Öğrenci Vize Mülakatında Türkçe veya İngilizce konuşmak?
-
@mrblackwater 2007 yılında üniversitedeyken notlarımın düşük olduğunu öğerenen görevli bana 1 yıllık vize vermişti. Hırs yapıp bir sonraki sene tekrar gittiğimde, bambaşka bir görevlinin bana ilk sorusu "Eee nasıl gidiyor notları düzeltebildin mi?"
Sizin bir kaç hafta içinde tekrar gitme durumunuzu da kesin sorgulayacaklardır. İlk ret yeme nedeniniz ne ise o durumun değiştiğine karşınızdakini inandırmanız lazım.
Bol şans
-
Evet arkadaşlar dil okulu için gidiyorum sömestrda 3 hafta kalıp döneceğim.Öncekinde heyecan yapıp fazlasıyla gerilmiştim kendimi çok fazla ifade edemedim.Gerginliğimde fazlasıyla görüşmeye yansıdı.Belirtmediğim hususları bu kez belirtmeyi düşünüyorum.Ondan kaynaklı olarak daha kısa bir tarihte süreç ilerlemeden tekrar randevu aldım.
-
Hocam naptınız alabildiniz mi vizeyi? @mrblackwater
-
@mrblackwater Vize Mülakatı içinde söyledi:
Evet arkadaşlar dil okulu için gidiyorum sömestrda 3 hafta kalıp döneceğim.Öncekinde heyecan yapıp fazlasıyla gerilmiştim kendimi çok fazla ifade edemedim.Gerginliğimde fazlasıyla görüşmeye yansıdı.Belirtmediğim hususları bu kez belirtmeyi düşünüyorum.Ondan kaynaklı olarak daha kısa bir tarihte süreç ilerlemeden tekrar randevu aldım.
mülakat sırasında yaşananları ret kabul oranı nedir paylaşırsanız seviniriz(eli,nde pasaportuyla geri dönen çok ise vezneden ret oranı yüksek demektir)
-
Bir günün bir saati bir referans olmaz ki sayın @DustyBlue
Ayrıca tüm dosyalar münferit değerlendiriliyor, şartları esnettik, sıkılaştırdık diye bir durum yok. Böyle bir aksiyon alacakları zaman, bu yılın ortalarında olduğu gibi, komple turist vize işlemlerini durduruyorlar. Onun dışında standartlar sabit.
-
@volkanu Vize Mülakatı içinde söyledi:
Bir günün bir saati bir referans olmaz ki sayın @DustyBlue
Ayrıca tüm dosyalar münferit değerlendiriliyor, şartları esnettik, sıkılaştırdık diye bir durum yok. Böyle bir aksiyon alacakları zaman, bu yılın ortalarında olduğu gibi, komple turist vize işlemlerini durduruyorlar. Onun dışında standartlar sabit.
malesef öyle değil. siyasal sorunlar nedeniyle görüşmelere gidip %90 ret verilen başvuru günleri var.
-
@dustyblue böyle bir durum olmadığına emin olabilirsiniz.
-
Arkadaş gelmediğine göre muhtemelen olumsuz sonuçlandı.
-
@volkanu Vize Mülakatı içinde söyledi:
@dustyblue böyle bir durum olmadığına emin olabilirsiniz.
ben niye emin olayım siz olun :) vize veren konsolosluk görevlisiyle konuşan benim.
-
F1 vizesi yani dil için Türkçe konuşma olmazmi güler yüzlü ve ilk başta merhaba konuşurum sonra ingilizce bir şekilde Türkçe konusabilirmiyiz diyip kendimi Türkçe anlatacak geri donucegime çayır sağlam bı belge diyin 3 ay dil okuluna gidip sonra donucem dil lazım is için burda
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
60
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.0k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum