DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @response @Uçan-hollandalı Var tabi ki. Ben de başvuranlardan birisiyim. Bu başlık altında 14. sayfada sürecimi başlattığımı yazmıştım. Başka yazan arkadaşlar da oldu. 14. sayfadan itibaren okuyabilirseniz @eb3vize-com un da bilgilendirme ve cevapları var. Sizin için daha faydalı olur.


  • @Uçan-hollandalı teşekkür ederim, tabiki gelişmelerden haberdar edeceğim


  • @eb3vize-com merhaba.
    Evli ve 2 çocuk sahibiyim. Eb3 sğrecine ben başlasam, ailem de 1-2 ay içerisinde, ( oradaki düzeni oturtunca) ben olmadan usa giriş yapabilir mi?


  • @xkira7, içinde söyledi: eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card

    @ReLoad Bu konuda kendileri önceki yanıtlarda açıklama yapmış, turist vizesi ile eb3 yapılmasını tavsiye etmiyorlar. Çünkü turist vizesi göçmen olmayan bir vize olduğundan ülkeye giriş amacınız turistlik olması gerekiyor. Turistlik amacıyla gidip eb3'e döndürmek isterseniz de sorun yaşanabiliyormuş. Bu adımda izlenmesi gereken yol, turist statüsünden başka bir statüye geçiş yaptırılıp oradan eb3'e başvurulması. Yani kardeşiniz eğer bu yola girecek ise önünde 3 seçenek var,

    1- EB3'e başvuru yapıp Türkiye'ye döner ve mülakat tarihi bekler. Bu sayede turist vizesi ile ilgili bi durum olmaz. Ancak Türkiye'de mülakat tarihi +9 ay daha süreci uzatabilir.

    2-EB3'e başvuru yapıp yine Türkiye'ye döner ancak süreç ilerledikten belli bi süre sonra amerikaya giriş yapıp statüsünü başka bir statüye geçirtir ve sonraki sürece amerikada devam eder. (bu adımda Türkiye'den vize mülakatı beklemez, çünkü zaten amerikada bulunduğu için AOS dedikleri işlem yapılıyor.)

    3-EB3'e başvuru yapıp Türkiye'ye dönmez. Bu seçenekte ülkeye giriş yaptıktan 3 ay sonra başka bi statüye geçiş yaparak sürece amerikada devam eder. Buradaki püf nokta bu süreç boyunca statü kaybı yaşamamanız gerekiyor. Yani 12-14 ay'a kadar sürecek bi süreçte amerikada yasal olarak kalmak zorunda.

    Benim edindiğim bilgiler bunlar, sizler kendilerine de ulaşıp sorabilirsiniz.

    Çok teşekkür ederim. Vizesi M1'miş ben turist olarak gitti biliyordum (aramızda kopukluk oldu bir süre) sanırım mesleki eğitim amacı ile gitmiş. Bunda bir fark olma durumu var mı işin kolay olması açısından.


  • @smyael Öncelikle EB3 e başvuran asıl kişi girmeli sonrasında aile üyeleri girebilir. Ama bu süre vizede yazan 6 aylık süreyi geçmemelidir.


  • @sezgisarikas hayırlı olsun,bize örnek olursunuz umarim


  • @sezgisarikas tekrar hayırlı olsun sizin ve aileniz için.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • @sezgisarikas Hayırlı olsun inşallah en kısa sürede gidersiniz


  • @eb3vize-com teşekkürler 🙏🏻


  • @Cemda inşallah 🙂 eb3 vizenin ve bizim tek temennimiz 🙏🏻


  • bu konuyu takip etmek en büyük hobim oldu 😃


  • bu konu sayesinde çekiliş aşamasını kafamdan tamamen çıkarmış oldum en azından, parayı tamamladığım zaman başvuracak olmam beni rahatlatıyor 🙂


  • evet bu seçenek de var ama biraz sabır gerektiren bir seçenek.


  • Merhaba @eb3vize-com ;
    Tüm başlığı okudum, biraz da araştırma yaptım. Kafama takılan bazı konular oldu, herkesin yararlanması adına buradan sormak istedim. Umarım yanıtlarını kaçırdığım sorular olmamıştır.

    1. Şimdilik sadece 2 farklı eyalette ve 2 farklı işveren ile çalışıyorsunuz doğru mudur?
    2. Mcdonalds ya da Wendy's için farklı bir eyalette çalışmak istesek yardımcı olabiliyor musunuz? Yoksa sitenizde yer alan iş ilanlarına göre mi hareket etmemiz gerekiyor?
    3. İşveren ile işçi arasında yapılacak olan sözleşmede 1 yıl çalışma koşulunu biraz açar mısınız? Diyelim ki hasta oldum ve gidemedim (ki yıl içinde herkesin başına toplamda en az 5-10 gün gelebilir) bu süreç nasıl işliyor yani kovuluyor muyum?
    4. Indeed'de Wendys üzerinden yaptığım araştırmada 3 farklı shift'le çalıştıklarını gördüm. Bu shiftleri biz mi seçiyoruz yoksa restoran müdürü mü seçiyor? Bizi sürekli gece shiftine bırakma olasılığı var diye mi düşünmeliyiz?
    5. Haftada 40 saat çalışma bir zorunluluk mu? Çünkü yine Indeed üzerinden baktığımda birçoğunun haftada 40 saati tamamlayamadığı yazıyor. Ekstra saat isteseler de restoran yoğun değilse vermiyorlar gibi yorumlar bulunuyor. 1 yılı bu şekilde haftalık 30-33 saatlik çalışma süreleriyle tamamladığımızda bir sorun oluyor mu?
    6. EB3’lü olduğumuz için (1 yıl boyunca nasıl olsa bırakıp gidemez diye) iş veren tarafından haksızlığa uğrama, mobing, ekstra iş yükü gibi sorunlar hakkında bilginiz var mı? Bu gibi sorunlarda şirketiniz hakkımızı savunma adına bir hizmet sağlıyor mu? Yoksa tamamen artık tek başımıza mı savaşmak durumunda kalıyoruz?
    7. EB3 vizemiz onaylandığında eşimiz ve çocuğumuz ile ülkeye giriş tarihlerimiz farklı olabilir mi? Örneğin bu 1 yıllık çalışma sürecinde eş ve çocuk Türkiye’de kalabilir mi? Direk GC alınıyorsa mantıkta USA dışında 6 aydan fazla kalmıyor olması gerekir. Burada da aynı şey mi geçerli?

    Şimdiden teşekkür ederim.

  • ⭐⭐

    @agb_48 güzel sorular. Biz bazı noktaları konuşmuştuk. Bildiklerime cevap vereyim firmada cevap verir zaten.
    1.) Webinar yapmıştık orda bende bu soruyu sordum ve burda da sordum.Başka yerlerlede anlaşma yapmayı planlıyorlar.Avukatlar firmaları inceliyor.Neticede firmaların ciroları ,büyüklüğü v.s o sebeplerden çalışma bakanlığından dönmemesi gerekiyor.Firma seçici olduklarını söylemişti.
    2.) Bu firmaların sahip olduğu beşka şubeye belki nakil olabilir demişlerdi.Tabii bunu çalıştığınız yerdeki duruma gitmeyi istediğiniz yerdeki ihtiyaca göre kendiniz sorup deneyebiliyorsunuz.
    7.) Aynı GC mantığında olduğu için , amerikaya ilk sağlık muayenesinin geçerliliği 6 ay olduğu için 6 ay içerisinde girmeleri gerekiyor. ZAten Gc gibi mülkakata hep berabere giriyorsunuz ,unganlar v.s zaten bunda da var. Konsolosluk süreci aynı.Farkı ingilizce yapıyorlar mülakatı.


  • @selamibasaran Çok teşekkür ederim. GC ile ülkeye girme zamanı konusunda ben de mantıken öyledir diye düşünmüştüm zaten.
    Diğer soruların yanıtları için de Orçun Bey döner müsait olduğunda...


  • @agb_48

    1. Evet. Şu anda Canton, Ohio’da (https://goo.gl/maps/CXPZELSUwxCQ5GmC8) bulunan McDonald’s ve Charleston, South Carolina’da (https://goo.gl/maps/yErWtU6zeZ9ogvDL9) bulunan Wendy’s de açık pozisyonlarımız bulunmakta.

    2. Maalesef sadece buralardaki franchise firmaları ile anlaşmamız bulunmaktadır. Ama aynı şehir içindeki başka şubeye geçiş için konuşulabilir.

    3. Tabii ki de hayır ama bu husus manager ile konuşarak kendi iş arkadaşlarınız ve manager ile halledebileceğiniz konular. Eğer suistimal olmadığı sürece sorun olacak hususlar değil.

    4. Shiftler ile ilgili son kararı manager vermektedir lakin sizler de kendinizle ilgili hususları bir önceki haftadan managera bildirmektesiniz. Ama sizin söylediğiniz saatlere uyulmayabilir tabii ki. Sizlerin çalışacağız restontlar 24 saatlik restorantlar değil ama akşam vardiyasına kalabilirsiniz. En yoğun saatler akşam oluyor genelde.

    5. 1 yıl 40 saat sizin için zorunlu ama manager size vardiya vermeyebilir bu tamamen onları takdiri ama genel olarak verilmektedir. Verilmezse sizin Green Cardınız için bir sorun teşkil etmemektedir.

    6. Mobing hususları ABD'de büyük şuç. Zaten işyeriniz 24 saat kamera ile izlenecek ve ayrıca yanınızda bir sürü EB3 sponsorluğu ile gelecek kişiler olacak bundan dolayı bir sorun ile karşılaşmazsınız merak etmeyin. Burada çalıştıracak insan bulamıyorlar zaten. Ama sizler düzene aykırı hareket ederseniz de bu sefer sorumluluk size ait olur. Bizim bu konuda yapabileceğimiz bir husus yok maalesef.

    7. Hayır kalamaz çünkü pasaportlarınıza max 6 aylık vize basılacak. O tarihten sonra ülkeye girmek isterseniz vizeniz olmadığı için sizi almazlar ve haklarınızdan feragat etmiş sayılırsınız.


  • merhaba bende eb3ü ciddi manada düşünüyorum
    benim sorum amerikaya turist vizesi ile gelip(ailecek) oradan statü değişiklikleri ile devam etmek
    1-bu noktada sanırım abdye gelip önce 3ay bekleyip f1e geçiş yapmam gerekiyor(3aydan önce statü değişikliğine başvurmak sıkıntı çıkarabiliyor diye söyleniyor, konuya dair bilginiz varsa sevinirim)
    2-okuduklarımdan f1 e başvuru yapılıp bu başvuru uscise ulaştıktan sonra eb3 sürecine fazla beklemeden girilebildiğiydi,burda belli bir süre yok sanıyorum
    3- ve en can alıcı soru okumaktan kafam biraz çorba oldu kusura bakmayın, biz ne zaman çalışmaya başlıyabiliyoruz, flyerda belirtilen 2.adımda Kalıcı çalışma sertifikası geldiğinde mi(form9089) yoksa 4. adım tamamlandığında mı (form I-485,765,131) amerikadan başvurularda


  • @mehmeterhan Merhaba öncelikle.

    1. Evet sıkıntı çıkabilir bundan dolayı biz tavsiye etmiyoruz 3 aydan daha kısa bir sürede başvuru yapmanızı.
    2. Biz F1 statü değişikliği başvurunuzun USCIS'e ulaşılması ve size kabul maili (onay değil sadece başvurunuzun kabul edildiğine dair receipt mailinden bahsediyorum) geldikten sonra LC başvurunuzun yapılması daha uygun olacaktır. Böylelikle I-485 aşamasında bir sorun ile karşılaşmazsınız .
    3. I-765 onaylandığında size EAD gelecek bundan sonra SSN alıp şirkette çalışmaya başlayabilirsiniz.

  • Buradan daha önceleri de söylemiştim her hafta webinar yapacağımızı dilerseniz aşağıdaki linkten kayıt olarak katılım sağlayabilirsiniz.

    Her Cuma günü Türkiye saati ile 20'de yaptığımız webinar'a aşağıdaki linkten kayıt olabilirsiniz,

    https://appointment.eb3vize.com/tr/webinar


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

343
Çevrimiçi

41.3k
Kullanıcı

4.4k
Konu

428.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum