Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı İle Alakalı Nafaka Davası

• Merhaba, ABD vatandaşı ile evli bir Türk vatandaşıyım. Bir çocuğum var. Eşim ABD'de biz çocukla Türkiye'deyiz. Eşim uzun süredir bana çocuk için maddi yardımda bulunmuyor. Zaten uzun süredir ayrıyız ama hala evli görünüyoruz. Yaklaşık 5 senedir herhangi bir maddi destekte bulunmadı. Boşanmadan nafaka davası açabilir miyim? Ama maddi durumum da çok iyi değil. Bu konuda ABD'den avukatlık ücreti için maddi destek alabilir miyim? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

• @projeon, içinde söyledi: ABD Vatandaşı İle Alakalı Nafaka Davası

Merhaba, ABD vatandaşı ile evli bir Türk vatandaşıyım. Bir çocuğum var. Eşim ABD'de biz çocukla Türkiye'deyiz. Eşim uzun süredir bana çocuk için maddi yardımda bulunmuyor. Zaten uzun süredir ayrıyız ama hala evli görünüyoruz. Yaklaşık 5 senedir herhangi bir maddi destekte bulunmadı. Boşanmadan nafaka davası açabilir miyim? Ama maddi durumum da çok iyi değil. Bu konuda ABD'den avukatlık ücreti için maddi destek alabilir miyim? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sayın @projeon, bu konuda bir aile avukatı ile görüşmeniz gerekir. Her eyaletin bu konudaki kanunları ABDde farklıdır. Çocuk için yardım davası açabilirsiniz. Child support deniyor. Eşinizle evli olsanız da olmasanız da çocuğun babası bunu ödemek zorundadır ve bunu geçmişe yönelik de talep etme hakkınız olabilir.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• Amerikan Vatandaşı ile Evlilik Hk.

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    762 Bakış
    P
    @Claudia-J-Muslu Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. Cevabınız üzerine konsolosluğa evlilik bildirimi için mail atıp gerekli dokumanları sordum fakat bana evliliğimi konsolosluğa bildirmem gerekmediğini söylediler. Fakat yine de tereddütte kaldım. Amerika'ya gelme niyetim yok şimdilik, sadece evliliğimin orada da geçerli olması ve eşim üzerinden eşi olarak haklarımın olması benim için yeterli. Bu durumda yapmam gereken başka bir şey var mı acaba? İlginiz için tekrar teşekkür ederim.
  • Statü değişikliği sonrası ABD'ye giriş

2
    0 Oy
    2 İleti
    751 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @baytar, içinde söyledi: Statü değişikliği sonrası ABD'ye giriş @Claudia-J-Muslu Selamlar, Benim sorum şu; E2 statüsüne başvuran eşimle beraber benimde statüm E2'ye change oluyor. Acil bir durumda benim Türkiye ye gelip dönmem için B2 vizemiz yeterli olurmu? Öğrendiğimiz kadarıyla E2 statüsündeki kim olursa olsun ülke dışına çıktıktan sonra E2 vizesine başvurmak zorunda. Ama kafamızı karıştıran şey ise hali hazırsa pasaporta basılı olan B2 vizemizi ile A4 kağıdına basılıp verilen statü nasıl giriş için engeller? Teşekkür ederim Sayın@baytar, E2 statüsüne başvuran eşinizin başvurusuna dahil oldu iseniz ve sizin vizeniz de ABDde iken change of status ile (I-539)değişirse TCye giderseniz E2 vizesi almanız gerekir ve ABDde aldığınız onayı TCde tanımazlar ve herşeyi baştan değerlendirirler. Change of status yaptı iseniz E2 vizesinde olursunuz. İşlem tamamlanmadan çıkarsanız E2 ye geçmemiş olursunuz ancak TCde E2 almanız gerekir. Girişte B2 vizesi ile sorun çıkarabilir ve kabul etmeyebilirler.
  • ABD Sabıka Kaydı Expunge Yapılması

2
    0 Oy
    2 İleti
    228 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Mehmet858, içinde söyledi: ABD Sabıka Kaydı Expunge Yapılması Sayın Muslu Hukuk Bürosu Yetkilisi, Daha önce sizlere DUI ile ilgili durumumu belirtmiştim ve sizlerde yardımcı olmuştunuz. 1 adet misdemeanor sicil kaydım bulunmaktadır. Sizlere daha önce Polisten aldığım belgede Reckless driving yazdığını belirtmiştim fakat geçen gün Oklahoma State Bureau of investigation'da yapmış olduğum criminal history'de DUI olarak sonucum çıkmaktadır. 500$ ceza ödemiştim ve herhangi bir sosyal görev veya farklı bir ceza da almamıştım. Sormak istediğim, 6 yıl geçmesinden dolayı ve 1 adet DUI hariç hem ABD'de hem de TR'de farklı bir suçum olmamasından dolayı expunge talebi yapmam durumunda bu cezanın geçmişimden silinme olasılığı bulunmakta mıdır? Sayın @Mehmet858, Cezayı sildirmek size göçmenlik işlemleri acısından hiçbir avantaj sağlamaz ve hatta sicilinizde görünmese dahi yine de bunu bildirmeniz gerekir. Bu nedenle göçmenlik ve vatandaşlık icin expunge talebinde bulunmayın. Ama belki başka alanlar için faydası olabilir. Teşekkürler.
  • ABD de 3 sene dolmadan boşanma ve haklar

2
    1 Oy
    2 İleti
    854 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Hayatguzel, içinde söyledi: ABD de 3 sene dolmadan boşanma ve haklar Merhaba, Amerikada evlenip, greencard a başvuru yaptıktan sonra boşanmak zorunda kalmak ve bu durumun getirdiği haklar nelerdir ? Örnek vermek gerekirse; CASE 1 : ilk interview başarılı geçti , SSN çıktı çalışma hakkı var. İki senelelik greencard geldi. Ardından boşanmaya gidildi. Nasıl bir yol izlenmeli, hemen deport olma yada çalışma hakkı iptal mi oluyor ? 5 senelik green card ı almak için ne yapmak gerekir ? CASE 2 : SSN çalışma izni var ancak ilk interview e gidilmeden boşanma oldu ? Not: İki tarafından iyi niyetli bir şekilde boşanma durumu. Teşekkürler Sayın @Hayatguzel, Malum hususlardan dolayı sorunuzu geç cevapladığımız için kusura bakmayın. ABD’li veya yeşil kartlı ile evlilik durumunda daimi green card almak genelde 3 yıl sürer. İlk iki yıl green card şarta bağlı olarak verilir. 2 yılın sonunda şarta bağlılığı kaldırmak için eslerin beraber şartları kaldırma başvurusu yapmaları gerekir. Bu şarta bağlı green card suresi içinde evlilik sona ererse veya sahte olduğu ortaya çıkarsa göçmenlik daireleri şarta bağlı green cardi sona erdirebilirler ve kişinin gönderilme (deport) durumu ortaya çıkar. Evliliğin sahte olması durumunda özel cezai hükümler vardır. Boşanma durumunda tek es de şartlı greencardi daimi greencarda çevirme başvurusunu yapabilir. Bunun için özel bir waiver (feragat) başvurusu yapmak gerekir. Talep edilen konu çiftlerin şartlı greencardlarini daimi greencarda çevirmek için ortak başvuru yapmalarından istisna edilmeleri (feragat edilme) talebidir. Boşanma iki yıldan sonra olursa böyle bir waiver (feragat )talebinin başarı şansı vardır. Boşanma iki yıldan önce olursa basari şansı daha düşüktür çünkü evliliğin gerçek bir evlilik olduğu ile ilgili bütün ispat yükü boşanan kişide olacaktır. Evlilik iki yıldan önce sona erdi ise bir takım başka waiverlar vardır, bunlar evlilik içi şiddete dayalı waiver ve boşanan kişinin kendi ülkesine geri gönderilmesi halinde çok zor şartlara düşme waiveridir. Yani kısaca Case 1 de basari şansı çok daha fazla ve yapılacak daha çok waiver vardır. Case 2de basari şansı daha düşük ve yapılabilecek sadece 2 waiver vardır. Hangi waiverin en uygun olacağını belirlemek ve paketi en iyi şekilde sunmak çok önemlidir. Aksi halde başarılı olunmaz ve boşanan kişi ülkesine geri gönderilir ve bir daha başka göçmenlik başvurularından da yararlanamaz. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k