Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Geç Onaylanan Changed of Status(COS) başvurusu ve okula kayıt tarihi

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
5 4 512 3

• Arkadaslar Merhaba,
    Ben F1 statu degisikligi yaptim ve USCIS bunu onayladi. Fakat okulun ders kayit suresi de bitti. Bu donem bos duracagim gibi bir durum var. Boyle bir durumda bir kac ay okula baslayamiyorum. Benim statumde bir sorun olur mu? USCIS gec onayladi cunku dosyami. Bunla ilgili bir durum yasayan var mi? Tesekkurler

• @kirik, içinde söyledi: Changed of Status ile ilgili soru

Arkadaslar Merhaba,
    Ben F1 statu degisikligi yaptim ve USCIS bunu onayladi. Fakat okulun ders kayit suresi de bitti. Bu donem bos duracagim gibi bir durum var. Boyle bir durumda bir kac ay okula baslayamiyorum. Benim statumde bir sorun olur mu? USCIS gec onayladi cunku dosyami. Bunla ilgili bir durum yasayan var mi? Tesekkurler

Okulunuzla konustunuz mu? I-20 belgenizi guncellemeleri gerekebilir.

What if My Change of Status Application to F-1 Nonimmigrant Student is Still Pending Within 30 Days of My F-1 Program Start Date?

Due to processing times, you may have to request that your DSO defer the F-1 program start date to the following academic term or semester because USCIS did not make a decision on your Form I-539 change of status application before your originally intended F-1 program start date. If your COS application is approved, your change of status to F-1 will be effective as of the date of approval. You are not required to obtain status all the way up to the date that is 30 days before your program start date (“bridge the gap”), provided that your nonimmigrant status is unexpired at the time of filing the change of status to F-1 application, and you otherwise remain eligible for a change of status.

Ayni anda "bridge the gap" basvurusu yapmis miydiniz? USCIS'in sitesindeki bilgilere gore programin baslangic gununden 30 gun oncesine kadar statu sahibi olmamaniz sorun degil:

https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/students-and-exchange-visitors/students-and-employment/changing-to-a-nonimmigrant-f-or-m-student-status

• @kirik hangi vizeden F1'e geçiş yapmıştınız?

• B2'dan gecis yaptim ve 4 yil surdu

• @kirik
    Merhaba,
    4 yıl süren nedir acaba F1 statü değişikliğinin onaylanmasi mi?
    Bu aralar 3-4 ay sürdüğünü duyuyorum muhtemelen sizin süreç pandemiye denk geldiği için bu kadar uzun sürmüş. Normal de 6-8 ay yada 1 yıl içinde onaylanır diye biliyorum. Son dönemde süreç daha hızlanmış kısa sürede onayliyorlarmis.

Benzer Başlıklar

• Türkiye dışındaki bir ülkeden öğrenci vizesi başvurusu yapmak

2
    0 Oy
    2 İleti
    190 Bakış
    crazycellsC
    @adiriker Dediginizi yapabilirsiniz, ama genelde o ulkede bulunmadan gorusme istegi gerceklestiremiyorsunuz. Genel olarak her ulkedeki ABD konsoloslugu o ulkede yasayan kisilere vize gorusmesi yapiyor, bu konuda eskiden daha cok esneklerdi, fakat pandemi zamaninda ulkeler arasi seyahati engellemek icin her konsolosluk sadece o ulke vatandaslarina hizmet verecegini acikladi, ve pandeminin sona ermesiyle yavas yavas eski sisteme donuyorlar, fakat bu durum hangi konsoloslukta mulakata katilacaginiza gore degisecektir. En dogru bilgi icin ilgili ABD konsoloslugunun sitesini incelemelisiniz hatta emin olmak adina konsolosluga ulasip sorunuzu da sorabilirsiniz. Bazi ulkelerdeki ABD konsoloslugu vize alabilmek icin o ulkede oturumuz olmasini yani kalici olmanizi isteyebilirler, bazilari ise turist vizesiyle de randevu vermeyi kabul edebilirler. Cogunlukla vizeyi aldiginizda, pasaportunuzu kurye hizmetiyle geri aliyorsunuz, her konsoloslugun kayit ve gonderim sistemi farkli, o nedenle hangi konsoloslukta mulakata katilacaksaniz o konsoloslugun sitesini incelemenizi tavsiye ederim. Maalesef su an icin Turkiye'de dediginiz gibi bir durum soz konusu... Eger onemli bir egitim icin ABD'ye gidiyorsaniz mulakat tarihi aldiktan sonra konsolosluga ulasmaktan cekinmeyin, akademik egitim konusunda okulun baslangic tarihine gore mulakat tarihinizi one alabiliyorlar. Ayrica daha once ayni vize turunde vize aldiysaniz ve vizenizin suresi yeni gectiyse mulakatsiz vize alabilmek icin de basvuru yapabilirsiniz, konsolos dosyanizi inceleyip sizin mulakatsiz vizeye uyguo olup olmadiginiza karar verecek, eger uygunsaniz posta ile pasaportunuzu gondereceksiniz, eger uygun degilseniz aldiginiz tarihte mulakata katilmaniz gerekiyor. Bunlarin disinda ise @Rushvisasnow 'in randevu tarihini one cekme servisini tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/6178/rushvisasnow-danışmanlığın-göçmen-olmayan-vize-randevularını-öne-alma-hizmeti
  • En uygun F1 + Dil okulu

1
    0 Oy
    1 İleti
    545 Bakış
    ethseaE
    Merhaba. Reklam olmaması açısından özelden uygun diyebileceğiniz kurumları paylaşır mısınız?. Şayet 4 8 haftalık eğitimler korkunç rakamlarda ( 3 6k arası ) Bunun ustune uçak bileti ve giderler eklenınce nerdeyse ortalama 100 150k Tl arasına geliyor. F1 ile dil okulu serüvenini en uygun nasıl halledebiliriz, illa Türkiye'deki kurumlar ile anlaşmak mı gerekiyor kendimiz amerikadaki okullara müracaat edemiyor muyuz? Herhangi bir püf noktası yok mu bu işin :)
  • Vize mülakatı için verilen tarihler

3
    1
    0 Oy
    3 İleti
    439 Bakış
    T
    @vartorian, içinde söyledi: Vize mülakatı için verilen tarihler Malesef şuan bu durumdan herkes mağdur ve durumun ne zaman düzelebileceğini kestirmek zor, bilen birisinini çıkacağını sanmıyorum. Ben 26 Ocak'ta L1-B vize randevumu 7 Mart 2023'e alabildim sonrasında konsolosluk 3 Ekim 2022'ye çekti ancak daha erkene almadılar, umutla bekliyorum belki Ağustosa çekerler diye. Birçok arkadaş aynı durumda... Umarım en kısa zamanda düzelecektir. Çok teşekkürler paylaşım için. Insallah en kısa sürede durum toparlanır. Bizde Tubitak burs sonucunu bekliyoruz. Temmuzda açıklanır açıklanmaz vize tarihi almak için kosacağız ama bu gidişle durum sıkıntılı ....
  • USCIS basvurusu devam ederken gerceklesen pasaport soyisim degisikligi

6
    0 Oy
    6 İleti
    632 Bakış
    crazycellsC
    @veamerikahayati Kanalinizi sadece su bolumde tanitmaniz uygundur sayin @VeAmerikaHayati : https://yesilkartforum.com/forum/topic/1648/forum-müdavimi-olup-gc-amerika-da-yaşam-konulu-youtube-kanalı-olanlar Bunun disinda ozel olarak konulara katki yapacak videolariniz varsa, sadece ilgili video'yu ilgili baslikta paylasmaniz uygundur. Forumumuzdaki genel gorus video'larin "bilgi veya kelime aramaya" acik ortamlar olmadigi icin, bilgi aktarmak icin cok da verimli olmayan bir metot oldugudur; nitekim bir konu hakkinda fikir sahibi olmak istiyorsaniz video'yu -gereksiz bir sekilde- bastan sona kadar izlemeniz gerekecek. Bu nedenle hickimsenin vaktini calmadigimiza emin olmak icin, bu video'larin halihazirda forumda yer almayan eksik konulara gercekten katki yapacak ve konuda yer almayan bilgileri iceren videolar olduguna emin olun lutfen. Aksi takdirde forumda sempati degil antipati kazanirsiniz. Zaten bu post eksilenmis, 3-4 kez ayni mesaji paylastiginiz icin bana ayrica sikayet mesajlari da ulasti. Eger video'nuzda konuda zaten halihazirda yazilan bilgileri paylasiyorsaniz, bu video'yu paylasmak yerine sadece kanalinizin tanitimini ilgili konuda yapmaniz uygundur. Zaten dileyen kisiler sizi oradan bularak takip edebilirler. Lutfen diger forum kullanicilarina saygi gostererek forumu kullandigimiza emin olalim. Tesekkurler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k