Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
17.0k 1.1k 1.2m 1.1k
  • ⭐⭐⭐

9.da da olmadı. Onda hayır vardır inşallah der bu sayfadan devam ederiz.

• ⭐⭐

@SYTSNGR, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

@Chromium Ben herhangi bir ülkeye yasadışı gitmenin doğru olmadığını düşünüyorum , 3 senedir almanyaya , 1 senedirde hollandaya yasal yollar ile gitmek için mücadele ediyorum , seneyede greencard'a basvuru yapacagım , evliyim ve 1 oğlum var iltica hiçbir yerde iyi bir şey değil , facebook sayfalarında kaçak giderek iş dilenip çoluk çocuk sokakgta kaldık diye yazanlarla yardım edin diyenler ile dolu . Çalışma statünüz yok , oturma statünüz olsa paranız yok , hukuki sürecin nasıl sonuclanacagı muamma ayrıca kampta başınıza ne gelecek bilmiyorsunuz . Hersey yolunda gitti diyelim , daha kötüsü var aileniz yakınlarınızdan birisinin başına ciddi bir olay geldi ülkeye dönmek zorundasınız kaçaksınız dönerseniz abd ye bir daha geri dönemezsiniz .

yani neresinden tutarsanız tutun akıl karı bir olay değil .

Doğru diyorsunuz belki ama bu çekilişe başvurmak yerine kaçak gitmiş olsaydım herhalde 8 senede bir şekilde düzeni oturtmuş olurdum. Şu an geldiğim noktada bakıyorum Türkiye gibi geleceği olmayan bir ülkede yaşayan başına ne yaşayacağı belirsiz bir vatandaşım. Amerika'da sokakta kalan adamın geleceği benim geleceğimden daha iyidir.

• @waterman, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

Forumdan kimseye çıkmadı herhalde

sadece forum olsa yine iyi çevremden onlarca kişi başvurdu kimseye çıkmadı. Henüz forum dahil 3 kişi gördüm çıktığından emin olduğum. Ya insanlar bir an önce DS260 doldurma telaşına girdiler forumu, sosyal medyayı unuttu ya da bilemiyorum.

• @Chromium Bu ülkede bir gelecek göremiyorum bende, sosyolojik olarak hatalar başlıyor bir kere. Yaşayış tarzı, hayata bakış açısı her şey yani

• @Chromium, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

Bunun çıkacağı yok arkadaşlar 8 kere başvurdum olmuyor.

Meksika'dan giden gitti kendini kurtardı biz burada enayi gibi çekiliş bekleyip seneleri harcadık vallahi.

Hocam inanın aynı şeyleri düşünüyorum. At hırsızı tipler, vasıfsız kişiler, Türkçe konuşmayı bile beceremeyenler kaçak yollarla olsa da gittiler ve girmeyi başardılar. Bizler burada şansımız olsa da kazansak düşüncesiyle yıllarımızı heba ediyoruz.

• @Uçan-hollandalı, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

@Chromium Bu ülkede bir gelecek göremiyorum bende, sosyolojik olarak hatalar başlıyor bir kere. Yaşayış tarzı, hayata bakış açısı her şey yani

Kafa kesen Suriyeliler Afganlar doluşuyor ülkeye ve biz bunlarla yaşamak zorundayız..

Ben zaten Türk halkının büyük bir kısmıyla duygusal bağ kuramıyordum bir de bunlar çıktı başımıza.

• Bu ileti silindi!

• @Chromium Size sonuna kadar katılıyorum , Adalaetsizlik , gelir düzensizliği , liyakatsizlik , cahillik , el emeğinin beden emeğinin para etmediği ve sadece title ların ve arkanız varsa bir yerlerde saygı gördüğünüz bir ülkedense başka bir ülkede evsiz yada kaçak olmayı bende dahil herkes düşünmüştür. fakat ben hep tek basıma olsam olurdu diye düşünüyorum , bu eziyete eşimi ve 5 yasında ki oglumu ortak edemem yani yapamam ...

bu yüzden illegali gözden çıkarttım , legal yollar ile gidebilmek adına her yolu deniyorum , tüm akrabaları yüzsüzlük seviyesinde darlamak , tüm arkadaslarımla aramı bozacak kadar üstelemek vs her yolu denedim . avrupa benim için kapandı ve bitti . Sıra amerika ve kanadada bakalım sırayla deniyeceğiz . 36 yasındayım meslek lisesi marangozluk mezunuyum , 4 yıl özel sektörde şöför kuryelik yaptım , pandemiden itibaren istanbulda 2.iş olarak motor kuryelik yaptım , haftada 2 bazen 3 işte çalıştım . amerikada yada avrupada tuvalet temizleyeme rağzıyım . kısacası bende mantalite olarak aynı seylerı düşünüyorum , ama yasal olarak .

• Bu sene de çıkmadı artık 2025 için bekleyeceğiz :)

• @Chromium Yalnızca bir kere yasayabildiğimiz bu hayatı neden Türkiye'de yaşayarak heba etsin ki bir insan? Belli bazı arkadaşlar bana olumsuz yorum yapabilir ancak gerçekler bunlar yani hocam. Ekonomik olarak sosyo kulturel olarak gelişmiyor burası, kaç yıldır gelişmekte olan ülke konumunda ancak bı turlu ilerleme yok aksine yüksek hızda gerileme mevcut çok ciddi diyorum.

• ⭐⭐

@SYTSNGR İyi şanslar dilerim elbette ailenize eziyet çektirmemek istemenizi anlıyorum umarım yolunuz açık olur. Sevgiler saygılar. 🙏

@Chromium Yalnızca bir kere yasayabildiğimiz bu hayatı neden Türkiye'de yaşayarak heba etsin ki bir insan? Belli bazı arkadaşlar bana olumsuz yorum yapabilir ancak gerçekler bunlar yani hocam. Ekonomik olarak sosyo kulturel olarak gelişmiyor burası, kaç yıldır gelişmekte olan ülke konumunda ancak bı turlu ilerleme yok aksine yüksek hızda gerileme mevcut çok ciddi diyorum.

Kesinlikle eskiden gelişmekte olan bir ülkeydik şimdi gerileyen bir ülkeyiz buraların hiç çekilir yanı kalmadı.

• Merhaba, bende ilk defa başvurmuştum ama kısmet değilmiş bu sene... İnşallah seneye olur... Kazananlara şimdiden hayırlı olsun...

• Yerimizi alalım da belki başvurmam artık. Daha var gerçi fikrim değişir mi değişmez mi bilmiyorum.

@Chromium Yalnızca bir kere yasayabildiğimiz bu hayatı neden Türkiye'de yaşayarak heba etsin ki bir insan? Belli bazı arkadaşlar bana olumsuz yorum yapabilir ancak gerçekler bunlar yani hocam. Ekonomik olarak sosyo kulturel olarak gelişmiyor burası, kaç yıldır gelişmekte olan ülke konumunda ancak bı turlu ilerleme yok aksine yüksek hızda gerileme mevcut çok ciddi diyorum.

Malesef oyle. Acikcasi artik tr nin stresi cok yordu gencler gitmek istiyor hepimiz. Gidebilen gidiyor da birsekilde bizde sans yok...

• @Chromium ; Umarım seneye bugün sizinle birlikte burada kazandığımızı ve nereye gideceğimizi konuşuyor oluruz . bizdende saygılar

• @gtx295 Ekimde 25 yaşına gireceğim ama o kadar memnuniyetsiz bir yaşantı sürüyorum ki artık legal yollarla nerelerden tutunabilirsem oradan yapışmaya çalışıyorum 😀

• Önümüzdeki lotolara bakacağız :)

• şöyle köşeye geçtim bekliyorum

• Konuyla ilgili detaylı bir araştırma yapacağım, forumda da tecrübe sahibi arkadaşların yazılarını okuyacağım ancak şu an hayal kırıklığı nedeniyle pek mecalim yok açıkçası. O yüzden belki sizler içerisinde bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşabilir diye önce buradan sormak istiyorum.

Gc için 1 yıl daha bekleyip yeni bir hayal kırıklığını tecrübe etmek istemiyorum. Bir arkadaşımla birlikte bir iş planımız var. Ancak takdir edersiniz ki bütçemiz çok yüksek değil. İş kurarak yatırımcı vizesiyle gidebilmek için 2 ortak 50'şer bin dolardan toplam 100 bin dolar ile E2 vizesi almak adına başarılı olabilir miyiz? Bu şekilde giden kimseyi biliyor musunuz? Daha önceden hatırladığım kadarıyla 100 bin dolar altı başvurular için zor diyorlardı.

Benzer Başlıklar

• DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    201k Bakış
    K
    @turkeycel 27 icin bitti artık. Boşuna polyanna olmaya gerek yok. Ama inşallah 28 açılır ekimde
  • DV2026 Sohbet Odası

9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2020 Sonuç Odası

682
    2 Oy
    682 İleti
    112k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k