Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Fiziksel sorun ve lise diploması olmadan Green Card (DV) alabilir miyim?

• Direkt soruya geçiyorum;
    1- Skolyoz sorunum var (bu sorun omurga eğriliğiyle ilgili bir sorun ve bulaşıcı değil) Green Card için engel olur mu?
    2- Bu yazıyı yazdığım zaman 17 yaşındayım, bu yılki çekilişlere katılmayı düşünüyorum açıklandığında 18 yaşında olacağım ama genelde Mayıs ayında açıklanıyor ama eğitim öğretim yılı Haziran ayında bitiyor yani açıklandığından 1 ay sonra lise diplomam elime geçecek. Bu yıl başvurmam mantıklı bir hareket olur mu?

1. soru aklıma geldi onu da yazayım.
      3- Eğer kazanırsam mülakat tarihine kadar lise diplomamı da almış olacağım ve 18 yaşında olacağım ama büyük ihtimalle askeri belgem olmayacak. Bana tebligat gelmeden sağlık muayenesi olabilir miyim? %100 muaf olacağım ama yine de DV belgesi için şart mı? İstediğim zaman sağlık muayenesi olabilecek miyim yoksa tebligatımı beklemem lazım?

• @natoly, içinde söyledi: Fiziksel sorun ve lise diploması olmadan Green Card (DV) alabilir miyim?

1. soru aklıma geldi onu da yazayım.
      3- Eğer kazanırsam mülakat tarihine kadar lise diplomamı da almış olacağım ve 18 yaşında olacağım ama büyük ihtimalle askeri belgem olmayacak. Bana tebligat gelmeden sağlık muayenesi olabilir miyim? %100 muaf olacağım ama yine de DV belgesi için şart mı? İstediğim zaman sağlık muayenesi olabilecek miyim yoksa tebligatımı beklemem lazım?

Sayin @natoly, her nekadar bazi saglik sorunlari yesil karta engel olusturabilse de genelde skolyoz tek basina bunlardan biri degildir. Cekilise katilma tarihinde sartlari yerine getirmiyorsaniz cekilise basvuramazsiniz. Katilim sartlarini kontrol ediniz, eger butun sartlari tasiyorsaniz basvurunuz. Ne kadar cok kere katilirsaniz kazanim sansiniz o kadar artar. ABD'ye gidis icin saglik muayenesi sadece ABD'nin tesbit ettigi doktorlarda yapiliyor. Askerlik durumunuzun ABD icin saglik muayenesi yaptirmaniza bir engeli yoktur.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• Evlilik Yoluyla Green Card Eş Durumu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    5
    0 Oy
    5 İleti
    409 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @star646, içinde söyledi: Evlilik Yoluyla Green Card Eş Durumu Merhaba Claudia hanım şimdiden cevabınız için teşekkür ederim Ben turist vizemle en son 2019 yılında ABD ye giriş yaptığımda daha önce gelmişsin 10 ay kalmışsın dediler yasal uzatma yapmış kalmıştım 1 yıl sonra gittiğim de bundan dolayı vizemi iptal ettıler deport ..5 yıl yasak koymuşlardı bu 5 yıl bitti vizem deki form l 203 212(a) (7) (A) (i) (l) of the lNA yazdılar Türk Amerikan vatandaşı olan erkek arkadaşımla evlilik yapmak istiyoruz orada kendi şirketi var ev aldı durumu iyi o sponsor olacak TR de evlilik yaptığımızda da green card alabilir miyim ona göre yön çizmek istıyoruz sizden ricam bu konuda bilgi verebilir misiniz tekrar çok teşekkür ederim sevgiler Sayin @star646, evet yesil karti alabilmeniz gerekir. Ancak durumu detayli aciklamaniz gerekebilir. Detaylara hakim olup tam degerlendirme yapmak gerekir. Genelde ABDli ile evlilik yapinca ABDde yasal olmayan kalis sureleri ve yasal olmayan calisma durumu affedilmektedir. ABD disina cikinca ortaya cikan ABDye giris yasaginin, sizin durumunuzda dediginize gore bes yil, yesil kart almak icin dolmus olmasi gerekecektir.
  • 0 Oy
    2 İleti
    162 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ysnngull, içinde söyledi: evlilik sonrası green card işlemleri beklenenden uzun sürdüğü için hızlandırma başvurusu yapabilir miyim? merhabalar, abd vatandaşı eşimle mart 2022 yılından beri evliyiz.kansas eyaletinde evlendik ve green card başvurumu eylül 2022 yılında gönderdim (medical examination hariç) sonra uscisden rfe geldi eşimin geliri yeterli olmadı ve kasım 2022 yılında eşimin ailesinin sponsorluk belgelerini gönderdik. ondan bir kaç ay sonra çalışma ve seyahat iznim elime ulaştı. mart ayında I-130 formu onaylandı ve o esnada biz tennessee eyaletine taşındık ve şu anda burada ikamet ediyoruz. ama hala I-485 formunda bir ilerleme yok. durumla ilgili herhangi bir güncelleme yok ve işlemlerin çok uzun sürdüğünü düşünüyorum ve aksiyon almak istiyorum. süreci nasıl hızlandırabilirim? uscis ile nasıl iletişime geçebilirim? processing times kontrol ettiğimde eski yaşadığım yeri mi baz almam lazım yoksa şu an yaşadığım yeri mi? yardımcı olursanız sevinirim. Sayin@ysnngull, hizlandirma talebi, davanizda karar verilmedigi surece, her asamada sartlariniz uygun ise yapilabilir. Esinizin sponsorluk belgelerinde sorun var ise ve hatta hala sorun var ise bunu cozmeden sonuca ulasamazsiniz. Sorunu dogru tesbit edebilirseniz cozumunuz hizlanir. Bunun icin davanizin bir avukat tarafindan incelenmesi yararli olacaktir. USCIS ile contact centerden veya online inquiry yolu ile temasa gecebilirsiniz.
  • Evlilik yoluyla green card sürecinin hızlandırılması

3
    1 Oy
    3 İleti
    696 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ikose, içinde söyledi: Evlilik yoluyla green card sürecinin hızlandırılması Merhaba Biz eşimle 2 yıl önce evlendik. Kendisi Amerikan vatandaşı.2 ay önce iş teklifi alarak Amerika’ya gitti. Bende yanına gidebilmek için öğrenci vizesine başvurmuştum fakat red verdiler. Şimdi green card sürecine girmek istiyorum ama süreler çok uzun. Bu süreyi kısaltmanın bir yolu var mıdır? Premium processing gibi şeyler gördüm fakat süreyi ne kadar kısaltıyor bilemedim. Bir de green card sürecim devam ederken eşim konsolosluğa durumumuzu anlatan bir mail gönderse visitor visa ile gidip eşimi ziyaret edebilir miyim? Sayin @ikose, sizin durumunuz hizlandirma talep etmeye uygundur. Esiniz basvuruyu yaptiginda expedite request yapmasi gerekir. Bu bekleme surelerini en azindan yariya belki de daha aza indirecektir. Bu basvurunun mutlaka delilleri ile beraber yapilmasi gerekir. Ornegin, esinizin ise giris mektubu ve maas dekontlari (pay stubs) , ve sizin TCde calistiginizi gosteren bir isveren mektubu gibi. Premium processing aile vizelerinde kullanilan bir yontem degildir. Eger hizlandirma talebini avukat yardimi ile yaparsaniz basari sansiniz artar.
  • Green card başvurusunda Çocuk fotoğrafı şartı ?

7
    1 Oy
    7 İleti
    4k Bakış
    adrA
    @Claudia-J-Muslu Cevapladığınız için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k