Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)


  • @TOK Evet birden 4 ay geri atti. USCIS basvuru tarihi Temmuz 2022'den sonra olanlar icin ( ve muhtemelen yakinda 2022'nin tamamini kapsayacak ) tum surec komple duruyor.


  • @TOK bizim priority date imiz onemli bu durumda. Daha cok birikme olmasin randevu icin diye boyle bi onlem alinmis olabilir. Avukatim priority date i uygun olanlar ve hali hazirda konsolosluktan randevu bekleyenler etkilenmiyor bu retrogession dan diye bir mail gonderdi.


  • @niwss
    Benim priority date 01/08/2022
    Ben cut off oldum malasef


  • @niwss aa kusura bakmayin ben dikkat etmemisim ona.


  • Merhaba,

    NIW başvurusu yapmak için forumda yazan avukatlarla görüştüm hepsi başvurumun kabul edilebileceğini ilettiler. Avukat seçimi konusunda kararsız kaldım, Chen'in çok iyi olduğu söylendiği için kafam karışıyor ama aynı zamanda türk bir avukatla da çalışmak anlaşma açısından daha iyi olabilir gibi geliyor, bu konuda yorumlarınızı alabilir miyim?

    Kafamı karıştıran diğer bir konu da b1-b2 vizesiyle amerikadayken I-130 formumu göndersem daha sonra onaylanırsa yine oradayken I-485 başvurusunu gerçekleştirsem olur mu? Chen avukatlık bürosu turist vizesiyle oradayken I-485 başvurusunu tavsiye etmediklerini söyledi, 90 gün bekleyeceğimi söyledim ama yine de tavsiye etmediklerini oradayken türkiye üzerinden işlemlerimi devam ettirebileceğimi randevu alıp türkiyeye gelip mülakata girebileceğimi söylediler, bu konu hakkında bilgisi olan var mı? hangisi sizce daha mantıklı? ben süreç içerisinde türkiyede beklemek istemediğim için oradan başvuru yapmak istiyorum ama çok kararsızım. yardımlarınızı rica ediyorum, şimdiden teşekkür ederim herkese..


  • Ayni soruyu ben de avukatlara sordum, Turk ve yabanci avukatlar hep benzer sey soylediler. Sizin avukat da dogru soyluyor cunku gecmise bakildiginda b1-b2 statusundeyken gocmenlik yolunu tercih eden kisilerin basvurularinda yuksek oranda ret var. Bu nedenle tavsiye edilmiyor. En dogrusu ve amerikanin da istedigi, gocmenlik niyeti olmayan b1-b2 vizesi alip sonra gocmenlige basvurmak yerine gocmenlik niyetiniz varsa en bastan o yola girmek. orada iken basvuru yapip orada beklemek hemen hemen herkesin tercih etmek isteyecegi birsey ama maalesef sans cok azaliyor cunku b1-b2 vize alirken gocmenlik niyetinizin olmadigini belirtip sonra gidip orada gocmenlik niyetim vardi demek basvurunuzu riskli hale sokuyor.


  • @niwss
    Hayırlısı,
    DQ olup beklerim yeni mali yılı, Ekim 2023'den sonra rahatlayacak dedi avukat.


  • @TOK Evet bu hızla giderlerse 8 ayda backlog temizlenmiş olacak diyor avukatımda. Ekim-kasım gibi rahatlar umarım.


  • @niwss umarım 🤞🏻


  • Selamlar. EB-2 NIW başvurumu Chen aracılığıyla yapıyorum ben de. Evraklarımı toparlama aşamasındayım. Diyelim ki göçmen vizemi aldım. ABD'ye girmek için 6 ayım var. Bu süreçte iş bakmak istiyorum fakat çalışma iznim henüz yok ? Yani işe başlamam için illaki green cardımın fiziksel olarak elimde mi olması gerekiyor.


  • @goose
    Bende aynı duruma geldiğimde sizin gibi yapmaya çalışacağım. Bence sorun olmaz çünkü çalışma iznine hak kazanmış durumda oluyorsunuz. Bu nedenle karşı taraf bunu anlayabilir diye düşünüyorum. Kontratı giriş yaptıktan 3-4 hafta sonra başlayacak şekilde yapıp o zaman aralığında da resmi işleri halledebiliriz bence ..


  • @goose aslinda interview sonrasi aldigimiz gocmenlik vizesi green card bize ulasana kdar verdikleri gecici bir sey. Bu durumda is bulup gidildiginde sorun olmamasi gerekiyor sonucta hak kazanilmis oluyor ama kesinlikle avukatlarimizla konusup teyit etmemiz gereken bir konu bence. Cunku is basvurulari yapmaya basladim ben ve bunu gorustugumuz yerlere de bi noktada aciklamak gerekicek. Bilgi alan paylasirsa super olur

  • ⭐⭐⭐

    @niwss green card vizeniz pasaporta basıldığı an siz zaten göçmen olacaksınız plastik kartın ulaşmasını beklemenize gerek yok. Tek gereken şey SSN numaranız olabilir, vizenizin üstüne basılacak olan I551 stamp ile iş başvurusunda bulunabilir ve işe başlayabilirsiniz.


  • @waterman Teşekkürler aydınlatma için


  • @goose merhaba chen evrak toplama aşamasında çok zorluyor mu? Neler istiyor kısaca bilgi verebilir misiniz ?


  • Merhaba Biyoloji alaninda PhD yaptim. Bircok nitelikli yayin ve atifim var. Uzun arastirmalar sonucu EB2-2 NIW basvurumu wegreened.com (Chen) araciligiyla yaptim. Ilk etapta cv mi detayli sekilde degerlendirdikten sonra dostami aldilar. 2022 Subat ayinda dosyayi yolladik 2023 mart ayinda kabul aldim. Suan IVP surecini bekliyorum. Ancak vize ucreti yatirmaya calistigimda sistem kredi karti kabul etmiyor ve bir US banka hesap numarasi talep ediyor. Ben Turkiye den vize ucreti yatiran varsa bu sorunu nasil asti acaba yardimci olursa cok sevinirim. Ayrica farkli konularda detayli bilgi soran olursa yardimci olurum


  • @niwss Merhaba oncelikle kabul aldiginiz icin tebrikler ben de benzer sekilde tr den kabul aldim suan vize ucreti yatirmaya calisiyorum ancak sistem kredi karti yerine bir US hesabi istiyor siz tr den vize ucretini nasil yatirdiniz acaba


  • @Biyolog Merhaba, USCIS ödemesinde olduğu gibi chen avukatına ödeme yaparsınız, o da sizin yerinize kendi hesabından NVC ödemesini yapar. Firma ödemeyi bu şekilde kabul etmez ya da ek ücret isterse o zaman Amerika da bir yakınınıza ulaşmanız lazım. Siz ona ödersiniz o da sizin yerinize NVC ödemesini yapar. Başka da bir yol bilmiyorum. Kolay gelsin


  • @Biyolog ödeme icin bir tanidik bulmali yada avukat aracılığı ile halletmelisin. Ödemenin bir amerikan bankası yada kredi kartı ile yapılması gerekiyor.


  • @Biyolog Merhabalar, teşekkür ederim. Ben de sizi tebrik ederim. Ben IVP sürecinde de avukatımla devam ettim ve ücreti onlar benim adıma yatırdılar. O yüzden Tr den kendi başına IVP başlatanlar nasıl yaptılar bilmiyorum ben.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum