Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.8m 1.7k

• @yenihayaletadam Uğurlu olsun hayırlı olsun.. darısı greencard'a.

• @berolika, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@ErdalK, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Bir gün sabah uyanıyorsunuz kahvenizi yaptınız ve camdan dışarıyı seyredip kahvenizi yudumlarken şöyle bir manzara ile karşılaştınız ne hissedersiniz ( ben muhtemelen hass bu ne böyle diye bağırırdım muhtemelen 😅 )

Evi ona bırakıp kaçarım saygılar hürmetler diyerek :face_with_tears_of_joy:

Ben de aynı kafadayım açıkçası içeri buyur eder sonra da kapıyı dışardan sessizce çeker direkt eyaleti terk ederim 😂

• @bostonlı, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@ErdalK öyle söyleyince bir mail adresi verip uçak bileti gibi belge istiyorlar

Benden de istediler ben göndermedim vize görüşmem var vize öncesi bilet kestirmedim demiştim , aciliyetinizi belirten belgeniz varsa gönderebilirsiniz demişlerdi , kesinlikle belge gönderin dediklerini hatırlamıyorum

• @hashirama, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@abrakadabra arabayı ordan buraya nasıl getirdi acaba kafamda deli sorular 😃

Konteyner ile ortalama 30-45 gün arasında geliyor İstanbul da ambarlı limanına ya da İzmir ve Mersin de ilgili limana getiriyorlar , ortalama 2000 dolar gibi bir maliyeti var konteyner için bir de ambarlı limanıdan alırken bir ücret ödüyorsunuz ama o düşük bir ücret diye hatırlıyorum sonrasında 2 yıl Türkiye de kullanabiliyorsunuz aracı bence mantıklı gibi 😂

https://youtu.be/99dzwsGVF_A

https://youtu.be/zD582ZY5E_o

alttaki videolar da biraz da olsa detaylı bilgi bulunuyor

• Herkese hayırlı kandiller ve iyi haftalar diliyorum. Geçen hafta ziraat bankasında bir hesap açmak istedim (mobil üzerinden). Kişisel bilgiler kısmında 'GC sahibimisiniz ?' diye bir soru vardı. Kendi kendime hayırdır bu ne şimdi dedim :) Sanırım bu bir işaret ama hadi hayırlısı diyorum. Sevgiler saygılar.

• @Ranje, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@abrakadabra 3 seneydi yanlış hatırlamıyorsam süre sınırı. Evet garip geliyor dünyanın bir ucundan sınırlı bir süre için araba getirtmek ama süre bitince içini parçalatıp hurdalığa atıyorlardır o yüzden ne kadar zarar ediyorlardır bilemem.

Amerika dan anlaştığınız firma sizin adınıza aracı kara yolu ile bir ülkeye götürüp orada satıyor 2 yıllık süre sonunda ve size ücreti gönderiyor tabi tüm bu süreç bir danışmanlık ücretine tabi oluyor atıyorum 1000 dolar alıyorlar bu iş için gibi ( tutarı bilmiyorum tamemen farazi konuştum)

• @yenihayaletadam, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Evet arkadaşlar benim için güzel bir haberi sizlerle de paylaşmak istiyorum :) geçen ay almanya schenge başvuru yapmıştım bugün aldım ve 6 aylık vize vermişler ilk schengen ve ilk yurt dışı olacak heyecan dorukta. İnşallah bunu CN 100 diye de green card haberi vermek nasip olur :folded_hands:

Vizeniz hayırlı olsun en azından bir adım yaklaştınız schengen vizesi alan ABD vizesini her türlü alır 😅

@abrakadabra siz hala isminizi yazdırmadınız mı @Emrah-Borazan isimleri siz yazıyordunuz galiba yeni üye kaydı yapalım lütfen 😅

Ben de güzel et ve tavuk marinasyonu yaparım beni de iş bölümü kısmında oraya yazarsanız 😏

• @ebaris86, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Herkese hayırlı kandiller ve iyi haftalar diliyorum. Geçen hafta ziraat bankasında bir hesap açmak istedim (mobil üzerinden). Kişisel bilgiler kısmında 'GC sahibimisiniz ?' diye bir soru vardı. Kendi kendime hayırdır bu ne şimdi dedim :) Sanırım bu bir işaret ama hadi hayırlısı diyorum. Sevgiler saygılar.

Evren sürekli mesajlar gönderiyor GC için belki de çekilişi kazandınız ve sisteme işlendiği için sordu 🤔 ( tamemen olumlama ve şans için yazdım)

• @ErdalK vay bee çok iyiymiş 😄 videoya bir göz atayım ben

• @ErdalK ilk redden sonra bakalım olacak mı :)

• @ErdalK, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@hashirama, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@abrakadabra siz hala isminizi yazdırmadınız mı @Emrah-Borazan isimleri siz yazıyordunuz galiba yeni üye kaydı yapalım lütfen 😅

Ben de güzel et ve tavuk marinasyonu yaparım beni de iş bölümü kısmında oraya yazarsanız 😏

@Emrah-Borazan aktif olunca sizi de yazalım o zaman 😅

@ErdalK vay bee çok iyiymiş 😄 videoya bir göz atayım ben

Ben sanki GC kazanmış gibi bir çok yönden araştırma yapıyorum ordan aklımda kalan bilgiler 😂 hatta şu da var mesela araçla birlikte geldiniz Türkiye ye ve iki yıl süresi var aracın oldu da siz bu süreçte tekrar yurtdışına çıkmanız gerekti aracı gümrük alanına teslim ediyorsunuz ben yurt dışında olacağım araç burada kalacak gibi sizin yurtdışında geçirdiğiniz süre o 2 yıla ekleniyor yani siz 2023 Mart'ta getirdiniz aracı normalde 2025 Mart'ta bitiyor süreniz ama siz o arada Amerika ya gittiniz ve 6-7 ay kaldınız araç da gümrük alanında duruyor siz tekrar geldiğinizde aracı alırken bu süreyi kontrol ediyorlar ve 2025 Mart ayında bitecek süreniz 2025 Eylül- Ekim gibi bitiyor hatta ben şöyle bir şey düşündüm ama daha araştırmadım onu örneğin Türkiye'ye bir gelişimde öncesinden oradan araba göndersem konteyner veya ro-ro ile burda kullansam sonra giderken gümrük sahasına bırakıp geldikçe arabayı ordan alıp kullanıp giderken geri bıraksam gibi bir düşünce var ama tabi detaylı araştırmak lazım bunu yapabilir miyim diye

• @yenihayaletadam, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@ErdalK ilk redden sonra bakalım olacak mı :)

Kader ksımet 😅

@Emrah-Borazan aktif olunca sizi de yazalım o zaman 😅

Tamamdır bekliyorum 🤭😅

• ⭐⭐

Arabanin herseyini soyuyosun sanayide okutuyosun icine tofas motoru 4 teneke jant kabak lastik atese veriyosun iskeleti tasise birak gutsin

• @ErdalK, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Ben sanki GC kazanmış gibi bir çok yönden araştırma yapıyorum ordan aklımda kalan bilgiler 😂 hatta şu da var mesela araçla birlikte geldiniz Türkiye ye ve iki yıl süresi var aracın oldu da siz bu süreçte tekrar yurtdışına çıkmanız gerekti aracı gümrük alanına teslim ediyorsunuz ben yurt dışında olacağım araç burada kalacak gibi sizin yurtdışında geçirdiğiniz süre o 2 yıla ekleniyor yani siz 2023 Mart'ta getirdiniz aracı normalde 2025 Mart'ta bitiyor süreniz ama siz o arada Amerika ya gittiniz ve 6-7 ay kaldınız araç da gümrük alanında duruyor siz tekrar geldiğinizde aracı alırken bu süreyi kontrol ediyorlar ve 2025 Mart ayında bitecek süreniz 2025 Eylül- Ekim gibi bitiyor hatta ben şöyle bir şey düşündüm ama daha araştırmadım onu örneğin Türkiye'ye bir gelişimde öncesinden oradan araba göndersem konteyner veya ro-ro ile burda kullansam sonra giderken gümrük sahasına bırakıp geldikçe arabayı ordan alıp kullanıp giderken geri bıraksam gibi bir düşünce var ama tabi detaylı araştırmak lazım bunu yapabilir miyim diye

Dediğiniz çok mantıklı aslında ama hiçbir şekilde bilgim olmamakla birlikte bence o ek süreye bir sınırlama getirmişlerdir çünkü çoğu insan sizin düşündüğünüz gibi düşünüp bu yola başvurabilir ama o araçların hepsi nerede duracak. Gerçi yurtdışından TR'ye ne kadar araba getiriliyordur bu şekilde o da belli değil...

• @ErdalK Hocam merhaba, yurtdisindan getirdiginiz araclari, tekrar yurtdisina cikarken gumruge birakmak zorunda degilsiniz, sadece gumrukte beyan etmeniz gerekiyor, ben cikiyorum, aracim burada gibisinden.
    Herkese hayirli kandiller diliyorum. 61 gun kalmis (:

• @berolika, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Dediğiniz çok mantıklı aslında ama hiçbir şekilde bilgim olmamakla birlikte bence o ek süreye bir sınırlama getirmişlerdir çünkü çoğu insan sizin düşündüğünüz gibi düşünüp bu yola başvurabilir ama o araçların hepsi nerede duracak. Gerçi yurtdışından TR'ye ne kadar araba getiriliyordur bu şekilde o da belli değil...

Bence de ek süre için bir sınırlama vardır detaylı ve iyi araştırmak gerekiyor şimdilik planlarımda olmadığı için pek üzerine düşmedim yüzeysel baktım ama eğer GC çıkarsa ve böyle birşey yaparsam burada yazarım deneyimlerimi mutlaka

• @CA-Yolcusu, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@ErdalK Hocam merhaba, yurtdisindan getirdiginiz araclari, tekrar yurtdisina cikarken gumruge birakmak zorunda degilsiniz, sadece gumrukte beyan etmeniz gerekiyor, ben cikiyorum, aracim burada gibisinden.
    Herkese hayirli kandiller diliyorum. 61 gun kalmis (:

Aracın kullanılmadığını ve/veya kullanılmayacağını beyan ve ispat etmeniz gerekiyor bu yüzden dedim gümrük bölgesine aracı bırakma olayını diğer türlü size tanınmış 2 yıldan gidiyor süre bu söylediğim şekliyle süreniz donuyor ve aracı teslim aldıktan sonra tekrar devam ediyor

Benzer Başlıklar

• DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2026 Sohbet Odası

9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • DV2025 Sohbet Odası

17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    K
    Ankara şuanda greenkartta kaçıncı numarayı görüşmeye aldı bilgisi olan nolur benide bilgilendirsin🥺🥺
  • DV2020 Sonuç Odası

682
    2 Oy
    682 İleti
    113k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k