon, we will select additional registrations from previously submitted electronic registrations using a random selection process. We will announce once we have completed this second selection process and have notified all prospective petitioners with selected registrations from this round of selection that they are eligible to file an H-1B cap-subject petition for the beneficiary named in the applicable selected registration.
Those with selected registrations will have their myUSCIS accounts updated to include a selection notice, which includes details of when and where to file."
umarim birilerinin isine yarar.
-
@Brooklyn344 Tekrar merhaba;
Benim hiçbir tanıdığım yoktu. İyi bir tecrübem vardı. İngilizce anlaşabilir ve mesleki olarak kendimi ifade edebilir yapacagim isi yapabilir seviyedeydim. (Türkiye'de Yapısal projelerin tasarımı ile ilgili çalışıyordum) 2018 yılından sonra ekonomide sorunlar başlamıştı ve bende ailemle rahat bir yaşam sürmek için arayış içindeydim. 2019'da bir firma buldum. Birkaç online görüşmemiz oldu. (Birkaç projelerine yorum yaptım, bu süreçte birbirimizi tanıdık) 2020 yılında H1B çekilişine katıldım. Aynı yılın ağustos ayında vize alabileceğim evraklar elime ulaştı. Fakat o donem H1B vize yasağı vardı. Bu sebeple 2021 yılının sonuna kadar bekledik. Daha sonra vizeyi de alıp geldik. Biraz uzun sürdü fakat benimde acelem yoktu açıkçası. Bu arada Amerika'da hala yeterince tanıdığım yok. Ama firma çok iyi, arkadaşlar çok samimi. Bu benim hikayem. Sadece size fikir vermesi açısından paylaştım. Umarım sizde bir yol bulabilirsiniz. -
Herkese Merhaba, Amerika turist vizem var. H1B için başvuru yapmıştım çekilişte hak kazandım. İngilizcem konuşma seviyesi yok denecek kadar az. Mülakat olacak mı? Olacaksa ingilizce olmak zorunda mı?hangi evrakları tamamlamam lazım? Avukatlar çok yüksek ücret talep yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim
-
Bu ileti silindi!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
40
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum