Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen vize için yapılan sağlık muayenesi hakkında sorular

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
432 142 38.5k 108

• peki son soru :) cumartesi günü muayene olsak pazartesi sonuçları başkası alabilir mi?

• ⭐⭐⭐⭐

Cuma günü doktor muayenesini cumartesi teslim edebiliyorlar mı ?

• @pnr , @redsat2000 Kaydınızı olurken 3. bir şahsın ismini yazdırırsanız alabilir, yoğunluk yoksa ertesi akşama, varsa bir daha sonraki güne sarkıyor teslim etmeleri. Akşama teslim ettikleri için Ctesi'ye yetişmez sanırım. Yine de ısrar edilirse belki bir kolaylık sağlarlar.

• @caglaror teşekkürler Mülakat gününe bir gün erken gideceğiz. Ogün alma şansımız olabilirmi ? Doktorun Konsolosluğa yakın olduğu için almamız kolay olabilir.

• @redsat2000 Mesafe sorun değil evet. İki çok nazik arkadaş var deskte. Arayıp sorabilirsiniz aslında. Ama aynı gün verme ihtimalleri çok çok düşük.

• @redsat2000 biz cuma günü girdik pazartesi verdiler. Cumartesi veremiyorlarmış.

• @redsat2000 siz randevu alabildiniz mi? yoksa 4 eylülden itibaren mi alabiliyorsunuz?
    bi de ais e ne zaman kayıt olmak gerek, bi süresi var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@arnblt teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@pnr benim 4 eylül olduğu için ais ve sağlık için başvuru yaptım sorun yok 21 eylül cuma sağlık

• @caglaror benim cuma günü 21 eylülde idi. Cumartesi öğleye kadar bana verirlerse sorun değil. Sorun olan cumartesi öğleden sonra çalışamamaları

• ais e nerden kayıt olunuyor

• sağlık randevusu almak için önce ais e kayıt olmak vs gerekiyor mu

• ⭐⭐⭐⭐

@pnr
    Vize başvuruları onaylandığı takdirde kişilerin pasaportları ve göçmen vize paketleri şahsen teslim alınmak üzere Türkiye’de bir PTT (T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü) şubesine gönderilecektir. Çeşitlilik göçmen vize kurasını kazanan kişiler pasaportlarını teslim almak istedikleri PTT şubesini randevu tarihlerinden önce seçmelidirler. Pasaport teslim alma şubenizi aşağıdaki adımları takip ederek belirleyebilirsiniz:

1. KCC’den randevu tarihinizi belirten e-posta mesajını aldıktan sonra usvisa-info.com sitesinden online olarak ya da telefonla 0 850 390 2884 (Türkiye’den) / (703) 520-2490 (Amerika’dan) numaralarını arayarak kayıt yaptırınız.
    2. Vize kategorinizi “Çeşitlilik Göçmen Vizesi” olarak seçiniz.
    3. Vize ve pasaportunuzu teslim alacağınız yeri seçiniz (NOT: Lütfen Türkiye’deki adresinize yakın bir PTT şubesi seçiniz.)
    4. Teslim alma yeri kaydınızın çıktısını alarak istenilen diğer belgelerle birlikte Elçiliğe getiriniz.
  • ⭐⭐⭐⭐

@pnr
    bunun ile ilgili forumda birçok kısım var oradan hazırlık yapman veya konsolosluğun türkçe talimatını okuman lazım.

• ⭐⭐⭐⭐

@pnr

@pnr Sağlık muayenesi hk. içinde söyledi:

sağlık randevusu almak için önce ais e kayıt olmak vs gerekiyor mu

hayır ikisi için ayrı ayrı yapman lazım.

• ais e kayıt olurken dosya numarası soruyor o nedir

• ⭐⭐⭐⭐

@pnr
    CSC kaydini soyle yapabilirsiniz:
    Mülakat tarihini öğrenen arkadaşlar heyecanla hemen kayıt oluşturmaya çalışıyor ve case numarası hazır değil uyarısını görünce panik oluyor. Panik olmayın. Bir kaç gün ya da bir hafta içerisinde bu uyarıyı almayacaksınız. Sürecin her aşamasında olduğu gibi bu kısmında da biraz sabır

Öncelikle aşağıdaki adrese giriş yapıp mail adresinizi kullanarak bir hesap oluşturuyorsunuz. Şifreniz unutacağınız bir şey olmasın
    https://ais.usvisa-info.com/
    Sisteme kayıt olup giriş yaptıktan sonra “ETKİN” yazan sekmeden “Başvuru Sahibi Ekle” ye tıklıyorsunuz. Açılan sayfada "Green kart çekilişi için randevu almam/kayıt olmam hakkında bir bildirim aldım" seçeneğini işaretleyip devam ediyorsunuz.

İsim
    Soyisim
    Doğum tarihi
    Pasaport Numarası
    E-mail adresi
    Dosya no: Case Number (2019EUxxxxx)
    DS-160 No: Bu kısım sizi yanıltmasın güncellenmemiş sanırım siz DS 260 formundaki bilgileri kullanacaksınız bu kısımda da. Bahsedilen numara Ds-260 formunda sağda bulunan barkodun altındaki A ile başlayan Confirmation Number. (Her aile bireyinin case numarası aynı confirmation numarası farklı!)

Bundan sonra durumunuza göre aşağıdaki yollardan birisini takip edeceksiniz..

1. Durum: Eğer sizden başka kayıt olacak kimse yoksa; "devam et" e tıklayıp açılan sayfada pasaportunuzu teslim almak istediğiniz PTT’nin bilgilerini seçip "Devam Et" diyorsunuz ve açılan sayfada randevu bilgilerinizi göreceksiniz. Bundan sonra mailinize bilgiler gelecek ve olası aksilik durumuna karşı sayfanın çıktısını alabilir ya da bilgisayarınıza pdf olarak indirebilirsiniz dosyayı
    2. Durum: Eğer sizden başka mülakata katılacak aile bireyleri (Eş, çocuk..) varsa; "Basvuru sahibi ekle" yi seçip aynı aşamalarla tamamını eklemeniz gerekiyor. Herkesi ekledikten sonra "Devam et" diyor ve PTT seçimini yapıyorsunuz.

• @redsat2000 Ok doğru anlaşmışız. Sakin günlerde, sabah muayene olunca ertesi gün akşam 16:00-16:30 gibi veriyorlar. Ctesi o saatlerde açık olmadıklarından "13:00'a yetiştirebilirler mi? " diye telefonla sormakta fayda var. Ptesiye kesin çıkar ama ya bir gün önce geleceksiniz ya da sempatik kanalı zorlayacaksınız :)

• ⭐⭐⭐⭐

Benim Sağlık kontrolü 21 Eylül Cuma günü . Raporların teslim alınma gününü drurgan cagrı merkezine sordum. (telefon örüşme saatleri 1700-1900 arası)
    Kendileri muayenesi Cuma günü olanların sağılık raporunu Pazartesi teslim edebildiklerini söylediler.
    Eğer görüşme gününden bir gün önce Ankara da olabileceğimi belirttim. O gün alabilirmiyim sorusuna EVET dediler.
    Doktor muayene sonrası bekleme sıkıntınız var ise Konsolosluk görüşmesinden bir gün önce gelmek makul gözüküyor.
    Görüşmeye gidecek arkadaşların dikkatine

• merhabalar, daha önce tüberküloz geçirmiş olmak ( 25 yıl önce çocukken ) başvuruya engelmi? yada diyelimki greencard çıktı sağlık kontrolünde bunu belirtmiş olmam halinde elenirmiyim. lütfen kesin bilgisi olanlar yazabilirmi?

Benzer Başlıklar

• DV mülakatında sağlık veya başka bir nedenle vize reddi almak

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    14
    0 Oy
    14 İleti
    2k Bakış
    U
    Merhabalar sevgili adminler bir şeyi merak ettim aslında bu başlığa uygun bir soru olabilir, DV mülakatında yanına gideceğimiz kişi (kuzen,ağabey vs.) zamanında out of status kalmışsa ama şu an yasal olarak yeşilkarta sahipse bir problem olabilir mi sizce talihli için veya bunu sormadan da görebilirler mi ?
  • Gocmen Vize ve 21 Yas Siniri Problemi

148
    1 Oy
    148 İleti
    18k Bakış
    C
    @Serapp teşekkür ederim. Gerekli düzenlemeleri yaptım.
  • Ds260 hakkında

2
    0 Oy
    2 İleti
    669 Bakış
    eheheheE
    buradan devam edin. https://youtu.be/KH88Z3vC16o?t=132 DS260 formundaki sorularin turkce aciklamasi : https://goo.gl/YKHmct
  • Erteleme hakkında

3
    0 Oy
    3 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    Re-entry permit konusundaki sorularinizi su konuda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131 Ayni konuya ait sorularin farkli sayfalarda yer almasi daha sonradan bilgiye ulasmaya calisan kisilere zorluk yaratacaktir. Green Card'inizi ABD'de yasama ve calisma niyetiyle aldiginizi unutmamalisiniz. Baska bir ulkede yasama ya da calisma niyetiyle erteleme yapmaniz cok uygun olmaz, bu ertelemelerin amaci eski ulkenizdeki isleri/baglantilari azaltip ya da yoluna sokup, kendinizi ABD'deki yasaminiza hazirlamak olmali. Nedenlerinizi buna gore belirlemelisiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k