Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Ülkemdeki Savaş Sebebiyle ABD'ye Göçmenlik Başvurusu Yapabilir Miyim?

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    154 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Bilgi-Öndeş, içinde söyledi: K1 vizesi ile ABD'ye girdikten sonra statü değişikliği yapilabilir miyim? Merhaba 3 buçuk yıl beraberlik sonunda k1 vizem onaylandı ve ben ABD'ye geldim. Burada pek anlasamadigimizi gördük ve evlenmiyoruz, ben de Türkiye'ye dönüyorum karari verdik. Bu kadar gelmişken... K1 vizesi başka bir statüye dönebilir mi?. Nisanlım yine benimle iletişimde, onunla sorunumuz yok. Başka statü ile burada kendi başıma kalabilir miyim diye merak ediyorum. Ayrıca varsayalım döndümö, ve bir gün B1 E2 veya yine K1 vizesine başvurum oldu diyelim... bu başvurularda sorun yaşar mıyım? Sayin@Bilgi-Ondes, K1 nisanli vizesi ile girdikten sonra nisanliniz ile 90 gun icinde evlenip yesil karta basvurmaniz gerekir. K1den baska vizeye gecmek ise cok istisnai durumlarda mumkun olabilmektedir ornegin Temporary Protected Status gibi. https://www.uscis.gov/humanitarian/temporary-protected-status Yoksa genelde K1 ile geldi iseniz ve nisanliniz ile evlenmiyor iseniz, en dogrusu ulkenize donup sonra yeni vize turune basvurup ABDye tekrar oyle gelmektir.
  • 1 Oy
    2 İleti
    306 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Denizli2030, içinde söyledi: Green Card mülakatlarında red sebepleri için feragat başvurusu hakkında Sayın @Claudia-J-Muslu, Öncelikle merhaba, bizlere kattığınız tüm tecrübelerinizden dolayı çok teşekkür ederim. Ben de bir meslektaşınız olarak (Denizli Barosu)sizden aşağıdaki konularda tecrübenizi rica ediyorum. Greencard 2025 talihlisiyim. İlk başvuruda mevcut eşimin eski eşinden olan çocuğu(16yaş(üvey)) eklemedim. Zira kendisi bu sene üniversite sınavlarına çalışmak istiyordu. Bu sebeple babasında kalan çocuğa fiziken ulaşamadığımız ve şartlara uygun fotoğraf çektiremediğimiz için ilk başvuruya ekleyemedim. Bu durumda sanırım ds260 başvurumuz konsolosluk memuru tarafından reddedilecek. Sorularım özetle: 1- Başvurumun red sebebi ABD Göçmenlik Kanunu 212 a 6 c(Yanlış beyan) uyarınca mı olacak? Yoksa aynı kanunun 212 a 5 a (Piyango talimatlarına uymamak) uyarınca mı olacak? Bu red sebeplerinden hangileri ya da hangisi ileride başvurulabilecek başka vize türlerine olumsuz etki eder? 2-Şayet yukarıdaki red sebeplerinden birisini almamız durumunda Abd Hukukunda bulunan waivers(feragat) başvurusu yapılabilir mi? Şayet yapılabilirse bu başvuru ne kadar sürede sonuçlanır? Başarılı olur mu? 3-Konsolosluk memurunun bu durumda vize vermesi mğmkün mü? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür eder, saygılar sunarım. Sayin@Denizli2023, sorulariniz cevabini genel olarak veriyorum. Oncelikle dv lotaryasi basvurusuna butun cocuklari eklemeniz gerekir. Eger eklemedi iseniz ve cocuga ulasamiyorsaniz ve velayet esinizde degil ise ( mahkeme karari ile ve esinizin cocuga ulasma durumu yok ise)bunu kendi lehinize kullanma durumunuz olabilir. Yine de ispat yuku size ait oldugu icin bu is zor olacaktir. Cocuga ulasilmaz oldugunu, mahkeme karari, vs. gibi durumlarla aciklamaniz gereekecektir. Waiver basvurusu vize alirken veya yesil kart surecinde yapilabilir. Waiverin size yardimi olmayabilir.
  • IR-5 başvurusu için ABD'de yaşamak gerekir mi?

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    161 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Mango2014, içinde söyledi: IR-5 başvurusu için ABD'de yaşamak gerekir mi? Merhaba, Bu yaz 21 yaşına girecek ABD vatandaşı bir oğlum var. Türkiye’de yaşıyoruz şu an üniversitede bilgisayar mühendisliği ve dijital oyun tasarımı bölümlerinde okuyor. Aynı zamanda kardeşim uzun yıllardır ABD vatandaşı ile evli ve 2 çocuğuyla birlikte ABD’de yaşıyor. Oğlum ara sıra ABD’ye dayısını ziyarete gittiğinden ABD’de banka hesabı ve ehliyeti var. Kardeşimin eşi ABD’de devlet vergi dairesinde çalışıyor. Maddi durumları yeterli. Benim sorum oğlum Türkiye’de yaşamasına rağmen kardeşimin ve eşinin sponsorluğunda bizim için IR-5 başvurusunda bulunabilir mi? Ve sonuç olumlu olur mu? Yardımlarınızı rica ederim. Ayrıca böyle bir fırsat sunduğunuz için şimdiden çok teşekkür ediyorum. Sayın @Mango2014, Eğer oğlunuz TC’de yasarken anne-baba için bu surece başvuracak ise ekstra bazı belgeler hazırlamak gerekecektir. Oğlunuzun ABD’ye dönme niyeti olduğu surece; TC’de kalıcı geçici olduğu surece, ve ek sponsorunuzun da geliri yeterli ise, oğlunuz sizin adınıza bu başvurularda bulunabilir ve süreç olumlu isler. Teşekkürler.
  • 0 Oy
    3 İleti
    7k Bakış
    Z
    @Claudia-J-Muslu tesekkurler yanit icin. benim suan acaba basvurum devam ediyor mu, basvurum ne durumda bunu bi avukat ile iletisime gecerek ogrenmebilmem mumkun mu? avukatlar bu bilgiye erisebiliyorlar mi? en kotu biletimi alip ve durumu belgeleyip sansimi denemek istiyorum havaalaninda.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k