Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Öğrenci Vize Mülakatında Türkçe veya İngilizce konuşmak?

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
14 9 3.1k 2

• @mrblackwater 2007 yılında üniversitedeyken notlarımın düşük olduğunu öğerenen görevli bana 1 yıllık vize vermişti. Hırs yapıp bir sonraki sene tekrar gittiğimde, bambaşka bir görevlinin bana ilk sorusu "Eee nasıl gidiyor notları düzeltebildin mi?"

Sizin bir kaç hafta içinde tekrar gitme durumunuzu da kesin sorgulayacaklardır. İlk ret yeme nedeniniz ne ise o durumun değiştiğine karşınızdakini inandırmanız lazım.

Bol şans

• Evet arkadaşlar dil okulu için gidiyorum sömestrda 3 hafta kalıp döneceğim.Öncekinde heyecan yapıp fazlasıyla gerilmiştim kendimi çok fazla ifade edemedim.Gerginliğimde fazlasıyla görüşmeye yansıdı.Belirtmediğim hususları bu kez belirtmeyi düşünüyorum.Ondan kaynaklı olarak daha kısa bir tarihte süreç ilerlemeden tekrar randevu aldım.

• Hocam naptınız alabildiniz mi vizeyi? @mrblackwater

• @mrblackwater Vize Mülakatı içinde söyledi:

Evet arkadaşlar dil okulu için gidiyorum sömestrda 3 hafta kalıp döneceğim.Öncekinde heyecan yapıp fazlasıyla gerilmiştim kendimi çok fazla ifade edemedim.Gerginliğimde fazlasıyla görüşmeye yansıdı.Belirtmediğim hususları bu kez belirtmeyi düşünüyorum.Ondan kaynaklı olarak daha kısa bir tarihte süreç ilerlemeden tekrar randevu aldım.

mülakat sırasında yaşananları ret kabul oranı nedir paylaşırsanız seviniriz(eli,nde pasaportuyla geri dönen çok ise vezneden ret oranı yüksek demektir)

• Bir günün bir saati bir referans olmaz ki sayın @DustyBlue

Ayrıca tüm dosyalar münferit değerlendiriliyor, şartları esnettik, sıkılaştırdık diye bir durum yok. Böyle bir aksiyon alacakları zaman, bu yılın ortalarında olduğu gibi, komple turist vize işlemlerini durduruyorlar. Onun dışında standartlar sabit.

• @volkanu Vize Mülakatı içinde söyledi:

Bir günün bir saati bir referans olmaz ki sayın @DustyBlue

Ayrıca tüm dosyalar münferit değerlendiriliyor, şartları esnettik, sıkılaştırdık diye bir durum yok. Böyle bir aksiyon alacakları zaman, bu yılın ortalarında olduğu gibi, komple turist vize işlemlerini durduruyorlar. Onun dışında standartlar sabit.

malesef öyle değil. siyasal sorunlar nedeniyle görüşmelere gidip %90 ret verilen başvuru günleri var.

• @dustyblue böyle bir durum olmadığına emin olabilirsiniz.

• Arkadaş gelmediğine göre muhtemelen olumsuz sonuçlandı.

• @volkanu Vize Mülakatı içinde söyledi:

@dustyblue böyle bir durum olmadığına emin olabilirsiniz.

ben niye emin olayım siz olun :) vize veren konsolosluk görevlisiyle konuşan benim.

• F1 vizesi yani dil için Türkçe konuşma olmazmi güler yüzlü ve ilk başta merhaba konuşurum sonra ingilizce bir şekilde Türkçe konusabilirmiyiz diyip kendimi Türkçe anlatacak geri donucegime çayır sağlam bı belge diyin 3 ay dil okuluna gidip sonra donucem dil lazım is için burda

Benzer Başlıklar

• Vize mülakatı için verilen tarihler

3
    1
    0 Oy
    3 İleti
    439 Bakış
    T
    @vartorian, içinde söyledi: Vize mülakatı için verilen tarihler Malesef şuan bu durumdan herkes mağdur ve durumun ne zaman düzelebileceğini kestirmek zor, bilen birisinini çıkacağını sanmıyorum. Ben 26 Ocak'ta L1-B vize randevumu 7 Mart 2023'e alabildim sonrasında konsolosluk 3 Ekim 2022'ye çekti ancak daha erkene almadılar, umutla bekliyorum belki Ağustosa çekerler diye. Birçok arkadaş aynı durumda... Umarım en kısa zamanda düzelecektir. Çok teşekkürler paylaşım için. Insallah en kısa sürede durum toparlanır. Bizde Tubitak burs sonucunu bekliyoruz. Temmuzda açıklanır açıklanmaz vize tarihi almak için kosacağız ama bu gidişle durum sıkıntılı ....
  • Berber okulu ile vize almak

2
    0 Oy
    2 İleti
    345 Bakış
    gucarslanG
    bu başlığı incelemenizi rica ederim; amerika'da berber / kuafor olmak
  • DS-160 formunda kullanılan fotoğraf ve vize basvurusu

10
    0 Oy
    10 İleti
    736 Bakış
    J
    @crazycells Teşekkürler
  • F2 ve B2 vize basvurulari hakkinda

12
    0 Oy
    12 İleti
    2k Bakış
    murat aydın 1M
    Ben geçen sene dil kursu için gelen karımın yanında F2 vizesi aldım beş yıllık daha sonra Türkiye’ye döndük. Malumunuz f2 vizesi olunca Amerika’dan çıktıktan sonra tekrar giriş yapamıyorsunuz aynı şartlarda girmeniz lazım. Ben de tekrar giriş yapmak için b2 turist vizesine başvuru yaptım. Aslında f2 türünde vizem hala var ama B2 içinde başvuru yaptım herhangi bir sorun olur mu veya bu başvurudan bağımsız olarak vizemi turist vizesine çevirebilir miyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

60

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k