Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @kaguya konsolosluklar genellikle son 3 veya 6 aydan banka dökümü isterler. Sizin 4 ay olmuş kesinlikle daha güncel bir banka dökümü isteyeceklerdir.


  • @mrblack Kaç ay istediklerini araştırmıştım ama net olarak bulamadım. Resmi bir yerde yazmıyordu. Hangisi daha iyi 3 aymı 6 aymı?


  • @kaguya Şartlı kabul ne?


  • @kaguya Ds-160 yeniden nasıl dolduruluyor? Anlatırmısınız. Benim de doldurmam lazım.


  • @baba-yaga 6 aylık göstermeniz iyi olur diye düşünüyorum


  • @baba-yaga vize randevusu aldığınızdaki gibi dolduruyorsunuz fakat randevu al bölümüne geçmeden çıktısını alıyorsunuz. Konsoloslukta söylemeniz yeterli oluyormuş.


  • @mrblack haklısınız totalde o zamanı aşıyor. Yeniden almakta fayda var. Yapacak bir şey yok.
    *Konsolosluğa mail attım. Evraklarınızla gelin ek belge istenirse kargolarsınız dediler fakat ret vermenin onlar için belge istemekten daha kolay olacağını düşündüğüm için ben yeni belge alacağım.


  • Yakın zamanda Community College başvuracağım. Şu anda tek bir sorun ile karşılaşıyorum. Sorunum en önemli sorun; eve geri dönme nedenlerim, beni memleketime bağlayan nedenler, oraya göç etme amacımın olmamasını göstermek.

    Lisans bölümünü kazandım ama gitmiyorum işde çalışıyorum. Bana vizeye başvururken avantaj sağlar diye düşündüm. Ülkemde bir geleceğim olduğunu gösterir diye düşündüm. Eğer son çare olarak vizeye başvurursanız, eğer ülkenizde bir geleceğiniz yoksa vize vermek istemiyorlar. Yani alternatif olarak başka planları göstermek iyi olur diye düşünüyorum. Vize alamaz isem ülkemde okurum. Bir geleceğim var gibi. Öğrenci vizesini kaçmak için kullanmıycam mesajının vermeye çalışıyorum.

    Yaşım 26 büyük ihtimal ile vize görüşmesine gittğimde 27 olur. Şu anda markette çalışıyorum. Sponsorum babam. Daha önce bir kere avrupaya gittim, 15-16 yaşındaydım ve pasaportum değiştiği için onun vizeside gitti doğal olarak.

    Tam olarak vize memuruna ne söylesem bana vizeyi verme ihtimalleri artar?

    Acaba işde çalıştığımı hiç işe katmasam ve öğrenciyim mi desem? Şu an öğrenciyim ama bölümümden memnun değilim Amerika'da okumak istiyorum diyebilirim. Ama transkript isterlerse veremem çünkü derslere katılmıyorum. Öğrenci belgesi götürebilirirm. Açıköğretim veya önlisans değil bu arada. Öğrenci belgesinde 1. sınıf yazar. Bu da dikkat çeker mi?

    Veya öğrenci olduğumu hiç işe katmasam sponsorum babam, amerika'da okul okumak istiyorum mu desem? O zaman da bu zamana kadar niye gitmedin diye sormazlar mı? Veya kaç yaşına gelmişsin adam akıllı işin yok, amacın kaçmak diye düşünmezler mi? Sonuçta işim asgari ücretli önemsiz bir iş.

    Miami Community College gitmeyi düşünüyorum ancak okulum değişebilir. Bir türlü eyaleti seçemedim. Animation bölümünü okumayı düşünüyorum. Amerika'da böyle bir bölümü okumak daha mantıklı, eğitim kalitesi daha yüksek. İngilizcem iyi olduğu için bunu vize memuruna anlatabilirim. Nasıl anlatacığımı biliyorum ancak ne söyleceğime karar veremedim.


  • @baba-yaga yaş 27... Lisans mezuniyeti yok. Bahsedilen iş ve sponsorluk holding, fabrika vesaire değil. Daha önce yurtdışı seyahati 18 yaş öncesi olduğu için sayılmaz muhtemelen. Dikkate alınmaz. Bu profilde şuan Comm College veya Dil Okulu için F1 vizesi almanız çok çok düşük ihtimal dürüst olayım.


  • @Ege-Yildirim Zaten ben de sizin gibi düşünüyorum ancak daha önce'de anıl gülerin videosu hakkında konuşmuştuk. O kişiler nasıl almış anlamadım. Şansımı denemek istiyorum. İleride düşünüp ya başvursaydım dememek lazım. Zaten çıkıp çıkmayacağını sormamıştım. Vize memuruna planımı nasıl söylesem diye sormuştum.


  • @baba-yaga Anıl'ın videosundaki alakasız, bomboş tipleri görünce ben hala deliriyorum ve nasıl vize aldıklarına şaşırıyorum... Kendim 2017 tarihli J1 vizem, üst düzey İngilizcem var gidip turiste vesaire başvurmakta çekiniyorum. Vize memuruna en dürüst durumunuzu anlatın... Anlatma şekliniz ve davranışlarınız da cok önemli. Dürüstlük esas.


  • @Ege-Yildirim Dürüstlük esas olsa çok az kişi F-1'si alır. Vize almak bir oyundur. Kandırma oyunu. Lütfen dürüstlük filan saçmalamayalım. Vize memurunu nasıl ikna edebilirim onu düşünüyorum.

    Zaten ben anılı eskisi gibi sevmiyorum. Videolarında yaşam sıkıntısı filan diyor. Arabayı alana kadar canım çıktı filan diyor. Ne yazık ki yurt dışına taşınanlar belirli bir süre sonra almancıya dönüşüyor.


  • @baba-yaga hahaha son söylediğiniz çok komik Almancıya dönüşmek ne demek. Dünyanın her yerinde geçim sıkıntısı çekilir. Amerikada son dönemde gayet yüksek fiyat artışları var. Türkiyeden düşünen biri için düşük gözüken artışlar burada gayette insanları zorluyor ve alım gücünü etkiliyor. Siz muhtemelen vize alamayacaksınız üstteki okuduğum senaryoya göre ancak eğer olurda alırsanız siz de söylediklerimizi anlarsınız. Hakkınızda hayırlısı!


  • Merhaba..Kızım abd de okuduğu unv.yi bu yıl bitiriyor.F1 vizesi gelecek seneye kadar devam ediyor. Ancak bu yıl başka bir ünv.yüksek lisansa devam edecek.Okulla anlaştı. Şimdi vizesini bu yıl yenilemesi mi gerekiyor? Yoksa gelecek yıl mı yenilemeli? Bu arada annesi dv vizesini aldı. Abd ye ilk girişini yapacak.Bu sorun teşkil edermi vize aşamasında? @crazycells @gucarslan
    @smartcells @Muhtaradana
    şimdiden teşekkürler


  • @AYSY33 "A student can re-enter using the old visa stamp that has the old school's name on it as long as the visa stamp is not expired and the student has a new I-20 and other supporting documentation. It is always a good idea to take financial support evidence as well when presenting yourself at a port of entry."


  • Merhaba ogrenci vizesi randevulari ne zamana veriliyor suan bilen var mi?


  • @yigiyigi Thank you for your answer. So, is there any harm in extending the visa while you have it? Or will they extend it? I wish you success in your biometric appointment.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @AYSY33 hayır bu yıl vizesini yenilemesine gerek yok, aynı vize üzerinden devam edebilir yeni kayda. annenin de DV vizesi almış olması hiçbir şekilde sorun teşkil etmiyor.


  • @gucarslan Teşekkürler üstadım..


  • Suan Amerika'da esim J1 ben J2 vizesi sahibiyiz.
    Esim doktoraya basvurmayi dusunuyor. Bazi kaynaklarda ogrencilerin J vizesi de alabilecegi belirtiliyor. (https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/students-and-exchange-visitors/exchange-visitors)

    Doktora icin nasil J vizesi ile devam edebiliriz? Doktora yapip F yerine J vizesi alabilme durumu nedir?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum