Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@paşa acele etmeliyiz biz gidemeden eyaleti dolduracaklar 🤣🤣

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Emrah-Borazan %60 daha inşaat olmamış bir eyaletten bahsediyoruz. Eski evleri doldursunlar bizlere yeni yeni gıcır gıcır evler kalacak.

• ⭐⭐

@ayvalik10 orada da şöyle bir sıkıntı çıkıyor ortaya, okul puanı..

Yeni yapılanmanın çevresindeki okulların ya puanı olmuyor yada çok düşük oluyor. Bu da çocuğu olanlar için ayrı bir sıkıntı

• @Emrah-Borazan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@paşa acele etmeliyiz biz gidemeden eyaleti dolduracaklar 🤣🤣

@Emrah-Borazan vallahi ayıp ediyorlar bakın hepimiz aslında kazandık ama biz nezaketimizden ödün vermeyip iş resmiyete binsin diye kibarlığımızdan 06.05.2023 tarihini bekliyoruz. 😅 TX'in haritasına her baktığımda burası yeşilkartforuma ait diye evrene mesaj yolluyorum 🙂🤟

• ⭐⭐

Mesajlara iletildi raporu da gelmiyor ki inşallah yerine ulaşıyordur :))

• ⭐⭐

önceki msjlarda bi arkadaş pc falan götürmeyin elektrik girişleri uygun degil demişti, götürmek zorundayım çünkü herşeyim bu laptopta güvenip bırakacagm kimsede yok, anneme güveniyorum ama sagolsun kardeşlerim yiğenlerim görse 2dk da içine ederler.. neyse ben danimarkaya giderken götürdüm hiç bir sorun olmadı prizlerde gayet normaldi taktım oldu, ama ABD de farklıysa çevirici vs. alınır yani

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Lossantosdy dizüstü prizleri 2 parçalı olduğu için prize giren kısmını değiştirebilirsin. Zaten adaptör aparatın üstünde ki voltaj değerlerine bakarsın.

• ⭐⭐

@Lossantosdy Türkiye'de elektronik aletler 220 volt ile çalışıyorlar. Amerika'da 100 volta yanılmıyorsam. Adaptörle çalışan aletler normal şartlarda 220 den az elektrik tükettikleri için adaptör ihtiyacı duyarlar. Çevirici kullanarak telefon bilgisayar vb. Aletlerini en azından ilk etapta kullanabilirsin. Ancak uzun vadede sorun cikaracaklardir. O yüzden @ayvalik10 un dediği gibi gidince kendi bilgisayarına uyumlu bir adaptör alman daha iyi olacaktır.

• @Selly çok teşekkürler 🙏 size de çok geçmiş olsun. evet kesinlikle şimdi her ne kadar şurası burası diye planlar yapsakta çıkması durumunda gidip bir süre yaşaymadan bilemeyiz bize uygun mu değil mi diye. iki çocuğumuz var bizim o yüzden gideceğimiz eyaletin okul puanlarının iyi olması gerekiyo aynı zamanda iş bulma konusu var kiraların çok uçuk olmaması lazım güvenli olması lazım vs vs liste böyle uzayıp gidiyo 🙈

• @Lossantosdy, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

önceki msjlarda bi arkadaş pc falan götürmeyin elektrik girişleri uygun degil demişti, götürmek zorundayım çünkü herşeyim bu laptopta güvenip bırakacagm kimsede yok, anneme güveniyorum ama sagolsun kardeşlerim yiğenlerim görse 2dk da içine ederler.. neyse ben danimarkaya giderken götürdüm hiç bir sorun olmadı prizlerde gayet normaldi taktım oldu, ama ABD de farklıysa çevirici vs. alınır yani

Kendine göre elektrikçi ve pc manyağı biri olarak yorumlayacağım. Aynı zamanda üni elektrik terk vaziyetteyim 🙂
    Konu Masaüstü bilgisayar olsa güç kaynağını değiştirerek çözüme ulaşılabilir. Çünkü TR şartlarında güç kaynakları (psu) direkt 220V ister. Psu giren 220V bilgisayarın anakartına 12V 5V 3,3V olarak dağılır. Ekran kartı hdd ssd anakart cpu vb hepsi farklı voltaj ister.
    Bazı güç kaynakları (psu) arkasında switch bulunur 220v - 110v. Amerikada 110a çekerek kullanılabilir.

->> Sizin konunuza gelirsek dizüstü bilgisayarınızı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Adaptorunuz ortalama 12v 19v güç ister ve prizden bunu rahatlıkla düşürerek çeker. 220v veya 110v takmanız bir şey değiştirmez veya zarar vermez.
    İsterseniz 50v prize takın yine o pc çalışır, o pil şarj olur. önemli olan adaptorun değerleridir. Bundan sonraki konu pil konusudur. Adaptor pili doldurur ve pil ortalama 3.7V ile bilgisayarı besler.
    Ben takıntılıyım tamamen kafam rahat olsun diyorsanız bilgisayarınızın soketine uygun orjinal veya muadil amerikan tarzı adaptor alarak rahatlıkla kullanıma devam edebilirsiniz..
    Bence tek yapmanız gereken şey orj adaptorle yola devam edip priz dönüştürücü veya amerikan tip kablo almanızdır..

Ekstra Not: Elektronik cihazlar evet, ülkelere göre özel voltaj değerlerinde çalışabilir fakat bilgisayar donanımları ve parçaları her zaman evrenseldir. Amerikadan alınan bir laptop TR şartlarında rahatlıkla kullanılabiliyorken, TR alınan bir laptop da tam tersi olarak amerika şartlarında kullanılabilecektir..

• @aemte ahaha tesekkür ederim 😃

• @paşa ahahahhaha harika mesaj ya valla okuyup okuyup pozitif yükleniyorum 😃

• ⭐⭐

@ethsea çok teşekkür ederim 🙂 bende pc manyağıyım hem gamerım hem web tasarımcı oldugum için laptop benim bi parçam gibi ayrı kalamam 🙂 herşeyim onda, laptobum eski degil zaten 1sene yada en fazla 2sene olmuştur alalı i5 lenovo ilk bilgisayarımda lenovoydu çok iyi markadır, orada da kendi orjinal adaptorunü kullanmayı tercih ederim, dediğiniz gibi priz dönüştürücü daha mantıklı

• Merhabalar, Kardesim Mulakat tarihi geldi ama hala Sponsor belgesi nasil alacagimizi bilmiyoruz, lutfen Nasil alabilecegiz ve nereden alacagimizi bilen var mi. Amerika da bir Sponsorumuz var. Tesekkurler

• ⭐⭐⭐

Merhabalar işsiz gibi 638 sayfayı da okuyarak yeni aranıza katıldım 🙂 Bu sene hiç aklımda yokken başvuruların bitimine birkaç gün kala greencarda başvurdum, şimdi her gün oturup geri sayımı izliyorum umarım tüm forum ahalisine çıkar

• ⭐⭐ Yasaklı

8 ay sonra ben inş XD

• ⭐⭐⭐⭐

@Nazal10line Sponsorluk belgesi zorunlu değil, kardeşiniz kendi maddi birikimini göstersin konsolosluk yeterli görmezse sponsor bulmasını ister o zaman gerekli evrakları toplarsınız

• @Lossantosdy çok teşekkürler 🙏🏻 hosbuldum 😊 ne güzel bir yermiş burası keşke daha önce kesfedebilseymisim. Siz nasılsınız 😊

• @Simge-Kutlu çok teşekkürler 🙏🏻 evet seçenek listesi uzun ozellikle çocuklu aile olunca. Umarım kazanır ve nokta atışı bir yerlere gideriz hepimiz 🤲😊

• Hayatımızda eşimle ben ne zaman bazı şeyler istesek arkada bıraktıklarımızdaki gelişmelerden dolayı zorluk çekiyoruz.. ilk başta dağ köylerinden birisine full orman manzaralı tarla alıp içerisine bungalow yapmıştık hafta sonları takılmalık satmak amaçlıydı hem hevesimizi alalım dedik o yıl öyle kar yağdı öyle manzaralar sis bulutları oldu ki gelen ilk müşteri alırken ağladık.. sonrasında ev aldık evi ilana koyduk ama dedik ki tadilat yapıp vereceğiz.. yaptığımız tadilat öyle güzel oldu ki şansa bala müteahhitler sıraya dizildi bizim binalara siz işlem yapın danışmanlık verin diye.. satarken yine ağladık.. hayatta neye niyetlensek arkada kalan müthiş ilerleme kaydediyor.. gel zaman git zaman green carda başvurup ülkeyi terk edelim kararı verdiğimizden olacak.. işlerimiz okadar iyileşti ki.. hani türkiye resmen cennete dönüştü işe gitmiyoruz iş bize geliyor 1 aydır ofisi nerdeyse açmıyoruz telefondan tarla daire arsa falan satıyoruz sürekli aranıyoruz telefonlar susmuyor iş üstüne iş.. dostluklarımızla aramız müthiş ilerliyor ailelerimizle müthiş mutluyuz.. tamam işte.. green card çıkacağını bukadar belli eder ancak.. yemin ediyorum hep aynısı oluyor.. neyden vazgeçsek o değere biniyor neyi terk edecek olsak o terk edeceğimiz şey dünyanın en iyisi oluveriyor.. şeytana uymayacağım terk edip gideceğim bu diyardan.. Moralim bozuluyor resmen okadar şartlamışız ki kendimizi abd ye burada bazı şeylerin iyi gitmesi dahi üzer oldu bizi.. kafa karışıklığına düşüyoruz resmen.. hayat gerçekten çok acayip.. en sonunda gerçek mutluluğu aramaya yayan şekilde hindistana yol alıp öldüğümde ganjda yaksınlar moduna gireceğiz diye çok korkuyorum.. şu günler bir an önce tükensinde şu acaba cıkarsa ne yaparız olayı hemen geçse ne iyi olacak.. ya çıkarsa diye türkiyede tatil planını bile bıraktık.. ya çıkarsa 300 dolar orda lazım bize diye diye cimri olduk çıktık..

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

124

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.8k

| | | |