Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @KamuCity Aynı durum bende de oldu geçen seneki resim ile başvurdum.
    Tedirgin de oldum çok, ama yeşilkartforum ekibinden gelen yanıtı paylaşıyorum

    '' Merak etmeyin Du***Bey 🙂 Bu durum sorun olmuyor.
    Ankara'daki ABD Konsoloslugunun ne istedigini cok iyi biliyoruz 🙂 forumda 1000'den fazla deneyim var 🙂
    Konsoloslugun istedigi tek sey fotograflardan taninmaniz, zaten sorun yasayacak olsaydiniz sizi uyarirdim, iciniz rahat olabilir 🙂
    Bol sanslar tekrardan, ''

    Yine de, eğer başvuruyu yapmadıysan yeni resim ile yapmanı öneririm. Yaptıysan da çok tedirgin olma diye paylaştım bunu.


  • @Hopasej Hala başvuru yapmadım, açıkçası Ehliyet yenileme yapacağım o yüzden fotoğraf çektirmek zorundayım onun için bekliyorum aslında. Ama kafamdan atmak için başvursam mı diye de kendi kendimle savaş halindeyim 😛

  • ⭐⭐⭐

    @Burcu-Boz detaylı bilmiyorum ama riske atmayın derim, sonuçta açıkça son 6 ay demişler

  • ⭐⭐

    @Burcu-Boz yılda 1 kere başvurular açılıyor risk almayın. bir laf var (eşeği sağlam kazığa bağlamak) garanti olsun 😃

  • ⭐⭐⭐

    @JesusLord, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Evcil hayvanlarınız varsa çip taktırmak zorunluymuş yeni yıla kadar. Gelincik evcil hayvanı olanlar dahilmiş.. 🙂

    Ehliyetlerin de yenilenmesi gerekiyormuş, neden haberim yok? İyice kafam gitmiş benim. Ruhen bu ülkede olmadığım için mi acaba..

    3 gündür hastaydım yataktan kalkamadım bu hastalık sayesinde bildiğim bir şey yeniden kafama dank etti sağlık her şeyden önemli.. hastayken aklımdan şu geçti acılar içinde kıvranırken Ya amerikada da böyle hasta olursam çalışmak zorundayım 1 gün bile kaybedemem ki nasıl kalkacağım dedim.. işte Amerikaya gitme ihtimali ve fazla araştırma yapmak bizi bu hale getirdi.

    Sonumuz hayrolsun, nasıl bir döneme denk geldik.. işine gücüne bakmak bir yol çizmek en iyisi

    ya ben sürekli şu sağlık sistemi konusunda yazılanları okudukça, sağlık sigortası yaptırmak bu durumu kurtarmıyor mu diye düşünüyorum? bizdeki gibi bir özel sağlık sigortası tam kapsamlı yok mu ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tolgasatir olmaz mı tam kapsamlı ancak prim olarak insanlar yüksek vermek istemedikleri için sağlık pahalı diyorlar.
    Sağlık sistemini sürekli kıyaslama yapıyorlar. Amerika da devletin desteklediği sağlık sistemi olmadığı için her yer özel hastane. Aynı mantıkla Türkiye de sgk değil de özel sağlık poliçesi yaptırtmaya çalış bak bakalım sana ne kadar çıkıyor. Aynı şekilde 112 değil de özel hastanenin ambulansını çağır bak bakalım fatura ne kadar çıkacak. Sgk olmasa Türkiye de sağlık hizmetleri de aşırı pahalı.

  • ⭐⭐⭐

    @ayvalik10, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @tolgasatir olmaz mı tam kapsamlı ancak prim olarak insanlar yüksek vermek istemedikleri için sağlık pahalı diyorlar.
    Sağlık sistemini sürekli kıyaslama yapıyorlar. Amerika da devletin desteklediği sağlık sistemi olmadığı için her yer özel hastane. Aynı mantıkla Türkiye de sgk değil de özel sağlık poliçesi yaptırtmaya çalış bak bakalım sana ne kadar çıkıyor. Aynı şekilde 112 değil de özel hastanenin ambulansını çağır bak bakalım fatura ne kadar çıkacak. Sgk olmasa Türkiye de sağlık hizmetleri de aşırı pahalı.

    aynen öyle bizim oğlan 5 gün hastanede yattı çıkışta bir kağıda imza attım 35 bin tl idi tam kapsamlı özel sağlığı cebimden yaptırdığım için 200 liralık kapsamadığı tek bir kalemi ödedim ve çıktım,
    bir çocuk muaynesi sigortan yoksa SGK desteği %80 karşılamasına rağmen 350 TL fark ödeniyor.
    Ben bu sene sigortamızı yeniledim 12 bin tl sigorta ödemesi yaptım sorun yaşamamak için bundan kaçamıyoruz kaçmak da istemiyorum devlet hastanelerine düşmek gözümü korkutuyor bizim sağlık sistemimizde de


  • @JesusLord çip zorunluluğunu sizden duyuyorum şu an, 3 kedimiz var, henüz çipleri yok hiçbirinin. tv izlememenin yan etkisi desem sosyal medyada da rastlamamışım hiç..
    pasaporttu, ehliyetti şusu busu ; yıl bitmeden yapılması gerekenler listesi uzuyor 😞

    geçmiş olsun


  • @Burcu-Boz, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @sytahmt Vizedeki fotimi koysam ne olur ki ? kafamda deli sorular 😃

    Forumda bir arkadaş vardı mezuniyette çekildiğim fotoğrafla başvurmuştum demişti o geldi aklıma 🤣


  • Merhaba;
    Konu başlığı olarak açmama rağmen 2 gündür onaylanmadığı için buraya yazma gereği duydum.
    Ben 2019 yılında boşanma davası açtım. Birinci mahkeme boşanma kararı verdi. Bölge adliye mahkemesi de kararı halen nafaka, tazminat vs yönünden inceliyor sonuçlanmadı hala bekliyorum. başvuru yaparken evli seçeneğini seçmemiz gerektiği internette söyleniyor çünkü hala nüfusta evli olduğumuz yazıyor. Buraya kadar sıkıntı yok. Ancak, biz 2013 yılından beridir ayrıyız ve evlilik birliğinin temelinden sarsılması esaslı dava açıldığından " yasal olarak bir araya gelmemiz zaten mümkün değil" şu anda yasal olarak ayrı bir süreç yaşıyoruz. Amerikan hukukunda "Legally Seperated" nedir diye araştırdım. Çiftlerin yasal olarak ayrı yaşadığı kesin boşanma kararından önceki süreci kapsar nafaka, tazminat ve velayet gibi süreçlerin karara bağlandığı süreci ifade eder diyor. İnternette "legally Seperated" dedikleri sürecin sadece USA'da olduğunu bizim seçmemizin mümkün olmadığını söylemiş bana bu kısım mantıksız geldi. ABD vatandaşları veya green card sahipleri neden çekilişe başvursun ki ! demek ki bu seçenek diğer ülkelerde de var ve geçerli. Yani birebir ben ve benim gibi insanların durumunu anlatır bir seçenek. Zaten evliyi seçmem mmkün değildi zaten eş fotosu yok nerede olduğunu bile bilmiyorum. Zaten başvuramayacaktım. "legally seperated" işaretledim öyle başvurdum diskalifiye olursam da olurum. TR'de boşanma davası evlilik birliğinin temelinden sarsılması kaynaklı olunca zaten yasal olarak ayrı yaşamak zorundasınız. Hakim "sizi yasal olarak ayırıyorum" diye bir karar vermez. Doğal olarak legal ayrılığın bir parçası olursunuz. Ben şansımı denedim ve sizinle paylaşmak istedim. Düşüncelerinizi yazarsanız memnun olurum. Bol şans.


  • @bef_of_amerika, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @ayvalik10 evet abi ancak bu memlekette herseyi kontrol etmek gerçek yoruyor insanı her işte böyle gözümüz kapalı guvenemiyoruz işi bilene bile yaptırsan hep bi kontrol altındayız o Evrak oraya gittimi bu resim oldumu vs vs vs örnekler cogalabilir

    Geçenlerde vergi dairesinden beklediğim bir resmî belge vardı. Bölüm şefi imzalayarak postalayacaktı. Çalışan bir memurun da numarası vardı. Aradım durumu izah ettim ben hallediyorum sıkıntı yok dedi. Tamam dedim. Evrak bi geldi şefin imzası yok 🤣. Döndüm kendim gittim abi dedim böyle böyle. Aaaa şef mi imzalayacaktı dedi bana 🤣🤣. Yani gülüyorum ama artık gerçekten ağlanacak halimize gülüyoruz başka bir açıklaması yok. Dediğiniz şey o kadar doğru ki..

  • ⭐⭐⭐

    @WhiteK benimde kedim var bizde yıl bitmeden halledicez inşallah 😅


  • @WhiteK, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @JesusLord çip zorunluluğunu sizden duyuyorum şu an, 3 kedimiz var, henüz çipleri yok hiçbirinin. tv izlememenin yan etkisi desem sosyal medyada da rastlamamışım hiç..
    pasaporttu, ehliyetti şusu busu ; yıl bitmeden yapılması gerekenler listesi uzuyor 😞

    geçmiş olsun

    Çip zorunluluğunu köpekler haricinde sıkı bir şekilde takip edip cezai işlem uygulayacaklarını sanmıyorum. Pek pratik olmaz.

  • ⭐⭐⭐

    @gnollzy bende hiç zannetmiyorum valla, sırf laf olsun gösteriş olsun diye yapılan bişey olduğunu düşünüyorum.


  • @waterman, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @gnollzy bende hiç zannetmiyorum valla, sırf laf olsun gösteriş olsun diye yapılan bişey olduğunu düşünüyorum.

    Biraz şey gibi geliyor yanlış anlaşılmak da istemem. Hani bakın biz bu alanla da ilgileniyoruz. Hayvansever politikalarımız da var bak bak. 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @gnollzy tam olarak dediğiniz gibi 👍


  • @gnollzy kedilerde sadece yurt dışına çıkışda sorulur galiba yoksa Evde 7/24 uyuyan canlılar mesala iki sene sonra yurt dışına kedinizi götürdünüz çip taktırmak isterseniz de cezasını ödetiyorlarmış, ama ben herşeyde oldugu gibi bunda da süreyi uzatacaklarını düşünüyorum, bizde önümüzde ay çip taktıracaz çiple beraber pasaportunuda veriyormuş veteriner


  • @çakıl, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @gnollzy kedilerde sadece yurt dışına çıkışda sorulur galiba yoksa Evde 7/24 uyuyan canlılar mesala iki sene sonra yurt dışına kedinizi götürdünüz çip taktırmak isterseniz de cezasını ödetiyorlarmış, ama ben herşeyde oldugu gibi bunda da süreyi uzatacaklarını düşünüyorum, bizde önümüzde ay çip taktıracaz çiple beraber pasaportunuda veriyormuş veteriner

    Muhtemelen öyle olacaktır. Yurt dışı çıkışlarında zaten hali hazırda zorunluluktu bu. Planı olan insanlar bunu biliyor ve hazırdı sürece sizler gibi sonuçta.


  • @gnollzy yaa çok acele etmiş ilk vesikalığını koysaymış 😛


  • @Burcu-Boz Henüz başvurmamışsınız, kafanız rahat olsun bence mutlaka yeniden resim edinin. Başvurmuş olsaydınız çok fazla tedirgin olmayın diyebilirdim.

    Foto işi zor değil, benim durumumum 3 yaşında kızım var, ona standartlara uygun bir resim çekmek çok ama çok zor olduğu için geçen seneki resimleri kullandım 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum