Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak


  • @yecow kesinlikle cok haklisiniz, anladigim kadariyla ellerinde o kadar fazla dosya bile yok, biz de cok zor durumdayiz, hepimize kolay gelsin


  • @Cemail-Türkseven Merhabalar, F1 Vizesine basvurmak icin 2 yil kuralini kaldirmaniza gerek yok ve hic bir sekilde bu basvurudan bahsetmeyin. Onerim once F1 i alip sonra 2 yil kuralini kaldirmak yoksa red alma ihtimaliniz yuksek.


  • @ken123, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Merhaba,

    ... 1- ABD disina yaptigim seyahatler J1 waiver prosedurumu etkiler mi? Resmi kaynaklarda bunula ilgili hicbir bilgi bulamadim o sebepten size danismak istedim.

    2- Son olarak, J-1 waiver beklerken I-140 petition'i yapabiliyor muyum?

    Cok tesekkur ederim vaktiniz icin. @crazycells @SAYIM-GÖKYAR

    Merhaba,
    1- Hayir etkilemez rahat olun.
    2- Evet yapabilirsiniz. Hatta J1 waiver'a baslamadan bile I140 yollayabilirsiniz. Oldukca bagimsiz iki durum.
    Kolayliklar.


  • @yecow
    Haklisiniz. Daha once de yazmistim, benim 9ay 10gun surdu. Bebek olsa dogardi!
    Estimated sureler ise hikaye (8-16 hafta). Dupeduz yalan!
    Cok kolay gelsin.


  • @EfeNevada Cevap için çok teşekkürler. Bilmediğim için soruyorum kusura bakmayın lütfen. Şuanda stajı devam ediyor ve J1 Vizesi Kasım ayında bitecek. Bu durumdayken F1 Vizesine başvurabilirmi? Nasıl bir yol izlemeli.
    Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.


  • J1'dan F1'a gecis zaten uzun suren bir islem ondan dolayi baslatabilirsiniz ama bence bir uzmana danismanizi oneririm. Fakat F1 staj bitiminden once gelirse ne olabilir diye danismanizi oneriyorum.


  • Sonunda benim FR gonderildi. Belgeler ulaştıktan sonra gelmesi 22 haftanın uzerinde surdu. Isin garip yani esimle ayni tarihte göndermemize ragmen onunki hala pending gorunuyor. Bekleyenler umarım en kisa surede alır.

    Daha onceki arkadaslarin da deneyimledigi gibi sakin processing time olayina guvenmeyin :)

    Recommendation Sent March, 22 2023
    No Objection Statement Received October, 13 2022
    Fee Received October, 06 2022
    Form DS-3035 Received October, 06 2022
    Form DS-2019 Received October, 06 2022
    Passport Data Page Received October, 06 2022
    Statement Of Reason Received October, 06 2022


  • @yecow Ay super bir haber bu, cok sevindim! Esinizinki de umarim en kisa surede gelir. Hatirlatma maili gondermis miydiniz acaba?


  • @researchescholar

    Selamlar, göndermez olur muyum :) Congressman’a yazdım 16. haftada, kendim de mail attım en son 3 hafta önce ama etkisi olduğunu düşünmüyorum. Generic cevaplarla geçiştirdiler hep.

    Umarım en kısa sürede alırsınız.


  • @yecow Tebrikler, super haber!! Umarim geri kalan surecler cabucak hallolur, kolay gelsin! Darisi basimiza :)


  • Merhabalar, eşimin FR da geldi. Aynı tarihte göndermiştik. NOS hariç Ekim 6, NOS Ekim 13’de görünmüştü sistemde. FR’lar bir hafta arayla göründü.

    Yani bu aralar Ekim dosyaları alıyor. Umarım herkes en kısa zamanda alır da kurtulur bu işten :) Waiver eve gelince onun da tarihini yazarım.


  • @yecow Hem size hem esinize cok sevindim. Umarim bizim icin de yolun sonu goruldu demektir bu! Ben de DOS'a mail attim fakat ayni jenerik cevabi aldim.


  • Merhaba, j1 waiver icin dilekçe washington elçiligine ulastiğinda bize maille bildiriyorlar mı, yoksa sormamiz mi gerekir. 2 hafayi gecti göndereli ama herhangi bir bilgilendirme maili gelmedi. Tecrübeli arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.


  • Sistemden kontrol etmeye devam et verdikleri case number ile 1 aya kadar surebiliyor sisteme yuklenmesi. Istersen senden onceki numaralari da kontrol edip emin olabilirsin. Eger 1 ayi gecerse email atip tum detaylarinla birlikte bilgi alabilirsin.


  • @eylo @researchescholar sizlerde bir gelisme var mi? Bende hala yok malesef :(


  • @eggnog Maalesef benim de yok daha :( sizin NOS'unuz hangi tarih, benim 14 Kasim.


  • @eggnog merhaba benim 30 Martta FR’i aldim sonunda. NOS tarihim 13 Ekimdi. Sizinkilerde yakinda gelicektir diye tahmin ediyorum


  • İyi günler 8 martta FR'i aldım ve hala waiver alamadım.Vizem bittiği için türkiye ye döndüm ve adresimi değiştirmek zorunda kalmıştım fakat Department of State adresimi onaylamadan uscıs e göndermişler. Adres değişikliği USCIS sitesinden yaptım fakat emin olamıyorum.Aradığımda bir türlü kimseye bağlanamıyorum.


  • @eylo sanırım FR yi almak yetmiyor değil mi bir de uscisten waiveri beklememiz gerekiyor. Yoksa fr ile statü değişikliği yapabiliyor muyuz ?


  • @beteer Şu mektubu posta yerine elektronik ortamda PDF olarak atsalar hiçbir sorun kalmayacak.

    USCIS ne zaman onayladı sizin waiver’ı?


Benzer Başlıklar

  • Camp America J1 Kimsenin konuşmadığı

    Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    3
    3 Oy
    3 İleti
    207 Bakış
    ardausawA
    Hocam merhaba, bu program için türkiyeden başvuru şartlarında üniversite öğrencisi olmak zorunlu mu ? sanırsam program 2 başlıkta ilerliyor biri stuff olarak diğerisi ise consuler olarak, bu 2 kategori de başvuru şartları neye göre değerlendiriliyor ?
  • J1 Vizesini Amerika'dan Posta ile Yenilemek

    Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    10
    0 Oy
    10 İleti
    517 Bakış
    P
    Merhaba, J1 yenilemeyi son zamanlarda ABD’den posta yoluyla yapan oldu mu? Tesekkurler.
  • F-M ve J1 vizesine zam yapıldı

    Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    1
    2 Oy
    1 İleti
    293 Bakış
    DustyBlueD
    öncelikle kaynak https://www.wes.org/advisor-blog/fee-increases-visa-applications/ f ve m tipi vize başvuru ücretleri, %75 zam yapıldıktan sonra , 200$’dan 350$’a, j tipi vize basvuru ucretleri ise -au pair, camp counselors ve summer work haric- %22 zam ile, 180$’dan 220$’a çıktı.
  • J2 ve 2 yil kurali (2 years home residency rule)

    Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    R
    Herkese merhaba, Ben 20 Temmuz tarihinde Amerika'ya J vizesi ile giris yaptim. J vizemin suresi 1 yil ve en erken tarihte marriage based green card applicationi yapmak istiyorum. Sponsor okulda gorevim 1 Agustos'ta basladi. Acaba hemen waiver basvurusunda bulunabilir miyim, USCIS bunu supheli bulur mu immigrant intent nedeniyle? Bir de waiver basvurusu icin evraklari toplarken Amerika disina seyahat etmekte bir problem cikar mi (Eylul ortasi Kanada'ya gitmek istiyorum)? Simdiden tesekkurler cevap icin!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum