@Emrah-Borazan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@charon pasaport zorunluluğu mahkeme kararıyla kaldırıldı. Tekrar getirebileceğini sanmıyorum
Pasaport zorunluluğu, yasa değişip senatoya sunulmadan uygulandığı için mahkeme kararıyla kaldırıldı. Eşitliğe vs aykırı diye değil.
Bununla ilgili bir yasa senatodan geçer ve onaylanırsa yeniden yürürlüğe girer.
Pasaport konusu bizde biraz sorun, pasaportu olan vatandaş az, o yüzden canımızı sıkıyor. Avrupa ve asya gibi ülkelerde daha yoğun pasaport sahipliği. Yine de pasaport şartı onlarda da başvuru sayısına etki ediyor.
Bizi alakadar eden sayı Avrupa, avrupaya ayrılan yaklaşık 30 bin vizeden 2-3 bini bize geliyor ortalama. Bizdeki pasaportsuz başvurup sürece katılmayanlar bize negatif etkide bulunuyor tabi. Pasaport şartının olduğu ilk sene toplam başvurular yarıdan aşağı düşmüştü diye hatırlıyorum. Çıkacaksa çıkacak bahanesinden ziyade, totalde 20 milyon başvurudan 12 milyon başvuru arasından çekilmek, bölgemizde 7 milyon başvuru yerine 3-4 milyon başvurudan çekilmek arasında ciddi bir şans artışı var.
Ben bir de, komplo teorisyenlerinin, bilgilerinin çalınma riskine karşı pasaport bilgilerini vermekten çekinerek, bazı pasaport sahiplerinin de başvurmayabileceğini düşünüyorum. '' FBI bizi takip ediyorr'' hesabı.
Bir başka küçük ihtimal de şu, yıllar içinde ülkemizde olduğu gibi pekçok ülkede gc aracılık firmaları, acentelere müracaat etmiş, 2-3-5 yıllık para ödeyip anlaşmış, sonradan bunlarla değil de kendi başvurmaya karar veren, yada unutup uğraşmayan insanlar vardır mutlaka. Bu aracılık firmaları, bizde pek başvuru yaptıklarını düşünmüyorum ama, başka ülkelerde, kişinin bilgileriyle sonraki yıllar da başvurabilir. Eğer kişi talihli olursa conf no için 100 dolar, form doldurmak için 100 dolar, randevu zamanı ver bi 300 dolar daha diye insanları sağmak için ellerindeki bilgiyi kullanmaya devam edebilirler. Pasaport şartı, bu firmaların elinde bilgi olarak bulunmadığında, bier numara sallamak işi çözmeyeceğinden, pek çok kişinin de aracı firmaya güvenip pasaport bilgilerini vermeyeceğinden bayağı bir sahte ve kontrolsüz başvuruyu eleyeceğini düşünüyorum.
Ben kendi çapımda pasaport şartının bulunması konusunda olumlu düşüncedeyim. Mantıklı ve iyi olur.