(H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H2-A, H2-B ve H3)
-
Merhabalar yardımcı olursanız çok sevinirim. H2B vizem onaylandı ve 5 iş günü içinde teslimatı yapılacak. Teslimatın yapılacağı tarihte adreste bulunmayacağım. 1. Dereceden bir akrabam vizeyi teslim alabilir mi?
-
@akyelken, içinde söyledi: (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H1B dışındakiler)
Arkadaşlar H2B vizesine başvurdum ve onaylandı. Bildiğiniz üzere artık ekstra ücret karşılığında adrese getiriliyor. Ben, teslimatın yapılacağı tarihte adresimde olmayacağım. 1. dereceden bir akrabam (anne baba vb.) alabilir mi vizemi?
En yakindaki PTT subesiyle konusup kendilerine bu konuda bilgi verin. Eger kabul ederlerse birakabilirler, eger kabul etmezlerse sizin kimliginizle gidip almaniz gerekecek.
Zaten pasaport konsolosluktan ciktiktan sonra konsolosluk ile isiniz kalmiyor, surecin bundan sonraki kismi PTT'yi ilgilendiriyor.
-
@crazycells çok teşekkür ederim.
Yalnız şöyle birşey var benim ingilizce seviyem orta düzeyde . Uluslararası ticaret ve işletmecilik Lisans mezunuyum . Uzun süreli olarak bir işte çalışıp tecrübe edinemedim . Vermiş olduğunuz sitelerden tecrübe gerektirmeyen bikaç iş ilanına rastladım h2b imkanı sağlayan .
Amerikada yaşayan amcam amerikan vatandaşı .
İlanına başvurduğumuz Firma bana sponsor olursa vize görüşmesinde amcamın oranın vatandaşı olması tecrübesizliğim vb. Durumlar bir engel teşkil edermi .
Eğer bu konu engel teşkil edecek ise bu söylemiş olduğum herşey için geçerli benim durumuma en uygun vize türü nedir fikirlerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim .
Hesapta Maddi varlık gösterecek vize türlerinede uygun değilim .
Ekstra olarak dv program başvurusunuda yapmış bulunuyorum -
@Bir-Ülke-Bir-Bilgi, içinde söyledi: (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H1B dışındakiler)
@crazycells çok teşekkür ederim.
Yalnız şöyle birşey var benim ingilizce seviyem orta düzeyde . Uluslararası ticaret ve işletmecilik Lisans mezunuyum . Uzun süreli olarak bir işte çalışıp tecrübe edinemedim . Vermiş olduğunuz sitelerden tecrübe gerektirmeyen bikaç iş ilanına rastladım h2b imkanı sağlayan .
Amerikada yaşayan amcam amerikan vatandaşı .
İlanına başvurduğumuz Firma bana sponsor olursa vize görüşmesinde amcamın oranın vatandaşı olması tecrübesizliğim vb. Durumlar bir engel teşkil edermi .
Eğer bu konu engel teşkil edecek ise bu söylemiş olduğum herşey için geçerli benim durumuma en uygun vize türü nedir fikirlerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim .
Hesapta Maddi varlık gösterecek vize türlerinede uygun değilim .
Ekstra olarak dv program başvurusunuda yapmış bulunuyorumEger o islere uygunsaniz sorun yasamamaniz lazim.
Eger o is konusunda tecrubesizseniz ve is bazi beceriler gerektiriyorsa o durumda ise uygun bulunmayabilirsiniz ama zaten bu tur durumlarin cogunun ilk USCIS basvuru asamasinda takilacagini saniyorum.
Is yerinden zaten maas alacaginiz icin maddi birikiminiz konusunda sorun yasacaginizi sanmiyorum.
DV programina basvuru yapmaniz problem yaratmaz.
-
Geçici Çalışma belgesi alabilen var mı süreçleri nedir zor mu acaba ? biraz araştırdım ama biraz karmaşık gibi
-
@crazycells Merhaba, USCIS aşamasını geçtikten sonra süreç ne kadar zamanı bulur acaba? Amerikadaki tanidigimiz formu doldurur ve onaylarsa, biz basvurumuzu kendi kendimize mi yapmaliyiz yoksa bir acente ile çalışmamız daha mi uygun olur?
Süreç 2 yılı bulur diyen var ama, firmadan talep ve onay geldikten sonra neden o kadar uzun sürsün ki?
-
@pnrpnr, içinde söyledi: (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H1B dışındakiler)
Geçici Çalışma belgesi alabilen var mı süreçleri nedir zor mu acaba ? biraz araştırdım ama biraz karmaşık gibi
Gecici calisma belgesi derken, H2B statusune gecisten mi bahsettiniz acaba?
-
@mathilda, içinde söyledi: (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H1B dışındakiler)
@crazycells Merhaba, USCIS aşamasını geçtikten sonra süreç ne kadar zamanı bulur acaba? Amerikadaki tanidigimiz formu doldurur ve onaylarsa, biz basvurumuzu kendi kendimize mi yapmaliyiz yoksa bir acente ile çalışmamız daha mi uygun olur?
Süreç 2 yılı bulur diyen var ama, firmadan talep ve onay geldikten sonra neden o kadar uzun sürsün ki?
ilk asamada DOL (Department of Labor) ve USCIS basvurulari var, bu basvurulardan onay aldiktan sonra yapmaniz gereken tek sey DS-160 formu doldurup konsoloslukta vize almak...
Neden 2 yili bulacagindan emin degilim, ama o kadar uzun surmemeli. Basvurulardan sonra vize almaniz normalde birkac aylik bir surec, ama su anda konsoloslugun ne zaman mulakat tarihi verecegi de onemli. Ama islere baslamak icin belli bir tarih oldugundan, bu tarihi one surerek mulakat tarihinizi one cekmeye calisabilirsiniz.
Sanirim pandeminin etkisiyle sureclerin aylarca tamamen durmasindan kaynakli olarak bazi dosyalara cok uzun sure sira gelmedi. Belki bu gecikmeden dolayi "2 yil" yorumu yazildi...
-
Dostlar merhaba abd den görüştüğüm bir türk restaurant var benim adıma h2b basvurusu yapıcak nerden nasıl başvurabilir izlenmesi gereken adımlar nelerdir yardım lazım acil olarak şimdiden teşekkürler.
-
@Hunter010, içinde söyledi: (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H1B dışındakiler)
Dostlar merhaba abd den görüştüğüm bir türk restaurant var benim adıma h2b basvurusu yapıcak nerden nasıl başvurabilir izlenmesi gereken adımlar nelerdir yardım lazım acil olarak şimdiden teşekkürler.
Once is yerinin DOL (Department of Labor)'dan "labor certification" almak icin basvuru yapmasi gerekiyor:
https://www.foreignlaborcert.doleta.gov/howdoi.cfm
Daha sonra bu sertifika ile USCIS'e I-129 basvurusunu yapacaklar:
I-129 onaylandiktan sonra da siz konsoloslukta vize almak icin basvuru yapacaksiniz. Ilgili resmi site surada:
-
Merhabalar, h2b vizesinde yakında başlayacak iş için acil talep kabul edilir mi?
-
Merhaba
Ben 4 yıl turizmde çalıştım 23 yaşındayım ve askerlik yaptım. H2B almak istiyorum CV hazırladım internetten ilanlara başvuruyorum ama dönüş olmuyor.1-Yaz dönemi için başvurular ne zaman bitiyor?
2-Hangi sitelerden hangi şirketlere başvurmalıyım?
3-Başvururken neye dikkat etmeliyim?
4- CV'de en çok neye dikkat ediyorlar? CV hazırlarken verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir?
5-CV'de yazan işleri doğrulamamı istiyorlar mı ben biraz ekleme yaptım da kafadan
6-İyi derecede ingilizce orta rusça ve biraz almancam var ne tür bir iş yapmalıyım. Zorluğu önemli değilŞimdiden teşekkür ederim
-
merhaba H -1 B2 vizesi nedir bu ay başvuru yaklaşıyormuş bilen varmı arkadaşlar bu yolla başvuru yapıp kurada çıkan ve iş bulan arkadaşlar yazarsa sevinirim. Teşekkür ederim.
-
Merhabalar. Turist vizesi ile gelip out of status olmadan H2B vizesi için sponsor bulup işveren bizim için başvurduğunda sonuçlanana kadar amerikada yasal olarak kalınabilir mi? Bu konuyla ilgili deneyimi veya bilgisi olanlar var mı
-
@nick, içinde söyledi: (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H1B dışındakiler)
Merhabalar, h2b vizesinde yakında başlayacak iş için acil talep kabul edilir mi?
Evet, is koluna gore kabul edilebilir. Direkt en net sekilde durumu konsolosluga aciklamanizi tavsiye ederim, bol sanslar.
-
@tolgahan-gökdoğan, içinde söyledi: (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H1B dışındakiler)
Merhaba
Ben 4 yıl turizmde çalıştım 23 yaşındayım ve askerlik yaptım. H2B almak istiyorum CV hazırladım internetten ilanlara başvuruyorum ama dönüş olmuyor.1-Yaz dönemi için başvurular ne zaman bitiyor?
2-Hangi sitelerden hangi şirketlere başvurmalıyım?
3-Başvururken neye dikkat etmeliyim?
4- CV'de en çok neye dikkat ediyorlar? CV hazırlarken verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir?
5-CV'de yazan işleri doğrulamamı istiyorlar mı ben biraz ekleme yaptım da kafadan
6-İyi derecede ingilizce orta rusça ve biraz almancam var ne tür bir iş yapmalıyım. Zorluğu önemli değilŞimdiden teşekkür ederim
Bu basligin onceki sayfalari ile suradaki basligi inceleyin isterseniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4888/h2b-vizesi-ile-çalışma-deneyimleri
-
@gülcan, içinde söyledi: (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H1B dışındakiler)
merhaba H -1 B2 vizesi nedir bu ay başvuru yaklaşıyormuş bilen varmı arkadaşlar bu yolla başvuru yapıp kurada çıkan ve iş bulan arkadaşlar yazarsa sevinirim. Teşekkür ederim.
H1B, H2B ve B2 uc ayri vize cesidi... bilginize. Siz sanirim H1B'den bahsediyorsunuz? Ilgili baslik surada:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/103/h1b-çalışma-vizesi/ -
@mericandream, içinde söyledi: (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H1B dışındakiler)
Merhabalar. Turist vizesi ile gelip out of status olmadan H2B vizesi için sponsor bulup işveren bizim için başvurduğunda sonuçlanana kadar amerikada yasal olarak kalınabilir mi? Bu konuyla ilgili deneyimi veya bilgisi olanlar var mı
su basligi inceleyebilirsiniz:
-
@crazycells h1 ile h2b nin tam farkı nedir ben üniversite okuyorum orada bir tanıdğın restorantında 2 3 yıl çalışmak istiyorum işveren daveti ile hangi adımları izlemem lazım yarıdmcı olur musun?
-
@crazycells, @gucarslan Merhabalar, yeğenim gastronomi bölümü öğrencisi ve öğrenciliği devam etmektedir. Amerika'da güzel bir restaurant sahibi olan arkadaşım stajyer olarak yanına 6 aylık alacağını belirtti fakat yapılması gereken işlemler nedir ? Bir kaç başlığı okudum ama tam anlamadım. Restaurant sahibinin ayrıca bir işlem yapmasına gerek var mıdır ? Detaylı anlatımlı öğrenebileceğim bir link var mıdır ? Teşekkürler.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum