DV2020 bekleme odası
-
@bender-rodriguez ama bakanlığın yayınladığı videoda sadece ilk harfler büyük oluyor
-
Kimlikteki gibi olmaz, türkçe karakter var kimliklerimizde.
Formda Türkçe karakter olmayacak.
Evet oguzhan bocuoglu gibi, noktalı harfler kullanılmayacak
(Ek bilgi; Küçük harflerde ı değil i kullanılacak, büyük harfte de İ değil I kullanılacak) -
@aysegul ingilizcede i diye bir harf yok ki sadece ingilizce harfler olacak diye biliyorum?
-
@lordbolton benimde kafam karıştı küçük harflerde i büyük harflerde I olayına .bir video izledim orda da ayşegül hanımın yazdığı gibi yapılmalı diyor .
-
@lordbolton ingilizcede küçük harfte i, büyük harfte I kullanılır.
Yani örneğin acun ılıcalı ingilizce harf kullanımına uygun yazılacaksa şöyle yazılır;
Acun Ilicali
Çünkü onlarda büyük harfte İ ve küçük harfte ı kullanılmaz. -
@birumut :) çünkü bu dv olayından bağımsız olarak ingilizce harf kullanımından kaynaklı böyledir.
-
Başvuru formu aşamasında çok da büyük problem olmaz diye düşünüyorum bu konular ama emin değilim tabi, hatta form doldururken yanlış yazılınca form hata veriyor mu onu da bilmiyorum ama ileriki aşamalar için bu harf kullanımı yani ingilizce klavye olayı önemli olacak, tabi ileri aşamalara geçebilecek olanlar için :)
-
2 sorun kaldı benim için onları da çözüp başvuruyu yapacağım.
-
doğum yeri: misal Bahçelievler'de doğdum ve kimlikte böyle yazıyor ama oraya istanbul mu yazmalıyız?
-
Mezun olunan son okul: Meslek yüksek okulu diplomam var ama başka bir üniversitede lisans bölümünde halen okuyorum. Some university courses mi seçmem gerek?
-
-
@luckstar 1.kimlikte yazani yazmaniz gerekiyor
2.some university courses secebilirsiniz lisans okuyorsaniz. -
@aysegul DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
@luckstar 1.kimlikte yazani yazmaniz gerekiyor
2.some university courses secebilirsiniz lisans okuyorsaniz.Ben de böyle tahmin ettim. Teşekkürler.
-
@aysegul aynen haklıymışsınız.
-
@lordbolton Sadece ilk harfi büyük yazmanız yeterli.
-
@luckstar DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
Doğum yerim kimlikte "Fatih" olarak gözüküyor yani İstanbul'da bir yer. Ben bunu Istanbul olarak mı girmeliyim yoksa Fatih mi?
"Fatih" diye yazabilirsiniz.
-
@uysalkedi DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
@luckstar ben Fatih yerine Istanbul yazdim. Elenme sebebi degildir sanirim.
problem olmaz.
-
@luckstar DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
@uysalkedi DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
@luckstar ben Fatih yerine Istanbul yazdim. Elenme sebebi degildir sanirim.
Bir çok yer kimlikte yazan yeri yaz demiş. Ancak kimlikte Merkez yazanlar için de il adını yaz diyenler de var. Bence kimlikte yazan önemli. E-Devlet'te bile doğum yerim o şekilde olduğuna göre sorun olmaz sanırım.
Sinirlenip doğduğum yeri bilmiyorum kutucuğunu işaretleyen var mıdır acaba? :D
merkez yaziyorsa ilin ismini yazabilirsiniz.
-
tamami buyuk harf, tamami kucuk harf, yarisi buyuk yarisi kucuk harf arasinda hicbir fark yok.
Cevaplari resmi dokumanlarda gectigi sekliyle ama turkce karakterleri ingilizce olarak yazin.
-
doğum tarihin de 6.gün doğduysak 06 mı yazmamız gerek yoksa 6 mı?
-
Birth City ye kimlikte yazan doğum yerini mi yoksa kimliğin arkasında ki ili mi yazmak daha mantıklı arkada izmir yazıyor mesela ama doğum yeri olarak bornova diyor?
-
6 veya 06 farkeder mi bilmem ama dd mm şeklinde yazdığı için 06 şeklinde yazdım ben.
Ön yüzdeki doğum yeri yazılacak, Bornova gibi. -
@LordBolton Hocam bu soru 200 defa soruldu .s ( Kesinlikle Küçümseme Amaçlı Yazmadım ) Bence Mülakata Giderseniz O kadar takmazlar diye düşünüyorum ama cevap olarak diyeyim "izmir","Bornova" da yazarsanız birsey olmuyor(muş)
Ama ben olsam ön yüzünde bulunan yeri Yazarım
Saygilarimla!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum