Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • merhabalar herkese. öncelikle bayramınızı kutluyorum. ben Türkiye´den Amerika´ya gelmek istiyorum ve araştırmalarıma göre en mantıklı seçenek şu an için H2B vizesi olarak gözüküyor. sonuçta herhangi bir masraf ödemeden orada çalışma imkanına sahip oluyorsunuz ve 10 ay gibi ne çok kısa ne çok uzun bir süre zarfı tanınıyor. şimdi her şey güzel hoş böyle bir şeye başvurma imkanımız var ama aklımda büyük bir soru işareti var. işverenin sponsorluğu olması lazım. ben işveren bulamıyorsam ne yapacağım peki? her yere baktım koskoca linkedin hep in-country ilanları ile dolup taşmış google da aynı şekilde şu anda ilanların büyük bir çoğunluğu ülke içerisinden alım yapıyor. peki bizler ne yapacağız? siz değerli forum üyeleri belki 2 belki 10 seneden beri yaşıyorsunuz Amerka´da. belki bazılarınız H2B vizesi kullandınız. lütfen bana ve yardım arayanlara yardımcı olun. iş nasıl bulacağız. işlemler ne. acentaya ihtiyaç var mı? internette birkaç site 4000 USD gibi rakamlar talep ediyor aslı var mı? şimdiden teşekkür ederim. iyi bayramlar.


  • Merhaba H2B ile ilgili sormak istediğim birkaç husus var. Şu an Türkiye'de avukatlık yapmaktayım ancak meslekten çok memnun olmadığım ve yeni maceralara atılmak istediğim için H2B vizesini araştırıyorum. ABD'de daha önce 2 kez WAT yaptım. Orada çalıştığım otelin sahibi ile çok yakın arkadaşım ve kendisi H2B vizesi alabilmem için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu söyledi. Toplamda 8 ay otelde çalışma tecrübem bulunmakta ve İngilizce seviyem fluent. Zaten kendisi beni assistant manager veya front desk olarak çalıştıracak. Sormak istediğim husus şu; öncelikle avukat olduğum için böyle bir pozisyona başvurma halinde "Sen avukatsın ne alaka bu tarz programlarla işin ne" gibi nedenlerle red alma ihtimali var mıdır yoksa herhangi bir kısıtlama olmadan başvurabilir miyim? Bununla birlikte otel Department of Labor'a başvururken işveren nasıl o pozisyona kimsenin başvurmadığını kanıtlayabilir? Ayrıca yaz sezonu için başvurmak istiyorum bunun için işlemler ne zaman başlamalıdır? Bu arada Şubat 2023'te turist vize randevum var, bu işlemlerin o vizeyi etkileyebileceğini düşünüyorum, sizlerin düşünceleri nelerdir? Olmazsa turist vizesi görüşmesinden sonra işlemlere başlayacağım. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.


  • Bu ileti silindi!

  • Arkadaşlar Merhaba Ben H vizesi için başvurularda bulunacağım ve bundan dolayıda pasaportumu şimdiden alayım diyorum ve almışken 10 yıllık almak istiyorum çünkü geçtikçe fiyatlar artıyor acaba 10 yıllık pasaport almam vizeyi alma aşamasında herhangi bir sorun veya engel çıkarır mı yani vize görüşmesinde neden 10 yıllık aldın orda kalmayı mı düşünüyorsun gibi sorular sorup vizemi reddedebilirler mi? sonuçta geçici vize olduğundan dolayı sanırım bu tür sorular sorulabiliyormuş bilgisi olan arkadaş cevaplarsa sevinirim.


  • @tolgahan-gökdoğan Merhaba; sorularinin cogunu paylasimlarimda bulabilirsin. Bol sans


  • @mericandream Merhaba; bunun icin bir engel yok aslinda ama uygulamaya gelince biraz zor. H2b vizesi zaten ortalama 6-8 aylik veriliyor. Sizin statu degisilikligine bavurunuz zaten 4-5 ayi bulur,ki burada kurumlarin yavas calistigini dusunurseniz daha da uzayabilir. Yani sizin basvurunuz sonuclanana kadar sezon bitmis olacak. Haliyle boyle bir durumda size sponosr olunmasi cok zor gozukuyor. Belki cok yakin biri olursa. oda belki. Bol sans


  • @NBayraktar Merhaba; isletmenin h2b isci sertifikasi almasi lazim. dol.gov basvurmasi ve buna bnezer evrak surecleri var. Basvuracagi sezondan minimum 4-5 ay oncesinden evraklarinin tamamlanmasi lazim. Asagidaki linktenden kontrol edebilirsin. Bol sans


  • @kayra Merhaba; oncelikle para talep edenlere itibar etme sakin. ve profilimden paylasimlarimi okumani tasvsiye ederim. birde bir excel listesi pasylasmistim. Aslinda isveren bulmak cok da zor degil. Bu vizenin surecini ve manstigini kavraman lazim. Dedigim gibi paylasimlarimi oku, iyi bir fikir ve yol gosterecektir sana. Bol sans


  • @corleone132 Sana ozelden yardimci olmustum 🙂


  • @ibrahimderler, içinde söyledi: (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H2-A, H2-B ve H3)

    Arkadaşlar Merhaba Ben H vizesi için başvurularda bulunacağım ve bundan dolayıda pasaportumu şimdiden alayım diyorum ve almışken 10 yıllık almak istiyorum çünkü geçtikçe fiyatlar artıyor acaba 10 yıllık pasaport almam vizeyi alma aşamasında herhangi bir sorun veya engel çıkarır mı yani vize görüşmesinde neden 10 yıllık aldın orda kalmayı mı düşünüyorsun gibi sorular sorup vizemi reddedebilirler mi? sonuçta geçici vize olduğundan dolayı sanırım bu tür sorular sorulabiliyormuş bilgisi olan arkadaş cevaplarsa sevinirim.

    hayır kardeşim benimkide 10 yıllık pasaport ,hiç bir şey sormadılar j1 ile geldim


  • Arkadaşlar merhabalar,

    Bundan tam 1 ay önce restoran işleten bir Türk işletmeciyle iletişime geçtim. Kendisi haziran ayında şirketin başvurusu cevaplanacağını belirtti ama şöyle bir sorun var. İşletmeci şahıstan hala geri dönüş alamadım. Ekim 1 gibi iş başı olacaktır diye belirtti acaba şirketin h2b başvurusu hala cevaplanmamış olabilir mi? Bana Haziran ayında cevaplanır dedi ama tam bir tarih vermedi. Şuan kendisine mail atıyorum ama geri dönüş yapmıyor olumlu yada olumsuz olarak.

    2022 Ekim ayında h2b ile aramızda amerikaya gidecek birileri var mı acaba? Var ise evraklarınız tamamlandı mı? Yoksa benim gibi, işveren tarafından haber mi bekliyorsunuz? Net bir cevap bulamadım bu konuda, bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Teşekkürler, biraz uzun oldu kusuruma bakmayın lütfen...


  • @emre-dylan Emre Merhaba; Ben şuan H2B ile ABD' deyim. Sorunu tahminime dayanarak şöyle cevaplayayım. Birincisi işverenin geri dönmemesiinin sebebi kişisel bir durum olabilir. Şayet böyle değil ise farkı işçilere yönelmiş ihtimali var. Bu durumu çevremdemki diğer arkadaşlardan da çok görüyorum. İşveren ile mülakat yaptıktan sonra çok güzel geçmesine rağmen sonradan hiç bir şekilde geri dönmeyenler oldu. O sebeb ile senin de şansını arttırman adına birden fazla işletme ile anlaşmanı öneririm. Bu tarz geri durumların olması gayet normal ve sık yaşanılan durumlar. Umarım geri döner.Geri dönerse haber edersen süreçin hakkında yardımcı olabilirim. Hakkında hayırlısı olsun. Bol şanslar


  • @orhanozbekk, içinde söyledi: (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H2-A, H2-B ve H3)

    @emre-dylan Emre Merhaba; Ben şuan H2B ile ABD' deyim. Sorunu tahminime dayanarak şöyle cevaplayayım. Birincisi işverenin geri dönmemesiinin sebebi kişisel bir durum olabilir. Şayet böyle değil ise farkı işçilere yönelmiş ihtimali var. Bu durumu çevremdemki diğer arkadaşlardan da çok görüyorum. İşveren ile mülakat yaptıktan sonra çok güzel geçmesine rağmen sonradan hiç bir şekilde geri dönmeyenler oldu. O sebeb ile senin de şansını arttırman adına birden fazla işletme ile anlaşmanı öneririm. Bu tarz geri durumların olması gayet normal ve sık yaşanılan durumlar. Umarım geri döner.Geri dönerse haber edersen süreçin hakkında yardımcı olabilirim. Hakkında hayırlısı olsun. Bol şanslar

    Merhaba, bilgi için teşekkür ederim. Başka firmalara başvuru yapmak istiyorum ama googledan h2b jobs diye arattığımda reklam ilanları çıkıyor sadece. Yönlendirebileceğin bir kaç site var ise mükemmel olur teşekkürler.


  • @emre-dylan Daha önce ki paylaşımlarımı okumanı rica ediyorum. Orada gerekli paylaşımlarda bulunmuştum.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • @orhanozbekk teşekkür ederim bilgilerden faydalanacağım


  • arkadaşlar selam şu an sponsorum mevcut ve sadece randevu almam gerek konsolosluk h2b vizesi için randevu veriyor mu?


  • Merhaba , bizim çok yakın ABD vatandaşı bir tanıdığımızın marketleri var benim orda belirli süre çalışmam için bana sponsor olacak onlarla belirli bir süre çalışmam için. Nasıl hangi türde sponsor olacak nasıl bir davet yollayacak. ben neye başvuracağım, Daha üniversitemi bitirmedim üniversite okuyorum nasıl bir yol izleyeceğiz orada durabildiğim kadar durup çalışmak istiyorum üniversitemi dondurabilirim. Bu durum hakkında bilgi verebilecek var mı , araştırdım ama tam bulamadım.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @yunusahmet01 bu iş tek başınıza altından kalkabileceğiniz bir süreç değil asla. öncelikle ya iş yerinin avukatı ya da sizin bulacağınız bir avukat ile yürütmeniz lazım.


  • @denizci10 anlıyorum ama işte hangi yoldan gidiliyor önceden bende bilgi sahibi olmak için uğraşıyorum

  • ⭐⭐⭐⭐

    @yunusahmet01 buradan alacağınız tüm bilgiler yanlış ya da eksik olacaktır. O yüzden bir avukata vereceğiniz danışmanlık ücretini esirgemeyin derim. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez derler bizim oralarda.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum