Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak


  • @eggnog @eylo Daha once uzun suren caselerde NOS'un yuklenmesi gecikmis gibi gorunuyor ve zamanin NOS'tan sonra basladigini soyluyorlar. Ama bizde NOS cok hizli yuklendi letter bir turlu gelmiyor. Bu kadar uzun surecegini hic tahmin etmiyordum ben de green card basvurusu icin bekliyorum J1 bitmeden work permit almak istiyordum ama tabii ki immigration isleri hep boyle belirsiz.


  • @researchescholar @eylo @eggnog Çok sikintili çok. Cekilişle GC başvuru hakki kazandık, bu gidişle waiver yüzünden yetisemeyegiz. Hintliler hala Ağustosta yuklenen dosyaları bekliyorlar. 2 gun sonra 21 hafta olacak bizim dosya da. Umarım yarin gelir artık ama pek umudum yok.


  • 21 martta dubaide vize görüşmem var ama randevu alırken yazmış olduğum ds160 formuna muhtemelen yanlış girdiğim bir bilgiden dolayı ulaşamıyorum yani formumu tamamlamamıştım. Randevuyu iptal etme şansım maalesef bulunmuyor yeni bir ds160 doldurmam işimi çözecek midir?
    Yardımcı olursanız sevinirim.
    Teşekkürler.


  • @yecow Gercekten cok kotu bir durum, 30 Kasim'da dosyasi yuklenip 7 Aralik'ta FR' i alan bile gordum. Umarim bir sekilde yetisir. Congressman/woman'a ulasmayi deneyebilirsiniz GC'i soylemeden baska birsey soyleyerek belki. Biz de cok zor durumdayiz, hepimize kolay gelsin


  • @yecow @eggnog @eylo Daha 2 gun once Agustos-Eylul'de NOS'lari yuklenenler favorable recommendation almislar, Agustos'tan beri bekleyen Hintliler dahil. En azindan bir gelisme olmasina sevindim benim Kasim NOS'umla herhalde Nisan sonu Mayis basi gibi gelicek FR.


  • @researchescholar umarim yakinda bizde aliriz artik.


  • Case numberimi girince hic bir bilgi goremiyorum artik bu sorunu yasiyan sadece ben miyim?


  • @eylo su anda bende de oyle, sistemde bir degisiklik yapiyorlar herhalde.


  • @researchescholar cok rahatladim suan panik olmustum tesekkur ederim.


  • Yeterince stresli degiliz cunku, bir bu eksikti, egleniyorlar heralde bizle :D Bende de ayni gozukuyor. Darisi basimiza @researchescholar


  • Merhaba Arkadaşlar. Oğlum J1 vizesi ile ABD'ye geldi ve aşçı olarak staj yapmakta. Vizesi Kasım 2023 te bitiyor. 2 yıl kuralına tabi olduğu için bunu kaldırmak istiyoruz. Şayet kaldırabilirsek F1 vizesine başvuru yapacağız. DS-3035 formunda biliyorsunuz Statement Of Reason diye bir bölüm var. Buraya F1 vizesine başvuracağımızı belirtmelimiyiz? Yoksa hiç karıştırmayalımmı.
    Yada, nasıl bir sebep yazsak daha iyi olur sizce.
    Yardımcı olabilirseniz çok sevirim.


  • @eggnog sistem duzeldi sonunda. Tabi ki hala pending benim dosyam


  • @eylo Rezalet bir sistem, 5 aydır bekliyoruz. Hardship degil persecution degil, NOS yahu.

    Ileride buraya okuyacaklar icin yazıyorum, hiçbir sekilde "estimated processing time" vs güvenmeyin, orada yazan 3'le falan çarpın kafaniz rahat olur.


  • @yecow cok haklisiniz valla ben de anlamadim neyi bekliyoruz. Suan durumum okadar kritik ki ne yapicagimi bilemiyorum internship bitti grace perioddayim 5 nisanda da o biticek. Marriage based green card basvurusu yapicam yapamiyorum. Esimden 2 yil ayrilmakta istemiyorum tabi ki. Uyku uyuyamiyorum artik stresten. @crazycells lutfen bana bir tavsiyede bulunun mail attim senatore yazdim daha ne yapabilirim. Green carda basvurmayada korkuyorum sonuclari agir olur mu diye?


  • @yecow kesinlikle cok haklisiniz, anladigim kadariyla ellerinde o kadar fazla dosya bile yok, biz de cok zor durumdayiz, hepimize kolay gelsin


  • @Cemail-Türkseven Merhabalar, F1 Vizesine basvurmak icin 2 yil kuralini kaldirmaniza gerek yok ve hic bir sekilde bu basvurudan bahsetmeyin. Onerim once F1 i alip sonra 2 yil kuralini kaldirmak yoksa red alma ihtimaliniz yuksek.


  • @ken123, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Merhaba,

    ... 1- ABD disina yaptigim seyahatler J1 waiver prosedurumu etkiler mi? Resmi kaynaklarda bunula ilgili hicbir bilgi bulamadim o sebepten size danismak istedim.

    2- Son olarak, J-1 waiver beklerken I-140 petition'i yapabiliyor muyum?

    Cok tesekkur ederim vaktiniz icin. @crazycells @SAYIM-GÖKYAR

    Merhaba,
    1- Hayir etkilemez rahat olun.
    2- Evet yapabilirsiniz. Hatta J1 waiver'a baslamadan bile I140 yollayabilirsiniz. Oldukca bagimsiz iki durum.
    Kolayliklar.


  • @yecow
    Haklisiniz. Daha once de yazmistim, benim 9ay 10gun surdu. Bebek olsa dogardi!
    Estimated sureler ise hikaye (8-16 hafta). Dupeduz yalan!
    Cok kolay gelsin.


  • @EfeNevada Cevap için çok teşekkürler. Bilmediğim için soruyorum kusura bakmayın lütfen. Şuanda stajı devam ediyor ve J1 Vizesi Kasım ayında bitecek. Bu durumdayken F1 Vizesine başvurabilirmi? Nasıl bir yol izlemeli.
    Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.


  • J1'dan F1'a gecis zaten uzun suren bir islem ondan dolayi baslatabilirsiniz ama bence bir uzmana danismanizi oneririm. Fakat F1 staj bitiminden once gelirse ne olabilir diye danismanizi oneriyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum