Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

N400 Basvurusu - Online vs in person


  • Merhaba,

    • N400 basvurularinda, online basvuru ve en yakin gocmenlik burosuna in person basvuru arasinda islemlerin sonuclanma hizi acisindan bir fark var midir?
    • Online yaptigim basvuru, sistem tarafindan otomatik olarak yasadigim eyalete en yakin gocmenlik burosuna mi aktarilir, yoksa yogunlugu en az olan buroya mi yonlendirilir?
    • In person basvuru yapmayi secmem durumunda, yasadigim eyaletteki gocmenlik burosu yerine adresime 1 saat mesafedeki baska bir eyaletteki gocmenlik burosuna basvuruda bulunabilir miyim? (Iki gocmenlik burosunun N400 processing sureleri arasinda 10 ay kadar fark oldugu icin boyle bir soru yonlendiriyorum.)
    • Son olarak, N400 submit edildiginde mevcut green cardin suresinin otomatik olarak 2 yil uzatildigina dair bir bilgi okudum, dogru mudur? N400 sonuclanana kadar ayrica green card yenileme/sure uzatma islemi yapmak gerekir mi?

    Simdiden zaman ayirip cevaplandirdiginiz icin tesekkur ederim.


  • @hefe, içinde söyledi: N400 Basvurusu - Online vs in person

    Merhaba,

    • N400 basvurularinda, online basvuru ve en yakin gocmenlik burosuna in person basvuru arasinda islemlerin sonuclanma hizi acisindan bir fark var midir?
    • Online yaptigim basvuru, sistem tarafindan otomatik olarak yasadigim eyalete en yakin gocmenlik burosuna mi aktarilir, yoksa yogunlugu en az olan buroya mi yonlendirilir?
    • In person basvuru yapmayi secmem durumunda, yasadigim eyaletteki gocmenlik burosu yerine adresime 1 saat mesafedeki baska bir eyaletteki gocmenlik burosuna basvuruda bulunabilir miyim? (Iki gocmenlik burosunun N400 processing sureleri arasinda 10 ay kadar fark oldugu icin boyle bir soru yonlendiriyorum.)
    • Son olarak, N400 submit edildiginde mevcut green cardin suresinin otomatik olarak 2 yil uzatildigina dair bir bilgi okudum, dogru mudur? N400 sonuclanana kadar ayrica green card yenileme/sure uzatma islemi yapmak gerekir mi?

    Simdiden zaman ayirip cevaplandirdiginiz icin tesekkur ederim.

    Sayin@hefe, online basvurularda hemen receipt noticelari aliyorsunuz ve bazi yerlerde online basvurularin daha hizli ilerledigini duyduk. Bazen de teknik problemlerden dolayi basvurularin uzadigini duyduk. Ancak her ne sekild basvuru yapmis olursaniz olun ( online veya posta yolu ile kagit teslimi ile) mulakat yerel ofisinizde olacaktir. . Ofise gidip basvurmak sozkonusu degildir. Son uc aydir oturdugunuz eyalette vatandaslik basvurunuzu yapmaniz gerekir ve uc ay orada yasamadan basvuruyu yapamazsiniz. Baska turlu bir ofis secim hakkiniz yoktur, online yapsaniz da sizi farli bir ofise yonlendirmezler. Uzatma ile ilgili duyduklariniz dogrudur. Ekteki linke bakiniz.https://www.uscis.gov/newsroom/alerts/uscis-updates-policy-to-automatically-extend-green-cards-for-naturalization-applicants


  • @Claudia-J-Muslu Cevabiniz icin tesekkur ederim.

  • adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

  • EB-3 Vize Başvurusu ve Sağlık Problemi

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    157 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Who-Am-I, içinde söyledi: EB-3 Vize Başvurusu ve Sağlık Problemi Merhaba ben 24 yaşındayım EB3 other workers olarak mc donald’s ve ya wendy’s de bir işe başvuracağım iş şartları arasında 19 kg’a kadar yük kaldırabilmek ve 8 saat ayakta kalabilmek var. Doğuştan kalp deliğim var Askerlikten muaf oldum (yani alınmadım) fakat ameliyatlık bir durum yok günlük işlerimi kısıtlamıyor sadece askerlik, dalgıçlık ve pilotluk yapamam bunun dışında bir işi yapmamda sorun yok benim merak ettiğim soru şu bu kalp deliği konusu bana mülakatta sorun çıkartabilir mi? Unganlar hastanesinde röntgen de belli oluyor mu ya da iş yerinin sözleşme şartlarında yazdığı gibi 8 saatlik ayakta durma ve 19 kilogramlık yükleri kaldırabilirim fakat mülakat sırasında direkt ret alma gibi bir durum olabilir mi yoksa en fazla ek belge vs mi talep edilir? Cevabınıza göre başvurumu yapacağım teşekkür ederim. Sayin@Who-Am-I, siz bu basvuruyu nereden yapacaksiniz bunu tam anlamis degilim. Mulakattan bahsettiginiz icin TC olarak dusunuyorum. Gocmenlik saglik testlerini gecmeniz gerekecektir. Onun disinda bunun sorun olmasi ekstra saglik masrafi cikarmasi (public charge) olmak konusunda olabilir. Saglik durumunuz detayli bilmeden bir sey diyemesem de zaten saglik kontrolunu gecemezseniz gocmen vizesi alamiyorsunuz. Bazen saglik nedeni ile istisnalar (waiver) almaniz gerekebilir. Ornegin kimi insanlar COIVD asisi olamadi, cunku bagisiklik sistemleri buna izin vermiyordu, bunun icin waiver aldiktan sonra saglik durumlari onaylandi.
  • EB-2 NIW Başvurusu Hk.

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    400 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @caez87, içinde söyledi: EB-2 NIW Başvurusu Hk. Merhaba Claudia Hanım, Yüksek lisans ve doktoramı İngiltere'de tamamladıktan sonra hali hazırda Türkiye'de akademisyen olarak çalışmaktayım. CV'm ve diğer faaliyetlerimle EB-2 NIW için yeterli olabileceğimi düşünerek bu vize türüne başvurmayı düşünüyorum. Başvuruyu Türkiye'den yapacağım. Araştırdığım kadarıyla başvurunun ilk aşamasında I-140 formu, başvuru dosyası olarak oluşturulacak portfolyo ve vize ücreti olan 700 Dolar'ın ödeneceği kart bilgilerini içeren G-1450 formu bir araya getirilip bir dosya ile ABD'de ilgili Göçmen Ofisi'ne yollanacak. Fakat burada bir hususu anlayamadım, 700 Dolar'lık fee için muhakkak ABD menşeili bir bankanın kredi kartı bilgilerini girmemiz mi gerekiyor? Ben Amerika'da yaşamadım sadece B1-B2 vizem var geçerli 2 kez gidip geldim haliyle kredi kartım yok istesem de çıkaracağımı sanmıyorum. Buna dair bir çözüm yok mudur? İkinci olarak B1-B2 vizesi ile girip ABD içinden başvuru yapabilir miyiz bu imkan var mıdır? Yapabiliyorsak sonucu ABD'de bekleyebiliyor muyuz ve bu sürede çalışma iznimiz oluyor mu? Çok teşekkür ediyorum. Sayin @caez87, daha once sorunuzu atlamisim. Kusura bakmayin gecikmeli bir cevap oluyor. Odemeyi kredi karti ile yapmak zorunda degilsiniz. Degisik odeme yollari vardir. Odeme yontemleri sunlardir " You may pay the fee with a money order, personal check, cashier’s check or pay by credit card using Form G-1450, Authorization for Credit Card Transactions. If you pay by check, you must make your check payable to the U.S. Department of Homeland Security. " linki de budur https://www.uscis.gov/i-140 filing fee kismina bakabilirsiniz. ABDden bir avukat ile calisirsaniz avukat odemenizi yapabilir, ya da ABDde bir tanidiginiz var ise size bu yontemler icin yardimci olabilir. Bu basvuruyu ister TCden ister ABDden yapabilirsiniz, ancak turistik olarak gelirseniz genelde 90 gun gecmeden bir niyet degisikligini kabul etmedigimiz icin ve riskli olabilecegi icin bu basvuru genelde giristen 90 gun sonra yapilabiliyor. Basvuruyu suresinde yaparsaniz ve sartlariniz uygun ise bunu ABD icinde de bekleyebilirsiniz. Bu sure zarfinda calisma izniniz olmuyor.
  • Vatandaslik basvurusu ve vergi borcu

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    4 Oy
    3 İleti
    568 Bakış
    goodluckG
    Cevabiniz icin tesekkur ederim
  • AOS vs Consular Processing

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    5
    2 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    ModeratorM
    @hüseyin Bu bolumu kullanmak icin net bir sorunuz olmali: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2324/sorularınızı-sormadan-önce-okumalısınız
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum