Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @tfnsylmz O halde vatandaşlık bekleyip direkt olarak officer olarak başvuru yapmak daha garanti mi oluyor? Tabi eğitim ve diğer şartları karşılamam durumunda.


  • @deniz1791, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    @tfnsylmz O halde vatandaşlık bekleyip direkt olarak officer olarak başvuru yapmak daha garanti mi oluyor? Tabi eğitim ve diğer şartları karşılamam durumunda.

    Yani, garanti diye bir sey yok. Minimum sartlar var, uni mezunu olmak vatandas olmak vs bunlari karsilayinca “basvuruyorsunuz”. Sonra isgorusmedi gibi selection board’a gidip gorusuyorsunuz, bunu demek istiyorum. Ornegin -rakamlari salliyorum- sartlari karsilayan 250 kisi basvurduysa ve 100 kisi alinacaksa, geri kalan 150 kisi sartlari karsilayip gorusmeye gittigi halde secilmeyebilir cunku belli bi kota var. Muhtemelen secilir ve girersiniz ama garanti diye bi sey yok bunu soylemek istiyorum.


  • @Mihok çok teşekkür ederim cevabınız için.


  • Selam arkadaslar. Airforce enlisted sürecim basladi. Bir recruiter ile gorustum ve basvuru formlarini doldurmaya basladik. Formlar asiri ayrintili ve uzun. DS-260 formu cok kisa kalir yaninda. Pazartesi gunu recruiter ile basvuruyu bitirmeye calisacagim. Kafama takilan sorular var.

    ASVAB sinavina MEPS'te girecegim. Quick shipment bonusu var, 8000 dolar, vergisini de alacaklarmis. Ben de zaten en erken ne zaman gidebilirsem o zaman gidecegim. Army'nin ASVAB practice testinden 56 almistim. MEPS'e kadar biraz calisacagim sinavi.


  • @sadıkkurtoglu, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    Selam arkadaslar. Airforce enlisted sürecim basladi. Bir recruiter ile gorustum ve basvuru formlarini doldurmaya basladik. Formlar asiri ayrintili ve uzun. DS-260 formu cok kisa kalir yaninda. Pazartesi gunu recruiter ile basvuruyu bitirmeye calisacagim. Kafama takilan sorular var.

    ASVAB sinavina MEPS'te girecegim. Quick shipment bonusu var, 8000 dolar, vergisini de alacaklarmis. Ben de zaten en erken ne zaman gidebilirsem o zaman gidecegim. Army'nin ASVAB practice testinden 56 almistim. MEPS'e kadar biraz calisacagim sinavi.

    Active mi yoksa reserve olarak katildiniz? Reserve de bonuslar daha fazla oluyor genelde ama 6 yillik kontrat yaparsaniz bunlar gecerli. Daha dusuk oldugunda bonuslar iptal oluyor. Meps te meslek secimi Air Force ta farklilik gosterebilir ama size secim yaptirabilirler. Bunu ogrenip ona gore gidin. Meslek secimine gore egitim sureleri farklilik gosteriyor veya ek okul baridiran meslekler olabiliyor. ASVAB da cok iyi de alsaniz greencard lilarin girebildigi meslekler sinirli. Hayirli olsun simdiden.


  • @Mihok Tesekkürler. Active duty olarak gidecegim. Green cardlilarin secebilecegi mesleklerden yapabilecegim birkaç tane var. Onlardan biri uygunsa seçerim. Quick ship bonusu hakkinda ve diger seyler hakkinda bugun konusacagiz.


  • Şuan itibariyle orduda görev yapacağımız yeri kendimiz seçebiliyormuyuz ?


  • @Megatron, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    Şuan itibariyle orduda görev yapacağımız yeri kendimiz seçebiliyormuyuz ?

    Onun icin bu sene cikan yeni bir program var, detaylarini cok bilmiyorum

  • ⭐⭐

    ......her seyin bir dis gorunusu vardir,birde ic gorunusu,bende askerlik icin bir iki kelime yazmak istiyorum,amerikada asker olup kisa zaman sonra ayrilanlar coktur, disipsizlikden atilanlar coktur.askeri birlik olan yerlerde uyusturucu coktur,yani birlik icinde hem kullanilir hem ticareti yapilir, asker olan bolgede hayat kadinlarida coktur,askeri birlik icinde kumar oynanir,askeri birlik icinde siyah ve beyaz irkciligi coktur.

    ...australya ordusunda genc genc askerler intihar ediyorlar devlet devamli sebeb ariyor,bir yerde rayinda gitmeyen seyler oluyor


  • Bu sene içinde başvuru yapan var mı ?


