ds260 formu nasil doldurulur?
-
@gucarslan öncelikle merhabalar. ds260 doldurulurken okul bilgileri bölümünde diyelim ki kişinin 2011 tarihinde lise diploması, 2015 tarihinde lisans diploması (iş hayatına başlangıç ve günümüzde yapılan iş bu diploma ile ilgili), 2018 tarihinde aöf'ten herhangi bir bölümden 2 yıllık ön lisans diploması, 2021 yılında aöf'ten herhangi bir başka bölümden ön lisans diploması varsa;
- Bu bölümde okul sayısı kaç olarak girilmedir?
- Aöf'ten alınan diplomaları yazmaya gerek var mıdır? Çünkü şu anki işimle alakalı bir işe yaramıyor. Bir başka işte de çalışmadım.
- Forumdan öğrendiğim kadarıyla en üst eğitim derecesi olarak lisans diplomamla işleme devam etmem gerekiyor. Ama burada da şöyle bir sorum var. Forumdan okuduklarıma göre mülakatta son diploma isteniyor. Bu diploma derece olarak en üst diploma mı yoksa tarih olarak günümüze en yakın olan diploma mı?
Cevaplarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
-
1- okul bilgilerini yazarken mezun olduğunuz, diploma aldığınız bütün okulları yazmalısınız; açık öğretim dahil.
2- yazabilirsiniz.
3- en yüksek dereceli diploma (örn: yüksek lisans) iile mülakata gidilebilir. ama tavsiyemiz her zaman üniversite diplomasının da mülakata götürülmesi yöenündedir.
-
merhaba sonuçlara daha çok var ama akıma takılan bir soruyu sormak isterim, belki benzer durumda olan bir talihli olursa o da faydalanmış olur. ikamet edilen adres bilgilerine 16 yaşından sonra ikamet edilmiş tüm adresler yazılmalıdır notu var forumun hazırladığı kılavuzda, ben 2016-2017 arası yaklaşık 1 sene Kanada'da ikamet ettim. Bir süre de Rusya'da çalıştım. Bu adresleri de yazmam gerekecek mi ds260 formuna?
-
@planning-and-cc evet gerekicek tabii ki orada ikamet ettiniz sonuçta
-
@planning-and-cc 1 yıldır kanada çalıştıysan polis temiz kağıdı alacaksın pasaportunda kanada vizesini görürlerse sende yazmazsan sıkıntı yaşayabilirsin
-
@gucarslan verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.
-
@ayvalik10 merhaba, cevap için teşekkür ederim. hayır çalışmadım kanada'da, 2 yıllık vize ile dil okulu için gittim. dil okulumu tamamladıktan sonra döndüm. dil okulu için gitmiş olmama rağmen kanada'dan temiz kağıdı almam gerekiyor mu? rusya'ya çalışma vizesi ile gittim ve orada çalıştım, rusya'dan da almam gerekcek mi temiz kağıdı? bunları temin etmek zor değildir inşallah...
-
@planning-and-cc bu başlığı indeleyin lütfen, bütün detayları ile anlattık;
https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak/
-
@gucarslan teşekkür ederim, inceleyeceğim başlığı. bulamamıştım başlık refere etmeniz iyi oldu.
-
Merhaba,
17 yaşından itibaren ikametgah bilgilerinin bir kısmına e- devletten ulaşabiliyorum ama daha eski tarihli bilgilere ulaşamıyorum. Daha eski tarihli ikametgah bilgilerini nasıl bulabilirim?
Teşekkür ederim. -
@1981cenk birazda işin formalitesi o siz hatırladığınız kadarını yazın yeterli olur
-
@waterman
Bununla ilgili belge istenir mi? -
@1981cenk hayır
-
Çok teşekkür ederim.
-
Merhaba DS 260 ta merak ettiğim bir konuyu sormak isterim. 18 yaş altı 3 çocuktan ikisi Amerikan biri Türk vatandaşı. Amerikan olanları bu formda yazılmıyor değil mi? DS 160 ta da yazılmasına gerek olmadığını Resmi sitelerinde sorular kısmında okumuştum. Ve doldurmamıştım. Bir de sağlık kontrolü ve mülakata gidiyorlar mı?
Bu arada Amerikan vatandaşı olanların pasaportlarının süresi doldu. Hangi aşama öncesine kadar yenilenmesi gerekir?
Teşekkürler
-
@yenerelm ABD vatandaşı cocuklar, anne - babanın DS260 formunda belirtilmesi gerek. ama onlar için ayrı bir DS260 formu doldurmamalısınız. sağlık kontrolü ve mülakata da gitmelerine gerek yok ayrıca, vize almayacakları için.
sehayattan önce de pasaportlarının yenilenmesi gerekmekte, bunu siz ayarlamalısınız seyahat tarihinize göre.
-
Ds submit tarihine göre alınırsa sonradan açtırırsak DV şansı gidiyor mu
-
pasaportumun geçerliliği eylülde bitiyor ds260 formunu doldurma şansım olursa bununla mı doldurmalıyım yoksa other travel documents deyip belge istendiğinde yeni pasaport mu kullansam daha sağlıklı olur
-
@celica mülakat aldıktan sonra açtırırsanız sorun olmaz ama mülakat almadan dosyanızı açtırmanız önerilmez
-
@dilarah elinizdeki pasaport ile doldurabilirsiniz sonra yeni pasaport çıkartırsınız ve mülakata eski ve yeni iki pasaportunuzuda götürürsünüz
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum