Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Geç Onaylanan Changed of Status(COS) başvurusu ve okula kayıt tarihi

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
5 4 512 3

  • Arkadaslar Merhaba,
    Ben F1 statu degisikligi yaptim ve USCIS bunu onayladi. Fakat okulun ders kayit suresi de bitti. Bu donem bos duracagim gibi bir durum var. Boyle bir durumda bir kac ay okula baslayamiyorum. Benim statumde bir sorun olur mu? USCIS gec onayladi cunku dosyami. Bunla ilgili bir durum yasayan var mi? Tesekkurler


  • @kirik, içinde söyledi: Changed of Status ile ilgili soru

    Arkadaslar Merhaba,
    Ben F1 statu degisikligi yaptim ve USCIS bunu onayladi. Fakat okulun ders kayit suresi de bitti. Bu donem bos duracagim gibi bir durum var. Boyle bir durumda bir kac ay okula baslayamiyorum. Benim statumde bir sorun olur mu? USCIS gec onayladi cunku dosyami. Bunla ilgili bir durum yasayan var mi? Tesekkurler

    Okulunuzla konustunuz mu? I-20 belgenizi guncellemeleri gerekebilir.

    What if My Change of Status Application to F-1 Nonimmigrant Student is Still Pending Within 30 Days of My F-1 Program Start Date?

    Due to processing times, you may have to request that your DSO defer the F-1 program start date to the following academic term or semester because USCIS did not make a decision on your Form I-539 change of status application before your originally intended F-1 program start date. If your COS application is approved, your change of status to F-1 will be effective as of the date of approval. You are not required to obtain status all the way up to the date that is 30 days before your program start date (“bridge the gap”), provided that your nonimmigrant status is unexpired at the time of filing the change of status to F-1 application, and you otherwise remain eligible for a change of status.

    Ayni anda "bridge the gap" basvurusu yapmis miydiniz? USCIS'in sitesindeki bilgilere gore programin baslangic gununden 30 gun oncesine kadar statu sahibi olmamaniz sorun degil:

    https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/students-and-exchange-visitors/students-and-employment/changing-to-a-nonimmigrant-f-or-m-student-status


  • @kirik hangi vizeden F1'e geçiş yapmıştınız?


  • B2'dan gecis yaptim ve 4 yil surdu


  • @kirik
    Merhaba,
    4 yıl süren nedir acaba F1 statü değişikliğinin onaylanmasi mi?
    Bu aralar 3-4 ay sürdüğünü duyuyorum muhtemelen sizin süreç pandemiye denk geldiği için bu kadar uzun sürmüş. Normal de 6-8 ay yada 1 yıl içinde onaylanır diye biliyorum. Son dönemde süreç daha hızlanmış kısa sürede onayliyorlarmis.


Benzer Başlıklar

  • Türkiye'deki Mesleğimin F1 Dil Okulu Vizesine Etkisi

    Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    176 Bakış
    C
    Merhaba arkadaşlar, Bir çok konuyu inceledim ama kendi durumun ile ilgili net bir konu açmak istedim. 2018 yılından beri Polis Memurluğu yapıyorum. 25 yaşındayım. Abd’ye yerleşip orada yaşamak istiyorum. Vizeleri araştırdığımda bana en uygun gelen F1 vizesi olduğunu gördüm. Dil kursu fiyatlarını araştırdığımda kalacak yer dahil 48 haftalık ücret 22-25 bin dolara geliyor. Bu ücret tabiki çok fazla ama en kolay yöntem bu olarak düşünüyorum. Sorularıma gelecek olursak, Türkiyedeki mesleğim orada vize değişikliği yapmama engel olur mu? Ben 48 haftalığına dil kursu için abdye gidersem burdaki mesleğimi kaybediyorum, 48 haftanın sonunda ülkeden gönderirlerse ne yaparım bilmiyorum. Bu konudaki görüşleriniz çok önemli benim için. 22-25 bin dolar ciddi bi ücret. Dil kursunu Trden ayarlamak yerine başka bir yöntem mevcut mu? Şimdiden çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Ayrıca kendi görüşünüzü belirtmek isterseniz çok memnun olurum.
  • COS Sonrasi Turkiye'ye Donup F2'ye Basvurmak

    Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) f2 vizesi changeofstatus
    3
    0 Oy
    3 İleti
    157 Bakış
    S
    @waterman Cevabınız icin tesekkur ederim, mustakbel esim burada doktora yapiyor yani OPT hakki universiteden. Turkiye'den basvurmak riskli ancak COS ile seyahat imkanim olmadigi icin bu ihtimali degerlendirmek istiyorum zira ailelerin tanismasi falan da onemli :)
  • En uygun F1 + Dil okulu

    Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    545 Bakış
    ethseaE
    Merhaba. Reklam olmaması açısından özelden uygun diyebileceğiniz kurumları paylaşır mısınız?. Şayet 4 8 haftalık eğitimler korkunç rakamlarda ( 3 6k arası ) Bunun ustune uçak bileti ve giderler eklenınce nerdeyse ortalama 100 150k Tl arasına geliyor. F1 ile dil okulu serüvenini en uygun nasıl halledebiliriz, illa Türkiye'deki kurumlar ile anlaşmak mı gerekiyor kendimiz amerikadaki okullara müracaat edemiyor muyuz? Herhangi bir püf noktası yok mu bu işin :)
  • Vize mülakatı için verilen tarihler

    Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    3
    1
    0 Oy
    3 İleti
    439 Bakış
    T
    @vartorian, içinde söyledi: Vize mülakatı için verilen tarihler Malesef şuan bu durumdan herkes mağdur ve durumun ne zaman düzelebileceğini kestirmek zor, bilen birisinini çıkacağını sanmıyorum. Ben 26 Ocak'ta L1-B vize randevumu 7 Mart 2023'e alabildim sonrasında konsolosluk 3 Ekim 2022'ye çekti ancak daha erkene almadılar, umutla bekliyorum belki Ağustosa çekerler diye. Birçok arkadaş aynı durumda... Umarım en kısa zamanda düzelecektir. Çok teşekkürler paylaşım için. Insallah en kısa sürede durum toparlanır. Bizde Tubitak burs sonucunu bekliyoruz. Temmuzda açıklanır açıklanmaz vize tarihi almak için kosacağız ama bu gidişle durum sıkıntılı ....
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum