Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gungorhan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    İlk defa başvuruyorum bana kesin çıkacak diye şartlarsanız kendinizi çıkmayınca hayata küsüverirsiniz. Herşey oluruna varır. Çıkmazsa seneye yine başvurursun. Zaten defalarca yapılan başvurulardan sonra çıkmayınca benim gibi umursamaz olacaksınız. 2023 yılı çekilişine başvurmadım bile... Ha çıkarsa giderim çıkmazsa da amaaan çıkmasın kısmet... İllede keçiii illede keçiii diyecek değilim... 🙂

    ben daha ilk seneden has not been'i görünce umursamaz oldum. olaki çıkarsa bu umursamazlıkla "abi ne işin var amerika'da zaten bizi kıskanıyorlar. bak yerli ve milli uçağımız da göklerde" diye gitmemezlik ederim diye korkuyorum 🙂

  • ⭐⭐

    @nicky başvuru günü gelsin başvuru yaptığın gün umursamayacaksın ama burada biraz zaman geçirince o hırsa isteğe hayallere tekrar tekrar kaptıracaksın 😃


  • @diablo_ercan bu sene herkes kazanacağını düşünüyor😁

  • ⭐⭐⭐

    Bu sene bu konuya yorum yazanların yılı olsun totem yapıyoruz 😂 @Özgür-Can


  • Bu ileti silindi!

  • @waterman hocam çıkarsa eyalet olarak nereyi düşünüyorsunuz?

  • ⭐⭐

    @Özgür-Can O hisse herkes kapılıyor kaçarı yok. ben sen o bu şu herkes başına iyi şeyler gelsin istiyor. hatta sınırsız her zaman gelsin istiyor 😃 kimi umursamamazlık yaparak gizli gizli bana çıkacak hissinde, kimi beyan ediyor aslında güzel bir şeyde sonuçlar açıklanınca hüsran oluyor bu şeyde herkese çıkamaz ki sallıyorum rakamı buradan 1000 kişi başvuruyorsa 3 kişiye çıkıyor diğer 997'i istemeden hasetleniyor.


  • @Lossantosdy Buna benzer hata alanlar az da olsa var. Bence kullandıkları fotoğrafla ilgili (fotoğrafı çekerken güzel bir postürle durmak gerek) olabilir.

    Öncelikle @crazycells hocamın paylaşmış olduğu bir video var , bu videoda fotoğrafı nasıl çekmemiz gerektiği anlatılıyor ama oluşturma aşaması tek aşamalı olduğu için çoğu insan rahat edemiyor.

    Bu sebeple Green Card çekilişi için nasıl fotoğraf oluşturacağımıza ve kontrol edeceğimize dair bir yazı yazayım. Bu yazıda fotoğrafı farklı 2 siteden üst üste oluşturduğumuz ve 2 farklı siteden kontrol ettiğimiz bir yazı olsun ki bu konu hakkında herkesin içi rahat etsin. Öncelikle @crazycells 'in videosunu izleyerek evde fotoğrafınızı çekin. Şimdi gelelim oluşturma ve kontrol aşamalarına :

    1. Fotoğrafınızın arkaplanını silip beyaz yapmak için remove.bg sitesini kullanın. Bu siteye üye olarak 1 kredi kazanırsınız ve arkaplanınızı 1 kredi karşılığında beyaz yapabilirsiniz. Eğer birden fazla fotoğrafınız varsa daha fazla hesap açarak bu sorunu çözebilirsiniz.
      Arkaplanı beyaz yapmak için farklı siteler de var ama en bilindiği bu.

    2. Önce bu siteyi kullanarak https://www.idphoto4you.com
      1)Country: US Photo:Passport &Visa ve Print Size:Single photo seçeneklerini seçin.
      2)Diğer aşamaya geçince ışıklandırma çıkacak arkaplanı kaldırdığımız için dokunmaya gerek yok. Yine de bu size kalmış , parlaklığa şahsen dokunmuyorum biraz sırıtıyor gibi geliyor.
      3)Bu noktada karşınıza yeşil bölgeler çıkacak. Alttaki yeşil bölgeyi çenenizin tamamını içine alacak şekilde ayarlayın. Üstteki yeşil bölgeyi kafanızın en üstünü içine alacak şekilde yerleştirin.
      4)90 saniye bekleyip indirme butonunun açılmasını bekleyin. Eğer öncesinde sağ click yaparak indirirseniz kalite düşer. İndirdikten sonra 600x600 oranlarında 300 dpi bir fotoğraf oluşturmuş olursunuz böylece. Eğer 2. aşamada anlatılanları videoda görmek istiyorsanız üstte paylaştığım @crazycells hocamın videosunda var , 17. dakikadan itibaren izleyebilirsiniz.

    3. Emin olmak için bir de ABD'nin visa sitesinden aynı fotoğrafı bir daha oluşturun. Bunu yapabilmek için indirdiğiniz fotoğrafı Paint'te 601x601 piksel boyutlarına getirin sonra https://tsg.phototool.state.gov/photo
      sitesine yükleyin. Yükledikten sonra otomatik kırpıyor zaten eğer isterseniz manuel kırpmayı seçin. Manuel kırpma seçerseniz karşınıza çıkan gözleri kendi gözlerinizle eşleştireceksiniz.
      İndirdiğiniz fotoğraf 600x600 piksel ve 300 dpi olacak böylelikle. Böylece 2 siteden de oluşturarak indirmiş oluyoruz.

    4. Şimdi kontrol aşamasına geldik 2 farklı yerden geçirerek indirdik fotoğrafımızı burada da 2 siteden kontrol edeceğiz ki içimiz rahat etsin. 😃
      1)Öncelikle otomatik kontrol sitesi olan https://dvlottery.me/dv-lottery-photo-checker kullanıyoruz. Fotoğrafı yüklediğiniz zaman uygunluğunu söyler.
      2)Ondan sonra bir de https://www.greencardphotocheck.com/tr/ sitesinden fotoğrafımızı kontrol ediyoruz. Bu sitede 1. adımdan sonrası manuel. Site son adımdaki bir soru hariç Türkçe bu yüzden adımları anlatmaya gerek yok sadece 4. adıma geldiğimizde kendimiz kontrol ederken bazı sorular oluyor hepsi Türkçe ama sonuncusu Almanca. Sonuncu soruda yazan cümle "Bu fotoğrafı daha önceki senelerde kullandınız mı?" sorusudur. Bu sorulara cevap verdikten sonra kontrolü tamamlamış oluyoruz. Kontrol sonuçlarına göre fotoğrafınızı kullanıp kullanmayacağınıza karar verebilirsiniz.

    Böylece 2 aşamalı oluşturma ve 2 aşamalı kontrol etme işlemini gerçekleştiriyoruz.
    Bunların hepsinden geçtiyse bir sorun kalmaz. Böylelikle aşamaları tamamlamış oluyoruz. Umarım herkesin içi rahat eder.

    @crazycells , @ayvalik10 , @gucarslan ve @Muhtaradana hocalarıma katkıları için teşekkür ediyorum. Kendilerinin https://yesilkartforum.com/forum/topic/232/green-card-çekilişi-için-evde-nasıl-fotoğraf-çekilir konusunda vermiş oldukları tavsiyelerle ve sitelerle bu derlemeyi hazırladım. Zaman kaybı olmasın , insanlar yorumları ararken yorulmasın diye de aşama halinde yazdım. Bir hatam veya eksiğim olduğunu düşünüyorsanız belirtiniz lütfen.

    Yazıda bulmak zor olmasın , siteleri de sırasıyla yazayım :

    1. remove.bg

  • ⭐⭐⭐

    Boston insallah 😂@Özgür-Can


  • @waterman Hocam bugün oraya baktım hem güvenlik hem de para kazanma açısından çok iyi, ama aynı oranda kiralar da pahalıymış, çıkarsa düşüneceğim artık😁

  • ⭐⭐⭐

    Bakarsın ev arkadaşım olursun çıkarsa green card belli mi olur 😂@Özgür-Can


  • @waterman @Özgür-Can baştan üniversite okumayı düşünüyor musunuz? Yoksa yüksek lisans falan mı deneyeceksiniz? Bildiğim kadarıyla bizim diplomalar pek geçerli değil ya denklik almak için sınava giriyorsun ya da yüksek lisans.


  • @Özgür-Can Ben gittim bile bedenim burada sadece. 😃


  • @Ranje Hocam yaşım 18, şu an 2 tane lisans bölümü okuyorum 1. sınıfım, seneye bir de çap yapacağım yeni bir lisans bölümünde, muhtemelen denklik oluyordur fakat uğraştırır, belki ek ders alma vs gerektirir. Olur da çıkarsa yarı zamanlı askerlik yapıp o şekilde üniversite okuyabilirim orada, 36 ay destekleri var diye duydum detaylı bilmiyorum, eğer yoksa da daha kısa süren meslek odaklı yazılım kurslarına kaydolurum oradan devam ederim zaten ilgilendiğim bir alan. Hiçbiri de olmazsa ilk zamanlar uber veya teslimat işleri yaparım karar verene kadar.


  • Bu ileti silindi!

  • @Ranje Asıl hedefim Almanya zaten hocam 4-5 yıla 3 bölümden mezun şekilde almanyaya gidiyorum, ben gidene kadar greencard çıkarsa doğru Amerika 🇺🇸


  • @Özgür-Can Almanya da çok iyi gelmiyor bana. Sosyal devlet eyvallah da ücretler ABD gibi değil hocam. Almanca öğrenmek de zor geliyor bana İngilizcem var bir tek. Benim bildiğim kadarıyla Almanya C2 seviye Almanca ve B2 seviye İngilizce istiyor. O kadar ileri seviye bildikten sonra İsviçre için uğraşmak daha iyidir ki Almanlar İsviçre'ye gitmek için uğraşıyorlar genellikle. 😃


  • @Ranje Hocam ben iyi başladım diyebilirim almanca iyi gidiyor, bakalım üniversite bitsin de ülkeye karar veririz😀


  • Türkiyede akredite edilmiş bölümlerden birini okumanın abd de bi karşılığı var mıdır?

  • Yasaklı

    @diablo_ercan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @Lossantosdy bende değerlenmesi için 5 bin dolar ile tesla hissesi aldım seçime kadar değerlensin. beklentim yüksek. Dolar tahminleri 21-25 olacağı yönünde. hiç yoktan duruma göre GC sonuçları açıklanana kadar dolar almak lazım.

    Bravo mükemmel zamanlama.
    Tesla büyük düşüşe geçecek gibi duruyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

105
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum