Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2020 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
9.9k 757 2.9m 185

  • @calibraturbo Bir saatten sonra insan hirs yapiyor. Videolarda 15-16 yil sonra kazanan 55-60 li yaslardaki kisi videosunu izlemistim. Herkesin katilim gerekcesi farkli. O arada hirs yapip para biriktirdim demisti. Bol sans diliyorum.👍👏


  • merhabalar; bu sene greencard dv lottery cekilisine katilmayi dusunuyorum. 3 yasindaki kzim icin ve 19 yasindaki oglum icinde dolduracagim. Benim sorum oglum universiyeye gidiyor ve kendisi tek olarak basvurmak istiyor. Bu durumda benimde 21 yas alti cocuklari yazmam gerekli(zorunlu) bu durumda oglum iki kezkalın yazı katilmis oluyor. Ve mukerrer oluyor mu? Nasil yapmam gerekli? Simdiden. cok tesekkur ederim.


  • Herkese selam green card oldu da çıktı amerika ya geldiğim de yardımcı olucak orda yaşayan arkadaşlar varmı ? :)


  • @ahmet-34 bizede çıkarsa bi araya bile gelebiliriz :)

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mtcakadur hayır mükerrer olmuyor, eşinizin de bilgilerini giriyorsunuz mesela, isterse o da ayrıca başvurabilir şartları sağlıyorsa, o da mükerrer olmuyor. Oğlunuz da kendi şahsi başvurusunu yapabilir şartları sağladıktan sonra sıkıntı yok. Siz onun bilgilerini formunuza ilave ediyorsunuz, onun adına başvuru yapmak gibi değil tam olarak bu.


  • @mtcakadur DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    merhabalar; bu sene greencard dv lottery cekilisine katilmayi dusunuyorum. 3 yasindaki kzim icin ve 19 yasindaki oglum icinde dolduracagim. Benim sorum oglum universiyeye gidiyor ve kendisi tek olarak basvurmak istiyor. Bu durumda benimde 21 yas alti cocuklari yazmam gerekli(zorunlu) bu durumda oglum iki kezkalın yazı katilmis oluyor. Ve mukerrer oluyor mu? Nasil yapmam gerekli? Simdiden. cok tesekkur ederim.

    Kendi başvurunuzda sadece bilgi olarak oğlunuzu gireceksiniz, ayrıca başvuru yapmış sayılmayacak.
    oğlunuz ve eşiniz ayrıca başvurabilir.


  • Herkese merhaba,
    Kendim için çalıştığım, derlediğim maliyet bilgilerini sizlerede aktarayım istedim. Umarım faydalı olur.

    Sırasıyla;
    Muayne ücreti : 350 $ ( 300-400$ arası tuttuğu söyleniyor 350$ kabul ettim)
    Vize harcı : 330$
    Usics card ücreti : 220$
    +( Ankara ya gidiş geliş kalış masraflarınızı ekleyin, 1 kere gidip birkaç gün kalabilirsiniz veya 2 kere gidip 1 er gün kalabilirsiniz)

    Bu günün kuruyla (6.10) gidiş geliş masraflarınız hariç Amerika’ya daha gitmeden 900$ , 5490TL Masraf bulunmakta.

    Devam edelim ,
    Hesabınızda 10k $ göstereceğinizivarsayalım. 61k TL
    Uçak bileti : 4500TL- 5500 TL aralığında 5 k diyelim. Toplam maliyetiniz bugünün kuruyla 71.490 TL yapmakta.

    Not: çocuklu aileler için maliyet biraz daha farklı , artık çocukların aşı kartları olduğu için sağlık muayenesi masrafı daha da düşebilmektedir.. örnek olması için 4 kişik bir aileyi ele alalım , çocuklardan biri 2 yaş altı olsun...
    Maliyet ;
    Muayne : 1200$
    Vize harcı : 330x4: 1320$
    Usics c. : 220x4: 880 $
    Uçak bileti : 12k TL, 14k TL arası
    En az : 15k$-20 k $ gösterip, yanınızda götüreceğinizi var sayalım. (15k kabul edelim)
    Toplamda 125.000 TL + Ankara gidiş kalış masraflarınız+ yoksa pasaport çıkartma maliyetiniz.

  • ⭐⭐

    @mindi hangi uygulama ile fotoğrafınızı kırdınız?


  • @mendebur son kur artışı ile çok yüksek maliyetler oluştu.başvurunun sonuçlanma süreci çok uzun olduğu için ve çok oynak bir piyasamız olduğu için tl olarak maliyet sürekli artmakta.2019 çekilişini kazanıp gidemeyen çok olacak diye düşünüyorum


  • @birumut 2020 nasıl olacak Allah biliyor... ben bugünün kuruna göre maliyet çıkarttım. 2020 için en az üzerine %20/%25 koymak lazım TL öngörmek için..


  • @uysalkedi bahsettiğiniz video linkini paylaşmanız mümkün mü?


  • @mendebur en az% 20 /25 olayına bende katılıyorum.birikimi olmayan için biriktirmek çok zor olacak .ALLAH herkesin yardımcısı olsun bu süreçte.


  • @birumut şahsi düşüncem şu ; çıkar çıkmaz bilenmez ama Mayıs 7 ye kadar kenara ayrılmasını düşündüğünüz birikimi ay sonu dolara çevirmek ve bu şekilde beklemek... çıkmazsa bile tahminimce yüzde 10/15 değer kazanmış bir birikiminiz olur. Örneğin ; imkan varsa , bu ayıda dahil ederek her ay kenara 100$ atılsa 700/800$ biriktirmiş olunur.. çıkarsada en azından gitmeden önceki masraflarınızın bir kısmını karşılar..


  • @mindi DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    2019 çekilişini yüksek numaralarla kazananlardanım, bu yüzden tekrar başvurmak istiyorum. Aynı fotoğrafı kullanmamda bir sakınca olur mu? Yoksa fotoğraf en az bir sene önceye ait olduğundan otomatik olarak elenir miyim? Sanırım paranoyaklaşıyorum, ama aklıma takıldı=(

    yonergelerde kullanmayin diyor. kendi riskinizle hareket edebilirsiniz.


  • @lynbrook DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Merhabalar...
    Bu yıl greencart çekilişine katılmak istiyorum fakat eğitim durumum meslek lisesi mezunuyum.En az 12 yıllık eğitim olması gerektiği yazılıyor benim ise hem meslek lisesi hemde toplandığında 11 yıl yapıyor.(aslında açık öğretim 2.sınıf terkim).
    Bu şartlarda eğitim kısmına uygunmuyum,bu konuda beni aydınlatırmısınız..
    Çook çok teşekkür ederim.

    sayin @aysegul 'un dedigi gibi 12 yil ya da dengi diyor, Turkiye'deki meslek lisesi diplomaniz yeterlidir.


  • @Mendebur bu maliyetleri yazmanız çok iyi olmuş.bunlardan haberi olmayan sadece ücretsiz çekilişe katılıp kazanırsada ücretsiz gideceğini düşünen beyinler gördük.Bişeyden haberi olmadan çekilişe katılıyorlar kazanıyorlar ondan sonrada ben bu kadar para ödeneceğini bilmiyordum deyip gidemiyorlar.Gidebilecek durumda olan kişinin hakkı yenmiş oluyor bence.


  • @Mendebur Gerçekten ciddi maliyet gerektiren bir loto :)


  • Ben şunu anlamıyorum adam sırf bana acaba çıkarmı çıkmazmı die şansını denemek için başvuru yapıyor böle yapıcaksınız yapmayın arkadaşlar gerçekten gitmek isteyen parası olan kendine güvenen arkadaşlar başvursun şu lotoya !!!!


  • Merhabalar. Ben su an Almanya'da Computer Science bölümünde lisans okuyorum okulum 2-3 sene icerisinde bitecek. Green Card a basvurmak istiyorum ve fakat kafamda söyle bir soru var. Sayet kazanirsam lisans egitimimi bitirdikten sonra ABD'ye yerlesebilirim. Egitimim de dedigim gibi 2-3 sene daha sürecek. Böyle bir durumda sürec nasil isler?


  • Dv2020 başvurusunu son günlere doğru yapacağım. Belki bu sefer şansımız tutar😁


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    204k Bakış
    M
    Kısa özet: Trump yönetimi Aralık 2025'te Brown/MIT saldırıları gerekçesiyle DV-2027'yi tamamen durdurdu; öncesinde zaten Ekim 2025'ten beri kayıtlar açılmamıştı. Buna ek olarak pasaport zorunluluğu ve 1 dolarlık ücret gibi yeni kurallar getirildi. Bu ilk kez değil — Trump ilk döneminde de 2020'de pandemi bahanesiyle programı durdurmuştu, Biden 2021'de yeniden açmıştı. Şu an konu mahkemede (Ivanov v. Trump davası) ve Nisan 2026 itibarıyla Dışişleri Bakanlığı "ulusal güvenlik" gerekçesiyle bir tarih vermeyi reddediyor. Yakında açılır mı? Tahmin etmek zor, ama birkaç işaret var: Program yasayla kurulmuş, tamamen kaldırılması Kongre kararı gerektiriyor — yani "sonsuza dek kapalı" değil, teknik olarak hâlâ yürürlükte. Ama yönetim idari yollarla (gecikme, yeni şartlar, "ulusal güvenlik" gerekçesi) fiilen dondurmayı sürdürebiliyor — 2020'deki gibi bu da uzun sürebilir. Ivanov v. Trump davasının sonucu önemli olabilir; mahkeme lehte karar verirse hükümet işlemlere devam etmeye zorlanabilir, ama dava erken aşamada ve sonuçlanması aylar sürebilir. 2020 emsaline bakarsak, bu tarz durdurmalar genelde bir sonraki yönetim değişene kadar veya mahkeme kararına kadar sürebiliyor. Benim tahminim değil ama mevcut duruma göre en gerçekçi beklenti: yakın vadede (birkaç hafta-ay içinde) açılma ihtimali düşük görünüyor; asıl belirleyici faktör mahkeme süreci ve yönetimin siyasi tercihleri olacak. Benim düşüncem, eninde sonunda açacaklar. belki 6ay, belki 1-2 yıl içinde. O sıra da hazırlık yapmak lazım.
  • DV2022 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2022 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2020 Instruction Yayınlandı.

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    11
    3 Oy
    11 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @gkhn-clkkn DV2020 Instruction Yayınlandı. içinde söyledi: Arkadaslar bir sorum olacak. Evli kisiler kendini DV2020 icin kayit ederkin kendinin ve esinin bilgilerini giriyorlar. Peki diger es ayrica kayit olup esini o da kayit edip sansini 2 ye katliyabilir mi ? yoksa sadece bir es uzerinden mi kayit oluyor ? Tesekkurler Cekilis sartlarini saglayan herkes basvuru yapip esini ekleyebilir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum