Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @mrblack İşte çıktı bir tane. Ben dünyanın diğer yerlerinde geçim sıkıntısı yok demedim. Fiyatların arttığınında farkındayım. Ben o kişi ile belirli bir konuyu konuşuyordum. Yurt dışında uber, doordash, youtube filan yapan 1 yıllık maaşı ile lüks bir araba alan daha sonra almancı gibi ama burada hayat kolay değil yaşam sıkıntısı diyen tipler.

    Neyse sen orada özgürlüğün tadını çıkar. Davulun sesi uzaktan hoş gelir.


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba, 2019 yılında F1 vizesi başvurusu yaptım ve 5 yıllık vize aldım. Yaklaşık 5 ay dil eğitimi aldıktan sonra Türkiye’ye geri döndüm. Yani hala vize sürem dolmadı, aynı vizeyle tekrar dil okuluna kayıt olup gidebilir miyim yoksa tekrar vize mi almam gerekiyor? Bilgisi olan veya daha önce bu şekilde tekrar giden varsa ve bilgilendirirse sevinirim.


  • @baba-yaga, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    Yakın zamanda Community College başvuracağım. Şu anda tek bir sorun ile karşılaşıyorum. Sorunum en önemli sorun; eve geri dönme nedenlerim, beni memleketime bağlayan nedenler, oraya göç etme amacımın olmamasını göstermek.

    Lisans bölümünü kazandım ama gitmiyorum işde çalışıyorum. Bana vizeye başvururken avantaj sağlar diye düşündüm. Ülkemde bir geleceğim olduğunu gösterir diye düşündüm. Eğer son çare olarak vizeye başvurursanız, eğer ülkenizde bir geleceğiniz yoksa vize vermek istemiyorlar. Yani alternatif olarak başka planları göstermek iyi olur diye düşünüyorum. Vize alamaz isem ülkemde okurum. Bir geleceğim var gibi. Öğrenci vizesini kaçmak için kullanmıycam mesajının vermeye çalışıyorum.

    Yaşım 26 büyük ihtimal ile vize görüşmesine gittğimde 27 olur. Şu anda markette çalışıyorum. Sponsorum babam. Daha önce bir kere avrupaya gittim, 15-16 yaşındaydım ve pasaportum değiştiği için onun vizeside gitti doğal olarak.

    Tam olarak vize memuruna ne söylesem bana vizeyi verme ihtimalleri artar?

    Acaba işde çalıştığımı hiç işe katmasam ve öğrenciyim mi desem? Şu an öğrenciyim ama bölümümden memnun değilim Amerika'da okumak istiyorum diyebilirim. Ama transkript isterlerse veremem çünkü derslere katılmıyorum. Öğrenci belgesi götürebilirirm. Açıköğretim veya önlisans değil bu arada. Öğrenci belgesinde 1. sınıf yazar. Bu da dikkat çeker mi?

    Veya öğrenci olduğumu hiç işe katmasam sponsorum babam, amerika'da okul okumak istiyorum mu desem? O zaman da bu zamana kadar niye gitmedin diye sormazlar mı? Veya kaç yaşına gelmişsin adam akıllı işin yok, amacın kaçmak diye düşünmezler mi? Sonuçta işim asgari ücretli önemsiz bir iş.

    Miami Community College gitmeyi düşünüyorum ancak okulum değişebilir. Bir türlü eyaleti seçemedim. Animation bölümünü okumayı düşünüyorum. Amerika'da böyle bir bölümü okumak daha mantıklı, eğitim kalitesi daha yüksek. İngilizcem iyi olduğu için bunu vize memuruna anlatabilirim. Nasıl anlatacığımı biliyorum ancak ne söyleceğime karar veremedim.

    Yardımcı olurmusunuz? @crazycells @gucarslan
    @smartcells @Muhtaradana


  • @sahrud, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    Merhaba, 2019 yılında F1 vizesi başvurusu yaptım ve 5 yıllık vize aldım. Yaklaşık 5 ay dil eğitimi aldıktan sonra Türkiye’ye geri döndüm. Yani hala vize sürem dolmadı, aynı vizeyle tekrar dil okuluna kayıt olup gidebilir miyim yoksa tekrar vize mi almam gerekiyor? Bilgisi olan veya daha önce bu şekilde tekrar giden varsa ve bilgilendirirse sevinirim.

    Bir dil okulundan I-20 ayarlayıp gelebilirsiniz. Aynı durum arkadaşıma oldu ve bu şekilde yaptık. Onun vizesi 2025’e kadar geçerli. Arkadaş farklı olarak corona dönemi geldiği için kapıda o dönemde endişelenip döndüğünü eğitiminin yarıda kaldığını belirtti. Tamamen kapıdaki duruma bağlı tabii ancak vizeniz geçerli. Biz en ucuz okullardan birinden I-20 ayrlamamıza karşın sıkıntı olmadı zaten arkadaşım riske atayım olmazsa olmaz diyecek kadar gönülsüzdü. Bu gönülsüzlük ona 7 binlerden bir Green card çekilişi getirdi lol


  • @crazycells merhaba..Esim vizesini aldi.Biz de ap den cikip vizemizi alirsak abd ye tasinacagiz. 22 yasinda kizim abd de unv.master yapiyor..ve F1 vizesi var 2023 te bitecek vizesinin suresi.Ve uzatacak seneye. Bu arada aile birlesimi icin F2B formu doldursa F1 vizesinin uzatilmasi acisindan soru teskil edermi? Ederse F1 vizesinin uzatilmasina kadar F2B formu doldurmasakmi? Bu konuda dusuncelerinizi paylasirsaniz sevinirim.


  • @crazycells merhaba. lisans eğitimimden bu sene mezun oldum. bu sene ağustos ayında master' a baslayacağım. lisans eğitimimle aldığım f1 bizem 2023 temmuz da sona eriyor. masterdan alacağım yeni I-20 ile vizemi uzatmam gerekiyor fakat acaba bunu hangi sene yapsam diye tereddüt ediyorum. bu yaz içerisinde, f1 vizemin bitmesine 1 sene varken vizemi uzatma imkanım olur mu? yoksa seneyi mi beklemem gerekiyor acaba. bir bilginiz varsa yardımcı olabilirseniz cok sevinirim


  • @mrblack Çok teşekkür ederim cevabınız için. Temmuzda benim için yolculuk vakti o zaman. Greencarddan umudum kalmadı öğrenci vizesi devam 😢


  • @sahrud

    ABD'ye Yeniden Girmeden Önce ABD Konsolosluğuna Gitmem Gerekir mi?

    1. Geçerli Vize Mührü: Vize damgasının süresi dolmadığı ve öğrencinin yeni bir I-20 ve diğer destekleyici belgeleri olduğu sürece, öğrenci üzerinde eski okulun adı bulunan eski vize damgasını kullanarak yeniden giriş yapabilir. Kendinizi bir giriş limanında sunarken finansal destek kanıtı da almak her zaman iyi bir fikirdir.

  • Amerikada spring döneminin Mayıs gibi bittiği düşünülünce vize uzatmanıza gerek yok diye düşünüyorum. Zaten geçerli bir I-20 sahibi olacaksınız bu da girişte hiçbie problem çıkarmaz size. Konsolosluk şu anki yoğun durumda bunu gereksiz bulabilir. Ancak şunu da belirtmekte fayda var. Eğer yenileme işlemi yapar 5 yıllık yeni bir F1 alırsanız master sonrası F1 statüsünü farklı veya aynı bir kurumdan I-20 ile korumaya devam etmeniz halinde giriş çıkış sorunu olmaz. Gelecek seneye bırakırsanız I-20 almış olmanıza karşın çıkış yaptıktan sonra tekrar giriş için yeni bir F1 stamp’ine ihtiyacınız olacaktır.

    @eceyuksel, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @crazycells merhaba. lisans eğitimimden bu sene mezun oldum. bu sene ağustos ayında master' a baslayacağım. lisans eğitimimle aldığım f1 bizem 2023 temmuz da sona eriyor. masterdan alacağım yeni I-20 ile vizemi uzatmam gerekiyor fakat acaba bunu hangi sene yapsam diye tereddüt ediyorum. bu yaz içerisinde, f1 vizemin bitmesine 1 sene varken vizemi uzatma imkanım olur mu? yoksa seneyi mi beklemem gerekiyor acaba. bir bilginiz varsa yardımcı olabilirseniz cok sevinirim


  • Eğer siz 2023 itibariyle Amerikaya yerleşmiş olursanız kızınızın Türkiyeye çıkış yapmasına gerek kalmayacak diye düşünüyorum. Bu durumda vizesi bitmiş dahi olsa geçerli bir I-20 ile burada legal şekilde kalmaya devam edebilir. Aile birleşimi sürecini ABD içinde adjustment of status ile halleder F1 statüsünü korurken. Tabii master sonrası OPT de mevcut bu da bölüme bağlı olarak extrada bir veya üç yıl statü sağlıyor kızınıza. Şahsen tekrar vize sürecine girip konsolosluktan geçmesinden ise çıkış yapmayarak Amerika içinde F2B sürecini yürütmesini tavsiye ederim.

    @AYSY33, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @crazycells merhaba..Esim vizesini aldi.Biz de ap den cikip vizemizi alirsak abd ye tasinacagiz. 22 yasinda kizim abd de unv.master yapiyor..ve F1 vizesi var 2023 te bitecek vizesinin suresi.Ve uzatacak seneye. Bu arada aile birlesimi icin F2B formu doldursa F1 vizesinin uzatilmasi acisindan soru teskil edermi? Ederse F1 vizesinin uzatilmasina kadar F2B formu doldurmasakmi? Bu konuda dusuncelerinizi paylasirsaniz sevinirim.


  • Herkese iyi günler, durumumu şöyle anlatmak istiyorum; ailem ve ben Montenegro'da yaşamaktayız (eşim, 2 çocuğum, eşimin ablası ve eşimin annesi). Kendimin temiz enerji sistemleri adına bir şirketim, eşimin ve ablasının kuaförlük adına bir dükkanı ve şirketi ve burada bir evimiz mevcut. Kendim adına F1 eşim ve çocuklarım adına F2 vizesine başvuru yapmak istiyoruz. Ben solar sistemlere yabancı yatırımcı çekmek için hali hazırda olan ingilizcemi geliştirmek adına dil okulunu tercih edeceğim, eşimin ablası da kendi adına F1, 71 yaşındaki annesi adına (eğer oluyor ise) F2 vizesine başvuru yapacak ve gerekçe olarak Montenegro'nun turistik şehirlerinden birisinde ikinci şubeyi açarak turistlere hizmet vermek istediğini ve bu yüzden ingilizcesini geliştirmesi gerektiğini sunacak. Bunları yapabilmek için maddi imkanlarda hiç bir sıkıntımız yok. Tek sorunumuz annemiz biz olmadan tek başına aylarca hayatını idame ettiremez çünkü yerel dile hiç hakim değil. Sizden ricam annemizi F2 vizesinden faydalandırıp faydalandıramayacağımızı bana söyleyebilir misiniz. Herkese teşekkür ederim.


  • Merhaba sabıka kaydım yok ancak bir şeyi merak ediyorum. Herhangi bir suç öğrenci vizesi almaya engel mi ?


  • Merhabalar, bu siteyi yeni keşfettim😅 Ben de eylül 2021de f1 vize randevusu aldım, 31 ağustos 2022'ye gün verdiler ve günün gelmesini bekliyorum. (ölüp ölüp dirilerek)
    Bu sene mart ayında üniversitemden mezun oldum, Bölümüm ingilizce öğretmenliği, ortalamam 3 üzerinde. Öğrenim sürecim boyunca WAT ve erasmusa başvurdum ve covidden dolayı hepsi iptal oldu, ayrıca covidden dolayı online olan derslerde yeterince etkili şekilde ingilizce kullanamadık, ve eğitim derslerimizim hepsi türkçe verildi. Bundan dolayı ingilizce açısından kendimi yeterli hiç hissedemedim, özellikle konuşma ve sınavlar açısından. Yüksek lisans yapmak istiyorum ve Türkiyedeki güzel üniversiteler genelde iyi bir toefl veya yds istiyor. Yds'ye girdim, 88 aldım(bölümüm için yeterli değil) bundan dolayı Amerika'da 3 aylık bir toefl kursu alıp Ülkeme döndüğümde yüksek lisans yapmak istiyorum. Ayrıca elimde ALES puanım da var, yedek plan olarak ülkeye döndüğümde atanabilmem için kpss'ye hazırlanıyorum ve temmuzda sınava gireceğim. Masraflarımı babam karşılıyor 12bin dolara yakın hesabımızda var, Tapu olarak ise Yaşadığımız evimiz ve bir arsamız var fakat bunların tapusu dedemin üzerineydi ve onu yakın zamanda kaybettik, şimdi ise ev ve arsa kardeşler arasında bölünecek bundan dolayı ise veraset veya vekalet belgesi denilen bir belgeye sahibim. Vize almaya uygun muyum sizce, önerileriniz var mı, gerçekten bu vizeyi almak istiyorum, covidden dolayı yurtdışına çıkma planlarım hep suya düştü, bu sefer olsun istiyorum 😞


  • @sevvalw97 Bu söylediklerinizin hepsini kanıtlayacak şekilde vize görüşmesine hazırlanın. Tüm destekleyici belgeleri yanınızda götürün. Kpss sınavına girdiğine dair belge götür ki döneceğine inansın. Döneceğine inandırırsan diğer konular yeterli bence ama her zaman nihai karar konsolosun...


  • @sevvalw97 sevval merhaba, şuan f1 vizesine başvursam tahminen bekleme sürem ne kadar olur? Ravdevuyu tekrar zamanla diyip en yakın tarihi görebilir misin?


  • @umutcum Merhaba, sabah baktığımda en erken 27 Kasım 2023 boşta görünüyordu. ve aralık'ta da bir gün boş hangi gün hatırlamıyorum.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Merhaba eylul de community college ye baslayacagımızı varsayarsak vize almak için yeterli süre an itibariyle varmı. Lütfen gercekten bilen arkadaşlar yazsın


  • Merhabalar. Kardeşim doktoradan kabul aldı. Eğitim başlangıç tarihi 22 Ağustos 2022, bitiş tarihi 14 Aralık 2027.
    Pasaport bitiş tarihi ise 9 Şubat 2027. Bu durumda pasaportunu yenilemeden vize alması mümkün müdür? Yoksa doktora ile gideceğinden dolayı vize bitiş tarihini illa ki 14 Aralık 2027 veya sonrasına mı verecekler ve pasaportunu yenilemesi mi gerekiyor?


  • @Calibraturbo Eger vize randevusunu almayi basarabilirseniz en erken tarihe, konsolosluga bagli olarak, alabilirsiniz vizenizi.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum