Los Angeles (California)
-
@muhalif, içinde söyledi: Los Angeles (California)
Herkese Los Angeles`dan Selamlar,
Hakkinda cok az bilgi paylasimi yapilan bana kalirsa hakki teslim edilmemis bir sehir.
Vizeyi aldiktan sonra eyalet secimi yaparken foruma danismak istemistim ama yeterince bahsedilmemisti.Oncelikle sunu belirteyim ben 31 yasinda bir muhendisim. Evliyim cocugum yok. 15 sene Istanbulda yasadim. Samsunluyum. Denizi cok severim buyuk sehirde yasamayi cok severim severdim.
Yazacaklarimi bu gozle okumanizi tavsiye ederim.IS KONUSU
Bana gore acik ara dunyanin en yasanabilir ve guzel sehri.
Her seyden onemlisi buyuk sehir. Is firsatlari oldukca fazla.
Para kazanma firsatlari oldukca fazla. Minimum maaslar 20 dolar civarinda.
Biz geleli 8 ay oluyor. Yogun olarak Amazon Flex delivery driver olarak calistim. Ek olarak doordash da yapiyorum bazen.
Kazancimi soylemiyim ama istersem biraz yogun calisip guzel paralar kazanabiliyorum.
Esim ve ben muhendisiz. Esim 3. ayinda bir is bulmustu ama reddetmisti. 6. ayinda tekrar is buldu ve ise girdi. Maasi da gayet iyi. Ben de ingilizceyi biraz toparladigimda is bulabilecegime inaniyorum. Her hafta Linkedin uzerinden en az 2 3 tane recruiter yazip is gorusmesine cagiriyor ama simdilik degerlendiremiyorum.
Yani demek istedigim is firsatlari cok.HAVASI
Bana gore dunyanin en guzel iklimine sahip sehri :)
Yani dunyanin her yerini gormedim elbette ama bana bunu soylettigine gore demek ki boyle hissettirebilecek kadar guzel. :)
Havasi ortalama 18 25 derece arasi gibi. Aralik 15 - Subat 15 arasi ara ara yagmurlu oldu ama dondurucu soguk hic olmadi.
%90 hava hep gunesli ama nem hic yok diyebilirim. Florida`ya gore burasi cennet gibi. O kadar indi bindi yapiyorum calisirken hic terlemiyorum diyebilirim.
Geldigimden beri sort tisortle takiliyorum biraz serin gelirse esofmana donuyorum tisorte devam oyle soyliyim.TRAFIK
Eger downtown
da yasiyorsaniz ve ya calisiyorsaniz trafige maruz kalabilirsiniz ama sehrin %80 inde trafik yok diyebilirim. Bazi otobanlar bazi saatlerde yogun oluyor. 8 aydir trafikteyim. Trafikten sikayet ettigim bir gun olmadi. 15 sene de Istanbulda yasadigim icin kiyaslamam bile.EGITIM
Bu konuda pek bilgim yok ama illa ki guzel okullar vardir. UCLA, USC gibi uniler var ama tabi coluk cocugumuz olmadigi icin ya da bizim de okula ihtiyacimiz olmadigi icin pek yorum yapmayayim.
NERELERDE YASANIR
Manhattan Beach, Hermos Beach, Palos Verdes, Torrance, Long Beach, Huntington Beach, Yorba Linda, Irvine, Orange County, New Port Beach (cennetten bir kose)
Buralarda ilk geldiginizde yasamak kolay olmayacaktir elbette. Ilk zamanlarda yine bu bolgelerde ama daha dusuk butceli yerlerde yasayabilirsiniz. Isiniz neredeyse ona gore degisir tabi. Demek istedigim buralar kaliteli yasayabileceginiz yerlerdir.NERELERDE YASANMAZ
Hawthorne, Inglewood, Downey, Southgate, Hollywood , Downtown ve civarlari yani kisacasi.
Bu saydigim bolgelerin bazilari siyahilerin yogun oldugu eski , pis , homeless dolu yerler, ayrica trafik de cok var downtown civarinda.
Buralarda yasarsaniz Los Angeles`i sevmeyebilirsiniz.
Ama tabiki basta da yazdigim gibi ben 31 yasindayim. Abi ben 22 yasinda uniden yeni mezun oldum.Hayati hizli yasamak istiyorum, gelsin kizlar gitsin partiler, ot iceyim icki iceyim sabahlara kadar uyumayayim diyorsaniz, West hollywood, Santa Monica, Venice Beach civarlarinda g.t kadar odalarda kalip 3 4 kisi ayni evde yasamayi goze aliyorsaniz boyle bir hayat enerjisindeyseniz olay farkli. Degerlendirmeler kisiye gore degisebilir.
Tabi ki Rodeo Drive, Beverly Hills, Sunset Bulvari, Wilshire Bulvari gibi cok guzel yerler var da aramizda oralarda oturabilecek kisiler olmadigi icin bu lokasyonlari saymiyorum :)OZET
Arkadaslar kardesler ozet geceyim.
Los Angeles bana kalirsa dunyanin en yasanabilir yeri. Havasi, suyu, is olanaklari, insanlari gayet iyi. Hic bir irkcilik gormedim duymadim. Insanlarin cogu yardimsever ve guleryuzlu. Genelde siyahlarin yogun oldugu bolgelerde sikintilar mevcut. Ama oralara benim gibi delivery yapmayan insan 30 sene yasasa bu sehirde yolu dusmez. Ben cogu kez aksamlari bu bolgelerde bulundum basima bir sey gelmedi cok sukur ama dikkatli olmakta fayda var tabi.
Hayalkirikligi yasatabilecek bazi seyler olabilir sizler icin. Ama bu butun Amerika icin gecerli olabilir.
Mesela otoban kenarlari pis, cop var, bazen lastik araba parcalari vs.
Yollar cok kotu. Ozellikle bu yasanmaz dedigim yerlerde yollar baya kotu. Surdukce zamanla demek istedigimi anlayacaksiniz. Yeni arabasi olana Allah sabir versin insanin ici acir.
Delivery yaptigim icin cok sayida apartmana girmis birisiyim. Disardan ay ne guzel dedigimiz apartmanlarin icleri les gibi. Koridorlar hali ile kaplanmis bazilarinda muhtemelen 100 senedir silinmemis, asansorler eski, evlerin icleri eski. Hollywood gibi bir cok turistik bolge homeless yuvasi olmus igrenc goruntulerle karsilasilabiliyor.
Ilginc bir sekilde cogu sey eski ve demode.
Ev esyalari vs Turkiyede alisik oldugumuz gibi modern degil. Hala 90lar Turkiyesinde gormeye alisik oldugumuz dondurma, yiyecek satan seyyar kamyonetler muzik cala cala mahalle aralarinda geziyorlar.
Burada Meksika etkisini goruyoruz sanirim.
Ama insanlar mutlu. Ben ilk geldigimde sokaga cikma yasagi mi var diye dusunmustum :) Ama simdi alistim. Turkiye ye donsem nasil hissederim onu dusunuyorum ? Sokaklarda insan yok bu Amerika`da :)Hic kotu Turk ile karsilasmadim.Gordugum karsilastigim herkes cok iyi insanlardi.
Mesela sacma sapan Turkiyede 30 sene once kullanilan dolandiricilik yontemleriyle insanlari dolandirmaya calisiyorlar.Yer mi Anadolu cocugu yemez ! Insallah tabi :)
Yani ben kesinlikle LA i tavsiye ederim ama gerisi size kalmis. Gelip de pisman olursaniz uzulurum. Kimse size altin tepside bir hayat vermeyecek bunu bilerek gelmek lazim.
Ev kiralamak isteyeceksiniz kredi skorunuz yok 2 aylik maas gecmisiniz yok diyecekler ev vermeyecekler. Bunun icin craiglist`i tavsiye edebilirim.
Araba almak zorundasiniz ehliyet lazim. Araba almak icin facebook marketplace i tavsiye ederim. Aldigini arabanin "Salvage Title" olmamasina dikkat edin.
Ehliyet icin adres kaniti ve ssn lazim.
Sansliysaniz ssn hizlica gelir.(Bana 10 gunde geldi) Ama gelmezse sikinti. Greencard 30 gunde geldi.
Adres kaniti gostermek icin bir ipucu vereyim isinize yarayabilir. Biz UPS Store a gittik. 3 ayligina 75 dolar verip bir mailbox kiraladik. Heryere bu adreste oturuyormusuz gibi basvurularda bu adresi kullandik.NOT : Unuttugum konu basliklari olabilir. Sorusu olan ozelden degil burdan alintilayarak sorarsa cevaplarimdan diger arkadaslar da faydalanirlar.
Bende LA deyim. Dediklerinin coguna katiliyorum. Bekarlar icin ideal bir sehir.denemeliler burayi
-
Venice Beach’den anlık foto 😎


-
@muhalif Hocam ayrıntılar için çok Teşekkürler, özellikle lokasyonlar için...
-
los angeles san francisco dan daha temizdir.
-
@FreeWoRLD üstad 21 mayıs tan sonra orada olursanız görüşelim. 27 mayıs a kadar o bölgede olacağız eşimle.
-
@denizci10 Çok isterdim fakat ne yazık ki sadece iş amaçlı hafta sonu buradaydım. Bu akşam geri dönüyorum. Tadını çıkarın buraların.
-
@cnpist selamlar başlığı okurken ilrtinizi gördüm. LA e geçtiğinizden beri nasılsınız memnun musunuz maddi olarak diğer geldiğiniz eyalete göre zorlanıyo gibi hissediyor musunuz. Gelecek kişilere tavsiye eder misiniz. Herkes bu eyaletten fiyatlar nedeniyle uzaklaşıyor gibime geliyor yanılıyor muyumm
-
@ahsenaydgdu merhaba, biz LA'e degil Irvine 'a yerlestik. LA den 45 dakika guneye dogru, Orange County de. Daha onceden tatil amacli Amerikanın cesitli sehirlerini gezmistik. Burasi pahali bir eyalet, orasi kesin. Gecen sene yerlestik buraya ve gecen sene ile bu sene arasinda alinan benzin , kiralar arasında bayagi bir fark olustu. Pahalilik haricinde yasamasi cok guzel bir yer Irvine. Okullar cok iyi, oglumuz liseyi burada bitiriyor. Cok guvenli bir bolge Irvine ve cok duzenli. Burada hayat yavas, insanlar devamli gulumsuyor. Kendi yasadigim Irvine icin soyleyeyim, bence burada baslanmali. Hayat pahali , evet ama okyanusa yakın, yurumek icin bir suru yer var, insanlari kibar, cocuklar icibn yasamasi rahat bir yer. Evet tavsiye ederim :)
-
@Tugba cok tesekkur ediyorum yardiminiz icin. Henuz gorebildim yazdiginizi. Culver City tercihim olacak gibi.
-
-
@ahsenaydgdu, içinde söyledi: Los Angeles (California)
@yoz culver city bnmde dikkatimi çekti uygun fiyatlı geldi henuz çocukta okula gitmeyeceği için kira maliyetini düsük tutmak acısından dusunmeye basladım. @Tugba hanım siz ne düsünüyorssunuz orası için
Tanıdığım saygı değer bir aile o tarafta yaşadılar bir dönem. Gayet memnundular. Her yere de yakın sayılır. La, Santa Monica, marina del rey, beverly hills vs. La gibi karışık bir düzene sahip degil. Kiraların bahsi geçen lokasyonlara göre daha uygun olduğu kanısındayım. Hemen alt tarafı venice beach. Vakit geçirmek, stres atmak icin etrafı bir çok alternatifle dolu. ❤️
-
@Tugba çok sevindim olumlu yorumunuzu görünce, santa monica college e kaydolmayı düşünüyorum irvinedan 1.5 saat gösteriyordu harita her gün okadar yol gidip gelmekte istemedim acıkcası 😂 o yüzden alternatif bakıyordum culver city denk geldi, daha detaylı bakacağım tekrardan teşekkürler yorum için 🧡
-
Manisa iptal Los Angeles’a gidiyoruz🥳🥳🥳
Edit: 7 Eylül 12:00de nasipse ordayız..
-
California eyaletine tasindik ve hatta 1 ayimizi doldurduk (SoCal). Sahile 8 dakika mesafedeyiz, simdilik hersey yolunda. 5 sene NC eyaleti macerasindan sonra bakalim bizleri neler bekliyor olacak...
Rastgele kareler;








-
@FreeWoRLD hayırlı olsun ALLAH eski evde yaşadığınız mutluluğun kat be kat daha fazlasını versin. Eğer california taşındıysanız ozaman teslaya terfi mi oldunuz.
-
@FreeWoRLD hayırlı olsun. Merakla bekliyoruz deneyimleri
-
@FreeWoRLD çook sevindimm resmen aramız 10 mil müsait olduğunuz bir zaman haberleşelim görüşelim 🙏🏼
-
@ahsenaydgdu Elbette, cok sevinirim. Saglicakla
-
@FreeWoRLD herşey gönlünüzce olsun, siz yazın biz keyifle okuyalım🙏🏻
-
@FreeWoRLD Umarım California size çok daha güzel anılar, deneyimler kazandırır çok mutlu olun 🙏
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum








