(H1B) Çalışma Vizesi
-
@orhanozbekk Tesekkurler, simdilik diger secenekleri arastirmaya calisacagim ama soylediginiz yazilim da aklimda fikir degistirirsem size haber veririm
-
@dododi Tabikide, siz bilirsiniz. Hakkinizda hayirlisi olsun.
-
mülakat ın nasıl geçtiği hakkında bilgisi olan var mı?
-
@wanti 2021 Temmuz ayinda mulakati Ingilizce olarak yapmistik. Sorular basitti: Ne is yapacaksin, hangi sirkette calisacaksin, Daha once ABD de bulundun mu vs. vs. Gorusme sonucunda Idari isleme kalmistim 30 gun icerisinde vizemi verdiler
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
Arkadaşlar merhaba,
H1-B için başvurmaya hak kazandıktan sonra istenen belgelerin, ingilizce olması gerekiyor sanırım, bu evrakların diploma, sertifika vs. ingilizce çevirisi için illaki yeminli tercüman ile mi çalışmamız gerekmekredir. yada bunu en hızlı şekilde nasıl yapabilirim? Bu konuda bilgi verebilirseniz çok sevinirim -
Ben yeminli veya noterli yaptırmadım. Sadece tercüme eden ofis kaşe vurdu
-
@dododi Merhaba, Oncelikle hayirli olsun. Mesajinizi gec gordum. Umarim hersey yolundadir. Ben yine de dusuncelerimi yazayim.
Bende sizin gibi h1b basvuru yapmistim. Bana da 1 yil sonrasi icin randevu verdiler. Acikcasi baska ulkeden randevu almak aklima gelmedi. Hergun istikrarli olarak basvuru sistemini kontrol ettim. 2022/Subat olan randevumu her seferinde bir iki ay erkene almayi basardim. Cunku bazen vize basvurularini iptal edenler oluyor. En son 2021 Agustos ayinda randevuya gittim kolayca vizemi aldim. Randevu alana kadar zaten zorlu bir surec gecirdiniz. Bunu cok iyi anliyorum. Vizeye giderken kendinizden emin ve haketmis bir sekilde gidin. Umuyorum sizde vizenizi kolayca alabilir ve istediginiz gibi bir hayat yasayabilirsiniz. -
Selamlar buraya ilk mesajımı bırakayım umarım devamı gelir bir yola girdim Allah sonunu güzel yazar inşallah
-
@mustafa-berat-taşcı Gorustugunuz avukatin sizi bu konuda yonlendirmesi daha dogru olur. Cunku onlarin calistigi kurumlar var. Ayni gun tercumanlik hizmeti veren kurumlarda var.
-
@wanti mulakat cok kolay geciyor. Bir banka veznesinin onunde olusan sira gibi dusunun. Herkes aslinda sizi goruyor ama nispeten ne konusuldugunu duymuyor. Boyle bir ortam var. Mulakat konsolostan kosolosa degisiyor sanirim. Cunku onumdeki arkadasla Turkce konan konsolos benimle ingilizce konustu. Son evraklarimi onaylayan konsolos tamamen ingilizce konustu. Cok basit sorular oldugundan ortalama lisa universite egitimi almis birinin cevaplayabilecegi sorular. Bende tedirgin olmustum, acabalarim vardi. Ama yersizmis.
Konusulan konular aslinda random. O an gelisen konular. Bana sorulan ve duydugum sorulmus sorulari asagi yaziyorum.
Hangi firmada calisacaksiniz?
Hangi eyalete gideceksiniz?
Firma hangi sehirde?
Mesleginiz nedir?
Evlilik cuzdanini alabilir miyim?
Your visa has been approvedFirmayi nasil buldunuz sorusunu sorabilir. Maasinizi sorabilir. Yetkili ismini sorabilir.
Burada en onemli kriter sanirim cok dolandirmadan cevabi kisa ve cok net vermek.Cunku konu uzadikca sorular artar ve beklenmeyen sorular sorulabilir.
Hakkinizda hayirlisi olsun. Dilerim istediginiz gibi guzel bir hayat yasarsiniz.
-
@msait Merhaba, tesekkurler cevabiniz icin. Ben 2-3 hafta boyunca gunde 10-15 defa bakip randevumu sadece Aralik ortasindan Kasim ortasina cekebildim o yuzden sabrima yenik dusup biraz da riski alip yurtdisinda randevu alip vizemi aldim :)
Bu bahaneyle ben de tecrubemi yazayim ki benim yolumdan gitmeyi dusunenlere yardimci olsun.
Ben hem vize istemedigi hem de daha ucuz oldugu icin Saraybosba, Bosna Hersek'ten randevu aldim. Turkiye'nin tam tersi sadece 5 gun sonrasina randevu aldim ve 1 gun onceden Saraybosna'ya gittim.
Randevunun kendisi benim icin rahat gecti arkadaslarin da dedigi gibi kendinden emin ve takilmadan soru cevaplamak bence de cok onemli. Onumde is vizesi icin gelen 2 Rus benim gozlemimle sirf heyecanlanip sorulara cevap veremedikleri icin red aldilar. Bana calismak istedigim organizasyondan bahsetmemi ve ne is yapacagimi sordular o kadar. Yine de benim gibi baska ulkeden vize almak isteyenler "Niye kendi ulkenizden degil de buradan randevu almaya karar verdiniz?" sorusuna hazirlikli olsunlar derim cunku bir cok insanin bu soruyla karsilastigini gordum.
Benim asil sikintim vize sonrasi pasaport bekleme asamasindaydi. Saraybosnadaki konsolosluk maalesef cok antik bir pasaport dagitim sistemi kullaniyor. Sadece DHL merkezinden pasaportunuzu alabiliyorsunuz onlar da haftada 1 ya da 2 kere konsolosluga gidiyorlarmis pasaport toplamak icin. Ben toplamda 17 gun Saraybosna'da kaldim, bunun 15i pasaportumu bekleyerek gecti. Bu tabi ki her seyin yolunda gittigi ve administrative processing denen lanet surece kalmadiginizi dusunerek.
Uzattim ama kisacasi herkesin gordugu gibi belli bir risk alarak gidiyorsunuz ama benim gibi hazirlikli olarak isin altindan basariyla cikmak da mumkun. -
Sevgili arkadaşlar, şirketim beni H1b vizesi ile Amerikaya reloke etmek istiyor. Malum ben de çok istiyorum bu durumu. Fakat bugün yöneticimle konuştuk, izlenecek yollarla ilgili en ufak bir fikirleri yok. Benim yönlendirmemi rica ettiler. Burada sizce nasıl yönlendirebilirim? Avukatla mı çalışmam gerekir? Amerikada avukat mı bulmak doğru olur? Çünkü mevcut pozisyonumla mı gitmemin doğru olacağına ya da yeni pozisyon açıp bana özel o şekilde mi geçeceğime karar vermemiz gerekiyor. Hem şirketin ayrı, hem benim ayrı izlemem gereken adımlar için forumu hatmediyorum şu anda. Ancak external bi kaynak varsa güvenilir, buna da açığım tamamen :)
-
Merhabalar,
Benimde sonunda sürecim tamamlandı sayılır. Bilgi olması için paylaşayım. Öncelikle çok hafife almışız onu belirteyim. Kura çıktıktan sonra 1 haftada herşeyi toplar hallederiz diyorduk ama firma ile görüşmeler gitti geldi vs derken 70. günde falan dosya submit oldu. Tavsiyem ne kadar kolay gözüksede saçma sapan bir durumdan vakit uzayabilyor. Önce DOL dan bir maaş onayı geliyor. Bizde çalışılacak adres yüzünden bu iki kere yapıldı. her biri 1 hafta sürdü. Onun peşine USCIS e gitti dosyalar. Bütün süreç ile avukat ilgilendi. Yazıların yazılması kargolanmalar, imzalanmalar, çeklerin gönderilmesi derken vakit akıp geçiyor.
Buradaki uzun randevu tarihleri ve işverenin acil ihtiyacı sebebi ile Premium Processing yapıldı ve 10 gün içinde onay geldi. Daha sonra haziran sonunda ancak ocak başına randevu alabildik. Bunun peşine birkaç gün sonra bir yazı ile ihtiyacı belirtip premium processingden bahsederek randevuyu bayram sonrasına çekebildik. Gününü saatini konsolosluk kendi ayarladı.
Randevu günüde konuşma 1 dakika falan sürmüştür. Eğitimimi ve oradaki pozisyonumu sordular sadece. Evrak olarak hazırlanması gerekenler randevu mailinde yazıyor. Hepsini ve ek olarak USCIS e giden bana ait belgelerin orjinallerinide (USCIS e herşeyin taraması gitti. Isveren çıktısını alıp dosyaya koydu sadece) yanımda götürmüştüm. Hiçbirine gerek olmadı. Sadece kabul belgei I797-B ye baktılar. Benim yanımda taramanın çıktısı vardı. Orjinali iş verene gidiyor. Onun orjinalini sordular. İş verende deyince çıktısı ile devam edildi.
Artık sırada uçak bileti alıp ilk girişi yapmak var.
Aslında uzaktan bakınca süreç çok kolay, siz cv, diploma hazırlayacaksınız, şirkette birkaç doküman toplayacak ve bir form var onu doldurup devam edeceksiniz.. Bunların hepsine ilk bakışta ne varki diyebilirsiniz. Ve belkide başarırsınız ama tavsiyem avukatla ilerlemeniz ve her adımda olaya dahil etmeniz. Dosyada job offer veya durumu destekleyici mektuplar olacak. Burada avukatın başka örnekler/dava/kararlar ile destekleyici bir şey yazması önemli olacaktır. En azından soru gelip sürecin uzamasını önleyecektir.
-
@wanti, içinde söyledi: (H1B) Çalışma Vizesi
Merhabalar,
Benimde sonunda sürecim tamamlandı sayılır. Bilgi olması için paylaşayım. Öncelikle çok hafife almışız onu belirteyim. Kura çıktıktan sonra 1 haftada herşeyi toplar hallederiz diyorduk ama firma ile görüşmeler gitti geldi vs derken 70. günde falan dosya submit oldu. Tavsiyem ne kadar kolay gözüksede saçma sapan bir durumdan vakit uzayabilyor. Önce DOL dan bir maaş onayı geliyor. Bizde çalışılacak adres yüzünden bu iki kere yapıldı. her biri 1 hafta sürdü. Onun peşine USCIS e gitti dosyalar. Bütün süreç ile avukat ilgilendi. Yazıların yazılması kargolanmalar, imzalanmalar, çeklerin gönderilmesi derken vakit akıp geçiyor.
Buradaki uzun randevu tarihleri ve işverenin acil ihtiyacı sebebi ile Premium Processing yapıldı ve 10 gün içinde onay geldi. Daha sonra haziran sonunda ancak ocak başına randevu alabildik. Bunun peşine birkaç gün sonra bir yazı ile ihtiyacı belirtip premium processingden bahsederek randevuyu bayram sonrasına çekebildik. Gününü saatini konsolosluk kendi ayarladı.
Randevu günüde konuşma 1 dakika falan sürmüştür. Eğitimimi ve oradaki pozisyonumu sordular sadece. Evrak olarak hazırlanması gerekenler randevu mailinde yazıyor. Hepsini ve ek olarak USCIS e giden bana ait belgelerin orjinallerinide (USCIS e herşeyin taraması gitti. Isveren çıktısını alıp dosyaya koydu sadece) yanımda götürmüştüm. Hiçbirine gerek olmadı. Sadece kabul belgei I797-B ye baktılar. Benim yanımda taramanın çıktısı vardı. Orjinali iş verene gidiyor. Onun orjinalini sordular. İş verende deyince çıktısı ile devam edildi.
Artık sırada uçak bileti alıp ilk girişi yapmak var.
Aslında uzaktan bakınca süreç çok kolay, siz cv, diploma hazırlayacaksınız, şirkette birkaç doküman toplayacak ve bir form var onu doldurup devam edeceksiniz.. Bunların hepsine ilk bakışta ne varki diyebilirsiniz. Ve belkide başarırsınız ama tavsiyem avukatla ilerlemeniz ve her adımda olaya dahil etmeniz. Dosyada job offer veya durumu destekleyici mektuplar olacak. Burada avukatın başka örnekler/dava/kararlar ile destekleyici bir şey yazması önemli olacaktır. En azından soru gelip sürecin uzamasını önleyecektir.
Hcam hayırlı olsun h2b vizeniz.
Mesleğiniz nedir ?
Hangi pozisyon için başvuru yaptınız?
İşi nerden nasıl buldunuz?
Şirket ismi nedir acaba?
Nasıl şirket ile iletişime geçtiniz ve mail içeriğini nasıl olmalı nasıl bir cv hazirladiniz?Kısaca bilgi verirseniz bilgiler için de ön ayak olur. Teşekkürler.
-
@mexido, içinde söyledi: (H1B) Çalışma Vizesi
Mesleğiniz nedir ?
Şirket ismi nedir acaba?
Nasıl şirket ile iletişime geçtiniz ve mail içeriğini nasıl olmalı nasıl bir cv hazirladiniz?Kısaca bilgi verirseniz bilgiler için de ön ayak olur. Teşekkürler.
Vize H1b, Meslek İnşaat Yüksek Müh. Proje müdürü olarak orada olacağım. İşi bulmak biraz şans oldu. İş ile alakalı konuştuğum birinden direkt teklif geldi. Telefonla konuştuk anlaştık ve süreç başladı.
-
@wanti Hayırlı uğurlu olsun. Açıkcası h1b'daki kura süreci insanı korkutuyor. O kadar ayarlıyorsun iş buluyorsun fakat kura çıkmıyor mesela, çıldırırsın :)
-
@wanti, içinde söyledi: (H1B) Çalışma Vizesi
@mexido, içinde söyledi: (H1B) Çalışma Vizesi
Mesleğiniz nedir ?
Şirket ismi nedir acaba?
Vize H1b, Meslek İnşaat Yüksek Müh. Proje müdürü olarak orada olacağım. İşi bulmak biraz şans oldu. İş ile alakalı konuştuğum birinden direkt teklif geldi. Telefonla konuştuk anlaştık ve süreç başladı.
Anladim hcm sizin vize h1b imiş ben h2b sandım :). Teşekkürler bilgilendirme için.
-
@heroinchains, içinde söyledi: (H1B) Çalışma Vizesi
@wanti Hayırlı uğurlu olsun. Açıkcası h1b'daki kura süreci insanı korkutuyor. O kadar ayarlıyorsun iş buluyorsun fakat kura çıkmıyor mesela, çıldırırsın :)
Doğru ama en azından ihtimal daha yüksek.
-
Bana bir şirketten resmi iş teklifi geldi. Hangi vize türüne başvuracağım? Lütfen yardım edin.
-
@Denise-González Kendiniz basvuramazsiniz. Sadece firma sizin adiniza H1B basvurusu yapabilir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum