Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2024 Sohbet Odası
-
@nicky Evet, buna kesinlikle katılıyorum. Kazanan herkes, vizeyi alabilsin alamasın mülakata katılmalı. Bu yönde bir çalışma olsa veya birileri ön ayak olsa çok güzel olur.
Diğer yandan dediğim gibi, çekiliş eşitlik ilkesine dayanıyor. Katılan herkes maddi durum, din, ırk, cinsiyet açısından fark gözetmeksizin sadece "bir numara" dan ibaret. Bu aslında güzel bir şey. Sadece sonrasınca olabilecek masrafların belki daha net ve yüksek tondan belirtilmesi gerekiyor. Başvuranların pek çoğu masrafları bilmiyor. Geçenlerde birisi ile konuşurken sağlık kontrolü için de 200-300 dolar gidecek dedim. Nasıl yani, ne doları...tl'dir o dedi

-
@A-Samoglu Pasaport şartı zaten Trump döneminde geldi. Daha önce de yoktu. Eşitlik kavramına ters bir şeydi ve itirazlar sonucunda kaldırıldı.
-
@mr-dad, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@nicky Evet, buna kesinlikle katılıyorum. Kazanan herkes, vizeyi alabilsin alamasın mülakata katılmalı. Bu yönde bir çalışma olsa veya birileri ön ayak olsa çok güzel olur.
Diğer yandan dediğim gibi, çekiliş eşitlik ilkesine dayanıyor. Katılan herkes maddi durum, din, ırk, cinsiyet açısından fark gözetmeksizin sadece "bir numara" dan ibaret. Bu aslında güzel bir şey. Sadece sonrasınca olabilecek masrafların belki daha net ve yüksek tondan belirtilmesi gerekiyor. Başvuranların pek çoğu masrafları bilmiyor. Geçenlerde birisi ile konuşurken sağlık kontrolü için de 200-300 dolar gidecek dedim. Nasıl yani, ne doları...tl'dir o dedi

vay ben öleydimm
böyleleri işte başvuruyor. ya herşeyi geçtim insan bilgilerini verdiği şeyi bi açıp bakıp araştırmaz mı ula bu nedir ne içindir diye
şaka gibi ya -
@mr-dad arkadaşın green card'ı %90 kazanmış gibi duruyor. çünkü kazanması için her türlü habersizlik, bilgisizlik ve umursamazlık kendisinde mevcut gibi. şimdiden arkadası tebrik et.

-
@nicky Arkadaşım değildi, ekşi sözlükten birisi ile mesajlaşmamdı. Umarım başvurmaz

-
@Lossantosdy Bilgi verdikten sonra başvurmamıştır umarım

-
Dün itibariyla başvurumu yaptım, uzun aradan sonra tekrar denemeye devam. Herkesin gönlüne göre

-
Görüntü aşırı sıkıştırılmış. Lütfen 20:1'den düşük bir sıkıştırma oranı kullanın https://www.idphoto4you.com/ bu sitede ayarlamaları yaptım ama böylebir uyarı alıyorum ne yapalıyım arkadaşlar foto bu arada 41 kb
-

yapacak bişey yok, çok geç artık -

Ya yine doları, tl olarak düşünmesi hadi bi nebze okey denebilir. Bu gözler neler gördü, kulaklar neler duydu, neler okuduk forumda. İş garantisi, kalacak yer garantisi, uçak parasının vb. işlemlerin hepsinin US tarafından karşılanması ve çıkan kişiye garanti edilmesi falan filan.
Ondan dolayı bu tarz kişiler her zaman vardı ve hep olacaklar. Çünkü milletimiz tembel ve hazır para beklentisi içersinde toplumumuzun büyük kısmı. Ne duyarlarsa inanıyorlar ve araştırma kültürümüz de olmadığı için onun doğru olduğunu kendi isimlerinden emin oldukları gibi emin oluyorlar.
-
@gnollzy Evet bence de. Kesinlikle sorun araştırma ve öğrenme kültürü olmamasından kaynaklanıyor. Ne diyelim, herkese bol şans

-
Yaşım 55 oldu......15 senedir başvuruyorum....Halen de devam ediyorum....Bakalım kaç yaşında çıkacak...Çıkarsa tabiii...
-
@waterman cidden ilgincler
-
@mr-dad Ancak sıradan bir çekilişten bahsetmiyoruz, söz konusu yeni bir hayata atılan adımın bir parçası. Burada ciddiyet çok önemli. Hiçkimse bir başkasının pasaportu olmadığı, sembolik bir tutarı karşılayamadığı halde, çekilişi kazanması durumunda diğer masrafları karşılayabileceğinin garantisini veremez.
Pasaport şartı ve sembolik başvuru ücretleri, kişinin bu yoldaki ciddiyetini gösterebilecek şartlar olurdu diye düşünüyorum. Böylece kararsız ve macera arayan büyük çoğunluk önemli ölçüde azaltılır ve çekilişi kazanma ihtimali de artacaktır tartışmasız.
Bu durum hem bu tarz şartların getirilmesini isteyenlere hemde istemeyenlere oldukça yardımcı olur. Talihlilerin yapacağı masrafı çok iyi bilmesi gerekiyor demişsiniz ancak emin olun ki başvuranların bence rahatça %60'ı inanın bunu umursamıyor bile.
Kaldı ki "bu tarz şartları ben yerine getiremem" diyen kişi de bir zahmet bu çekilişe başvurmasın zaten, malumunuz sonrasında yüklü miktarlarda masraflar yapılıyor. Amerika biletinizi aldığınızdan sonraki masraflara hiç değinmiyorum bile.
-
@greygoose normal şartlarda evet dediğin de çok haklısın ancak 1990 yılından beri hala aynı zaman prosedürünü uygulayan bir sistem olduğu için şart koyacaklarını zannetmiyorum
-
@Haydar-Belge bir abi vardı 2001'den beri başvuran isocandı sanırım onu hatırlattın kendimden çok sizlere çıksın isterim. bu arada ona çıktı mı görmüyorum onun yazılarını uzun zamandır bilen var mı?
-
Az önce şu;
videoya denk geldim tadım kaçtı.
Bu vakitten sonra çıksa ne olur çıkmasa ne olur moduna girdim.
Amerika'da hiçbir karşılığı olmayan, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde lisans bitirmiş biri olarak feci içerledim, bu fırlamaların ayarına gelmek için geçti sanırsam.
GC çıkarsa, tutunulursa oralarda anca çocuklarımıza bu imkanları sağlamak için çalışırız artık. -
Pasaport zaten Trump dönemi geldi (sanırım 3-4 yıldır var). Daha önce de yoktu zaten. O nedenle sanki çok önemli ve büyük bir şartı kaldırmışlar gibi düşünmeyin. Pasaport konusunda ekşi sözlükte bir yazarın aktardığı bilgi şöyle;
"african communities together isimli organizasyon trump dönemine ait olan pasaport şartını yargıya götürüyor ve pasaport şartının abd’de çeşitliliği arttırmayı hedefleyen dv çekilişinde olmasının yanlış bir karar olduğunu, pasaport erişimi hızlı olmayan insanlara engel olduğunu ifade ediyor. yargı da davacıları haklı buluyor ve pasaport şartını kaldırıyor. dışişleri bakanlığına da bu kararı uygulamak düşüyor"
yani pasaporta sadece para olarak da bakmamak gerekiyor.
-
@Haydar-Belge abi valla size artik özel mektup gönderip ülkeye kabul etmeleri gerek

-
@HellBoy bi bize bak bi onlara
benim de tadim kacti
Benzer Başlıklar
146
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k