Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H2-A, H2-B ve H3)

• @emre-dylan Emre Merhaba; Ben şuan H2B ile ABD' deyim. Sorunu tahminime dayanarak şöyle cevaplayayım. Birincisi işverenin geri dönmemesiinin sebebi kişisel bir durum olabilir. Şayet böyle değil ise farkı işçilere yönelmiş ihtimali var. Bu durumu çevremdemki diğer arkadaşlardan da çok görüyorum. İşveren ile mülakat yaptıktan sonra çok güzel geçmesine rağmen sonradan hiç bir şekilde geri dönmeyenler oldu. O sebeb ile senin de şansını arttırman adına birden fazla işletme ile anlaşmanı öneririm. Bu tarz geri durumların olması gayet normal ve sık yaşanılan durumlar. Umarım geri döner.Geri dönerse haber edersen süreçin hakkında yardımcı olabilirim. Hakkında hayırlısı olsun. Bol şanslar

• @orhanozbekk, içinde söyledi: (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H2-A, H2-B ve H3)

@emre-dylan Emre Merhaba; Ben şuan H2B ile ABD' deyim. Sorunu tahminime dayanarak şöyle cevaplayayım. Birincisi işverenin geri dönmemesiinin sebebi kişisel bir durum olabilir. Şayet böyle değil ise farkı işçilere yönelmiş ihtimali var. Bu durumu çevremdemki diğer arkadaşlardan da çok görüyorum. İşveren ile mülakat yaptıktan sonra çok güzel geçmesine rağmen sonradan hiç bir şekilde geri dönmeyenler oldu. O sebeb ile senin de şansını arttırman adına birden fazla işletme ile anlaşmanı öneririm. Bu tarz geri durumların olması gayet normal ve sık yaşanılan durumlar. Umarım geri döner.Geri dönerse haber edersen süreçin hakkında yardımcı olabilirim. Hakkında hayırlısı olsun. Bol şanslar

Merhaba, bilgi için teşekkür ederim. Başka firmalara başvuru yapmak istiyorum ama googledan h2b jobs diye arattığımda reklam ilanları çıkıyor sadece. Yönlendirebileceğin bir kaç site var ise mükemmel olur teşekkürler.

• @emre-dylan Daha önce ki paylaşımlarımı okumanı rica ediyorum. Orada gerekli paylaşımlarda bulunmuştum.

• crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

• @orhanozbekk teşekkür ederim bilgilerden faydalanacağım

• arkadaşlar selam şu an sponsorum mevcut ve sadece randevu almam gerek konsolosluk h2b vizesi için randevu veriyor mu?

• Merhaba , bizim çok yakın ABD vatandaşı bir tanıdığımızın marketleri var benim orda belirli süre çalışmam için bana sponsor olacak onlarla belirli bir süre çalışmam için. Nasıl hangi türde sponsor olacak nasıl bir davet yollayacak. ben neye başvuracağım, Daha üniversitemi bitirmedim üniversite okuyorum nasıl bir yol izleyeceğiz orada durabildiğim kadar durup çalışmak istiyorum üniversitemi dondurabilirim. Bu durum hakkında bilgi verebilecek var mı , araştırdım ama tam bulamadım.

• @yunusahmet01 bu iş tek başınıza altından kalkabileceğiniz bir süreç değil asla. öncelikle ya iş yerinin avukatı ya da sizin bulacağınız bir avukat ile yürütmeniz lazım.

• @denizci10 anlıyorum ama işte hangi yoldan gidiliyor önceden bende bilgi sahibi olmak için uğraşıyorum

• @yunusahmet01 buradan alacağınız tüm bilgiler yanlış ya da eksik olacaktır. O yüzden bir avukata vereceğiniz danışmanlık ücretini esirgemeyin derim. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez derler bizim oralarda.

• @yunusahmet01

Kategori ve başlığı inceleyebilirsiniz. ⬇️

https://yesilkartforum.com/forum/category/127/i̇ş-dayanaklı-göçmen-vizeler

Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) https://yesilkartforum.com/forum/post/25129

• Selamlar, H2b ile geçen sene Ekimden beri USA dayım . çalıştığım işverenle olan H2b vizem 10/25/2022 de bitiyor . Floridada çalışacağım yerden 10/01/2022 olarak yeni extensionım onaylandı ancak buradaki işverenim Ayın 10 undan önce seni bırakamayız , vizen zora girer tekrar h2b alamazsın ve uzatamazsın diyor. Benim onaylı ı797 formum olduktan sonra burada kalmamı gerektirecek ve nonimmigrant statümü zora sokacak bir durum oluşur mu ?

şimdiden teşekkürler

• Arkadaşlar merhaba,

Bir arkadaşımın tanıdığı H2B vizesi ile ABD'de otellerde çalıştığını anlatmıştı. Indeed vs bakıyorum da pek ilan bulamıyorum. Turizm ve Otel işletmeciliği ön lisans mezunuyum. Orta derecede İngilizce biliyorum. H2B ile ilgili rahat bir şekilde iş ilanı araştırabileceğimiz bir platform var mıdır? Ya da H2B ile turizm ve otel işletmeciliği mezunları arkadaşlar varsa deneyimlerini paylaşabilirler mi?

• Arkadaşlar merhaba, ben az önce h2b vizesi için ds160 formu doldurdum fakat doldururken intended arrival date e 15 Ocak 23 yazdım fakat formu submit edip vize tarihi oluşturacağım zaman farkettim ki en uygun vize tarihi için 27 Ocak veriyor, bu noktada ne yapmam gerekiyor, ds 160 formum geçersiz mi olur? Yoksa randevuyu öne çekebilir miyim? Ya da bu şekilde randevu oluşturup gitsem sorun olur mu? Teşekkürler şimdiden

• Merhaba H2B vizesi ile ilgili bir sorum olacak. H2B ile şu an çalışanlar bu konuya hakimdir. Diyelim ki ben H2B ile geldim 6 ay çalıştım sonra diğer işe gitmek için arada boş vaktim oldu mesela 10 gün, bu 10 günlük ara süreçte ülkeden çıkış yapıp Kanada'ya gezmeye gidebilir miyim? 2 -3 gün başka ülkeye gidip, geri dönme gibi fırsatım olur mu? Yoksa H2B vizesi ile çalışma hakkım olduğu süre boyunca sadece ABD sınırlarında mı gezebilirim? Ülkeden çıkış yaparsam bir daha giremez miyim? Teşekkürler.

• @redwomen Merhaba;
    H2B ile geldiginizde ILK ALDIGINIZ VIZENIZDE ulke disina cikabilirsiniz yalniz extension sureciniz basladiginda ulke sinirlari disina cikamazsiniz. Cunku ilk vizeniz fiziksel olarak pasaportunuzda basili olacak. extension sureci basladiginda ulke disina yine cikabilirsiniz ama tekrar geri giremezsiniz. Bunun icin tekrar konsolosluga gidip vize almaniz gerekecek. Extension sureciniz sistemsel olarak yapiliyor ve onaylandiginda size I-94 benzeri, I-797 yani petition veriliyor. Buradaki yasal kalisinizi gosteren tek belge o oluyor.
    Iyi gunler

• Cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Sayenizde zaten çok bilgi sahibi oluyoruz. Çok sağ olun, iyi günler dilerim.

• @redwomen Ne demek rica ederim. Akliniza takilan sorular olursa cekinmeyin lutfen. Bilgim dahilinda elimden geldigince cevaplamaya calisirim.
    Iyi gunler

• Ben umutsuz bir şekilde h2b iş ilanlarına başvuru yapmıştım. Başvuru yaptıktan 1-1.5 ay sonra falan telefonumu 2 kere amerika uluslararası telefon kodula yani +1 aradılar. Ama açmadım. Meşgüle attım. Bazen saçma sapan numaralar arıyordu dolandırıcı vs. öyle birşey sandım. H2b iş ilanlarına başvurduğumu unutmuştum. Zaten geri dönüş yapmazlar diye düşünüyordum. Ama büyük ihtimalle başvurduğum şirketlerden aradılar. Ayrıca ingilizce konuşurken çekiniyorum.

• @eren57tr korkmayın en kötü ne olabilir ki, şansınızı deneyin bence

• ⭐⭐⭐

@eren57tr bu konuda dikkatli olmanızıda öneririm bazı ajanslar numaranızı CV gönderdiğiniz sitelerden bularak para karşılığı sponsorluk teklif edebiliyor. Sizden bu konuda ödeme isteyen hiçkimseye bişey vermeyin

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k