Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-2 ile amerika da lastikçi dükkanı açarak/devralarak yatırımcı vizesi alabilir miyiz?

• Merhaba, benim sorum vardı benim arkadaşım Türkiye de lastik tamiri bakımı yapıyor büyük araba küçük araba fark etmiyor. Bunu amerika da dükkan açarak/devralarak yatırımcı vizesi ile yapabilir mi? Bu iş için direk yatırımcı vizesi alabilir miyiz? bunu denemek mi mantıklı yoksa turist ile direk oraya gidip oradan devralarak yine de yatırımcı vizesine geçebilir miyiz? Varsayalım kurduk diyelim bir veya iki kişi çalışamak için oraya davet edebilir miyiz? veya 3 ortak açabilir miyiz?
    Teşekkür ederim.

• @yenihayaletadam, içinde söyledi: EB-2 ile amerika da lastikçi dükkanı açarak/devralarak yatırımcı vizesi alabilir miyiz?

Merhaba, benim sorum vardı benim arkadaşım Türkiye de lastik tamiri bakımı yapıyor büyük araba küçük araba fark etmiyor. Bunu amerika da dükkan açarak/devralarak yatırımcı vizesi ile yapabilir mi? Bu iş için direk yatırımcı vizesi alabilir miyiz? bunu denemek mi mantıklı yoksa turist ile direk oraya gidip oradan devralarak yine de yatırımcı vizesine geçebilir miyiz? Varsayalım kurduk diyelim bir veya iki kişi çalışamak için oraya davet edebilir miyiz? veya 3 ortak açabilir miyiz?
    Teşekkür ederim.
    Sayin@ @yenihayaletadam, yatirimci vizesi devir veya yeni is kurma yolu ile alinabilir. Arakadasinizin ozgecmis, is tecrubesi, Ingilizce durumu gibi konulara bakmadan bunun kendisi icin mumkun olup olamaycagini belirtemeyiz. Turistik vize veya kisa sureli is vizesi ile gelip 90 gun sonrasinda yatirimci vizesine gecis duruma gore mumkun olabilir. Sirket eger belli bir seviyeye ulasirsa, lastik tamircisi kisilere yesil kart sponsoru olabilir. Calisma daveti genelde olmaz. Durumunuzu detayli degerlendirmek gerekir sonrasinda en uygun yontem belirlenir.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    156 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Bilgi-Öndeş, içinde söyledi: K1 vizesi ile ABD'ye girdikten sonra statü değişikliği yapilabilir miyim? Merhaba 3 buçuk yıl beraberlik sonunda k1 vizem onaylandı ve ben ABD'ye geldim. Burada pek anlasamadigimizi gördük ve evlenmiyoruz, ben de Türkiye'ye dönüyorum karari verdik. Bu kadar gelmişken... K1 vizesi başka bir statüye dönebilir mi?. Nisanlım yine benimle iletişimde, onunla sorunumuz yok. Başka statü ile burada kendi başıma kalabilir miyim diye merak ediyorum. Ayrıca varsayalım döndümö, ve bir gün B1 E2 veya yine K1 vizesine başvurum oldu diyelim... bu başvurularda sorun yaşar mıyım? Sayin@Bilgi-Ondes, K1 nisanli vizesi ile girdikten sonra nisanliniz ile 90 gun icinde evlenip yesil karta basvurmaniz gerekir. K1den baska vizeye gecmek ise cok istisnai durumlarda mumkun olabilmektedir ornegin Temporary Protected Status gibi. https://www.uscis.gov/humanitarian/temporary-protected-status Yoksa genelde K1 ile geldi iseniz ve nisanliniz ile evlenmiyor iseniz, en dogrusu ulkenize donup sonra yeni vize turune basvurup ABDye tekrar oyle gelmektir.
  • 0 Oy
    2 İleti
    501 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @hakimikucukbayral, içinde söyledi: Türkiye'deki ABD konsolosluğu Amerika'daki davayı görebilir mi? Merhaba Sayın Muslu hukuk Bürosu yetkilisi, J-1 olarak geldiğim yaz dönemi içerisinde bir suçlama ile dava açıldı adıma savcılık tarafından, ardından ben kanıtlarımla kanıtladım ve dava düştü: ilk davada 2. Mahkeme duruşmasına kadar mahkeme hücresinde kalma ya da kefalet ile salma verdiler ben kefaleti ödedim ve serbest kaldım. Ardından ben hakime J-1 sürecimden bahsettim ve uzun sürerse vizem bittiğini söyledim bunun için başka vizeye başvurmamı söyledi ve ben de F-1 başvurdum ancak dava J-1 vizem bitmeden dava bitti ve serbest kaldım. Ama f1 başvurumu yapmıştım sonra ardından iptal ettim. Bu süreçte j-1 sponsorum travel sürecimi iptal ettiğini artık benim sponsorluğumu yapmadığını göçmenlik bürosuna bildirmiş bana mail geldi gelen yer [email protected] dan. Mail geldi bununla alakalı herhangi bir kısıtlama yoktu sadece bilgilendirme. Uçak biletim vize bitiş tarihimden önceyei sonra döndüm ardından şimdi tekrar başvuru yapma istiyorum konsoloslukta her şey gözüküyor mu? Ve bunların hepsini anlatacak bir vakit bulabilir miyim? Teşekkürler. Sayin, @hakimikucukbayral, konsolosluk yetkililerinin cok kisitli sureleri vardir. Butun bunlari dinlemeleri mumkun olmayacaktir. Siz basvuruyu yaptiginizda butun bunlari DS-160 formunuzda belirtmelisiniz. Tabii ki yine de yaninizda davanin dustugune dair butun bilgileri bulundurun. J-1in neden erken bitirildigi de onemli. Bir yalnis anlasilma mi oldu. Bunu tam anlamadan ve belgelendirmeden basvurmaniz durumunda olumsuz sonuc almaniz yuksek ihtimaldir. Yeni basvuruyu yapmadan DS 160 formunu bir avukatla doldurmanizda yarar olacaktir.
  • 0 Oy
    3 İleti
    96 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @emirgenco, içinde söyledi: cr1 vizesi için adjustment of status mü? consular processing mi? @money-money-money Zaten cr1 Amerikada isleniyor ve son asamada tr ankaraya geliyor Yani her halukarda bu surec uzun surecek Sayin @money-money-money , bu isi hem ABDde adjustment of status yolu ile, hem de TCde consular processing yolu ile yurutebilirsiniz. Bu sizin durumunuza ve tercihlerinize ve bu sureci ABDde mi TCde mi gecirmeyi tercih ettiginize baglidir. Son zamanlarda bu surec ABDde bazi durumlarda mulakatsiz da halledilebilmektedir. Eger sartlariniz ugun ise hizlandirma talebi (expedite) da isteyip sureci cok daha hizli sonuclandirabilirsiniz.
  • Şu an göçmen miyim, değil miyim?

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    329 Bakış
    crazycellsC
    @Adventure00, içinde söyledi: Şu an göçmen miyim, değil miyim? @Claudia-J-Muslu Teşekkürler cevabınız için, bu konuyu bir özel avukata danışma kararı aldım, şu anda Ankara'dayım, sizden nasıl randevu alabilirim veya Ankara'da önerebileceğiniz bir avukat var mı? Muslu Hukuk Burosu'nun iletisim bilgilerine suradan ulasabilirsiniz: http://amerikavatandas.com/tr/anasayfa/
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k