@nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2024 Sohbet Odası
-
Merhabalar. Green card çekilişini kazanıp vize alırsam çok mutlu olacağım ama beni mutlu olmaktan uzaklaştıran 2 konu var. Bu da iş ve okula devam etme konusu. Mülakat tarihi seneye olacak ve de ülkeye giriş tarihim 2024'ü bulacak. Şu an dikey geçiş sınavına hazırlanıyorum ve seneye sınava gireceğim. O tarihte ben üniversite okuyor olacağım. Green card çıkarsa ve mülakatta da onay alırsam okulu dondurup ABD'ye giriş yapacağım.
- Giriş yaptıktan birkaç gün sonra çalışmak istiyorum ama nasıl hızlı bir şekilde iş bulabileceğimi bilemiyorum. Çünkü ilk amacım herhangi bir işte para kazanıp Türkiye'de maddi açıdan rahat etmek. Sonraki gelişlerimde de mesleğimle ilgili çalışmak istiyorum.
- Birkaç ay çalışıp, geri dönüp, üniversiteye devam edip yaz aylarında para kazanmak ya da staj görmek için gelmek istiyorum. Bunun da sorun yaratıp yaratmayacağını merak ediyorum.
-
Bir diğer sorum da e devletten tarihçeli yerleşim bilgilerime baktığımda en eski 2005 tarihine kadar olan kısmı görüyorum. Baba memur olunca çok taşındık, Türkiye yi baya gezdik ama adresleri hatırlamıyorum. Eski adresleri istediğinde nasıl bir yol izleyebiliriz?
-
@inr, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Merhabalar. Green card çekilişini kazanıp vize alırsam çok mutlu olacağım ama beni mutlu olmaktan uzaklaştıran 2 konu var. Bu da iş ve okula devam etme konusu. Mülakat tarihi seneye olacak ve de ülkeye giriş tarihim 2024'ü bulacak. Şu an dikey geçiş sınavına hazırlanıyorum ve seneye sınava gireceğim. O tarihte ben üniversite okuyor olacağım. Green card çıkarsa ve mülakatta da onay alırsam okulu dondurup ABD'ye giriş yapacağım.
- Giriş yaptıktan birkaç gün sonra çalışmak istiyorum ama nasıl hızlı bir şekilde iş bulabileceğimi bilemiyorum. Çünkü ilk amacım herhangi bir işte para kazanıp Türkiye'de maddi açıdan rahat etmek. Sonraki gelişlerimde de mesleğimle ilgili çalışmak istiyorum.
- Birkaç ay çalışıp, geri dönüp, üniversiteye devam edip yaz aylarında para kazanmak ya da staj görmek için gelmek istiyorum. Bunun da sorun yaratıp yaratmayacağını merak ediyorum.
- sorunun cevabı olarak uber lyft doordash gibi araba ile taşımacılık veya yemek dağıtım işleri gibi hızlıca başlayabileceğin (ssn ve card gelene kadar 1-2 ay geçer muhtemelen ) işler var
- sorunun cevabı ise 6 aydan fazla ülke dışında kalırsan sorgulamaya başlıyorlar, ilk girişten sonraki ülkeden çıkmada çok takılmıyorlarmış anladığım ev araba satışı düzen kurma gibisinden ama onda da çok abartmadan girip Amerika da kalmaya niyetin olduğunu göstermen lazım her sene 9 ay Türkiye 3 ay Amerika gibi bir düşüncen var ise girişlerde problem yaşarsın, sadece okul konusu üzerinden farklı bir ilerleyiş var daha tecrübeli arkadaşlar paylaşır ama kışın Türkiye yazın Amerika fikri kartını kaybettirir.
-
@Giorgio hatırladığınız kadarını yazarsınız
-
@inr rentry permit araştırın
-
@tolgasatir Cevabınız için teşekkür ediyorum. 1. soruda arabayla yapılan işleri belirtmişsiniz ama ilk zamanlarda araba alamayacağım. Arabasız iş hakkında bilginiz varsa paylaşabilir misiniz?
2. soruda 6 ayda bir giriş yapacağımı eklemeyi unuttum. Böyle olursa bir sorun olur mu? Çünkü okul bitmeden yerleşemeyeceğim. -
@Ahmet-Tiryaki, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@ayvalik10 biometrik olmaz diyorsun ama 5x5 biometrik ile basvurup kazanan ve abd de olan abi var tanidigim.hatta dun sordum ona biometrikmi vesikalimli dediki ben 5x5 biometrik ile bavurdum vesikaligi kabul etmemisti.araci kurunlarin hepside 5x5 biometrik fotoyu email olarak gonder diyor.amerika butun online vize basvurularinda 5x5 biometrik istiyor.gc cikarsada 5x5 biomrtrik getir diyor.simdi vesikalik ne alaka amerikanin vesikalikla isi olmazken.bende biometrikle basvurdum 600x600 yaptim. Sistem dediki kirpmaya gerek yok fotografin hazirdir.vesikalik ne alaka
ABD biyometrik fotograf kullanmiyor. ABD vizesini biyometrik fotoyla alamazsiniz, bilginize.
-
@Giorgio sakın o aşıları vurdurma çünkü her aşıyı atmıyorlar ondan boşuna masraf yaparsın
-
@Spacesong, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Arkadaşlar bir liste vardı istatistik tutulduğu, kim kaçıncı defasında almış diye google doc gibi birşeydi. Nasıl bulabilirim onu? Bu forumdaydı sanırım ama bulamadım.
surada:
-
@enemy, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@inr rentry permit araştırın
Re entry permit'in 2 yıllık verildiğini biliyorum ama ben 4-5 sene üniversite okuyacağım. Ondan önce yerleşmem mümkün değil. Amacım yılda birkaç ay kalıp okul bittikten sonra yerleşmek.
-
@inr 1-2 sefer git gel den sonra sıkıntı yaşayabilirsiniz
-
@celica grafik tasarım mezunuyum sektörde tek deneyimim staj zamanımdı onun dışında çalışamamıştım simdi ise gene nasip olmuyor böyle masa bası çalışmak Fuar kurulumlarına falan yardımcı olucam herşey yolunda giderse

-
Yaptık bakalım başvuruları. Herkes için hayırlısı olsun. Yeni başvuranlar sakın kendini kesin çıkacakmış gibi şartlamasın. Psikolojiniz sağlam bozulur. Hatta mümkünse unutun ve alarm kurun
Bol şans herkese. -
@inr, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@enemy, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@inr rentry permit araştırın
Re entry permit'in 2 yıllık verildiğini biliyorum ama ben 4-5 sene üniversite okuyacağım. Ondan önce yerleşmem mümkün değil. Amacım yılda birkaç ay kalıp okul bittikten sonra yerleşmek.
Bu şekilde düşünceyle kazanıp giden daha sonrasında re-entry permit alan arkadaşım birkaç git gel yaptıktan sonra uçaktan indikten sonra almadılar. GC'sini alarak Türkiye'ye yolladılar ve 5 sene giriş yasağı getirdiler. Avukata danıştıklarında dava açmaları gerektiğini sürecin uzun olduğunu ve kazanma ihtimalinin düşük olduğundan bahsetmiş ayrıca çok yüksek tutarda (en azından onlara göre) ücret talep etmişti. Sonrasında ise dava açmamaya karar verdiler. Kendisi şu an Türkiye'de. Ayrıca uber eats, doordash ve amazon flex gibi uygulamalar yüksek model araç istemiyorlar. 5-6K dolara alacağın araçla da bu işleri yaparsın. Zaten orayı Türkiye gibi düşünme, arabasız bir hayatı çok zor idame ettirirsin. Kazanırsan ve gidersen zaten tek kişi için 15-20K dolardan aşağı gidip bir düzen kurmak oldukça zor şu dönemde.
Edit// Greencard'ın asıl amacı benim ülkemi bir aracı ülke, kaçış ülkesi olarak göremezsin. Burada gerçekten yaşayacak, okuyacak ve çalışacaksan buyur gel çeşitli yöntemlerle GC'yi al diyor çok kaba bir tabirle. Bundan dolayı öğrenciyseniz ve kazandığınız takdirde eğitim ve kariyer hayatınızı orada devam ettiremeyecekseniz zaten re-entry permit onayını da vermeyebilirler. Kendi ya da ailenin sağlığı vb durumlarda acil olarak Amerika'dan çıkma ve bir süre kendi ülkende bulunmanın zaruri zorunluluk olacak durumlar için re-entry permit kullanılıyor.
-
@crazycells Müsadenizle bir şey sormak istiyorum. Başvuru sırasında kullandığımız fotoğraftan dolayı vize mülakatında ret alma durumu olabilir mi?
-
@kuzey, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@crazycells Müsadenizle bir şey sormak istiyorum. Başvuru sırasında kullandığımız fotoğraftan dolayı vize mülakatında ret alma durumu olabilir mi?
Kazanan kişinin başvurusunda kullandığı fotoğraf zaten geçerli ve doğru bir fotoğraf olduğu için elenmemiş ve kazanmıştır. Dolayısıyla bu sebeple ret almazsınız.
-
@gnollzy Teşekkürler cevabınız için.
-
@kuzey ne vardı fotoğraftada aklınız karıştı
-
@inr, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@tolgasatir Cevabınız için teşekkür ediyorum. 1. soruda arabayla yapılan işleri belirtmişsiniz ama ilk zamanlarda araba alamayacağım. Arabasız iş hakkında bilginiz varsa paylaşabilir misiniz?
2. soruda 6 ayda bir giriş yapacağımı eklemeyi unuttum. Böyle olursa bir sorun olur mu? Çünkü okul bitmeden yerleşemeyeceğim.Arabasız yaşayabileceğiniz eyaletler çok kısıtlı, araba zaten çok uygun illa ki almanız gerekecek arkadaşlarında belirttiği gibi.
6 ayda bir de girseniz bir kaç girişten sonra amerika da kalıcı olmadığınızı düşünecekler , greencard ın en büyük amaçlarından biri ülkeye yerleşmek çalışmak isteyenlere tanınan bir fırsat turist vizesi gibi kullanılmasına izin vermezler , re entry permit olayı da tekrar baktım arkadaşın da dediği gibi çok zaruri durumlarda kabul ediyorlar örnek veriyorum desen ki okulumun son senesi sınavları verince bitecek kabul görebilir ama okula daha yeni başlıyorum dersen tabiki de kabul etmeyeceklerdir. Sağlık sorununda bile raporları dökümanları vs istiyorlar. -
Arkadaşlar an itibariyle eşimde bende ilk başvurumuzu yapmış bulunmaktayız. @ayvalik10 fotoğraf konusundaki yardımlarınız için çok teşekkürler. Sayenizde bu konuda da bişeyler öğrenmiş olduk. Kimin gönlünden gerçekten orada yaşamak, hayatını orda devam ettirmek geçiyorsa o kişilere çıksın inşallah. Her şey gönlünüzce olsun. Bu zamana kadar sorduğum sorula cevap verip bizi aydınlattığınız için forum ailesine ayrıca teşekkür ediyorum. Umarım bu sene bizde kazananlardan oluruz ve bir sonraki başvuralarda deneyimlerimizi paylaşırız. İyi dileklerimi buraya bırakıyorum

Benzer Başlıklar
Çevrimiçi Kullanıcılar
107
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum