Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.8m 1.7k

• @tolgasatir, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@berolika evet spesifik noktaları belirtmekte fayda var, yurtdışı görevi isteyen arkadaşın IRAK a atanması gibi olmasın :D

Kesinlikle net olmakta fayda var her zaman :D :D

• @AstamRua, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@daydreamer
    Merhaba ,

Durum şu şekilde ''
    Başvurunuz basım öncesi kontrol aşamasındadır. ''
    Başvuru tarihimde gözükmüyor artık.

Eşim 21 Aralık ben 26 Aralık'ta başvuru yaptım , ben Ocak ortası gibi 199'u arayıp Şubat'ta yurtdışı seyahati planlıyorum pasaport ne zaman elime geçer dedim aciliyet belirtelim dediler 2 gün sonra PTT eve teslim etti eşimin pasaport halen basım öncesi kontrol de diyor. Bence arayıp aciliyet belirtmeniz de fayda var

• @ErdalK her ülke için şu kadar yüzdelik var diye tek tek kimse bilemez. Sadece @tolgasatir dediği gibi her ülke için sınırlar var. Eğer araştırmayı seviyorsan

2022 istatistikleri buradan bakabilirsin
    https://savediversityvisa.org/dv2022-daily-visa-statistics/

2021 ve öncesine de buradan bakabilirsin
    https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-program-statistics.html

• Ben @debbieLA77 söylediklerinin altına imzamı atarım. Sadece legal yolları etkilemekle kalmıyorlar genel olarak ülkeler arası dış siyaseti etkiliyor ve ülke itibarını da zedeliyorlar. Yanlış politikalarla zaten zedelenen itibarımız daha da zedelenmesin bence. Buna bir son verilmeli.

• @tolgasatir evet net bir rakam yok şu kadar kişi geçti gibi fakat gözle görülür bir artış var tabi , eskiden çok fazla değildi sanırım Meksika üzerinden gidenler ama statü değiştiren çok kişi vardı başka vize türü ile gidip sonrasında değiştiren gibi

• @berolika, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Ben @debbieLA77 söylediklerinin altına imzamı atarım. Sadece legal yolları etkilemekle kalmıyorlar genel olarak ülkeler arası dış siyaseti etkiliyor ve ülke itibarını da zedeliyorlar. Yanlış politikalarla zaten zedelenen itibarımız daha da zedelenmesin bence. Buna bir son verilmeli.

Bizim ülke olarak öyle bir sıkıntımız kalmadı şükür, yedi düvele savaş açıp, ÖSO ayağına binlerce eli silahlı adamı toplayıp (kim olduklarını hepimiz biliyoruz sanırım), eğitip, Kuzey Suriye'ye doldurduğumuzda bütün dünya anlamıştı az çok ama, en son devletin resmi hizmet pasaportuyla, devletin belediyeleri, organize şekilde binlerce kişiyi Avrupa'ya toplu halde iltica etmeleri için yolladığında son kalan itibar kırıntılarımız da silinmişti zaten. Hala nasıl oluyor da yeşil pasaporta vize istemiyorlar Avrupa'da şaşıyorum. Büyük ihtimalle 10 milyon afganı, suriyeliyi, afrikalıyı bırakmakla tehdit ettiğimiz için sabrediyorlar. Artık 15-20 bin kişi kaçak göçmen oldu diye itibarımız düşmez yani merak etmeyin, o aşamayı çoktan geçtik. Düşse nereye düşecek zaten!

• @ErdalK, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@AstamRua, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@daydreamer
    Merhaba ,

Durum şu şekilde ''
    Başvurunuz basım öncesi kontrol aşamasındadır. ''
    Başvuru tarihimde gözükmüyor artık.

Eşim 21 Aralık ben 26 Aralık'ta başvuru yaptım , ben Ocak ortası gibi 199'u arayıp Şubat'ta yurtdışı seyahati planlıyorum pasaport ne zaman elime geçer dedim aciliyet belirtelim dediler 2 gün sonra PTT eve teslim etti eşimin pasaport halen basım öncesi kontrol de diyor. Bence arayıp aciliyet belirtmeniz de fayda var

@yenihayaletadam @ErdalK evet biraz araştırmıştım 2 gün önce twitter ve 199 no üzerinden kayıt bıraktım. Herşeyi böyle iteleyeceğiz sanırım. İşini zamanında ve düzgün yapan devlet memuru çok az.

• @daydreamer, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@berolika, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Ben @debbieLA77 söylediklerinin altına imzamı atarım. Sadece legal yolları etkilemekle kalmıyorlar genel olarak ülkeler arası dış siyaseti etkiliyor ve ülke itibarını da zedeliyorlar. Yanlış politikalarla zaten zedelenen itibarımız daha da zedelenmesin bence. Buna bir son verilmeli.

Bizim ülke olarak öyle bir sıkıntımız kalmadı şükür, yedi düvele savaş açıp, ÖSO ayağına binlerce eli silahlı adamı toplayıp (kim olduklarını hepimiz biliyoruz sanırım), eğitip, Kuzey Suriye'ye doldurduğumuzda bütün dünya anlamıştı az çok ama, en son devletin resmi hizmet pasaportuyla, devletin belediyeleri, organize şekilde binlerce kişiyi Avrupa'ya toplu halde iltica etmeleri için yolladığında son kalan itibar kırıntılarımız da silinmişti zaten. Hala nasıl oluyor da yeşil pasaporta vize istemiyorlar Avrupa'da şaşıyorum. Büyük ihtimalle 10 milyon afganı, suriyeliyi, afrikalıyı bırakmakla tehdit ettiğimiz için sabrediyorlar. Artık 15-20 bin kişi kaçak göçmen oldu diye itibarımız düşmez yani merak etmeyin, o aşamayı çoktan geçtik. Düşse nereye düşecek zaten!

Katılıyorum kesinlikle düştük zaten düşeceğimiz kadar daha da tüy dikmesinler yani demek istediğim oydu aslında.

• ya arkadaşlar yemin ediyorum iş olsun hayat olsun inanın yormaya başladı. Rabbimden dileğim mayıs ayında gc çıkması ve bir an önce abd ye yerleşmek. Çok doluyum eminim ki buradaki herkeste aynıdır diye düşünüyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

• ⭐⭐⭐

@Sencerium ya şuan hayatımdaki hiç bir şey den gram zevk almıyorum yaptığım her şey öyle bir yük geliyor ki anlatamam.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Sencerium @tolgasatir önceki sayfada paylaşmıştım biraz olsun kafanız dağılır. başından geçen komik anısı 4. dakikadan sonra film kopuyor.

https://youtu.be/dA1Ma6JVvyo

• @Sencerium Dün işten izin aldım 10 gibi sahile çektim aracı saatlerce oturdum kendi başıma turladım durdum. Aynı durumlar bende var. Çevremde konuştuğum bir kaç kişide var. Sanırım Korona sürecinde eve kapanmak bizlerin psikolojilerini ve yaşantılarını etkiledi. Ardından ekonomik sıkıntılar , ardından ülkede yaşanan afet yüzünden iyice bir demoralize olduk.
    Konuyla ilgili olarak bunun çok zararlı olduğunu araştırdım. Biraz daha iyimser ve olumlu olarak bakmak çok önemli. Hem ruh halinizi hem beyninizi hem de beden sağlığınızı olumlu etkiliyor. Zaten mevcut süreçte elimizden gelen yapabileceğimiz birşey yok , en azından kendi sağlığımızı ruh halimizi biraz yüksek tutmak önemli.
    iyimser olmak ile ilgili makaleleri okumanızı öneririm , çok yararını göreceksiniz kendinizi iyi hissedeceksiniz.

• @ErdalK sırf bu yüzden gördüğüm her kanalı,video şikayet ediyorum hepinize de tavsiyem bu forumdaşlar hepimizin iyiliği için şikayet edelim öyle kanallar

Bu kanalların sayısı ne kadar fazla olursa bizim için durum o kadar vahim olur
    Bizim milletimiz zaten kanmaya meyilli o kaçak gidenlerin videolarını izliyorlar(adamlarda her şeyi anlatmıyor kaçak yollarla gitmeye çalışan akrabalarımin söylediğine göre) sonra bende yaparmiyim acaba diyip yola başlıyorlar hadi bunu da geçtim yanına başka insanları da alıyorlar Facebook gruplarında görüyorum bazen 8-10 kişilik guruplar halinde gidenleri gördüm. Çoğunluğu zaten hüsranla bitiyor bir avukat kiraliyorsun 10 bin mahkemeye kadar bir yerde sığınacak,yemek yiyecek,araba alacaksın v.b çoktan 30 bin dolar giti mahkemenin de olumlu çıkacağı kesin değil, birde tanıdık yoksa macera başlamadan biter

Velhasıl kelam hem bizim için hemde kanmaya meyilli insanlarımız için şikayet edelim hepimizin iyiliği için.

• @AstamRua iyimser olmakla çözülmüyor ya aslında ben baya iyimser biriyim ama şuan sadece işle alakalı sıkıntıları sıralasam bir dünya eder. Evet parası çok güzel evet rahatım ama huzursuzum. yani nasıl anlatıcam bilemiyorum ama yaptığın işin bazı çevreler tarafından değeri yok gibi.

• @Sencerium, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

ya arkadaşlar yemin ediyorum iş olsun hayat olsun inanın yormaya başladı. Rabbimden dileğim mayıs ayında gc çıkması ve bir an önce abd ye yerleşmek. Çok doluyum eminim ki buradaki herkeste aynıdır diye düşünüyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Amin ben de sizin gibiyim hiçbir şeyden keyif almıyorum geleceğimi düşünmekten bazen uyuyamıyorum inşallah bu dileklerimiz gerçekleşir huzur ve mutluluk bulacağımız şekilde :folded_hands_light_skin_tone:

• @Sencerium İşin yapılanların göz önünde olmaması değerinin olmaması Ar-Ge Ür-Ge gibi bölümlerin yeterince farkında olunmamasından dolayı genel bir olgu haline gelmiş. Benim içinde öyle bir sürü şeyler sayılıyor iş hakkında , 1 gün gelmiyorsun ortalık kan gölüne dönmüş :)

• ⭐⭐

@Sencerium günaydınlar efenim

• ⭐⭐

@Sencerium al benden de o kadar kardeşim

• @Sencerium al benden de o kadar. o yüzden geçen gün yazmıştım reyon görevlisi olarak çalışmak istiyorum. işi küçümsediğimden değil.

Benzer Başlıklar

• DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    204k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2020 bekleme odası

10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
  • DV2018 Bekleme Odası

6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k