  • @tfnsylmz hocam özel değilse army'den neden çıkıyorsunuz


  • @umut-arda-adıgüzel, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    @tfnsylmz hocam özel değilse army'den neden çıkıyorsunuz

    Yok ozel bi durum yok, bu konuyla alakali zaten yazacaktim. Su an telefondayim ama bilgisayarda oldugumda kisaca aciklarim.


  • selam arkadaslar,

    sorulmusken ozetle neden ayrildigimi aciklayayim. saniyorum bunlari ilk sayfalarda ilk entry'lerimde de belirtmistim. ilk sebebim ben zaten army'e 20+ sene kariyer yapmak icin girmemistim. kendime ait baska hedeflerim ve baska calismak istedigim organizasyonlar vardi ve military'de gorev yapmis olarak veteran olmus olmak, bana daha iyi bir background vererek o kapilari daha kolay acmama yardimci olacakti. bunun yaninda da va loan, gi bill, disability pay vs gibi diger benefitleri de alip cikarim diyordum. hatta ben normalde ilk kontratim biter bitmez (aralik 2021) cikacaktim fakat covid sebebiyle vatandaslik alma surecim uzadi o yuzden kontratimi da tekrar uzattim 1 sene daha.

    bu surecte ilk gorev yerimde (kore) bulundugum ortamdan ve isten memnundum ama her zaman belirttigim gibi bu gittiginiz yere gore degisir ve bir sonraki yerinizden nefret edebilirsiniz. memnunken acaba kalip officer'liga mi gecsem vs gibi dusuncelerim oldu. daha sonra officer olmak istemedigimi farkettim ve basvurmadim bile. sonra tam istedigim MOS'i buldum, aylarca ugrastim belgeleri doldurdum ettim. surecin en sonuna geldigimde MOS'i komple durdurdular su an kimseyi almiyorlar. dolayisiyla o is de yatti. bu surecte de rusya-ukrayna olaylarindan dolayi acil bir deployment cikti 7 ay avrupa'ya gittim. deployment sirasinda da army'nin ne kadar plansiz ve organizasyonsuz olabilecegini onlarca kez tecrube ettim ve iyice sogudum. su anki bulundugum birlikten ve ortamindan da hic memnun degilim. istedigim MOS'e gecmek de mumkun olmadigi icin benim icin de army'de kalacak bir sebep kalmadi.

    ozetle, ben girmek isteyenlere oneririm girer 3-4 sene yaparsiniz, eger hala hosunuza gidiyorsa devam edebilirsiniz. ben alacagimi aldim ve cikmaya karar verdim.

  • ⭐⭐⭐

    @tfnsylmz konuyla alakasını sorgulayabilirsiniz ama merak ettiğim konu şu Türk vatandaşlığınız hala duruyor mu? Çünkü kanun maddesinde açık açık vatandaşlığın bakanlar kurulu tarafından iptal edileceği söyleniyor. ABD ile Türkiye arasında böyle bi bilgi paylaşımı varmı?


  • @waterman, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    @tfnsylmz konuyla alakasını sorgulayabilirsiniz ama merak ettiğim konu şu Türk vatandaşlığınız hala duruyor mu? Çünkü kanun maddesinde açık açık vatandaşlığın bakanlar kurulu tarafından iptal edileceği söyleniyor. ABD ile Türkiye arasında böyle bi bilgi paylaşımı varmı?

    duruyor, uygulanmiyor


  • Merhabalar

    Air force de daha önce çalışmış veya çalışan birisi var mı ?

    Teşekkürler


  • Delaware gaziler (veterans) icin driver's license ve/veya ID kartlarda yeni duzenleme uygulamaya basladi. Driver's license/ID kartlarin sag alt kosesinde 'veteran' yazacak.

    https://news.delaware.gov/2022/11/10/dmv-announces-new-veteran-indicator-for-driver-license-or-identification-card/#:~:text=To obtain the veteran indicator,DD-214

  • Yasaklı

    Bu ileti silindi!

  • Orduya girenlere sormak istiyorum.

    Orduya girerken ingilizce seviyeniz nasıldı ?

    Orduya girenlerin ingilizceleri nasıl ?


  • @marlon, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    Active duty olarak Yıllık 30 günlük izin sürecinizde Türkiye’ye gitmek istediğinizde direk gidebiliyor musunuz yoksa komutanlarınızdan izin almak zorunda mısınız. Reserve olunca bu durum nasıl oluyor?

    benden türkiyeye gitmek için otobiyografi yazmamı istemişlerdi


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

115
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum