Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Selam arkadaşlar. Bu konu forumda daha önce hiç bir başlık altında değinilmediği için yeni bir başlık açarak sormak istedim.

Mayıs ayında eşim ve 18 aylık bebeğimle beraber Amerikaya 2 haftalık bir tatil planlıyoruz. 1 haftasını bireysel gezi diğer 1 haftasını eşimin abisini ziyaret olarak planladık( Michigan-Rochester). Burada yazacağınız öneriler belkide yıllarca oraya gezi için gelecek arkadaşlara ışık olur.
    Şimdi sizlere sorum şu ;

1.) Michigan'ı kesin olarak ziyaret edeceğimizi düşünecek olursak kalan 1 haftayı nasıl ve nerelerde değerlendirmemi önerirsiniz ? Biz New York ve Chicago yaparız diye düşündük. Birisi 9 saat diğeri 6 saat mesafede. Daha mantıklı olacak fikirlere açığım. Amerikaya gelmişken şunu da görmeden gitme, şu şehri de mutlak gör diyeceğiniz yerler var mıdır ?

2.) Daha önce bir çok defa avrupa seyatimiz oldu ama Amerika seyahatimiz ilk defa olacak. Açıkçası orası pek avrupa gibi değil, mesafeler metro, otobüs ulaşımı vs herşey çok farklı olduğu için gözüm korkmuyor değil araç kiralamamı önerir misiniz, önerirseniz hangi rent a car firmalarını önerirsiniz ?

3.) 18 aylık bir bebekle seyahat edeğimizi göz önünde bulundurursanız en uygun uçak biletini nasıl ve hangi siteden bulabilirim ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• @paramedik başlık çok yerinde olmuş elinize sağlık, bu konuda forumda pek az içerik var. Başlığı yakından takip edeceğim.Ayrıca internette ABD'de gezi hakkında Türkçe kaynak sıkıntısı olduğu çok açık, forum bu açığı kapatmak için uygun bir platform.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

bu site alternatif olabilir

• @paramedik Merhaba, daha önce seyahat amaçlı 3 kez ABD ziyaretim oldu. Sadece New York gezecekseniz araba kiralamanıza gerek yok, Manhattan da arabayla gezmek imkansız zaten, hem trafik çok yoğun, hem de otoparklar çok pahalı. New York un 24 saat çalışan harika bir metro sistemi var, metroyla gidemeyeceğiniz hiçbir yer yok.
    Şehirler arası ulaşım da ise araba kiralamak şart. Toplu taşıma imkanları az ve pahalı, araç kirası 2 kişi toplu taşımayı kullanmaktan daha hesaplı oluyor.
    New York da gezilecek yerlerin çoğu Manhattan adasında, çoğu yeri yürüyerek bile gezebilirsiniz. Vaktiniz olursa bir gün de Brooklyn tarafına geçin, özellikle Bushwicks tarafını çok seviyorum ben, bütün mahalle grafilerle boyanmış, tam bir hipster bölgesi. Dumbo, Brooklyn Köprüsü, Greenwich Bölgesi, Grand Central Terminal, Times Meydanı (özellikle gece görün), Central Park mutlaka görün. Bir gün batımını Rockefeller Center'a çıkıp (mutlaka önceden web sayfasından biletinizi alın) oradan izleyin muhteşem Manhattan manzarasını.

• ⭐⭐

Merhabalar 2026 mayısın sonu haziran ilk haftası gibi eşimle tatile gelmek istiyoruz önerilerinize açığım

2025' Haziran Miami (4) Orlando (2) NewYork(7) gün şeklinde bir tatilim olmuştu

2026 için aynı rotayı yapmak istemiyorum daha farklı güzel eğlenceli bir rota istiyorum bunun için tavsiyelere açığım

Tema parklar su sporları extreme sporlar yada bol aktiviteli yerler tercihimiz

Bu doğrultuda önereceğiz fiyat performans yerler var mıdır?

• @T-C-Kubilay-Dikici

Cedar Point, Ohio: Kendisine "Dünyanın Roller Coaster Başkenti" unvanını kazandıran çok sayıda ve yüksek hızlı roller coaster'ı ile ünlüdür. Kendi su parkı da (Cedar Point Shores) mevcuttur.

Wisconsin Dells, Wisconsin: "Dünyanın Su Parkı Başkenti" olarak bilinir. Çok sayıda kapalı ve açık su parkı tesisi bulunur (örneğin, Noah's Ark Waterpark ve Wilderness Resort).

Sörf ve Kürek Sörfü (Paddleboarding): San Diego (La Jolla), Huntington Beach gibi yerler popülerdir.

Beyaz Su Raftingi (White Water Rafting): Colorado Nehri'nde, özellikle Büyük Kanyon (Grand Canyon) boyunca unutulmaz bir deneyim sunar.

Moab, Utah: Off-road, dağ bisikleti (mountain biking) ve kaya tırmanışı (rock climbing) için dünya çapında ünlü bir merkezdir.

​Busch Gardens Tampa Bay, Florida: Afrika temalı hayvanat bahçesi deneyimi ile yüksek adrenalinli roller coaster'ları birleştirir. Yakınında macera adası Adventure Island su parkı bulunur.

Kaynak: Gemini

• @T-C-Kubilay-Dikici 2022 yılında 25 günde Kaliforniya, Nevada, Arizona ve Utah ı gezmiştik. Arizona ve Utah Milli Parkları harika. Los Angeles veya San Francisco dan başlayarak böyle bir roadtrip yapabilirsiniz. Geçtiğimiz Mayıs ayında da Alaska seyahati yaptık, sezon tam açılmamıştı, Haziran tam sezonu olur. Denali Milli Parkı, Seward da balina gözlemi.. Alaskanın doğası muhteşem güzellikte ama gerek uçuşlar gerekse diğer herşey çok pahalı maalesef... Eğer sonbaharda gidecek olsanız tek tavsiyem Colarado olur. Rocky Mountain Milli Parkı ve etrafındaki dağ köyleri şimdiye kadar gördüğüm (sonbaharda ama) en güzel yerdi, daha güzelini görmedim.

• ⭐⭐

@MySea Bilgilendirme için teşekkür ederim dün eşimlede sizin attığınız lokasyonları videolarda bakarak konuştuk önümüzdeki sene için avrupada karar kıldık gemi turu satın alacağız yada uzakdoğu 🙂

@Müberra-Dikici Düne kadar California düşünüyorduk doradtrip şeklinde yapalım dedik bunun için bir bütçe çıkardığımda biraz yüklü olacağının kanısına vardık 🙂 muhtemelen uzak doğu yada avrupa gemi turu yaparız bir kaç şirketle görüşünyorum ona göre karar vereceğiz

• ...Amerika tatillerinde en buyuk parayi oteller yiyor,..2012 yilinda manhattan da kaldigim bir otele onceden rezervasyon yaptigimiz icin geceligi 350 aud odemistik, gitmeden bir hafta evvel ayni otelde oda fiatlarini check yapinca oda fiati 550 aud a yukselmisti,gezmek dunyayi dolasmak cok guzel ama her seyin bir bedeli var..

• ⭐⭐

@sir-altan Maalesef sezonunda çok pahalı oluyor 2025 yılında bende manhattan'da Hilton Garden Inn New York/Times Square Central bu otel kalmıştım otel rezervasyonu yapmadan önce new jersey clifton tarafında otellere bakıyorum sonra Times Square yakın olalım dedik ve bu otelde karar verdik otelin yeri çok iyidi fiyatını ben son haftaya bıraktığım için maalesef tatil için ayırdığım bütçenin birazz üüstüne çıkmıştım ama değer bir oteldi

• @T-C-Kubilay-Dikici Genelde sehir icindeki ve merkezi konumdaki oteller daha pahali oluyorlar. O yuzden, biz bir yere gittigimizde biraz daha sehir disindaki otellerde kaliyoruz. Aynen plaj bolgesindeki otellerin pahali ama biraz ic bolgelerdekilerin daha ucuz olmasi gibi. Bir de bazi otel gruplarindan uyelik alirsaniz, hem kaldikca puan kazaniyorsunuz hemde bazi indirimlerden yararlanabiliyorsunuz.

• ⭐⭐

@MySea Kesinlikle katılıyorum size ama Manhattan'da bunlara ek konaklama vergiside varmış bu yüzden ücretleri daha yüksek oluyor şayet mimai'de Hotel Breakwater South Beach kalmıştım otel konumu çok iyidi fiyatfı new yor göre 3 de 1 fiyatına orlandoda Wyndham Garden Orlando Universal / I Drive kalmıştım bu otel daha iyidi new york görede daha iyidi aynı şekilde mimaide iki otele ödediğim fiyat new york göre yarısından daha azdı Bu sene avrupa ülkesine gideceğiz gemi turu ile seneye planlarımın arasında Los angeles Las Vegas ve San Francisco var martın ilk haftası gibi hem NBA maçlarına denk geleceğim hemde Sphere gideceğim

• ⭐⭐⭐⭐

Mackinac Island, Michigan

-Arch Rock
    -Fort Mackinac
    -Shepler’s feribotu ile Mackinaw’a ulaşım

Mackinaw City → Traverse City, MI
    -Sleeping Bear Dunes Milli Parkı’nda konaklama ve farklı plajlarda Michigan gölü deneyimi

Traverse City → Holland, MI (Amerika’nın Avrupa’sı)
    -Keyifli bir yol manzarası
    -Holland Milli Parkı
    -Big Red Deniz Feneri ve sahilde zaman geçirme
    Holland’da konaklama

Holland → Chicago, Illinois
    Millenium Park
    Navy Pier ve gökdelenler arasında tekne ile kanal turu
    Chicago Riverwalk
    Skydeck Chicago
    Lincoln Park Hayvanat Bahçesi
    Chicago Botanik Bahçesi (tram ile bahçe etrafında tur, bisiklet ile keşif, özellikle kelebek pavillion ziyaret)

Chicago → Madison, Wisconsin

-Amerika’nın süt ve süt ürünlerinin en çok üretildiği eyalet Wisconsin’in başkenti
    -Butik peynir üretim tesislerine ziyaret
    -Şarap & peynir tadımları

Madison → Wisconsin Dells, WI
    Dev aquapark otelleri
    Devil’s Lake State Park

Huron gölü ve Michigan gölü su sıcaklığının en yüksek olduğu dönem Ağustos ayı, 22-23 C. Seyahat dönemini buna göre ayarlamak iyi olacaktır gölde zaman geçirmek için. Toplam seyahat süresi kişilerin tercihine göre değişebilir ama bence en uygunu 8-10 gün. Aracınızda hitch mounted bike rack varsa bisikletleriniz ile seyahat etmek muhteşem bir fikir.

• ⭐⭐⭐⭐

@MySea

Yolunuz UT, Moab’a düşerse keyifli bir otel olan The Gonzo Inn tavsiye ederim. Sahibi/işletmecisi Türk bir arkadaşımız ve Türk misafirperverliğini yansıtacaktır. Reklam değil, sadece bir tavsiye 😌

Benzer Başlıklar

• 4
  • 19
  • 2
  • 4
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

125

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |