DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @goyro666 hocam kendimi kandırmıyorum yani benim küçüklükten beri hayalim Amerika da yaşamak . Ülkemizde ekonomi iyi olup sığınmacılar hiç olmasa dahi yinede gitmeyi çok isterim. Çünkü Amerika da eğitim seviyesi çok yüksek. Yaşam kalitesi çok yüksek. Bugün Almanya ve Fransa vb Avrupa ülkeleri green carda benzer birşey çıkarsalar inanır mısın bilmem ama başvurmam. Amerika başka dünya benim gözümde. Norveç ve İsviçre ile birlikte yaşamayı en çok istediğim 3 ülkeden birisi.

    Ayrıca 6 aylık çocuğum var ve bu ülkede eğitim almasını çok istiyorum


  • @crazycells internette dolaşırken sizin isminize başka yerlerde rastladım, konu greencard başvuruları akkında olduğu için burada paylaşmanın uygun olacağını düşündüm eğer uygun görmez iseniz silebilirsiniz tabiki. Hatırladığım kadarıyla ilgili cümleyi şu şekilde aktarayım ;

    ''Greencard başvuru sürecinde evrakların KCC'ye gönderimi ile alakalı, KCC kim oluyor önce @crazycells den icazet almanız lazım dediler.'' Eğer böyle bir durum var ise icazet almak için ne yapmamız gerekiyor lütfen bizi yönlendirebilir misiniz 🙂


  • Kcc artık devreden kalktı, evrak göndermeyeceksiniz
    Ds submitlerinizi yaptıysanız konsolosluk mulakatı bekleyeceksiniz


  • Screenshot_2022-10-24-18-56-42-944_com.android.chrome.jpg Screenshot_2022-10-24-18-57-13-907_com.android.chrome.jpg
    Bugün internette turlarken karşıma çıkan görüntüler. Kazanmakta yetmediğini anladım 2800 kişiden 588 kişiye verdiklerine göre. Çok merak ettiğim olay şu. Mülakat deneyimlerini okuyunca evraklar tam olunca adamlar problemsiz veriyorlar vizeyi ama bakınca oranlara 2800 alan nerde 588 alan nerde. Acaba resim yada tekrar başvuru da kazanıpta denk gelip elenenler bu listede olabilir mi. Yada kontrol numarasıni kaybedipte nasıl olsa çıkmaz diyip kontrol etmeyenlerde mi var işin içinde 😁


  • @nicky Bu kadar umutsuz olma.

    Muhtemelen başvuru sayıları 300-350 bin seviyelerinde olacak fakat bu sayıya rağmen Türkiye'ye ayrılan kota düşünüldüğünde 100'de 1 şansın oluyor.

    Diğer taraftan Avrupa'dan en çok başvuru yapılan ülkeler Ukrayna ve Rusya. Savaştan ötürü buradaki durumun ne olacağı belli değil. Bu ülkelerden yine yüksek başvurular olacaktır fakat mülakat aşamasında bu ülkeler düşük mülakat sayılarında kalabilir ki bu durum Türkiye'nin işine yarar. Türkiye'de yüksek case numaralarına gelebilir. Uzun süredir 30 bin seviyelerini görmüyordu case numaraları. Bu sene bu rakamları görebiliriz diye düşünüyorum.

    Diğer taraftan biz hep şansımızı başvuru sayıları üzerinden ele alıyoruz fakat başvuruların büyük çoğunluğu çekilişten önce zaten eleniyor. Bu rakam kimi istatistiklere göre yüzde 40, kimi istatistiklere göre ise 60-70 seviyelerinde. Dolayısıyla bu istatistiklere göre başvuran her 100 kişiden ortalama 50 tanesi çekilişe katılabiliyor. Yani şansın bi anda 50'de 1 olmuş oluyor.

    Türkiye nezdinde baktığımızda ise elenen kişi sayısının çok daha fazla olduğunu düşünüyorum. Çünkü bizim alfabemiz direk elenme sebebi olabiliyor. Ee başvuranların çoğu da öylesine başvuruyor. Düzgün fotoğraf yükleyen oldukça az. Çoğu kişi evde kendi çekmeye çalışıyor. Dolayısıyla Türkiye'den başvuran kişilerin tahminimce yüzde 70'i başvurudan önce eleniyordur. Bak bir anda şansın 30'da 1'e düştü.


  • @nicky kesinlikle


  • @Blacksocks saygi duyuyorum ne diyimm , ayrica allah bagislasin fakat umarim yurt disinda okuma firsati yakalar cünkü tc de kücücük cocuklar bile politika konusuyor , gelecek kaygisi yasiyor. Ben sanmiyorum bir tane hobileri dahi olsun . berbat bir durum suan almanyada yasiyorum buradaki cocuklar ile kendi ülkemdeki cocuklari karsilastirdigimda cok üzülüyorum...


  • Yalnız asıl tehlike 2024 Amerika Başkanlık seçimleri.
    Trump gümbür gümbür geliyor.
    Bir önceki başkanlık döneminde Dv Lottery'i kaldırmaya çalıştı ucundan döndü.
    Teklif hazırdı ömrü yetmedi.
    Bu sefer kesin kaldırır.
    2025'de bilemedin 2026'da Green Card çekilişinin olmama ihtimalini oldukça yüksek görüyorum.:)

    Bu arada neden kaldırmak istediğini de kısaca açıklayayım.
    Şu an Amerika'da ciddi bir göçmenlik sorunu var.
    Ülkede 30-40 milyon aralığında kaçak göçmen nüfusu var.
    Ülkeye her yıl binlerce insan illegal yollardan giriyor.
    Bunların bazıları iltica yolunu kullanıyor bazıları ise kaçak olarak yaşamayı tercih ediyor.
    Meksika'dan girmeye çalışan Türkler gibi.
    Özellikle son 5 senede kaçak olarak gelen kişi sayısı her yıl yüzde 20 artış gösteriyor.
    Anlayacağınız ülke yol geçen hanına dönmüş durumda.
    Bununla birlikte aile birleşimi adı altında yaklaşık 10 milyon insan green card almayı bekliyor ki bu insanların dosyaları mahkemede.
    Fakat dosya yükü o kadar fazla ki bitmiyor.
    10 Senedir 15 senedir aile birleşimiyle green card almaya çalışan insanlar var.
    Açılan dosya sayısı kapanandan fazla olduğu için mahkemeler dosyaları sonuçlandıramıyor.
    Bu tabloda DV Lottery o kadar masum ki.:)
    Fakat Trump komple bu göçmen sorununu halletmek istiyor.
    Kanada'daki sisteme benzer bir sistem getirerek mahkemelerdeki yükü almaya çalışıyor.


  • @waterman çok geçmiş olsun, umarım Green Card çıkar ve hayırlı bir teselli olur.


  • @waterman amaann bosver onlar kaybeder 😃 hem belli mi olur GC cikar direk amerikaya gidersin kader 🙂


  • @melihguney sanmiyorum bence düsük bir ihtimal


  • @melihguney dünya da göçmenler olmasa kim çalışacak kötü ağır işlerde

  • ⭐⭐

    @melihguney Bildiğim kadarıyla FBI trump başkan olduğu süreçte bazı gizli bilgileri evinde bulduğu haberleri vardı belki aday olamayabilir engel de olabilirler düşük ihtimal 😃


  • @melihguney hocam ben 300-350 bin başvuru olur öngörüsüyle çok iyimser yaklaşmışsınız. Benim şahsi tahminim minimum 1 milyon civarı olacaktır.
    Facebookta greencard yazıp sadece gönderilere baktığınızda bu yıl ilk kez başvurmak isteyen ve bununla alakalı soru soran kişileri göz ucuyla yuvarlak hesap toplasanız zaten 200 bin kişi çıkar. Twitterda greencard beğenilerini de dikkate alın. Ayrıca twitter ya da facebook kullanmayıp başvuranlar var. İnstagramdaki greencard başvuru sayfalarının gönderi beğenilerine bir bakın. Üzerine bizim gibi her sene rutin başvuran 200 bin kişiyi ekleyin.
    Söylediğiniz rakam çok iyimser.
    Yalnız benim inancım şu; kısmetinde gitmek varsa tüm dünya başvursa gidersin. Evet hatalı başvuran çok ama çok insan var. Burada üzücü olan çıkanın gitmemesi ya da vize almasına engel hatalar yapıp başkasının hakkını almasıdır.

    Bir diğer konu da özellikle instagram yorumlarında gördüğüm şu; çoğu kişi tr den çıkmadan yapacağı masrafları bilmiyor.
    Oraya gittiğinde yapacağı masrafları bilmiyor. Dolar 18.60

    Çıkması çok çok düşük bir piyango,çıksa da vize alması ayrı bir piyangoya çok bel bağlanması da insanların 6 mayıs 2023 psikolojisi için çok doğru değil.

    Herkesin hakkında hayırlısı olsun arkadaşlar.


  • @hadi-BE Geç oldu ama kusur bakmayın çok teşekkür ederim cevabınız için 🙏🏻


  • abd green kartı için ben her zaman belli krtierlerden yana oldum puantaj sistemi olmalı
    gerekirse her sene belli bir ücret en azından bunun için.
    hem sans artar hem bu davaya bas koyanlar yoluna bakar
    daha once cok konusuldu hukumet dahilinde ama adamlar ıleri gidecekken geriye gidiyor bu tip seylerde , devleti kucak acmazken halkı kucak acıyor
    legal kazanımı illegai gibi almaya calıstı bu insanlar kıta kıta kosturarak . yazıktır
    meksika uzerınden kacak Turk salgını bu kazananlari baglamamalı , birsey elde edildiyse verilmeli

  • ⭐⭐⭐

    @melihguney ABD bildiğimiz üzere göçmen bir
    ülke. Trump döneminde Meksika sınırı , kaçak göçmenlik olayları en minimuma düşmüştü (Meksika’dan geçmek isteyen insanları Meksika’da bekletiyordu vs.) bizim Trump baskanın yaptığı tek yanlış visa ban koydurmasaydı bu yüzden çoğu DV talihlisi maalesef saçma sapan bi olaya kurban gitti. geçenlerde izlemiştim hatam varsa düzeltin , DV lotterynin eğitim seviyesi daha yüksek nitelikli göçmenlere kalmasını falan istiyordu. Esasında düşünce mantıklı ama bize ters geliyor kendi penceremizden baktığımız için.


  • @abdsimsek ne yapalım hocam?
    Meksika'dan teslim mi olalım? 🙂
    Umut ediyoruz.

  • ⭐⭐⭐

    @greygoose aynen öyle suan çalıştığım yerden de müdür yardımcılığı teklifi geldi. Önüme çıkan bütün seçeneklere saldıracağım artık. Hayır demek yok..


  • @waterman ben Trump'a laf söylemiyorum. Adam kendi ülkesinin iyiliği için en iyi kararı vermeye çalışıyor.

    Yapmak istediği şey aslında DV lottery'de daha nitelikli insanları seçebilmek. Onun düşüncesi çekilişle başka ülkelerde işe yaramaz, çer çöpün çekilişle Amerika'ya geldiği yönünde. Adam bunu açık açık söyledi.

    Nasıl olur bilmiyorum.

    Fakat son parti anketlerinde yüzde 50'nin üzerinde destek aldığı görünüyor. Büyük ihtimalle tepkilere rağmen yine başkan olacak.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

174
Çevrimiçi

42.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

432.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum