Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak


  • @eylo Evet maalesef Turkiye'yle alakali bi durum olabilir cunku ben de random case numberlara baktigimda cok onceden basvurmus insanlarin mektuplarinin geldigini gordum. Tesekkur ederim cevabiniz icin, beklemekten baska bir care yok sanirim :(


  • Herkese merhaba, aramizda no objectiona Eylul sonundan once basvurmus ve cevap almis olan var mi? Siranin ne zaman bana gelicegini tahmin etmeye calisiyorum. NOS 13 ekimde sisteme yuklendi diger belgeler 6 ekimde yuklenmisti suan 20 haftayi gecti dosyam ama hala bekliyorum. Dun itibariyle Internshipim de bitti amerikan vatandasiyla evliyim marriage based green card basvurusu yapacagim ama waiver cevabi gelmedigi icin yapamiyorum. Yardimci olabilirseniz sevinirim.


  • @eylo @researchescholar kesinlikle ayni seyi dusunuyorum, katildigim facebook gruplari ya da degisik forumlar olsun, ya da kendim saatlerce numaralara baktigimda goruyorum ki aslinda surec cok daha kisa cogu insan icin. Hindistan vatandaslariyla Turk vatandaslarinin cok uzun suruyor su anda nedense.


  • @eggnog @eylo Daha once uzun suren caselerde NOS'un yuklenmesi gecikmis gibi gorunuyor ve zamanin NOS'tan sonra basladigini soyluyorlar. Ama bizde NOS cok hizli yuklendi letter bir turlu gelmiyor. Bu kadar uzun surecegini hic tahmin etmiyordum ben de green card basvurusu icin bekliyorum J1 bitmeden work permit almak istiyordum ama tabii ki immigration isleri hep boyle belirsiz.


  • @researchescholar @eylo @eggnog Çok sikintili çok. Cekilişle GC başvuru hakki kazandık, bu gidişle waiver yüzünden yetisemeyegiz. Hintliler hala Ağustosta yuklenen dosyaları bekliyorlar. 2 gun sonra 21 hafta olacak bizim dosya da. Umarım yarin gelir artık ama pek umudum yok.


  • 21 martta dubaide vize görüşmem var ama randevu alırken yazmış olduğum ds160 formuna muhtemelen yanlış girdiğim bir bilgiden dolayı ulaşamıyorum yani formumu tamamlamamıştım. Randevuyu iptal etme şansım maalesef bulunmuyor yeni bir ds160 doldurmam işimi çözecek midir?
    Yardımcı olursanız sevinirim.
    Teşekkürler.


  • @yecow Gercekten cok kotu bir durum, 30 Kasim'da dosyasi yuklenip 7 Aralik'ta FR' i alan bile gordum. Umarim bir sekilde yetisir. Congressman/woman'a ulasmayi deneyebilirsiniz GC'i soylemeden baska birsey soyleyerek belki. Biz de cok zor durumdayiz, hepimize kolay gelsin


  • @yecow @eggnog @eylo Daha 2 gun once Agustos-Eylul'de NOS'lari yuklenenler favorable recommendation almislar, Agustos'tan beri bekleyen Hintliler dahil. En azindan bir gelisme olmasina sevindim benim Kasim NOS'umla herhalde Nisan sonu Mayis basi gibi gelicek FR.


  • @researchescholar umarim yakinda bizde aliriz artik.


  • Case numberimi girince hic bir bilgi goremiyorum artik bu sorunu yasiyan sadece ben miyim?


  • @eylo su anda bende de oyle, sistemde bir degisiklik yapiyorlar herhalde.


  • @researchescholar cok rahatladim suan panik olmustum tesekkur ederim.


  • Yeterince stresli degiliz cunku, bir bu eksikti, egleniyorlar heralde bizle :D Bende de ayni gozukuyor. Darisi basimiza @researchescholar


  • Merhaba Arkadaşlar. Oğlum J1 vizesi ile ABD'ye geldi ve aşçı olarak staj yapmakta. Vizesi Kasım 2023 te bitiyor. 2 yıl kuralına tabi olduğu için bunu kaldırmak istiyoruz. Şayet kaldırabilirsek F1 vizesine başvuru yapacağız. DS-3035 formunda biliyorsunuz Statement Of Reason diye bir bölüm var. Buraya F1 vizesine başvuracağımızı belirtmelimiyiz? Yoksa hiç karıştırmayalımmı.
    Yada, nasıl bir sebep yazsak daha iyi olur sizce.
    Yardımcı olabilirseniz çok sevirim.


  • @eggnog sistem duzeldi sonunda. Tabi ki hala pending benim dosyam


  • @eylo Rezalet bir sistem, 5 aydır bekliyoruz. Hardship degil persecution degil, NOS yahu.

    Ileride buraya okuyacaklar icin yazıyorum, hiçbir sekilde "estimated processing time" vs güvenmeyin, orada yazan 3'le falan çarpın kafaniz rahat olur.


  • @yecow cok haklisiniz valla ben de anlamadim neyi bekliyoruz. Suan durumum okadar kritik ki ne yapicagimi bilemiyorum internship bitti grace perioddayim 5 nisanda da o biticek. Marriage based green card basvurusu yapicam yapamiyorum. Esimden 2 yil ayrilmakta istemiyorum tabi ki. Uyku uyuyamiyorum artik stresten. @crazycells lutfen bana bir tavsiyede bulunun mail attim senatore yazdim daha ne yapabilirim. Green carda basvurmayada korkuyorum sonuclari agir olur mu diye?


  • @yecow kesinlikle cok haklisiniz, anladigim kadariyla ellerinde o kadar fazla dosya bile yok, biz de cok zor durumdayiz, hepimize kolay gelsin


  • @Cemail-Türkseven Merhabalar, F1 Vizesine basvurmak icin 2 yil kuralini kaldirmaniza gerek yok ve hic bir sekilde bu basvurudan bahsetmeyin. Onerim once F1 i alip sonra 2 yil kuralini kaldirmak yoksa red alma ihtimaliniz yuksek.


  • @ken123, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Merhaba,

    ... 1- ABD disina yaptigim seyahatler J1 waiver prosedurumu etkiler mi? Resmi kaynaklarda bunula ilgili hicbir bilgi bulamadim o sebepten size danismak istedim.

    2- Son olarak, J-1 waiver beklerken I-140 petition'i yapabiliyor muyum?

    Cok tesekkur ederim vaktiniz icin. @crazycells @SAYIM-GÖKYAR

    Merhaba,
    1- Hayir etkilemez rahat olun.
    2- Evet yapabilirsiniz. Hatta J1 waiver'a baslamadan bile I140 yollayabilirsiniz. Oldukca bagimsiz iki durum.
    Kolayliklar.


Benzer Başlıklar

  • J1 için sağlık sigortası

    Taşındı Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    8
    0 Oy
    8 İleti
    339 Bakış
    D
    Merhaba arkadaşlar, ben türkiyede asistanlık eğitimimin son senesinde bir tıp doktoruyum. Bu haziran ve temmuz ayında California Üniversitesinde observership ayarladım. B1/B2 vizem olmasına rağmen özellikle J1 vizesi başvurusu yapmamı talep ettiler. İstedikleri belgeleri topladım fakat bir noktada takıldım. "Evidence of health insurance coverage" maddesini anlayamadım. Burada yaptıracağımız seyehat sigortası bunu karşılar mı yoksa başka bir şey mi gerekli emin olamadığım için buraya danışmak istedim.
  • 1 Oy
    3 İleti
    558 Bakış
    crazycellsC
    @adiriker, içinde söyledi: J1 vizesi staj programları için kurulmuş ajanslar Merhabalar J1 vizesi için piyasada bir sürü ajans var. Bu ajanslar 3500-5000$ arasında fiyat talep ediyorlar. Bu ajanslar olmadan bütün işimizi kendimiz yapabilir miyiz, işimizi kendimiz bulduğumuz taktirde bu ajansların katkısı bize ne oluyor. Çok teşekkürler şimdiden Isinizi kendiniz de yapabilirsiniz, burada onemli olan sizi kabul edecek bir staj yeri bulabilmek. Ajanslarin bir kismi hem size bu yerleri bulmakta yardimci oluyor, hem de cogunlugu sonrasindaki vize islemlerini halletmekte yardimci oluyor. Ama gerekli degiller... Sadece isinizi kolaylastiriyorlar. Kendiniz de stajyerlik icin bir sponsor bulup, daha sonra J1 islemlerini araci kurumlar uzerinden (ajanslardan bahsetmiyorum) vizenizi alabilirsiniz. Bilgi icin su basligi da incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/5088/j1-vizesi-staj-programı-için-hangi-kurumlar-sponsor-olabillir/
  • J2 ve 2 yil kurali (2 years home residency rule)

    Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    R
    Herkese merhaba, Ben 20 Temmuz tarihinde Amerika'ya J vizesi ile giris yaptim. J vizemin suresi 1 yil ve en erken tarihte marriage based green card applicationi yapmak istiyorum. Sponsor okulda gorevim 1 Agustos'ta basladi. Acaba hemen waiver basvurusunda bulunabilir miyim, USCIS bunu supheli bulur mu immigrant intent nedeniyle? Bir de waiver basvurusu icin evraklari toplarken Amerika disina seyahat etmekte bir problem cikar mi (Eylul ortasi Kanada'ya gitmek istiyorum)? Simdiden tesekkurler cevap icin!
  • F1 vizesine ne zaman başvurmalıyım?

    Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    6
    0 Oy
    6 İleti
    1k Bakış
    CalibraturboC
    iki ara birdere durumu yok. Hesabındaki paraları şişirmeye başla ve mezun olur olmaz başvur. Kesin
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum