Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Hem dil eğitimi alırken hem de geçimimizi sağlamak için yasal olarak çalışabileceğimiz ülke/ülkeler var mı? Lisans, yüksek lisans veya sertifika programını kastetmemekteyim; sadece dil eğitimi alacağız ve diğer yandan çalışıp geçimimizi sağlayacağız...bu ise 'yasal/legal' olacak... Dil, genel bir ifade; İngilizceyi kastetmekteyim.


  • İrlanda'da çalışılıyor diye biliyorum.


  • @vartorian Konut/barınma sorunu olduğu (1),* çalışma izninin ülkeye giriş yaptıktan ve gerekli başvuruları yaptıktan en az 2 veya 3 ay sonra 'yasal çalışma izni' çıktığı (2)** yaptığım internet*** araştırmalarından elde ettiğim iki kötü husustur. Elbette, (1) ve (2) numara olarak belirttiğim ifadelerin ''doğrulanması'' gerekmektedir.
    *Yüksek konut fiyatlarının bulunduğu + birden çok kişiyle (7-8 kadar) kalındığı + evlerin verilen paraya/ödemeye göre çok kötü durumda olduğu.
    (2)**O zamana kadar cepten harcama yapacaksın ya da 'kaçak' çalışacaksın ki yakalandığında bunun riski bulunmaktadır. Yakalanmam, bana bir şey olmaz, ne olacak ki düşüncesiyle hareket edersin ve talihsizlik gelir seni bulur!
    ***Youtube videoları, Ekşi Sözlük, çeşitli forumlar ve orada yaşayan bazı tanıdıkların ifadeleri ile Sol Haber'deki bir köşe yazası.


  • @Yalnız-gezen Lisans veya yüksek lisans'ta çalışma durumunu tam olarak bilmediğim için ilk mesajımda "diye biliyorum" olarak belirttim 🙂

    Bir arkadaşım 7 aydır dil okulu için İrlanda'da şuan ikinci kursa başlayacak ve çalışma izni var, çalışıyor.

    1 yılın sonunda dil kursu şartı olmadan İrlanda'da kalabilecek.


  • @vartorian Anladım. Ben sadece konut meselesinde şu habere dayanmaktayım ve bazı, dediğim gibi, Youtube videolarına: https://haber.sol.org.tr/haber/dil-okullari-irlandada-buyuk-bir-krize-donusuyor-ogrenciler-neden-sokakta-uyumak-zorunda


  • @vartorian evet annemin yurtdışı eğitim danışmanlığı üzerine acentasi var. İrlanda da 6 aylık dil okulu eğitimi ile 8 aylık çalışma vizesi alıyorsun 20 saatlik. eğitimi 3 defa uzatma hakkın var ve bu süreçte kalıcı olarak oturum izni alma durumun soz konusu oluyor.


  • @Yalnız-gezen Değişmemişse Irlanda..


  • @semra-karababa değişen bir durum yok. İrlanda da evet dil okulu aracılığı ile work and study yapabiliyorsun. Dublin konaklama için biraz sıkıntılı ama diğer şehirlerinde sorun yok drogheda vb gibi. Dublin de de merkezden biraz uzak (30 dakika uzaklıktaki yerlerde) konaklama daha rahat bulunuyor.


  • @Sevval, içinde söyledi: İngilizce dil eğitimi alırken çalışabileceğimiz ülke/ulus

    @semra-karababa değişen bir durum yok. İrlanda da evet dil okulu aracılığı ile work and study yapabiliyorsun. Dublin konaklama için biraz sıkıntılı ama diğer şehirlerinde sorun yok drogheda vb gibi. Dublin de de merkezden biraz uzak (30 dakika uzaklıktaki yerlerde) konaklama daha rahat bulunuyor.

    Merhabalar,

    Bende Irlandayi yeni arastirmaya basladim fakat her yer konaklama sorunundan bahsediyor. Tam olarak ne sorunu oldugunu bulamadim eger biliyorsaniz sorunu banada soyleyebilir misiniz?


  • @onuru Dublin merkezde kiralık daire, oda bulmak zor ondan bahsediliyordu. Dublin merkezden uzaklaştıkça konaklama sorunu azalıyor. Kiralık ev ve oda gibi. Daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz özelden iletişime geçebilirsiniz.


  • Bu ileti silindi!

  • @Sevval Acaba İrlanda'da küçük şehirlerde part time iş durumu nasıldır. Kolaylıkla iş bulunabiliyor mu?


  • @Taiga herhangi bir sorun yok.👍


  • Hangi ülkeler olabilir acaba bu şekilde geliştirmek güzel olur aslında


  • Bir kaç ay önce bir Yurtdışı eğitim fuarına gitmiştim. Orada arkadaşım banka hesabında hep para göstermek gerektiğinden yakınıp bunu istemeyen bir ülke var mı diye sorduğunda herkes Dubai dedi bize. Hem o fuarda öğrendiğim hem de sonrasında yaptığım araştırmalar sonucu Dubai hakkında edindiğim bilgileri sizlere özetleyeceğim.

    Dubai, Belli bir hafta dil eğitimi alanlara 1 yıl oturma ve çalışma izni veriyor. Öğrencilik döneminde part time (haftada 20 saat), öğrencilik bittiğinde ise full time çalışılabiliyor. Ama asgari ücretin olmaması, Güney Asya'dan gelen vasıfsız işçi bolluğu nedeniyle maaşların düşük olması, çok pahalı bir şehir olması gibi nedenlerden dolayı ben Dubai'ye gitmeyi düşünmüyorum. Hiç bir pozitif özelliği yok değil. En kolay vize, öğrenci vizesi, oturma izni, çalışma izni vb. Veren gelişmiş ülkelerin başında Birleşik Arap Emirlikleri geliyor. Tek iyi yanı da bu galiba. Öğrenci vizesi almanın aşırı kolay olması ve öğrenci vizesinin yanında oturma ve çalışma iznini de alabilmeniz. Ayrıca part time çalışmak için 2 veya 3 aylık bir kursa kayıt olmak bile yetiyormuş (internette 8 hafta yazan var 12 hafta yazan var).

    Aktardığım bu bilgiler değişmiş veya bana yanlış aktarılmış olabilir. Bu yüzden yeni bir hayat kurma arifesinde dikkatli olun.
    Dubai gibi bir kaç ülke hakkında daha bilgiye sahibim. Eğer istek olursa onları da böyle özetleyebilirim. Dubai'yi seçmemin nedeni gitmesi en kolay yerin orası olmasıydı. Ama diğer her türlü kriterde dezavantajlı bir yer.


  • Selamlar herkese, foruma bugün kayıt oldum. Umarım herkes iyidir. Avustralya'da dil okuluna gitmek istiyorum biraz araştırmaya başladım ancak çok zor vize verildiğini öğrendim. Avustralya dil okulları veya daha rahat vize alınabilecek yolları bilen tecrübe eden bir arkadaş varsa rica etsem benimle iletişime geçebilir mi? Şimdiden teşekkür ediyorum. İyi günler dilerim


  • @turhalliwesley, içinde söyledi: İngilizce dil eğitimi alırken çalışabileceğimiz ülke/ulus

    Selamlar herkese, foruma bugün kayıt oldum. Umarım herkes iyidir. Avustralya'da dil okuluna gitmek istiyorum biraz araştırmaya başladım ancak çok zor vize verildiğini öğrendim. Avustralya dil okulları veya daha rahat vize alınabilecek yolları bilen tecrübe eden bir arkadaş varsa rica etsem benimle iletişime geçebilir mi? Şimdiden teşekkür ediyorum. İyi günler dilerim

    Benim yurtdışı eğitim fuarında Avustralya için konuştuğum kişi, Avustralya şartları karşılıyorsan %100 vize veriyor demişti. Amerika'da bu oran çok düşük dedi. Ama banka hesabında olması gereken parayı 21.000 ile 23.000 Avustralya Doları dedi (6 aylık dil kursu için). Instagram'da "öğrenciye full time çalışma izni" şeklinde reklamlar görüyorum hep gerçekten full time çalışabiliyor muyuz diye sordum. Pandemi nedeniyle Haziranda kadar böyle bir karar alınmıştı. Haziran'da uzatırlar mi belli değil dedi. Bu konuşmalar bu sene Şubat ayında gerçekleşti.


  • Ben bir kaç acente ile görüşme sağladım profilimi anlattım bazı farklı cevaplar olsa da geneli şuanda Avustralya'ya vize neredeyse imkansız isterseniz yine başvurun ama sonucunuz çok yüksek ihtimalle olumsuz çıkar dediler. Profilim; 29 yaşındayım, Mayıs 2018 Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunuyum. Mezun olduktan itibaren hiç ara vermeden çalışmaktayım ancak yeni iş değiştirdim. 2 yıllık evliliğim var. Hesapta para gösterebiliyorum ama yine de çıkmaz dediler. Herhalde ordan gelen bir bilgi var ona göre yorum yapıyorlar bi türlü anlamadım. Senin görüştüğün kişinin iletişim bilgisi veyahut firma bilgisini biliyor isen paylaşma şansın var mıdır? Birde o kişiyle/danışmanla görüşeyim.


  • @turhalliwesley, içinde söyledi: İngilizce dil eğitimi alırken çalışabileceğimiz ülke/ulus

    Ben bir kaç acente ile görüşme sağladım profilimi anlattım bazı farklı cevaplar olsa da geneli şuanda Avustralya'ya vize neredeyse imkansız isterseniz yine başvurun ama sonucunuz çok yüksek ihtimalle olumsuz çıkar dediler. Profilim; 29 yaşındayım, Mayıs 2018 Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunuyum. Mezun olduktan itibaren hiç ara vermeden çalışmaktayım ancak yeni iş değiştirdim. 2 yıllık evliliğim var. Hesapta para gösterebiliyorum ama yine de çıkmaz dediler. Herhalde ordan gelen bir bilgi var ona göre yorum yapıyorlar bi türlü anlamadım. Senin görüştüğün kişinin iletişim bilgisi veyahut firma bilgisini biliyor isen paylaşma şansın var mıdır? Birde o kişiyle/danışmanla görüşeyim.

    Kart almamışım ama broşör almışım. Muhtemelen Avustralya'ya gitmeye çalışmam düşüncesindeydim. Broşörde "ILSC Language Schools" yazıyor.

  • ⭐⭐

    İyi araştırın. Aracı kurumlara para yedirmeyin


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum