Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Benim belgelerim Dosa ayın 8 inde ulaşmış ama sisteme hiçbir şey girilmemiş daha. Türk konsolosluğuna ise 5 inde ulaştı onlardan da bir cevap yok. Cristmas girdi şu an araya ama bu normal mi ?


  • @crazycells Tam olarak anlayamadim. RFE nedir? Favorable recommendation letter gelmeden de greencard islemlerini baslatabilir miyim? Yaklasik j1 waiver processing time 16 hafta ve subat ayinda 16 haftayi tamamliyorum ancak greencard/work permit vs. daha uzun sure tutacagi icin eger basvurulari hemen yapabilirsem yapmak istiyorum. Yardimci olursaniz sevinirim simdiden tesekkurler.


  • @crazycells Benim de J1 waiver ve Amerikan vatandasiyla evlilik yoluyla green card konusunda bir sorum olacakti. Acaba daha onceki cevaplarda dediginiz gibi green card surecini waiveri beklemeden baslatmak daha mi mantikli olacaktir? Calisma izni ve advanced parole almak icin J1 waiver gerekiyor mu? Green cardin ne zaman ulastigi cok onemli degil fakat gelecek yaza calisabilmek icin calisma iznimi yetistirebilmek istiyorum, diger forumlarda bazi kisilerin 7+ ay bekledigini gordum ve korktum. J1 waiver gelmeden I-130, I-130A, I-765 ve I-131 formunu doldurup gonderebiliyor muyuz? Son olarak bu islemler icin avukat tutmayi onerir misiniz? Cok tesekkur ediyorum tum yardimlariniz icin.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Programmer Programmer 

  • Fulbright bursiyeri olan arkadaşların bazı sorularına denk geldim bir kaç sayfa öncesinde. Eski bir fulbright bursiyeri olan ve 2 yılını tamamlamadan ABD'ye F1 vizesi ile master için dönen biri olarak, her fırsatta Türkiye’ye gelip tatillerde vs kalan süremi dolduruyorum.

    Artık sadece 40 günüm kaldı ve bu yaz bitireceğim tamamen. Eğer F1 vizesi ile ABD'ye geldiyseniz & 2 yıl kuralının tamamını henüz doldurmadıysanız ve 2+1 yıl OPT'den faydalanmak istiyorsanız, waiver başvurusunda bulunmanız tavsiye edilmez. Çünkü OPT açısından da sıkıntılı bir durum oluşturacaktır. Fulbright bu konuda çok sıkıntılı. Dönüp en azından büyük bir kısmını tamamlayıp, kalan kısımları tatillerde doldurmanız daha mantıklı olabilir.(tek parça olmak zorunda değil)

    Çevremde başka ülkelerden Fulbright bursiyeri olup, bir gün bile ülkesine dönmeden evlilik yoluyla green card alan tanıdıklarım mevcut. Fakat, aynı koşullardaki bir Türk arkadaşım kalan süresini doldurmak için Türkiye'ye dönmek durumunda kaldı. Çok detayı olan ve dikkat isteyen bir konu.


  • Değerli arkadaşlar bir konuda danışmak istiyorum sizlere. 1.5 yıldır ABD J1 vizesi ile bulunan akademisyeniz. Türkiye'deki Üniversitedeki akademik görev devam ederken yani memuriyet devam ederken waivera başvurulabiliyor mu? Yoksa Türkiye'deki memuriyetten istifa edip öyle mi başvurmak mantıklı. 1 yıllık ücretsiz izindeyiz. Türkiyeye mecburi hizmet, burs vs borcumuz yok. Memuriyet devam ettiği için YÖK ve üniversitemizin büyükelçiliğe olumsuz görüş bildirmesi mümkünmü. Tecrübesi olan varsa cevaplarsa sevinirim.


  • Merhaba, Simdi fark ettigim onemli bir sorum olucakti. Ben Ds-3035 ile waiver basvurusunda bulundum vizemde ki 2 yil home residency kuralini kaldirmak icin. Amerika vatandasiyla evliyim ve green card basvuru checklistine bakarken I-612 diye bir form gordum. Basvuru ucretini yaklasik $1000 olan bir form ve ben doldurmadim. J1 waiver olmak icin bu formu doldurmakta gerekli midir?


  • @eylo Ben de oyle bir form doldurmadim, biz sanirim NOS yaptigimiz icin gerek olmadi cunku persecution ve hardship alanindan basvuranlar icin bu form gerekiyor diye anladim ben. Hem USCIS hem bu websitesinde yaziyor bu bilgi - https://www.lawfirm1.com/immigration-forms/i-612/

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ibuypower, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Benim belgelerim Dosa ayın 8 inde ulaşmış ama sisteme hiçbir şey girilmemiş daha. Türk konsolosluğuna ise 5 inde ulaştı onlardan da bir cevap yok. Cristmas girdi şu an araya ama bu normal mi ?

    evet, normal. sistem gec guncelleniyor, bilginize.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eylo, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    @crazycells Tam olarak anlayamadim. RFE nedir? Favorable recommendation letter gelmeden de greencard islemlerini baslatabilir miyim? Yaklasik j1 waiver processing time 16 hafta ve subat ayinda 16 haftayi tamamliyorum ancak greencard/work permit vs. daha uzun sure tutacagi icin eger basvurulari hemen yapabilirsem yapmak istiyorum. Yardimci olursaniz sevinirim simdiden tesekkurler.

    Request for Further Evidence... yani "eksik belge var" anlaminda...

    "favorable recommendation" almadan once de teorik olarak baslatabilirsiniz; bu biraz ne kadar risk almak istediginizle alakali... DOS'un favorable recommendation'ini beklemek yine de en iyisi olur. Surec soyle isliyor... waiver surecinde oldugunuzu belirtip formlari gondereceksiniz, USCIS, dosyanizi incelediginde sizden waiver'i gondermenizi isteyen bir RFE mektubu gonderecek ve bu mektuba cevap vermek icin -yani waiver'i gondermek icin- 90 gununuz olacak. Eger bu 90 gun icinde waiver'in kopyasini gondermezseniz I-485 sureciniz red olabilir, bu durumda yeniden I-485 surecini baslatmaniz gerekir (yeniden I-130 basvurusu yapmaniza gerek yok); "favorable recommendation" geldikten sonra sureci baslatmanin avantaji su oluyor... Diyelim ki USCIS cok hizli bir sekilde dosyanizi inceledi ve sizden waiver'i gondermenizi istedi... Zaten DOS olumlu mektubu USCIS'e gondermis oldugunuz icin, USCIS'in waiver'i onaylamasi 2 aydan uzun surmeyecektir... Yani USCIS mektubu geldiginde yeteri kadar sureniz olmus olacak.

    Eger cok fazla zamaniniz varsa, yani statunuzde problemler yoksa ve olmayacaksa ve hicbir sekilde risk almak istemiyorsaniz, o durumda waiver geldikten sonra da basvurunuzu baslatabilirsiniz.

    Eger sure konusunda cok hassas bir zamandaysaniz ve bu basliktaki guncel deneyimlerden sureci yetistirebileceginizi kestirebiliyorsaniz, o durumda USCIS'e basvuru yaparken waiver basvurusundaki asamanizi gosteren hangi belge varsa (ekran goruntusu de olur) onu da AOS paketine ekleyip ilk basvuruyu baslatabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @researchescholar, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    @crazycells Benim de J1 waiver ve Amerikan vatandasiyla evlilik yoluyla green card konusunda bir sorum olacakti. Acaba daha onceki cevaplarda dediginiz gibi green card surecini waiveri beklemeden baslatmak daha mi mantikli olacaktir? Calisma izni ve advanced parole almak icin J1 waiver gerekiyor mu? Green cardin ne zaman ulastigi cok onemli degil fakat gelecek yaza calisabilmek icin calisma iznimi yetistirebilmek istiyorum, diger forumlarda bazi kisilerin 7+ ay bekledigini gordum ve korktum. J1 waiver gelmeden I-130, I-130A, I-765 ve I-131 formunu doldurup gonderebiliyor muyuz? Son olarak bu islemler icin avukat tutmayi onerir misiniz? Cok tesekkur ediyorum tum yardimlariniz icin.

    hemen yukaridaki cevabi inceler misiniz? sanirim sizin sorunuza da yanit vermis oluyor. Bu bilgilere gore hesap yapip yetistirip yetistiremeyeceginizi kestirebilirsiniz.

    AOS surecinde veya waiver surecinde avukat gerekmiyor, forumdaki bilgilerle surecinizi baslatabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @smethwyck, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Fulbright bursiyeri olan arkadaşların bazı sorularına denk geldim bir kaç sayfa öncesinde. Eski bir fulbright bursiyeri olan ve 2 yılını tamamlamadan ABD'ye F1 vizesi ile master için dönen biri olarak, her fırsatta Türkiye’ye gelip tatillerde vs kalan süremi dolduruyorum.

    Artık sadece 40 günüm kaldı ve bu yaz bitireceğim tamamen. Eğer F1 vizesi ile ABD'ye geldiyseniz & 2 yıl kuralının tamamını henüz doldurmadıysanız ve 2+1 yıl OPT'den faydalanmak istiyorsanız, waiver başvurusunda bulunmanız tavsiye edilmez. Çünkü OPT açısından da sıkıntılı bir durum oluşturacaktır. Fulbright bu konuda çok sıkıntılı. Dönüp en azından büyük bir kısmını tamamlayıp, kalan kısımları tatillerde doldurmanız daha mantıklı olabilir.(tek parça olmak zorunda değil)

    Çevremde başka ülkelerden Fulbright bursiyeri olup, bir gün bile ülkesine dönmeden evlilik yoluyla green card alan tanıdıklarım mevcut. Fakat, aynı koşullardaki bir Türk arkadaşım kalan süresini doldurmak için Türkiye'ye dönmek durumunda kaldı. Çok detayı olan ve dikkat isteyen bir konu.

    bilgilendirme icin tesekkurler. Evet, Turkiye'deki Fulbright bursiyerleri bu konularda sorun yasayabiliyor maalesef, "No Objection" ile waiver alamayabiliyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @San-Antonio, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Değerli arkadaşlar bir konuda danışmak istiyorum sizlere. 1.5 yıldır ABD J1 vizesi ile bulunan akademisyeniz. Türkiye'deki Üniversitedeki akademik görev devam ederken yani memuriyet devam ederken waivera başvurulabiliyor mu? Yoksa Türkiye'deki memuriyetten istifa edip öyle mi başvurmak mantıklı. 1 yıllık ücretsiz izindeyiz. Türkiyeye mecburi hizmet, burs vs borcumuz yok. Memuriyet devam ettiği için YÖK ve üniversitemizin büyükelçiliğe olumsuz görüş bildirmesi mümkünmü. Tecrübesi olan varsa cevaplarsa sevinirim.

    hicbir mecburi hizmetiniz olmadigi icin sorun yasamamaniz lazim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eylo, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Merhaba, Simdi fark ettigim onemli bir sorum olucakti. Ben Ds-3035 ile waiver basvurusunda bulundum vizemde ki 2 yil home residency kuralini kaldirmak icin. Amerika vatandasiyla evliyim ve green card basvuru checklistine bakarken I-612 diye bir form gordum. Basvuru ucretini yaklasik $1000 olan bir form ve ben doldurmadim. J1 waiver olmak icin bu formu doldurmakta gerekli midir?

    sayin @researchescholar 'in dedigi gibi I-612'i ya "persecution" ya da "economic hardship" nedeniyle J1 waiver aliyorsaniz doldurmaniz gerekiyor.

    "No Objection" ile waiver alabilmek icin DS-3035 ile ilerlemeniz yeterlidir.


  • @crazycells cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Baslikta bir kac kez sormustum son zamanlarda DOS’ten favorable letter alanlarin ne kadar surede aldigini ama cevap alamadim ne yazik ki. Martta J1 vizem bitiyor. Waiver proccesing time 12-16 yaziyor internet sitesinde Subat basi itibariylede 16. Haftam doluyor. O zamana kadar mektup gelmezse sanirim oyle baslayacagim Green card basvurusuna. Bir sorum daha olucakti DOS mektubun bir kopyasini bize bir kopyasini da USCIS’e gonderiyor diye biliyorum. Benim USCIS’e waiver icin bir form ya da herhangi bir belge gondermem gerekiyor mu? Baslikta bununla ilgili bir bilgi bulamadim.


  • @crazycells evet gordum yukarida, detayli aciklamaniz icin cok tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eylo, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    @crazycells cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Baslikta bir kac kez sormustum son zamanlarda DOS’ten favorable letter alanlarin ne kadar surede aldigini ama cevap alamadim ne yazik ki. Martta J1 vizem bitiyor. Waiver proccesing time 12-16 yaziyor internet sitesinde Subat basi itibariylede 16. Haftam doluyor. O zamana kadar mektup gelmezse sanirim oyle baslayacagim Green card basvurusuna. Bir sorum daha olucakti DOS mektubun bir kopyasini bize bir kopyasini da USCIS’e gonderiyor diye biliyorum. Benim USCIS’e waiver icin bir form ya da herhangi bir belge gondermem gerekiyor mu? Baslikta bununla ilgili bir bilgi bulamadim.

    Eger ABD vatandasi ile evlendiginiz icin GC basvurusu yapiyorsaniz, statu disi kalsaniz da AOS yapabiliyorsunuz, bilginize. ABD vatandaslarinin yakinlari icin boyle bir istisna taniniyor, onemli olan tek sey ABD'ye yasal yoldan girmis olmaniz.

    waiver'i DOS degil USCIS veriyor. DOS'un "favorable recommendation"i waiver belgesi degil, sadece USCIS'e "diger ulkelerle konustuk, ne bizim ne de onlar acisindan sorun yok, waiver verebilirsiniz" demis oluyorlar, bu surecten sonra USCIS "waiver basvurunuzu" onaylayip size waiver veriyor. DOS'un favorable recommendation'ini alip waiver alamamak da mumkun ama bu cok nadir gorulen bir durum (ABD'de tip egitimi vs. alanlar genelde boyle bir problem yasiyor). USCIS waiver'i onayladiktan sonra size "waiver belgesi"ni gonderecek, bu belgeyi AOS dosyaniza ekleyebilirsiniz.


  • Merhabalar , 21 haziran 2022 waiwer başvurusu yaptım ve şuan pending sürecindeyim. Türk makamından bir itiraz gelmedi ama vizem 2 şubat 2023 de bitiyor bu süreç içinde F1 vizesine başvurucam okul ile anlaştım bi sıkıntı yaşar mıyım, vize sürem bittiğinde kaçak durumuna düşer miyim? Yoksa F1 a başvurduğum için ek bir süre tanınır mı bana


  • Ben 2 hafta oncesine kadar californiada j1 ogrencisiydim ve j1 vizemi tamamladim suan travel zamanindayim. 7 ay once 2 yil kuralimi Kaldirmak icin waver yaptim ve hala sonuclanmasini bekliyorum … suanki surectede Dil okulu basvurumu yapiyorum . Biz travel donemi icinde basvuru yapicaz dil okuluna fakat ulkede kalabilmemiz icin 20 gun Kaldi yani travelinda bitmesine Bundan sonra basvuru yapmis olsak bile kacak mi oluyoruz.


  • @Mstravil Sorunuzun cevabini maalesef bilmiyorum fakat sizin waiver surecine cok sasirdim. 7 ay cok uzun bir sure. Government funding vs bir durum mu vardi? Bir de NOS ve DS3035'in sistemde hangi tarihte gorundugunu paylasabilirseniz cok sevinirim.


  • @Mstravil Ben de sizin gibi başvuru sürecinde olduğum için biraz bilgi sahibiyim. Şunu anlayamadım türk makamlarından itiraz gelmedi yazmışsınız ama önemli olan onayın gelmesi herhangi bir onay maili geldi mi ? Nosun Dosa gönderildiğine dair


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

74
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum