DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @eggnog Hemen sisteme bakin, benim bugun FR gelmis 🙂


  • @researchescholar Aynen benimki de gelmis, ben de tam size yazmak icin acmistim, cok sevindim! Umarim bundan sonrasi ikimiz icin de cabucak ilerler! Bol sanslar!


  • @researchescholar @eggnog cok sevindim FR'lari almaniza !! Benim de icime biraz umut dogdu bizim NOS 8 Aralikta iletilmis gorunuyor:) Yarin istanbul ucagina biniyoruz yetismedigi icin artik tum islem sonlanip H1B lerimiz onaylandiktan sonra stamplerimizi alip oyle gelebilecegiz tabi.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

  • @crazycells Hocam elinize sağlık çok faydalı bir konu açmışsınız. Ben 2023 Mart ayında J1 Summer Work and Travel vizemi almıştım. Geçen hafta anneme green card çıktı. Yine sizlerin yardımıyla DS260 formlarımızı doldurduk hepimizin. Sizin bu konunuzu yeni gördüm ve 2 yıl kuralından haberimde yoktu. Vizeme baktığım zaman aynı satırda "NOT SUBJECT TO 212(E) TWO-YEAR-RULE" yazıyor. Bu 2 yıl kuralının geçerli olmadığını gösteriyor heralde değil mi? Eğer öyle değilse bahsettiğiniz waiver'a şimdi mi, ABD'deyken mi yoksa oradan döndüğümde mi başvurayım?


  • DS260 formumu doldururken https://www.hizliresim.com/tu8h7lw bu soruya da hayır demişim bilmediğim için. Problem yaratır mı?


  • Not subjected dendigine gore oyle bir requirementiniz yok waiver almaniza da gerek yok. Formu da bana gore dogru doldurmussunuz cunku 2 yil yukumlulugunuz yok ve bunu yerine getirmediniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cetinakkaya, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    @crazycells Hocam elinize sağlık çok faydalı bir konu açmışsınız. Ben 2023 Mart ayında J1 Summer Work and Travel vizemi almıştım. Geçen hafta anneme green card çıktı. Yine sizlerin yardımıyla DS260 formlarımızı doldurduk hepimizin. Sizin bu konunuzu yeni gördüm ve 2 yıl kuralından haberimde yoktu. Vizeme baktığım zaman aynı satırda "NOT SUBJECT TO 212(E) TWO-YEAR-RULE" yazıyor. Bu 2 yıl kuralının geçerli olmadığını gösteriyor heralde değil mi? Eğer öyle değilse bahsettiğiniz waiver'a şimdi mi, ABD'deyken mi yoksa oradan döndüğümde mi başvurayım?

    DS-2019 formunuzda da 2 yil kuralina tabi oldugunuza dair bir bilgi yok, degil mi?


  • @crazycells evet, konsül "not subject to the two-year residence requirement" kutucuğunu işaretlemiş

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cetinakkaya, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    @crazycells evet, konsül "not subject to the two-year residence requirement" kutucuğunu işaretlemiş

    Bu durumda J1 waiver almaniza gerek yoktur.


  • öncelikle herkese merhabalar ben mayısın başında vizeden onay aldım summer work and travel için normalde wat öğrencilerine iki yıl kuralı ve waiver uygulanmaz ama benim gibi birsürü kişinin vizesinde iki yıl kuralı uygulanır yazıyor ama ds-19 formlarımızda iki yıl kuralı UYGULANMAZ yazıyor bu ileride sorun yaratırmı veya nerde bu durumu düzeltebilirim yeşillendirirseniz çok sevinirim çünkü kimse bunun hakkında birşey bilmiyor.


  • @agartahaa @crazycells hocam çok afedersiniz benim soruma bakabilirmisiniz çok önemli çünkü aynı durumda 50 ye yakın kişi var ve kimse bişey bilmiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @agartahaa, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    öncelikle herkese merhabalar ben mayısın başında vizeden onay aldım summer work and travel için normalde wat öğrencilerine iki yıl kuralı ve waiver uygulanmaz ama benim gibi birsürü kişinin vizesinde iki yıl kuralı uygulanır yazıyor ama ds-19 formlarımızda iki yıl kuralı UYGULANMAZ yazıyor bu ileride sorun yaratırmı veya nerde bu durumu düzeltebilirim yeşillendirirseniz çok sevinirim çünkü kimse bunun hakkında birşey bilmiyor.

    Dogrudur, her ne kadar bazi programlar 2 yil kurali uygulanmayacagini soylese de, son karari konsolos veriyor. Eger konsolos 2 yil kuralina tabi bir programa katildiginizi dusunuyorsa sizi 2 yil kuralina tabi birakabilir ve vizenize 2 yil kuralina tabi oldugunuza dair not duser. Bu durumda buyuk bir ihtimalle 2 yil kuralina tabi oldugunuzu dusunebilirsiniz.

    2 yil kurali ABD icinde statu degistirirken veya gocmenlige gecerken sorun yaratiyor. Yani eger daha sonra yeniden J1 programlarina katilmak istiyorsaniz 2 yil kuralina tabi olmaniz bir problem degil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @agartahaa, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    @agartahaa @crazycells hocam çok afedersiniz benim soruma bakabilirmisiniz çok önemli çünkü aynı durumda 50 ye yakın kişi var ve kimse bişey bilmiyor.

    Ama eger bir yanlislik oldugunu ve 2 yil kuralina tabi olmadiginizi dusunuyorsaniz bu durumda DOS'a basvuru yapip "advisory opinion" isteyebilirsiniz. DOS'un size gonderecegi bu mektup nihaidir, yani mektupta 2 yil kuralina tabi olmadiginiz yazili olursa bu mektubu daha sonra kanit olarak kullanabilirsiniz. Vizenizde farkli bir bilgi yazsa da...


  • Merhabalar,
    Oncelikle yaziniz icin cok tesekkur ederim. Mukemmel anlatmissiniz, ama tabi pimpirikli ve panik bir insan olarak buraya yazip, sizden alabilirsem cevap almak istedim.
    Ben de J1 vizesi var iken, green card lottery'si cikanlardanim. J1 vizem, 2 yil kuralina tabi. Suan halen bir universitede calisiyorum. Simdiki vizem ise Eylul 2022-Agustos 2025 tarihli.
    Bir avukatla konustum ve 3 kisilik (ben, esim ve bebegim) icin toplam process'in 10K dolar gibi bir sey tutacagini soyledi. Bu meblag takdir edersiniz ki cok.

    Uzun lafi kisasi, 2 yil kuralini kaldirmam gerekiyor, bunu biliyorum. Bu yuzden universitenin vizelerle alakali bolumune bir mail attim. Elcilikten 'No object statement' belgesi de almam gerektigini biliyorum.
    Benim merak ettigim birkac sey var: acaba bu sureci Turkiye' de devam ettirsem bana negatif bir sekilde yansir mi? Mesela isimden istifa etsem ve Turkiye' ye geri donsem, ve yesil karta Tr' deki konsolosluklardan basvursam bir sikinti olur mu? Bunun icin gene 2 yil kuralini iptal ettirmem gerekiyor bunu biliyorum. Ama, Tr' ye donersem eger Amerika' da kalma sebebim tehlikeye girer mi? Gorevli "Kalmak istiyorsan, ulkene neden geri dondun?" diye sorar mi? Amerika' da kalmam ya da kalmamam arasinda bir fark, bir avantaj olur mu?
    Bende eski tarihli bir DS-2019 formu daha var. Onu da gostermem gerekiyor mu? Onun suresi Mart 2021' de bitti ve onda 2 yil kurali yok idi.

    Simdiden tesekkurler.
    .


  • @ebruaras oncelikle greencard cekilisi kazandigin icin tebrik ederim. 2 yil kuralini kaldirmak icin doldurman gereken formu ( ds-3035) kolaylikla kendin doldurabilirsin, avukata ihtiyacin yok. Turk buyukelciligide NOS’i cok hizli bir sekilde DoS’e gonderiyor. Buyukelciligin sayfasinda gerekli belgeler vs detaylica anlatilmis durumda. Acikcasi istifa edip Turkiye’ye donmenin nedenini anlayamadim j1’in dolmasina daha 2 yildan fazla zamanin var bu sure zarfinda coktan FR’ini alabilirsin hatta greencard calisma, seyahat iznin bile gelmis olur. Tavsiyem hemen no objectiona basvur 3nuz adina ve calismaya devam et. FR alman 8-9 ay surucek ortalama sonrasinda da greencard basvurunu yaparsin. Bu arada Turkiyeye donsen bile greencarda basvurmak icin 2 yil kuralini kaldirman yada Turkiyede 2 yil kalman gerekiyor.


  • Cevabin icin tesekkurler. Acikcasi Tr' ye donme amacim tamamiyle ekonomik. Kizimin krese baslamasi gerekiyor, ve Boston' da malesef ki, hem kira hem de kres beraber yurumuyor. Esim Tr' den desteklemek zorunda ama o da ne kadar saglikli bir durum yaratiyoru bilemiyor.
    Calistigim universiteye sordugumda, 2-year rule'a vizenin bitim tarihinde basvurabiliriz dediler, yani 2025'te.
    Bu arada FR' in ne oldugunu anlayamadim, biraz daha acabilir misin?
    Tesekkurler.


  • @eylo Cevabin icin tesekkurler. Acikcasi TR' ye donme amacim tamamiyle ekonomik. Kizimin krese baslamasi gerekiyor ve Boston'da hem kira, hem de kres yurumuyor malesef. Esim de bizi Tr'den destekliyor, cunku Boston'da onun meslegine uygun is alani yok.
    Calistigim universite, vizenin bitmesine yakin waiver alirsin tarzi bir cevap verdi. Bu arada FR tam olarak ne anlayamadim, daha detaylandirman mumkun mu acaba?
    Simdiden tesekkurler.


  • @ebruaras maddi durumlari bilemem tabi ki ama vizenin bitmesine yakin waiver alirsin diye bir durum yok. Sizi tamamen yanlis bilgilendirmisler. FR dedigim favorable recommendation letter yani DoS’in vericegi waiver karari ve bunun vizenizin bitme tarihiyle bir alakasi yok hangi ulke vatandasi oldugunuzla alakasi daha cok. Suan Turkler icin DoS’in karar verme suresi yaklasik 8-9 ay suruyor. Bu sureci ister Turkiyede ister amerikada gecirin ama greencard basvurusu icin hemen waiver’a basvurmanizi oneririm


  • Herkese selamlar j1 visa waiver’i icin kiz arkadasim ve ben bir yılı askın bir süre önce bireysel basvuru yaptik benim durumum .
    ‘Favorable Recommendation’
    Kız arkadasımın durumu hala ‘Pending’ bugün I-539N belgesi geldi ds3035 formunu fiziken ilk yolladığında page 2, line 21 daki imza ve tarih atılmış halde yolladık email dedi bu sayfaların imzalı ve tarih gidile olmadığı söylenip imzaladık ve tarihe atılıp tekrardan yollanması söylendi bunu online bir şekilde email den geri attık lakin bir geri dönüş olmadı ismini vermeyecegim lakin Amerika’da bilindik bir göçmenlik hukuku firması ne tanıştığımız zaman çokta geri dönüş sağlamıyorlar kendilerine ulaşamıyoruz doğru düzgün sizlerden ricam bu işi iyi bir şekilde kontrol ede bize yardımcı olacak birisi ve özellikle bir avukat arıyoruz belki tam detaylı anlatamamış olabilirim kusura bakmayın iyi forumlar dilerim.


  • @ebruaras Merhaba, sanırım j1 vize sahibi sensin. Bu durumda eşin ve kızın istedikleri zaman Türkiye'ye gidip istedikleri kadar kalabilirler. Eğer maddi olarak kurtarırsa onlar Türkiyede zaman geçirirken sen Amerika'da işine devam edebilirsin. Waiver aldıktan sonra yanına gelirler ve AOS yaparsın. Waiver alman söylendiği gibi 8-9 ay sürse, bu süreçte bir kez uçak parası vererek sorunu çözebilirsin.

    Avukatın istediği 10k dolar muhtemelen tüm vize işlemlerinde verecekleri destek için hem avukatlık hemde vize işlemleri sırasında ödeyeceğin harcları içeriyor. Eğer AOS'u avukatla yaparsan benzer bir ücreti her halikarda ödemen gerekecek ama waiver başvurusunu kendiinnn yapabilirsin.


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 2
  • 3
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

250
Çevrimiçi

41.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

429.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum