Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.8m 1.7k
  • ⭐⭐⭐

    Evet mali yıl bitmeden numaranız denk gelmezse hakkınız yanıyor. Zaten kazandığınız zaman çıkan sayfa da çekilişi kazanmanız kesinlikle vize alacağınız anlamına gelmez diye söylüyor. Tabi bu süreci baska ülkelere mülakat taşıyıp aos yapanlar vs diyerek sınırları zorlayanlar genelde mülakat tarihi aldı. Tamamen şans meselesi @Lefter29


  • Cevabınız için çok teşekkürler. Peki daha önce Abd vizesi almış olmak herhangi bir katkı sağlıyor mu? Çünkü daha 2 kez M1 vizesi aldığım için sormak istedim. Umarım bu yıl herkesin dileklerinin gerçekleşeceği bir yıl olur. Bu arada bu forumu hayatımıza dahil eden kişi ve kişilere ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

  • ⭐⭐⭐

    Hayır önceden almış olduğunuz vizelerin bi etkisi yok. ABD’de iş ilanlarına bakmış mıydınız? Sizin profilinizde ki birinin iş dayanaklı göçmen olması green card çekilişinden daha yüksek gözüküyor. @Lefter29


  • Sanırım DV2024 te pasaport zorunluluğu kalkmış bilen arkadaşlar var mı kesin olarak.

  • ⭐⭐

    @clourpoint ABD 'ye ilk gidişte en çok lazım olacak şey sabit fiili yaşanan bir posta adresi edinmek olacak. Bu tarz bir karavanla adres konusunu halledebilecek misiniz? Çünkü Green card ve ssn için veya banka işlemleri ve ehliyet için bir adres gerekiyor. Bu noktada rv karavann bir dezavantaj yaratabilir diye tahmin ediyorum. Araştırmak lazım yine de.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozancan3534 biraz daha dişini sıkabilir misin 15 - 20 eylülde açıklanacak kılavuzda resmi olarak açıklanacak ondan kim ne derse desin hepsi gayri resmi açıklamadır

  • ⭐⭐⭐

    Pasaport şartı olsun olmasın talihli olursanız zaten çıkartmanız gerekicek. Bundan dolayı en kısa sürede pasaport başvurusu yapmanızı öneriyorum. Zaten basım süreci,çip krizi derken ortalama 1-2 ay içerisinde ulaşıyor bilginize. @ozancan3534


  • @Drywall Yani benimkisi sadece bir fikirdi.Bu gün eski façadaydım. ingiliz burnunda yaklaşık 50-60 kadar cekme ve motokaravan vardı halka açık bir yer elektirik su tuvalet gibi hiç bir imkan yok.suyu sehir girişinden çeşmeler var gidip oradan getiriyorlar .çatılarında güneş panelleri var elektiriklerini sağlıyorlar.tuvaleti ve banyoyuda araçiçinde gideriyorlar.böyle imkansızlıkta bile aylardır orada yaşayan insanları gördüm. gc çıksa oraya gitsem alır yaşar mıyım oda soru işareti.Güvenlik çok önemli güvenlikli bir yerde veya suç oranı düşük bir bölgede ise düşünülebilir. araştırdım bazı rv park ofislerinde kalanlara ait posta kutusu var. diğerlerinde de ofis adresi gösterirsin.Hale hazırda park yerlerini adresi mevcut


  • Selamlar, bu yıl 4. başvurum olacak... Gerçekten isteyen ve ihtiyacı olan herkese başta kendim olmak üzere şans diliyorum.


  • @waterman 2 yıldır AOS yapipta vize alamayani görmedim duymadım.


  • 2000 senesinde mektupla basvuru yapmistim bu 2.olacak


  • @Drywall, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @clourpoint ABD 'ye ilk gidişte en çok lazım olacak şey sabit fiili yaşanan bir posta adresi edinmek olacak. Bu tarz bir karavanla adres konusunu halledebilecek misiniz? Çünkü Green card ve ssn için veya banka işlemleri ve ehliyet için bir adres gerekiyor. Bu noktada rv karavann bir dezavantaj yaratabilir diye tahmin ediyorum. Araştırmak lazım yine de.

    İmzana bayıldım 😂

  • ⭐⭐⭐

    @Ping-PONG, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @Drywall, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @clourpoint ABD 'ye ilk gidişte en çok lazım olacak şey sabit fiili yaşanan bir posta adresi edinmek olacak. Bu tarz bir karavanla adres konusunu halledebilecek misiniz? Çünkü Green card ve ssn için veya banka işlemleri ve ehliyet için bir adres gerekiyor. Bu noktada rv karavann bir dezavantaj yaratabilir diye tahmin ediyorum. Araştırmak lazım yine de.

    İmzana bayıldım 😂

    değişik noktalara dikkat edenlerde bugün :D


  • Başvurular ne zaman başlıyor


  • @turkeycel 15 - 20 eylül arasında resmi kılavuz açıklandıktan sonra sana bu sorunun cevabını verebiliriz.


  • @turkeycel her sene olduğu gibi ekimin ilk haftası başlayacak başvurular.

  • ⭐⭐

    @turkeycel, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Başvurular ne zaman başlıyor

    Geçen sene 6 Ekimde açıldı başvurular bu sene ortlama aynıdır.


  • Herkese mutlu hafta sonları dilerim.


  • Bu ayın gündemi her zaman olduğu gibi fotoğraf olur diye düşünüyorum ve birde pasaport konusu olacak herhalde.


  • Teşekkür ederim cevaplar için. Herkes için hayırlısı olsun


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2026 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • DV2023 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2018 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum