Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
826 198 86.2k 153

• Merhabalar. Eşimin 2018'de KHK süreçlerinde bir derneğe kaydı vardı ve dernek kapatıldı. Buna istinaden Mahkeme aşamasına geçildi ve beraat aldı. Hiç bir suçla ilgili bir ilişiği oluşmadı. Arşiv kayıtlı sicil kaydında da herhangi bir şey görünmüyor ama UYAP sistemine girdiğimizde dava dosyasını kapalı şekilde görebiliyoruz.

Mülakata giderken bu dava ile ilgili herhangi bir şey götürmeli miyiz ? Sonuç olarak hiç bir ceza almadan beraat etti ve mahkeme uzamadı bile. Doğru düzgün bir yargılama bile olmadı.

• @melikeugur arşiv kayıtlı adli sicil kaydında çıkmıyorsa götürmenize gerek yok.

• Merhabalar benim de bir sorum olacak 2018 yilinda kavgadan dolayi mahkeme gordum 112 gunluk bir ceza verdi bu da paraya cevrildi. Ve 2020 de ayni bir durum ile ilgili yine kavgadan dolayi mahkemeye ciktim ve 120 gunluk 2400 ₺ para cezasi verdi sicil kaydimda gozuken birsey yok arşiv kaydinda gozukuyor şuan icin ilk dosyamin uzerinden 5 sene gecti ve bunun silinmesi icin basvurdum diyelim ki duzeltme olmadi iki dosyamda gozukecegi icin bir sorun problem olur mulakatda

• @burak59 hüküm giydiğiniz davaların mahkeme kayıtları ve çevirilerine ihtiyacınız, ayrıca hangi maddeden hüküm giydiyseniz bu kanun maddesinin açıklamasına ve tercümesine ihtiyacınız olacak.

• @Muhtaradana Cevabiniz icin teşekkur ederim. Hani herhangi bir hapis cezasi falan söz konusu olmadi 500₺ 2017. 2020 de 2240 ₺ adli para cezasi oldu umarim kötü bir sonuc getirmez ileride 🙂🖐️

• @burak59 zannetmiyorum ama tüm evrakları fazlasıyla yanınıza alın. Mülakatta ap ye kalırsanızda üzülmeyin sürecin sonunda vizenize kavuşacağınıza inanıyorum.

• @Muhtaradana Eyvallah moral bozmadan sonuna kadar mucadeleye devam kolay gelsin basarilar herkese .🖐️

• Herkese merhaba;

Konunun sizler tarafından iyi anlaşılması düşüncesiyle biraz uzun uzadıya yazarak vaktinizi alacağım. Şimdiden ayırdığınız vakit ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
    Efendim, 2008 yılına ait bir yapıda "İmar kirliliğine neden olmak" suçuyla alakalı 2011-2012 yılları arasında görülen 7 ayrı duruşma sonunda mahkeme hakkımda "Düşürülme- Beraat" kararı verdi. 2014 yılında Yargıtay 'ın hükmün bozulması kararı vermesi nedeniyle dava "Yapı Denetim Yasasına Muhalefet" suçlamasıyla tekrar yerel mahkemeye gönderildi. 2014-2016 yılları arasında görülen 5 ayrı duruşma sonunda mahkeme hakkımda "5 ay hapis cezası" verdi. Daha önce kasıtlı bir suçtan mahkumiyetimin bulunmaması nedeniyle karar "Hükmün açıklanmasının geri bırakılması" olarak açıklandı ve bu şekilde onaylandı. 5 yıl herhangi bir suça karışmadığım için dava ile ilgili bir sorunum kalmadı. Adli sicil ve arşiv kaydımda da mahkeme sonucuyla alakalı herhangi bir kayıt bulunmamaktadır.

Yukarıdaki davadan bağımsız başka iki davadan da mahkeme kararlarım "Beraat" olarak açıklandı ve bu şekilde onaylandı.

Gerek forumdaki bilgilerden, gerekse de ABD 'de yaşayan arkadaşlarımın bilgilendirmesi sonucunda; Beyan şeffaflığının önemi nedeniyle bu durumları DS-260 formunun ilgili kısmında açıklama olarak belirttim.

Dosyalar teknik dava dosyası olduğu için; bilirkişi raporu, belediye raporu, bakanlık raporu, oda raporu... derken tüm dosya birkaç klasörden oluşmakta.
    Yukarıdaki bilgiler neticesinde kafama takılan birkaç soruyu sizlerle paylaşmak istiyorum:

1- Ceza aldığım dosya ile alakalı olarak; ilk görülen ve beraat kararı verilen 7 ayrı duruşma mahkeme kayıtları, Yargıtay bozma kararı ve sonrasında ceza kararı alınan 5 ayrı duruşma mahkeme kayıtlarını mı götürmeliyim?

2- Beraat kararı verilen iki ayrı dava ile alakalı olarak birinde 20 adet ayrı duruşma diğerinde 6 adet duruşma bulunmaktadır. Bu iki dava için de mahkeme kayıtları olarak duruşma kayıtlarını mı götürmeliyim?

3- Tüm bu dosyalar kesinleşmiş ve onaylanmış dosyalar ve adli sicil ve arşiv kaydımda görünmeyen dosyalar. Bunların kesinleşme ya da karar hükümlerini içeren son mahkeme kaydını götürmem yeterli olur mu?

İlginiz ve bilgilendirmeniz için şimdiden teşekkür eder, süreç içinde tüm talihlilerin vize alabilmesini dilerim.

• @Oralardan-Goluvar bahsettiğiniz davalarla alakalı arşiv kayıtlı sicil kaydınizda hiçbir kayıt yoksa bunlardan bahsetmenize gerek yok.
    konsolosluğun baktığı yer sadece arşiv kayıtlı sicil kaydıdir.

• @crazycells MERHABA EĞER Kİ SİCİL KAYDIMIZ ARŞİV DEN DE SİLİNMİŞ İSE YİNE DE BU DURUMU BİLDİRMEMEİZE GEREK VARMI

• ⭐⭐⭐

@KAMİL-GOZ Merhaba, öncelikle forum kuralları gereği yazılarınızı büyük harflerle yazmayın lütfen.
    Aldığınız bir ceza var mıydı , varsa ceza süresi ne kadardı?
    Amerika için beyan esası önemlidir. Yani şeffaf olmanız gerekir. Bildirirseniz eğer mahkeme evraklarını ve hangi maddeden ceza aldığınızın ingilizce tercümelerini hazırlamanız gerekir.
    Sn. @crazycells bu konuda size daha net cevap verecektir.

• crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

• Merhabalar herkese eşim amerikan vatandaşı ve ben şuan türkiyede konsolosluktan greencard için interview tarihi bekliyorum.ancak arşiv kaydında askeri izin tecavüzü suçundan alınmış 5 ay hapis kararı var. Ancak bu 5 ay hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararına bağlandı. Hapis felan yatmadım. Herhangi bir sorun teşkil edermi mülakatta ?

• @intelcorei5 Arşivli sicil kaydınızda görünüyor mu? Görünmüyorsa zaten belirtmenize de gerek yok. Görünüyorsa dahi 1 yıldan az bir süre olduğu için sorun olacağını sanmıyorum. Ama tabi ki son kararı konsolosluk verecek.

• Merhaba, Amerika da bulunduğum dönemde eski kız arkadaşımla sözel tartışmamızda tutuklandım fakat delil yetersizliğinden dava hiç olmadı, f2a sürecini etkiler mi teşekkürler

• @memol1994 tavsiyem ilgili durumu başvuru sürecinizde belirtin çünkü; sürecinizin bir yerinde karşınıza çıkacaktır. eğer bu durumla ilgili polis raporu vb evraklarınız varsa da kesinlikle temin edin. vize alıp alamayacağınız tamamen konsolosluk takdirine bağlı olduğundan yorum yapmak yanlış olur.

sizden beklenen bu tür durumları kesinlikle net ve açık bir şekilde belirtmeniz ve varsa ilgili raporları (polis, mahkeme vb) sunmanızdır.

bol şans.

• crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

• 2020 yılından kalan yağma suçundan sanık olarak yargılandığım davam var. 2022 yılında mahkeme tarafından suçsuz görülerek cezasız serbest bırakıldım ancak davalı davayı istifnafa taşıdı şu an dosya açık bu sebeple. Adli sicil kaydım temiz ancak detaylı sicil kaydında bu davadan dolayı çalışma hürriyetinden mahrum bırakma ve yağma suçu görülüyor. Bu süren ağır ceza davası green card vizesi almama engel olur mu? (Çalıştığım şirket diğer kurumla ihtilaflı o sebeple adım karıştı, kiralanmış yerlerde çalışıyorduk)

• Merhaba, eşim vasıtasıyla green card talihlisiyiz. benim şirketim ile ilgili pandemi döneminde ekonomik sıkıntılardan dolayı firma çeklerimin bazıları yazılarak adli sicilime işlendi. adli para cezası olarak ödüyorum. bu durum olur da mülakat davetiyesi gelir ise sorun yaşar mıyım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• @LSkae mülakat sırasında ilgili konu arşiv kayıtlı sicil kaydınizda yoksa sorun yaşamazsınız. varsa da karar verecek tek kişi mülakatı yapan konsolosluk görevlisidir.

• @crownv mülakat sırasında ilgili konu arşiv kayıtlı sicil kaydınizda yoksa sorun yaşamazsınız. varsa da karar verecek tek kişi mülakatı yapan konsolosluk görevlisidir.

• Tesekkur ederim

Benzer Başlıklar

• Yabancılar için e devlet adli sicil kaydı hakkında.

2
    0 Oy
    2 İleti
    317 Bakış
    crazycellsC
    @nicat, içinde söyledi: Yabancılar için e devlet adli sicil kaydı hakkında. Yabancı uyruklu vatandaşların e devletten aldıkları arşiv kayıtlı adli sicil kaydını apostel yaptırmalarına gerek varmı? Hem KCC hem de Türkiye dışındaki ABD konsolosluğu için. apostile gerek yok, ingilizce alinan belge yeterli.
  • CR_1 vize

Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    194 Bakış
    crazycellsC
    @bonadea CR_1 vize içinde söyledi: Merhabalar bir sorum olacak. CR_1 vize işlemim Ceac'da , belgeler kabul olundu, randevu zamanı bekliyorum. Sorum şu : Ben 23 Ekim 2018 de Colorado Denver'de evlendim, bir ay sonra Türkiye'ye geldim. Bu 23 Ekim 2019 da evliliğimin 2. yılı doluyor. Ben 23 Ekim 2019 sonra gidersem 10 yıllık Green Cart alabiliyormuyum ? Eliliğimin 2 yıllık süreci Türkiyede geçmiş oluyor. 10 yıllık Green Cart alabilmek için illaki Amerikada geçmesi mi gerekiyor. Bu konu hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim . Saygılar... Sorunuzu su konuda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak
  • Göçmen vize için yapılan sağlık muayenesi hakkında sorular

432
    1 Oy
    432 İleti
    38k Bakış
    O
    @gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
  • 0 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    Kürşat TürkayK
    sağolunuz. siz de olmasanız hapı yuttuk.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k