Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Greencardlı 17 yaşındaki oğlum ABD'ye tek başına gelebilir mi?

• Selamlar,
    Ben ABD'de greencard ile ikamet etmekteyim. Oğlumun annesi ile ayrıyız oğlum bu yaz artık lise ve sonrası eğitimi için benim yanıma gelecek. Velayet annesinde ancak annesinin ve benim oğlumun yurtdışına çıkması için noterden hazırlattığımız ve ingilizceye çevrilmiş apostil şerhli muvaffakaname mevcut. Bu döküman ve greencarı ile oğlum tek başına ABD'ye benim yanıma gelebilir mi? Yoksa mutlaka birinin refakati mi şart ?
    Bilgi için şimdiden çok teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!

• @Emre-Çınar-0, içinde söyledi: Greencardlı 17 yaşındaki oğlum ABD'ye tek başına gelebilir mi?

Selamlar,
    Ben ABD'de greencard ile ikamet etmekteyim. Oğlumun annesi ile ayrıyız oğlum bu yaz artık lise ve sonrası eğitimi için benim yanıma gelecek. Velayet annesinde ancak annesinin ve benim oğlumun yurtdışına çıkması için noterden hazırlattığımız ve ingilizceye çevrilmiş apostil şerhli muvaffakaname mevcut. Bu döküman ve greencarı ile oğlum tek başına ABD'ye benim yanıma gelebilir mi? Yoksa mutlaka birinin refakati mi şart ?
    Bilgi için şimdiden çok teşekkür ederim

Sayin@Emre-Çınar-0, genelde 18 yasindan kucukler de kendi baslarina yurtidisina seyahat edebilirler. Ancak velayetin annede olmasi bir takim puruzler cikarabilir. Muvafakkatnameye ragmen yine de annenin oglunuzunu havaalanina kadar gecirmesi ve iznini onaylamasi isleri kolaylastirabilir. Oglunuzun seyahat edecegi havayolu sirketini arayip ayrica baska bir prosedure gerek olup olmadigini da kontrol ediniz.

• Amerika'ya girişti bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum, yorumunuzu o kısım için de almak isterim
    Bilgi ve paylaşımınız için çok teşekkürler

• @Emre-Çınar-0, içinde söyledi: Greencardlı 17 yaşındaki oğlum ABD'ye tek başına gelebilir mi?

Amerika'ya girişti bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum, yorumunuzu o kısım için de almak isterim
    Bilgi ve paylaşımınız için çok teşekkürler

Sayin @Emre-Çınar-0, giriste oglunuza sorular soracaklardir. Kendisi eger yesil kart ile ABDye geliyor ise ona uygun cevaplar vermesi gerekir. ABDden kac ay ayri kaldigini ve nedenini soracaklardir. Okul nedenini iletmesi gerekecektir. Oglunuzun da yesil kart var degil mi? Yoksa dikkat edilmesi gereken konular farkli olacaktir.

• @Claudia-J-Muslu Evet oğlumda yeşil kart var, geçtiğimiz yıl yeşil kartla ilk girişimizi birlikte yaptık ve bir hafta kaldık Türkiye'ye geri döndük sonrasında Türkiye'deki işlerimi ayarladım ABD'ye geldim ve yerleştim. Oğlum ise okulunu tamamlamak için kaldı ve şimdi lise son sınıfı okumak ve artık yerleşmek için gelecek. Okul nedeniyle Türkiye'de kaldığını söylemesi yeterli olacaktır ABD'ye girerken sanırım, yorumlarınızı almak isterim. Çok teşekkürler

@Claudia-J-Muslu Evet oğlumda yeşil kart var, geçtiğimiz yıl yeşil kartla ilk girişimizi birlikte yaptık ve bir hafta kaldık Türkiye'ye geri döndük sonrasında Türkiye'deki işlerimi ayarladım ABD'ye geldim ve yerleştim. Oğlum ise okulunu tamamlamak için kaldı ve şimdi lise son sınıfı okumak ve artık yerleşmek için gelecek. Okul nedeniyle Türkiye'de kaldığını söylemesi yeterli olacaktır ABD'ye girerken sanırım, yorumlarınızı almak isterim. Çok teşekkürler

Sayin @Emre-Çınar-0, oglunuzu TCde okul icin kaldigini soylemesi uygun olacaktir. Hatta okul not durumunun da (transcriptinin) yaninda bulundurmasi ve sorulursa gostermesi uygun olur. Sadece sorulanlara cevap vermesi yeterli olur. Ekstradan bilgi paylasiminda bulunmamasi daha uygun olur. Her zaman sorulan sorulara tutarli ve daha once soylediklerine uygun cevaplar vermesi gerekir. Bol sanslar.

• @Emre-Çınar-0 Emre bey oğlunuza yeşil kart nasıl aldınız acaba? Anlatabilirmisiniz

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• Yeni statü onaylanmadan Amerika'dan Türkiye'ye dönmek

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    1
    0 Oy
    1 İleti
    144 Bakış
    M
    Merhabalar gecen yaz j1 vizesi ile amerikaya geldim ve j1 sonrasi turist vizesi ile amerika da kaliyorum. Turist vizemin suresi 13 temmuz da bitiyor. Bende ulkeme geri donmeyi dusunuyorum fakat yaz mevsimi suresince bir kac ay daha kalip oyle donmeyi istiyorum yani eylul ayi gibi. Turist vizesine bir kez daha basvurup sonuclanana kadar sure kazanabilirim fakat bir yandan da avukat ucreti odemek istemiyorum. O yuzden sorum eger ki turkiyeye statum olmadan donersem ne gibi sorunlarla karsilasabilirim. Yardimci olursaniz cok sevinirim.
  • Statü değişikliği sonrası ABD'ye giriş

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    751 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @baytar, içinde söyledi: Statü değişikliği sonrası ABD'ye giriş @Claudia-J-Muslu Selamlar, Benim sorum şu; E2 statüsüne başvuran eşimle beraber benimde statüm E2'ye change oluyor. Acil bir durumda benim Türkiye ye gelip dönmem için B2 vizemiz yeterli olurmu? Öğrendiğimiz kadarıyla E2 statüsündeki kim olursa olsun ülke dışına çıktıktan sonra E2 vizesine başvurmak zorunda. Ama kafamızı karıştıran şey ise hali hazırsa pasaporta basılı olan B2 vizemizi ile A4 kağıdına basılıp verilen statü nasıl giriş için engeller? Teşekkür ederim Sayın@baytar, E2 statüsüne başvuran eşinizin başvurusuna dahil oldu iseniz ve sizin vizeniz de ABDde iken change of status ile (I-539)değişirse TCye giderseniz E2 vizesi almanız gerekir ve ABDde aldığınız onayı TCde tanımazlar ve herşeyi baştan değerlendirirler. Change of status yaptı iseniz E2 vizesinde olursunuz. İşlem tamamlanmadan çıkarsanız E2 ye geçmemiş olursunuz ancak TCde E2 almanız gerekir. Girişte B2 vizesi ile sorun çıkarabilir ve kabul etmeyebilirler.
  • 0 Oy
    6 İleti
    752 Bakış
    gucarslanG
    @Claudia-J-Muslu açıklamanız için teşekkürler.
  • EB2 mi EB3'e mi uygunum?

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    3 Oy
    3 İleti
    567 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Jackhead, içinde söyledi: EB2 mi EB3'e mi uygunum? Merhaba, Amerikaya şirket içi transfer olma durumum bulunuyor. Şöyle bir sorum bulunuyor; eğitimim mühendislik üzerine. 15 yıllık iş deneyimimin son 8 yılında aynı şirkette mühendislik değil finans alanında çalıştım ve müdür seviyesindeyim. Amerikadaki pozisyon da finans alanında manager pozisyonu ancak altında çalışanı bulunmuyor. Eğitimim mühendislik olsa bile, 8 yıldan fazla finans deneyimim olduğu için EB2 kategorisinden green card'a başvurabilir miyim?( Master'ım yok,) yoksa EB3'e mi uygun olur? çok teşekkürler Sayın @Jackhead, İşe alınacağınız pozisyon ile sizin özgeçmiş ve tecrübenizin uyumlu olması çok önemlidir. Aksi halde işyeri sizin için sponsor olsa bile ret alabilirsiniz. İşin tanımı ve özgeçmişine bakmadan hangi kategoriye uygun olduğunuz belirlemek mümkün değildir. Şirket içi transfer söz konusu ise L1 vizesi ile transfer yapabilirsiniz. Bazı şirketlerin L1 blanket başvuruları olduğu için transfer çok kolay olmaktadır. Transferden sonra genelde EB2 veya EB3 yeşil kart sureci baslar. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k