Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Türkiye'de var olan firmanın USA da bir şubesini açmak.

• Sayın Yetkili;

İstanbul'da bir tasarım firmam var. Faaliyetlere firma olarak 2022 ekimde başladık. Ama 2017 den beri bu sektörde iş yapmaktayım. Ayrıca üniversitede eğitimini aldığım işi yapmaktayım.Firmamın bir şubesini USA da açmak istersem :
    1- Buradaki şirketin kuruluş tarihi önemli midir?Belirli bir süre veya iş hacmi belgelendirmem gerekli mi?
    2-Orada açmak istediğim yer ile ilgili vize başvurusu yaparken adres-çalışan-eyalet bilgisi vermek zorunda mıyım?Ayrıca ne kadarlık bir bütçe göstermem gerekli?
    3-Bir süre orada kalmam gerektiği için Eşim ve oğlumun da benimle gelmesini istiyorum. Onlara nasıl bir vize türü gerekli?
    4-Eşimin gelmesini istememin bir diğer sebebi ingilizce seviyesi benden yüksek yani göüşmelerde bana yardımcı olacak. Bu nedenle ona da bir çalışma vizesi almam gerekli mi?
    5-Çocuğum liseye gidiyor. Orada devlet okuluna gidebilir mi?Ya da eğitimine orada devam etmesinde bir sakınca var mı?
    6-Bu işler için bir avukat desteği tabii ki gerekli. Bu iş için USA daki avukatlık ücretleri hangi aralıktadır?
    7- Vizeyi aldıktan sonra Türkiye-USA arasında gidip gelmelerim çok olacak, malum buradaki firmayla da ilgilenmem gerek, giriş-çıkışlarda sorun olur mu?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.İyi çalışmalar.

• @GYATist, içinde söyledi: Türkiye'de var olan firmanın USA da bir şubesini açmak.

Sayın Yetkili;

İstanbul'da bir tasarım firmam var. Faaliyetlere firma olarak 2022 ekimde başladık. Ama 2017 den beri bu sektörde iş yapmaktayım. Ayrıca üniversitede eğitimini aldığım işi yapmaktayım.Firmamın bir şubesini USA da açmak istersem :
    1- Buradaki şirketin kuruluş tarihi önemli midir?Belirli bir süre veya iş hacmi belgelendirmem gerekli mi?
    2-Orada açmak istediğim yer ile ilgili vize başvurusu yaparken adres-çalışan-eyalet bilgisi vermek zorunda mıyım?Ayrıca ne kadarlık bir bütçe göstermem gerekli?
    3-Bir süre orada kalmam gerektiği için Eşim ve oğlumun da benimle gelmesini istiyorum. Onlara nasıl bir vize türü gerekli?
    4-Eşimin gelmesini istememin bir diğer sebebi ingilizce seviyesi benden yüksek yani göüşmelerde bana yardımcı olacak. Bu nedenle ona da bir çalışma vizesi almam gerekli mi?
    5-Çocuğum liseye gidiyor. Orada devlet okuluna gidebilir mi?Ya da eğitimine orada devam etmesinde bir sakınca var mı?
    6-Bu işler için bir avukat desteği tabii ki gerekli. Bu iş için USA daki avukatlık ücretleri hangi aralıktadır?
    7- Vizeyi aldıktan sonra Türkiye-USA arasında gidip gelmelerim çok olacak, malum buradaki firmayla da ilgilenmem gerek, giriş-çıkışlarda sorun olur mu?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.İyi çalışmalar.

Sayin @GYATist, bir kac degisik vize turune bakmaniz gerekecektir. Bunlardan biri L1 vizesidir. Size bununla ilgili bilgi linkini iletiyorum. https://www.uscis.gov/forms/explore-my-options/l-visas-l-1a-and-l-1b-for-temporary-workers L1 vizesi icin sirketin en az 3 yildir faaliyette bulunuyor olmasi gerekir. Is hacmi belgelendirmeniz gerekecektir. Ofis adresi istenir. Butce ve is plani gerekir. Esiniz ve cocugunuz size bagimili vizesi alabilirler. Esinizin de calisma vizesi almasi mumkundur ve hatta bazi durumlarda otomatik alir. Bakiniz. https://www.uscis.gov/newsroom/alerts/uscis-updates-guidance-on-employment-authorization-for-e-and-l-nonimmigrant-spouses Cocugunuz burada devlet okuluna gidebilir, egitimine ozel veya devlet okulunda devam edebilir. Avukatlik ucretleri serbest piyasa ekonomisine tabiidir. Cok farkli rakamlarla karsilasabilirsiniz. ABD'ye her giris bir risktir. Eger gidis gelisleriniz cok olacaksa E1 veya E2 vizesi sizin icin daha uygun olabilir. Bakiniz. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/e-2-treaty-investors

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• Amerika konsolosluğuna dava açmak istiyorum

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    352 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @fenerbahçe06, içinde söyledi: Amerika konsolosluğuna dava açmak istiyorum Merhabalar. Amerika turist vizesinden tamı tamına 4 defa ret aldım. Profilim evliyim memurum eşimde memur. 29 yaş. 2023 ocak ayında eşim ile berabere boş pasaportla başvurduk işimize ve evliliğimize güvenerek, çünkü o tarihlerde bizimle aynı statüde olanlar sürekli onay alıyordu yd geçmişi olmayan ve ret kararıyla ayrıldık. -Aradan 8 ay sonra baküde eşimin memleketi olan azerbaycanda mülakata girdik çünkü türkiyede tarih bulamıyorduk ve baküye tatile gitmişken başvuralım dedik pasaport 2 schengen ülkesi ve gürcistan giriş çıkışı var ve karar yine ret. 2024 ocak ayında pasaportumda toplam 2 schengen basılı vize ve 8 ülke japonya dahil yine ret aldık. -2024 nisan ayında tek girdim ve yine 214-b maddesinden ret verildi. Bu son girdiğimde diğerlerine nazaran 2 soru sordu sadece. Neden amerikaya gitmek istiyorsun? Ve neden eşiniz gelmiyor. Miamide F1 yarışlarına gitmek istiyordum geçen sene baküde de gitmiştim amacımın gezmek turistik ve alışveriş yapmak olduğunu dile getirdik gerçekten geri dönecektim ülkeme çünkü tazminatım var onu yakamam asla. Eşim ise işinden dolayı gelemeyecekti benimle. Bu konsolos memurları kafasına göre ret veriyor sanırım 214-b den aile bağlarımın kuvvetli olmadığını söylüyor fakat eşim benle gelmeyecekti son başvurumda. 1.5 yıl içinde 3 defa eşimle 1 defa tek olmak üzere 1500 dolara yakın konsolosluğa para vize danışman şirketlerine para (en iyileriyle çalıştım gerçekten 2 defa) ve bir çok yurtdışı yaptım sırf vize onaylansın diye. Ee bunun bedeli ret mi olmalı nereye kadar? Nasıl davacı olabilirim o kadar emek o kadar para içim içine sinmiyor lütfen yardımcı olun . Davacı olmak istiyorum. Sayin@fenerbahçe06, konsolosluga dava acmak her nekadar gecerli nedenler icin mumkun ise yine de sonuc almak hayli zordur. Konsolosluklarin cok genis anlamda takdir yetkileri bulunmaktadir. Sizin durumunuzda degisik sonuc almak icin genelde 6 ay ara gecmeden tekrar basvuru yapmayi tavsiye etmeyiz. Eger durumunuzda ciddi bir degisiklik olmus ise o zaman tekrar bir basvuru yapilabilir. Anlattiklariniz anlaminda maalesef bir dava hakkiniz oldugunu dusunmuyorum. Tekrar bir basvuru denenebilir ancak onay almak zor olacaktir. Yine de bir takim stratejiler kullanabilirsiniz veya farkli bir alandan basvuru yapabilirsiniz ornegin isiniz nedeni ile ABDye konferansa gitmek gibi. Belli bir programa katiliyor olmaniz, gidis-donsu biletiniz ve kalis programinizin belli olmasi gerekir.
  • TR'de olan mal ve mulk icin vasiyet yazdirmak

2
    0 Oy
    2 İleti
    135 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @yosty, içinde söyledi: TR'de olan mal ve mulk icin vasiyet yazdirmak Selam , Annem TR'de olan mali ve mulku icin vasiyet yazdirmak istiyor, bunu turkce konusan bir avukatla yapmak istiyor. kendisi hasta, anneme bir sey olursa bu vasiyet TR'de gecerli olucak midir? tesekkurler. Sayın @yosty, vasiyetname yapabilmek için kişinin akıl gücünün yerinde olması gerekir. Vasiyetname yapılırken miras bırakanın uyması gereken şekil kuralları ile bazı sınırlamalar bulunmaktadır. Miras bırakan terekenin üzerinde sınırsız tasarruf hakkına sahip değildir. Vasiyetname yaparken uyulması gereken kanuni şekil şartları ve diğer şartlara uyulursa ve annenizin sağlık durumu uygun ise vasiyet yapabilir ve geçerli olur.
  • 212&601A provisonal waiver inside usa

2
    0 Oy
    2 İleti
    135 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @nyyankeesfan24, içinde söyledi: 212&601A provisonal waiver inside usa Ben 16 senedir amerikadayim evliyim 2 cocugum var 5-6 sene once provisonal waiver basvurdum. Dined oldu gelen mektupda 2002 senesinde gemici vizesi ile giris yapmistim LA dan geri donmedim gelen mektupda you have deportation removal from usa immigration judge diyor bana ulasan mahkeme karari yada bir bildirrim olmadi. Foia da fazla clear degil. 212 ya basvurdum approved oldu simdi 601A provisonal tekrardan bsvurucam ikiside approval olup vize gorusmesine gidicem acaba orada bana deportation ile zorluk cikarirlarmi esim de Konsolosluk da olacak bir problem olursa insallah olmaz ben gerekeni yaparim diyor sizin dusunceniz nedir acaba Tesekkur ler Sayın @nyyankeesfan24, çok yüklü bir göçmenlik dosyanız olmasından dolayı ve sizi yalnış yönlendirmek istemediğim için size genel bir cevap veremiyorum. FOIAnıza detaylı bakmak gerekir. Bunun net olması gerekir. FOIA bir kaç yerden alınabilir. Netlik alamadı iseniz ABD dışına çıkmadan netliğe kavuşturmanızı tavsiye ederim. Aksi halde ABD'ye uzun yıllar giremeyebilirsiniz.
  • 0 Oy
    6 İleti
    810 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @artvinli , içinde söyledi: Amerika'da bana sponsor olacak firma yerine işlemleri benim adıma bir avukat veya aracı firma yapabilir mi ? Merhabalar, 5 yıldır bir demir-çelik fabrikasında Malzeme Mühendisi olarak çalışıyorum. Amerika'da benim yaptığım demir-çelik işlerine ağır sanayi olduğu için pek yönelen bir mühendis yok. O yüzden Amerika'da bilindik hangi demir-çelik fabrikasına baksam muhakkak bir mühendis arıyorlar. Bu yüzden şanslı olduğumu düşünüyorum. Asıl sorum şu bu firmalar sponsor olmayla onun evrak işleriyle uğraşmak istemiyorlar. Hepsi Amerika içerisindeysen gelirsen görüşürüz gibi deri dönüşler oluyor. Benim adıma sizler veya başka bir aracı firma bu işi firma adına yapabilir mi ? Sosyal medya reklamlarında son zamanlarda gezen bir aracı kuruluş reklamı var. Durum hakkında bilgi almak için onları aradığımda bana dönüşleri şöyle oldu; " Biz sizin adınıza iş buluyoruz daha sonra tüm işlemleri çalışma bakanlığı tarafında sizin adınıza yürütüyoruz." böyle bir durum mümkün mü yoksa bu arkadaşlar dolandırıcı olabilirler mi ? Sayın @artvinli , İş bulan firmaların neler yapıp yapmadığını bilemiyorum. Muhtemelen size isi bulsalar bile sonra bir avukatlık bürosu ile çalışarak hukuki işlemlerinizi hallediyorlardır. Ancak genelde sizin Türkiye’de olup ABD’de is bulmanız çok nitelikli ve olağanüstü yetenekli bir kişi değilseniz veya bir tanıdığın şirketinde çalışmayacak iseniz imkânsıza yekindir. Özellikle sizden is bulmak için para talepleri var ise çok dikkatli yaklaşmanızı tavsiye ederim. Dolandırıcı olma ihtimalleri vardır. ABD içinde iseniz o zaman görüşmeye çağrılıp bir sponsor firma bulma ihtimaliniz çok daha yüksektir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k