Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba, nişanlımla yakın zamanda evleneceğiz ikimiz de iç mimarız lakin denklik mevzuları vs olduğu için E2 vize türüyle Amerika'da iş kurmak istiyoruz. Koreli bir firmanın franchise'ı olmayı düşünüyoruz. Bütçemiz 120-130 bin $ dolar arasında. E2 vize türünün green carda çevrilemeyeceğini ve vatandaşlık almaya yeterli olmayacağını biliyorum. Lakin 2-5 yıl arasında süresi bulunan bu vize türü en fazla kaç yıla kadar uzatılabiliyor? Ve Amerikan vatandaşlığı almam için başka ne yapmam gerekiyor bu vize türü üzerinden?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @BERKE-Güngöroğlu merhaba öncelikle kararınız hayırlı olsun. Franchise almak kolay gibi görünsede adamlar kurumsal firma oldukları için istekleri talepleri fazla olabiliyor. Anlaşma yaparken avukat özellikle de ticaret avukatından yardım almanızı tavsiye ederim. Ayrıca sıfırdan bir dükkan açıp bu işe başlayacaksınız 2 kat dikkat etmeniz gerekiyor. Uyarılarımı yaptıktan sonra sorularınıza geçiyorum. Abd de 2 yıllık statü değişikliği veya Türkiye den 5 yıllık vizeyi aldınız eğer işletmeniz aynı şekilde çalışmaya devam ediyorsa sonsuza kadar gidebilirsiniz. Bunda bir sıkıntı gözükmüyor. İşletmeyi eşlerden biri üzerine yapıp sonrasında diğer eş serbest çalışarak kendisine sponsor firma bulup Greencard almaya çalışabilir. Bu söylediğim zor mu evet zor imkansız mı tabi ki de hayır. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. E2 ile ilgili sormak istediğiniz hususlar olursa ister özelden isterseniz de ilgilç başlıklardan sorarsanız yardımcı olmaya çalışırım. Kolay gelsin.


  • @denizci10 Merhaba, iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Yapmış olduğumuz araştırmalar sonucunda güzel bir yatırım fırsatı olacağına inandığımız bir firma üzerinden ilerleme kararı aldık tabii ki de bu dediklerinizi düşünerek belki de 10 katı dikkat ederek bir portfolyodan seçim yaptık nişanlımla. Şirketi (o zamanlar) eşime devredip onun bana sponsor olmasını sağlayabilir miyim? Başka bir şirketin bana sponsor olmasını aramaktansa.


  • @BERKE-Güngöroğlu Zaten E2 kim alırsa, diğer eş onun üzerinden E2 eş/aile statüsü ile geliyor. Yani birbirinize kendi şirketiniz üzerinden sponsor olabilmeniz mümkün değil. @denizci10 'un demek istediği; E2 eş/aile statüsündeki kişi, istediği işte istediği şekilde çalışabiliyor E2 sahibi eşe kıyasla. Yani zaman içerisinde bir şekilde bir şirkete kendini kıymetli hissettirip, şirketin kendisine GC almasını sağlayabilir. Sonrasında E2 sahibi eş, GC'li eşi olarak süreç başlatıp GC alabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @JackFoxy aynen öyle cevabı vermişsiniz. Daha fazla bişey söylemiyorum o yüzden. Yine sorunuz olursa cevaplarız.


  • @BERKE-Güngöroğlu e2'yi elçilikten almanızı şiddetle öneririm. 5 sene verilir ve istediğiniz gibi ülke dışına çıkabilirsiniz. Statü değişikliğiyle çıkamazsınız. 5 senelik vize bittiğinde tekrar başvurmanız gerekir elçiliğe -ki verginizi vs. veriyorsanız bir sıkıntı çıkmaz-.
    E2 vize sahibinin eşi istediği yerde çalışabilir(work authorisation alacaksınız ama). Lakin şirket green card için sponsor olur mu bilmem. Çok şirket yapmıyor bunu.
    e2 vizesiyle vatandaşlık almanın tek yolu bu vizeyi bir şekilde greencard'a çevirmektir. Yatırımla green card'a çevrilebilir(işleriniz iyi giderse x milyon dolar ile yatırımcı green cardına çevirirsiniz), ya loto çıkar, ya da eşiniz sponsor bulur green carda çevirir, siz oradan alırsınız lakin çok uzun bir bekleme süresi var bunun.


Benzer Başlıklar

  • 281
  • 20
  • 2
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum